Strelac i ostali horoskopski znaci – slaganje

strelac sinastrija

STRELAC – OVAN 

Posao: Ovde je reč o dva energetski kompatibilna astrološka znaka, uostalom oba su vatrenog tipa, ali i o znacima koji imaju izražene osobine samostalnosti i nezavisnosti, pa je njihova profesionalna saradnja dobra i kvalitetna, onoliko koliko traje. A najčešće ne traje baš dugo, tačnije nema kontinuitet, već su i jednoj i drugoj strani potrebne pauze, kako bi iznova napumpali sopstveni ego, jer u zajedničkom radu moraju da ga kontrolišu. Uostalom, za najtipičnije Strelčeve inače važe karakteristike soliste i velikih individualaca, koji su stalno u potrazi svog mesta pod suncem, pa kao takav može na mahove, da odradi dosta kvalitetnog posla sa tipičnim Ovnom.

Ljubav: Zbog harmonične energije koje se retko sučeljavaju na malom prostoru u statičnoj atmosferi, ova dva znaka mogu biti u korektnim drugarsko – prijateljskim odnosima, dok je u sferi ljubavi diskontinuitet najveći problem. Ovan ima potrebu za posesivnim nadzorom, a Strelčevima je osećaj slobode kretanja i odlučivanja jedna od najvažnijih stvari. Dakle, izuzetno jaka energija strasti ih privlači, ali ih različito poimanje sfere emotivno – ljubavnih odnosa udaljava, odnosno drži na određenoj distanci. Pomenuta distanca se po nepisanom pravilu može čas smanjivati i nanovo povećavati, pa taj kontinuitet iskakanja jeste najčešći kamen spoticanja na duže staze.

 

STRELAC – BIK 

Posao: Iako je reč o mogućoj saradnji dva ponaosob veoma jaka i stabilna znaka, ovaj ortakluk na polju profesionalnih delatnosti nije toliko čest i lako održiv. Energetski resursi nisu problem, ali jeste način njihovog korišćenja, odnosno način i tempo realizacije zamisli. Bikovi su spori, statični i vrlo često kruti i isključivi u svom načinu rada, dok su Strelčevi mnogo brži, impulsivniji i praktično ništa ne rade na jednom mestu. Zbog toga nije lako da predstavnici ova dva znaka održavaju kvalitetnu saradnju na duži vremenski interval, bez obzira na svu korektnost i poštovanje različitosti. Uz to, za dugotrajnija druženja, ometajući faktori su prilično različite sfere interesovanja i životnih prioriteta.

Ljubav: Kada je reč o ljubavi tu su razlike nekako još izraženije. Počev od sistema vrednosti, preko načina komuniciranja, do krajnjih ciljeva na polju emotivno – ljubavnih odnosa, pa ako se tu nekako i nađu kompromisna rešenja, onda je soliranje Strelčeva praktično nepremostiva prepreka. Ukoliko se aktivira dovoljan nivo hemije eto solidne osnove za pristojnu vezu neformalnog tipa, a za nešto više neophodno je napraviti značajnije kompromise. Jedan od njih znači odricanje ili makar ublažavanje insistiranja na svojoj zoni komfora – sa bikovske strane više rizikovati I osloniti se na dragu osobu, a od Strelčeva se očekuje da deo slobodnog vremena posvete drugoj strani.

 

STRELAC – BLIZANCI 

Posao: Kao i ostale astrološke kombinacije dva znaka koja se nalaze u opoziciji, tačnije jedan nasuprot drugog, i ovde je reč o potencijalno dobroj saradnji, kako na profesionalnom, tako i na planu privatnosti. Ipak postoje vidljive razlike u načinu funkcionisanja eventualne saradnje. Što se tiče posla ovakvi tandemi su prilično efikasni, pa bez obzira što izgleda da svako vuče na svoju stranu, na kraju stižu do zajedničkih ciljeva, doduše svako na svoj način. Suštinski, nemaju mnogo izraženih tačaka direktnog suprotstavljanja, i vrlo često se dešava da prijateljska druženja Blizanaca i Strelčeva traju decenijama, mada valja naglasiti uz povremene prekide i pauze.

