Bik i ostali horoskopski znaci – slaganje

bik sinastrija

BIK – OVAN 

Posao: Iako na prvi pogled imaju više elemenata sukobljavanja, pre svega zbog prirode kolerika tipičnih Ovnova, i osobina flegmatika najtipičnijih predstavnika Bikova, ovo je jedan od boljih profesionalnih tandema, samo pod jednim uslovom – da se maksimalno precizno odrede segmenti delovanja, i da nema mešanja u nadležnosti druge strane. Vatreni, energični Ovnovi najčešće u prvim borbenim redovima probijaju led, dok zemljani nešto sporiji, ali stabilni Bikovi čuvaju leđa, i predstavljaju odličan oslonac i garant sigurnosti ortakluka. Ako se dođe do tačke sučeljavanja iz suprotnih uglova, nema kompromisa ili se veoma retko pravi, po nepisanom pravilu tvrđa glava pobeđuje.

Ljubav: Drugarsko – prijateljska druženja su nešto formalnije prirode, ali često vrlo dugovečna i bez mnogo oscilacija, a kada je reč o emotivno – ljubavnim odnosima ova kombinacija pripada grupi nepraktičnijih. Doduše u nekim vezama gde dominiraju razni interesi može, ali ako posmatramo iz ugla spontane, prirodne energije – malo je dodirnih tačaka i veze su prilično nefunkcionalne. Osnovni razlog za to jeste otvorenost i direktnost najtipičnijih Ovnova naspram konkretnosti ali i zatvorenosti i sporosti tipičnih predstavnika astrološkog znaka Bika. U nameri da se pronađe kakvo takvo kompromisno rešenje veće šanse imaju iskusniji i pripadnici starijih generacija.

 

BIK – BIK 

Posao: Veoma stabilna i potencijalno izuzetno dugotrajna profesionalna saradnja je moguća, i u praksi izvodljiva između osoba rođenih u ovom znaku. Praktična svest bazirana na logici i realnosti, daje dobru osnovu za sklapanje poslovnih dogovora i kvalitetan zajednički rad, koji se lako može prepoznati u svim životnim sferama gde su rezultati merljivi, i vidljivi golim okom. Deo gde može doći do zatezanja konca, odnosi se na slepo praćenje realnih parametara obe strane, što na kraju prelazi u tvrdoglavost i kako niko ne popušta, sve ide težim i zaobilaznim putem. Ipak, bez obzira na eventualne poteškoće za ovaj poslovni tandem nema nepremostivih prepreka.

Ljubav: Žargonski rečeno teranje inata je osetljiva tačka za prijateljsko druženje, a još veće probleme može praviti na polju emotivno – ljubavnih odnosa. Preciznije rečeno – ovde je osnovni ljubavni princip stabilnost i sigurnost, i dok se obe strane trude da je održe sve ide svojim prirodnim tokom. Bitna je i što veća sličnost u navikama, jer tipični Bikovi nemaju veliku prilagodljivost, ali kada se svako ukopa u svoj rov bez obzira na sve podudarnosti, onda nastaje situacija gde niko ne popušta, i gde inat pokazuje onu najružniju stranu. Potencijalno slabu kariku predstavljaju ravna linija, i uljuljkanost u već postavljene dobre osnove zajedničkog života.

 

BIK – BLIZANCI 

Posao: Ova kombinacija ne pripada grupi praktičnijih i realno dugo održivih u sferi profesionalnih delatnosti. Prvo, energije nisu najkompatibilnije, drugo, način fizičkog funkcionisanja bitno se razlikuje, a treće, mentalni sklopovi nalaze se na krajnjim granicama ove skale. U realnom životu energije se koliko toliko mogu uskladiti, mada teško i potpuno sinhronizovati, način odrađivanja obaveza takođe može biti doveden do granica korektnosti, dok je najveći problem da Bikovi i Blizanci usklade svoje životne stavove, odnosno da približe krutu realnost i promenljivu ptičiju perspektivu. Zbog toga, drugarske veze se najčešće svode na kratkoročne projekte i zajedničke ciljeve.

Ljubav: Na polju emotivno – ljubavnih odnosa nema mnogo primera kvalitetnih veza ova dva znaka. Suštinski, Bikovima nikako ne odgovaraju brze i neočekivane promene raspoloženja Blizanaca, dok predstavnike ovog vazdušnog znaka olako iznerviraju insistiranje na ponavljanju već poznatih stvari, i monotonost ljubavnih relacija. Sve prethodno pomenute razlike veće probleme predstavljaju pripadnicima mlađih generacija, dok oni nešto stariji i životno iskusniji imaju solidne šanse da pronađu kompromisni model. Doduše i kada se takav model pronađe nije ga lako održavati u funkcionalnom smislu, pa su česte oscilacije pratioci ovakvih partnerskih veza.

