Retrogradni Merkur u Devici – Informacije i dezinformacije

retrogradnimerkur devica

Retrogradni Merkur dolazi nam ovaj put u Devici i to u periodu od 23.08. – 15.09.2023.

Na globalnom nivou, retrogradni Merkur u Devici može doneti izazove u komunikaciji, tehnologiji i prenosu informacija. Devica je znak povezan sa analitičkim razmišljanjem, detaljima i organizacijom, dok Merkur upravlja komunikacijom, trgovinom i tehnologijom i vladalac je baš znaka Device. Kada je retrogradan,donosi probleme i konfuziju u ovim oblastima.

Problemi u komunikaciji i tehnologiji mogli bi postati posebno naglašeni. To može uključivati probleme sa internetom, telekomunikacijama, medijima i globalnom trgovinom. Informacije koje su važne za javnost mogu biti netačne ili konfuzne, što može dovesti do širenja dezinformacija.

Takođe, ovaj položaj može ukazivati na potrebu da se pažljivo pristupi detaljima i organizaciji, kako na globalnom nivou tako i u međunarodnim odnosima. Pitanja zdravstva, rada i usluga takođe mogu biti u fokusu, budući da je Devica povezana s tim oblastima.

Na ličnom nivou, uticaj retrogradnog Merkura može se osetiti u načinu na koji komunicirate, razmišljate i organizujete svoj život.

Ovaj položaj može doneti potrebu za dubljom analizom sopstvenih misli i komunikacije s drugima. Možda ćete se osećati skloni preispitivanju svojih postupaka i donošenju promišljenijih odluka. Povećana pažnja prema detaljima može biti korisna, ali takođe može dovesti i do preterane kritičnosti prema sebi i drugima.

Može doći do nesporazuma u komunikaciji s drugima, pa je važno biti pažljiv kako u izražavanju tako i slušanju. Takođe, možda ćete osećati veću potrebu da organizujete svoj život i radno okruženje, ali se istovremeno može pojaviti i osećaj preopterećenosti zbog previše detalja.

U suštini, ovakav položaj Merkura poziva vas da budete pažljiviji u komunikaciji, analitički se usmerite ka rešavanju problema i organizujete svoje obaveze na efikasan način.