Ljubav: Posebna priča je vezana za sferu ljubavi, gde predstavnici ova dva znaka u stvari predstavljaju konture idealne partnerske slike. Bezmalo sve ono što Blizancima treba – osećaj slobode, nenametljivo praćenje druge strane, komunikacija bez mnogo velikih reči i teških tema, Strelčevi mogu ispratiti, uz naglasak na samostalnosti. Tu se nalazi i najslabija karika ovakve ljubavne veze – preveliko soliranje, stavljanje sebe u prvi plan. Prevedeno na praktičan jezik životne svakodnevnice, odricanje od makar jednog dela slobodnih solo varijanti i stavljanje sebe u drugu plan u odnosu na partnersku stranu, jeste preduslov da ovakva veza opstane na duži period.

 

STRELAC – RAK 

Posao: Brojne razlike čine ovaj profesionalni ortakluk nedovoljno praktičnim i često kratkog nefunkcionalnog daha, ali problematika ekstremno drugačijeg korišćenja energetskih resursa, svakako je najizraženija. Po prirodi sporiji i oprezniji Rakovi, ne vole iznenađenja i nagla ubrzanja, a naročito ih mogu nervirati brzoplete odluke i bezglavo uletanje u neproverene poslovne varijante, kojima su tipični Strelčevi inače veoma skloni. Ako prihvate timski rad, onda se po nepisanom pravilu nalaze na suprotnim krajevima poslovnog projekta. Osim komunikacije u granicama kurtoazije, suštinski nema mnogo  materijala za kvalitetnija druženja i saradnju u toj formi.

Ljubav: Detaljnijom analizom iz ugla astroloških predispozicija dolazi se do zaključka da ima još manje  potencijalnih harmoničnih elemenata za sadržajne emotivno – ljubavne veze. Preciznije rečeno, površni odnosi bazirani na flertu, možda kraćoj avanturi, nisu nerealni, ali bezmalo sve ostalo je kratkog daha. I zaista nije lako uskladiti izražen osećaj slobode i nemira Strelčeva, sa senzibilitetom Rakova kojima su mir i što manje talasanja prioritet. Dakle, za bilo kakvu ozbiljnu priču na duže staze potrebno je pokušati pomiriti praktično dijametralno suprotne stavove, dok je formu partnerskih odnosa baziranu na strasti moguće održati dok postoji početni žar zaljubljenosti.

 

STRELAC – LAV 

Posao: U najavi vrlo dobra profesionalna kombinacija, koju samo treba pravilno usmeravati i održavati neophodnu međusobnu distancu, da osećaj gušenja ne postane ozbiljan problem. To se prvenstveno odnosi na Strelčeve, kojima je osećaj slobode donošenja odluka i nezavisnog funkcionisanja često čak važniji od konačnih rezultata. Lavovima možda nije toliko bitna distanca, ali itekako burno reaguju kada neko uđe u sferu njihove nadležnosti, naročito bez pitanja i dozvole. To su dakle glavne prepreke za vrlo dobro funkcionisanja u poslovnom tandemu. Prava je šteta, kad god se ukaže prilika za ova udruživanja, da se obe strane ne potrude i ne pokušaju izvući maksimum, posebno na planu energije. Jer sinergija ova dva znaka pripada samom vrhu astroloških kombinacija u sferi posla.

Ljubav: Bezmalo sve predispozicije, upozorenja i zaključci iz prethodnog teksta mogu se primeniti i u sferi ljubavi, prilikom partnerskog funkcionisanja Lavova i Strelčeva. Ipak, postoje određene finese koje znače faktore olakšanja sa jedne, ali i dodatnih komplikacija na drugoj strani. Olakšavajuća dimenzija ovakvih emotivno – ljubavnih odnosa manifestuje se u mogućnosti da dobro i dugo funkcionišu kroz primarnu formu strasti i povremenog fizičkog kontakta, bez formalnosti i obaveza. Naravno tu je ključni uslov da pripadnici sazvežđa Lava to prihvate kao opciju i time se zadovolje. A na to se nadovezuje onaj manje lep deo, odnosno nedovoljno razumevanje ličnih argumenata obe strane. Bez kompromisa na tu temu, praksa pokazuje nema trajanja ovakve veze na duži period.