 

BIK – RAK 

Posao: Odlična astrološka kombinacija kako za privatan sektor delovanja, tako i za profesionalnu saradnju u nekom većem sistemu. Brzina i način korišćenja energetskih resursa je na veoma sličnom nivou, i tu suštinski bezmalo da nema većih prepreka. Postoje velike razlike u startnom uglu posmatranja života, Bikovi su tipični primeri realnosti, a Rakovi iz svoje žablje perspektive često krive realnu percepciju, međutim udruženi na najbolji mogući način neutrališu svoje lošije strane, a pomažu da timski izvuku maksimum od najboljih segmenata. Najveće slabosti se pojavljuju na površini kada jedna strana očekuje od druge da preuzme inicijativu.

Ljubav: Predstavnici oba znaka u osnovi su nešto zatvoreniji i ne sklapaju tako lako prijateljstva, ali kada se nakane na to onda to uglavnom budu prava i kompletna druženja. To se može videti i u sferi ljubavi, gde je startni oprez prisutan na obe strane, doduše iz različitih razloga, sporije se odlučuju na potpuno predavanje, ali kada to urade onda rezerva ne postoji, pa praktično dele mnogo više od ljubavi i onih najfinijih sentimentalnih osećanja. Ako se posmatra iz ugla kompletnosti ljubavno – emotivnih odnosa onda je ovo jedna od najsadržajnijih priča, a monotonija i prevelika ušuškanost u zadovoljavajuće okvire jesu osnova za eventualne problem koji se javljaju u dužim vezama.

 

BIK – LAV 

Posao: Prilično jaka i energetski stabilna osnova oba znaka ukazuje na potencijalno dobru poslovnu saradnju, ali pod jednim ključnim uslovom – Bikovi moraju da ublaže tvrdoglavo insistiranje na manjim ali sigurnijim ciljevima, dok se od Lavova očekuje da smanje megalomanske prohteve koje bi još jednim potezom da realizuju. To je u praksi izvodljivo, mada nikada nije lako primeniti, jer bikovsko ziheraštvo i lavovska grandomanija nemaju baš mnogo dodirnih tačaka. Kada se napravi zadovoljavajući miks onda ni profesionalni rezultati nisu za potcenjivanje. Na polju opuštenog druženja imaju jednu vrlo sličnu osobinu – hedonizam, i sklonost da preteruju u onome što najviše vole.

Ljubav: Sve prethodno navedeno igra najmanju ulogu u sferi ljubavi, naravno ako izuzmemo uživanje u flertu i prolaznim avanturama. Za sve druge varijante koje sadrže dugoročnije planove i usklađivanje ličnih potreba prema drugoj strani, predstavnici ova dva znaka nisu najsrećnija kombinacija. Na jednoj strani je naglašena averzija prema velikim ljubavnim talasima, dok je na drugoj strani životni moto podići povremeno tenziju i dati svemu notu dramatike. Posmatrano iz bilo kog ugla ovde nije lako pronaći održivo kompromisno rešenje onako spontano, prirodnim putem, ali ukoliko se usaglase interesne sfere onda i bikovsko – lavovska ljubavna priča ima perspektivu.

 

BIK – DEVICA 

Posao: Tumačeći bezmalo po svim najvažnijim parametrima, ova astrološka kombinacija pripada jednoj od boljih i praktičnijih. Iako Bikovi pripadaju grupi fiksnih, a Device promenljivim sazvežđima Zodijaka, prirodna srodnost energija i kompatibilnost načina razmišljanja, daju dobre predispozicije da se potencijalni nesporazumi i razmimoilaženja relativno lako prevaziđu, i sigurnim koracima ide ka zajedničkom cilju. Ovaj profesionalni tandem naročito može biti efikasan gde postoji jasna podela posla, na deo organizacije i planiranja i segment gde se ideje realizuju u praksi. Druženja mogu biti stabilna i iskrena, bez velikog prostora za sukobljavanje stavova.

Ljubav: Veze predstavnika ovih znakova imaju dosta kompatibilnog materijala za kvalitetan sadržaj, priču, saradnju, poverenje, razumevanje, a glavno upozorenje odnosi se na plamen strasti, koji se bez negovanja vrlo lako može ugasiti. Dakle, za harmoničan suživot prožet svim pratećim elementima neophodnim da ljubav dugo opstane, postoji dovoljna količina kvalitetnog materijala, ali ako se situacija prepusti inerciji eto i problema u emotivnom raju. Za izbegavanje takvih zamki neophodno je da se povremeno unose inovacije, makar minimalne, u najintimnije delove ovakvih veza, što se prvenstveno odnosi na osetljivi segment strasti.