 

STRELAC– DEVICA 

Posao: Bilo kakva ozbiljna saradnja tipičnih predstavnika ova dva astrološka znaka jeste moguća ali uz više obostranih kompromisa. Velike razlike u načinu sagledavanja stvari, razmišljanja, odnosa prema radu ali brzini delovanja i rešavanja eventualnih problema na profesionalnom planu, ukazuju da ovakva kombinacija može praktično funkcionisati samo uz suptilno i taktično ponašanje obe strane, odnosno ne insistiranju isključivo na svom stanovištu. Po nepisanom pravilu ovakvi poslovni tandemi bolje se pokazuju ako su deo većeg sistema, dok se u najjednostavnijem obliku ortakluka veoma retko sreću. U svakom slučaju Device i Strelčevi nemaju mnogo dodirnih tačaka u realnom životu, ali uz poštovanje svih različitosti saradnja može biti u najmanju ruku korektna.

Ljubav: Što se tiče funkcionisanja na polju emotivno – ljubavnih odnosa, predstavnici ova dva astrološka znaka imaju više suprotstavljenih elemenata nego onih gde postoji prirodno poklapanje. Pa čak i tamo gde je zadovoljavajući nivo usklađenosti, neophodno je vešto balansiranje da bi takva veza opstala. Svi bitni detalji za neki partnerski odnos za Strelčeve predstavljaju priču za sebe, i tako se ponašaju u većini situacija, dok Device imaju potrebu za pojedinačnom analizom ali i uklapanjem kompletne slike. Sve to zaista nije lako uskladiti, pa se onda ovakve ljubavne veze najčešće svode na par interesnih varijanti ali i takve ne traju dugo. Samo uz krupne kompromise sa obe strane i svesno prepuštanje formalnog liderstva u pojedinim prilikama, postoje realne šanse za prihvatljivu održivost.

 

STRELAC – VAGA 

Posao: Praktično svi ključni parametri za profesionalno obavljanje zadataka jesu makar za nijansu iznad proseka u poslovnom ortakluku tipičnih predstavnika ovih znakova. Fino precizirane dogovore i zbirne ciljeve tandemski vrlo dobro realizuju ako se pridržavaju osnovnih ključnih principa. Vage su zadužene za kreativne detalje, improvizaciju i istureno odeljenje prvih kontakata, a zatim ide udarna poslovna pesnica strelčevske energije i probojnosti. Tu valja obratiti pažnju na suptilnost u jednoj i direktnost u drugoj situaciji, jer oba detalja vuku kompletnu poslovnu priču na nepovoljniju stranu ukoliko se izgubi osećaj za meru. Ovakvoj profesionalnoj kombinaciji velike benefite donosi i treća karika u lancu, koja istina deluje iz drugog plana, ali vodi računa o tehničkim sitnicama i detaljima.

Ljubav: Ovo je jedna od najprirodnijih veza gde se iskra zaljubljivanja brzo pojavi, još brže se rasplamsa ali zna da nestane na volšeban način, kao da se ništa prethodno nije događalo. To sigurno nije detalj koji ide u korist funkcionalnosti i praktičnoj održivosti ovakve emotivno – ljubavne veze, ali se u praksi događa vrlo često i dok traje ima jake komponente. Doduše ima popriličnu osetljivost zbog eventualnih upliva komentara ili konkretnog delovanja treće zainteresovanje strane. Opšte je poznato da najtipičniji Strelčevi teško kontrolišu izazove površnih flertova i avantura, dok Vagama dodatni faktori razmišljanja samo stvaraju konfuziju na ljubavnom skeneru. To su osnovni razlozi zbog čega ljubavne veze ovih znakova nije lako održati na duže staze.

 

STRELAC – ŠKORPIJA 

Posao: Dosta potencijalno zdravog materijala ima u druženju i profesionalnoj saradnji predstavnika ova dva astrološka znaka. Ključna je iskrenost u željama i pokazanim stavovima, kako ona druga strana ne mora da razbija glavu zbog tumačenja dvosmislenih poteza. Istina, u takvoj ulozi se mnogo češće nalaze Strelčevi koji uglavnom nemaju vremena i živaca da tumače razne varijante, dok Škorpije prvenstveno imaju zamerke na brzopletost i površnost druge strane. Ipak kada se udruže i precizno usaglase startnu osnovu, mogu itekako biti efikasan i uspešan poslovni tandem. Drugarsko – prijateljski odnosi nemaju baš izraženu dubinu, pa im kontinuitet i trajnost nisu jače strane.

Ljubav: Bitno drugačija je postavka u startu ovakve potencijalne ljubavne veze. Naime, sudeći na osnovu najtipičnijih karakteristika i stavova prema emotivno – ljubavnoj sferi života, ovde nema mnogo dodirnih tačaka pa onda nije lako pronaći mnogo dužih i kvalitetnih veza pripadnika ova dva zodijačka sazvežđa. Naravno da ih ima, ali da bi koliko toliko funkcionisali harmonično neophodno je da se obostrano urade kompromisi. Sa škorpionske strane ključna je posesivnost i želja za deljenjem što većeg dela partnerskog suživota, dok je kod Strelčeva osećaj slobode neprocenjivo blago koga se suštinski nikada ne odriču. Bez minimalnog usaglašavanja ova dva principa samo strast čini povremenu sponu.

 

STRELAC – STRELAC 

Posao: Ovakvu poslovnu kombinaciju možemo posmatrati iz dva ugla. Prvi se tiče energije i prirodnog životnog optimizma koji permanentno vuče napred, bez predaje, ma koliko veliki problemi nastali u datom trenutku. Želja i potreba za slobodom i kretanjem nailazi na bolje razumevanje druge strane nego u poslovnoj saradnji sa predstavnicima vodenih ili zemljanih znakova. Ipak, i u ovakvom profesionalnom tandemu ima slabih karika, a to otkriva onaj drugi ugao posmatranja. Tačnije, soliranje i povremeno brzopleto, površno sagledavanje kompletne situacije otvaraju prostor za propuste, pa je kao sigurnosni faktor ovde poželjna treća strana zadužena za tehničke detalje.

Ljubav: Kada se poklope krajnji ciljevi i pre svega želje u pogledu načina funkcionisanja parterske veze na polju emotivno – ljubavnih odnosa, onda su ovakvi parovi primer neusiljenog i spontanog. Maksimalno razumevanje i poštovanje slobodnog prostora, kako svog tako i tuđeg, predstavlja dobar temelj za duge i trajne ljubavne priče, ali praksa to često demantuje. Naime, previše slobodnog vremena i prostora po nepisanom pravilu uvlači osobe sa strane u razne kombinacije i vremenom sve postane nefunkcionalno i toliko nepraktično da jednostavno svako ide na svoju stranu. Zbog toga pripadnici mlađih generacija lakše i češće započinju i prekidaju ovakve ljubavne veze.

 

STRELAC – JARAC 

Posao: Bilo kakva profesionalna saradnja predstavnika ova dva astrološka znaka jeste moguća i održiva ako se ispoštuju osnovne razlike, bez nametanja svojih principa drugoj strani. A pomenutih razlika ima poprilično, kako u načinu fizičkog funkcionisanja i realizacije poslovnih obaveza, tako i u sagledavanju ključnih parametara i određivanju prioriteta. Strelčevi su mnogo brži i eksplozivniji, pa često imaju kratkoročne ciljeve, dok su tipični Jarčevi kud i kamo temeljniji i sporiji, ali sa ciljevima na duže staze. Teoretski kada se ovakve osobe udruže onda predstavljaju izuzetno efikasne poslovne tandeme, ali praksa pokazuje da to nije ni lako ni često.

Ljubav: Još je uži prostor delovanja i uklapanja interesa na polju emotivno – ljubavnih relacija. Preciznije rečeno, pripadnici oba zodijačka sazvežđa nisu laki na pravljenju kompromisa, a bez njih ovakvo ljubavno partnerstvo teško da opstane u dužem vremenskom intervalu. Jednostavno, sve ono što je Strelčevima bitno, osećaj slobode, povremeni trenuci samostalnog bivstvovanja, Jarčevima nije u prvoj polovini prioriteta. Naprotiv, tipičnim predstavnicima ovog znaka sve to deluje najčešće površno i neozbiljno, dok je strelčevska ključna zamerka mnogo formalnosti i pitanja na koja uvek nema odgovora. Kratkotrajni flertovi i površne avanture jesu najčešći dometi ovakvih veza u sferi ljubavi.

 

STRELAC – VODOLIJA 

Posao: Zahvaljujući prirodno pozitivnoj energiji i futurističkom pogledu na život, profesionalna saradnja Strelčeva i Vodolija ima odličnu startnu osnovu i još bolju perspektivu. Ovakvi poslovni ortakluci jesu prave mašine za indukovanje novih ideja i razna eksperimente na polju profesionalnog delovanja. Tu se naravno skrivaju i najslabije karike ovakvog poslovnog tandema. Ukoliko nema glasa razuma i logike koji bi sve nekako doveo u ravan praktične izvodljivosti, onda od brojnih ideja i mogućnosti mnogo toga ostane nerealizovano, sa uobičajenim prebacivanjem krivice na drugu stranu. Rad na odgovornosti i bar osnovnom kontinuitetu jeste ključni zajednički zadataka za uspešnu saradnju.

Ljubav: Što se tiče ljubavnih relacija, ovde je situacija kud i kamo drugačija i pre svega lakša za rešavanje eventualnih problema. Konkretnije, predstavnici oba znaka imaju jake nagone i porive za samostalnošću i nepredvidivim odlukama i potezima na polju emotivno – ljubavnih odnosa. Osim toga nemaju živaca i strpljenja da bilo šta objašnjavaju, odnosno najčešće nastavljaju dalje bez mnogo osvrtanja unazad. Sve navedeno jeste dobra osnova za fino intimno druženje bez velikih obaveza i stega raznih formalnosti, pa zbog toga funkcionišu dok ima dovoljno interesno – strastvenog materijala, čim to presahne gubi se ona osnovna smisao i svako traži sreću na trećoj strani.

 

STRELAC – RIBE 

Posao: Najpreciznije i najdublje analize teško će naći obilje materijala za ozbiljnu i kvalitetnu poslovnu saradnju predstavnika ova dva astrološka znaka. Suštinski ima mnogo više tačaka i sfera razilaženja nego preklapanja, makar posmatrano na osnovu prirodnih predispozicija. Osim toga brzina razmišljanja i konkretnog delovanja na profesionalnom planu poprilično se razlikuje, tako da usklađivanje strelčevskih želja i ciljeva sa prioritetima osoba rođenih u znaku Riba, često predstavlja uzaludan posao. Naravno da je moguće pronaći vezivno tkivo, i ono se uglavnom nalazi u delu saradnje sa trećom stranom, koja je još uz to povezana sa putem, putovanjima, inostranstvom. Sve ostalo može biti koliko toliko korektno ali samo na bazi najjednostavnijih ideja i dogovora.

Ljubav: Izmešteni iz realnog vremena i uobičajene životne svakodnevnice, najtipičniji predstavnici Riba i Strelčeva, mogli bi itekako fino da funkcionišu na polju emotivno – ljubavnih relacija. Na primer, kao u srednjovekovnim pričama o princezama i vitezovima na belim konjima. Na žalost ili sreću, zavisi iz kog ugla posmatramo, ta vremena su davno prošla, pa aktuelni civilizacijski trenutak donosi mnogo direktnije i surovije suočavanje sa realnošću, što nikome od ova dva znaka nije lako. Ipak, Strelčevi mnogo lakše prebolevaju ljubavne rane i nastavljaju dalje, dok se kod tipičnih Riba ponekad i vreme simbolično zaustavi, pa je održivost ovakvih veza veoma teška i retka.