 

BIK – VAGA 

Posao: Jedna zajednička karika ova dva znaka – Venera kao matična planeta vladalac, jasno ukazuje na životne sfere gde su mogući i realno održivi zajednički kontakti. Dakle, to su svi oni delovi životne svakodnevnice gde je izvodljivo spojiti praktične i apstraktne detalje umetnosti, odnosno profesionalne delatnosti u kojima se umetnička dostignuća približavaju običnim ljudima. Sve ostalo na poslovnom planu treba izbegavati, posebno duge priče i objašnjavanja, jer niti je realno da se Bikovi olako odreknu čvrstog tla u razmišljanju, niti je velika verovatnoća da Vage progutaju samo suvu logiku. Na osnovu toga druženja ova dva znaka nisu baš praktična, iako nema ni osnove za burna sučeljavanja.

Ljubav: Već pomenuta Venera kao vladalac polja ljubavi takođe je ključni argument za potencijalne ljubavne veze, predstavnika ova dva znaka. Početne faze uglavnom dobru funkcionišu, bez obzira na životnu dob, samo što kod onih mlađih, vremenom vreba zamka nestrpljenja u razumevanju osnovnih razlika. Konkretnije, mladost teže razume i podržava finese drugačijih potreba druge strane, pa zbog toga najčešće dolazi do prekida. Kada se u ovakvoj ljubavno – emotivnoj kombinaciji nađu Bikovi i Vage sa više životnog iskustva onda i sve eventualne prepreke mogu biti savladane. Osnovni uslov je razdvojiti koliko je to moguće, ljubav od svakodnevnih životnih problema.

 

BIK – ŠKORPIJA 

Posao: Kao i ostale kombinacije astroloških znakova koji se nalaze na opozitnim stranama kruga Zodijaka, i ova je jedna od lepših i boljih, naročito u sferi ljubavi. Međutim ni profesionalna saradnja nije loša, naročito ako je reč o poslovima gde nema izražene podele, na ženske i muške, lakše i teže. Naravno da takvi poslovi gde se spajaju lepo i korisno uvek nose dozu rizika, ali prirodno harmonična energija jednostavno toliko lako se uklapa u startu, da je teško izbeći saradnju makar u kraćim vremenskim intervalima. Na polju drugarsko – prijateljskih odnosa ovo je jedna od boljih varijanti, kako za priču tako i za zajedničko delovanje u različitim životnim situacijama.

Ljubav: Šta reći o ljubavi predstavnika ova dva znaka – na zamišljenoj kvalitativnoj skali od jedan do pet, uglavnom je iznad četvorke, sa elementima spontanog uklapanja strasti, požude, posesivnosti, koja može biti eventualni problem, ukoliko se pređe granica podnošljivosti. Nema dileme da pozitivni elementi odnose prevagu, zbog čega se ovakve kombinacije često sreću u skladnim višedecenijskim brakovima, koji odolevaju brojnim životnim iskušenjima. Jedno od njih koje može ozbiljnije ugroziti ovu partnersku vezu odnosi se na dugogodišnje prikrivene sumnje u iskrenost i vernost druge strane, pa kada sve ispliva na površinu onda bude kasno za reagovanje.

 

BIK – STRELAC 

Posao: Iako je reč o mogućoj saradnji dva ponaosob veoma jaka i stabilna znaka, ovaj ortakluk na polju profesionalnih delatnosti nije toliko čest i lako održiv. Energetski resursi nisu problem, ali jeste način njihovog korišćenja, odnosno način i tempo realizacije zamisli. Bikovi su spori, statični i vrlo često kruti i isključivi u svom načinu rada, dok su Strelčevi mnogo brži, impulsivniji i praktično ništa ne rade na jednom mestu. Zbog toga nije lako da predstavnici ova dva znaka održavaju kvalitetnu saradnju na duži vremenski interval, bez obzira na svu korektnost i poštovanje različitosti. Uz to, za dugotrajnija druženja, ometajući faktori su prilično različite sfere interesovanja i životnih prioriteta.

Ljubav: Kada je reč o ljubavi tu su razlike nekako još izraženije. Počev od sistema vrednosti, preko načina komuniciranja, do krajnjih ciljeva na polju emotivno – ljubavnih odnosa, pa ako se tu nekako i nađu kompromisna rešenja, onda je soliranje Strelčeva praktično nepremostiva prepreka. Ukoliko se aktivira dovoljan nivo hemije eto solidne osnove za pristojnu vezu neformalnog tipa, a za nešto više neophodno je napraviti značajnije kompromise. Jedan od njih znači odricanje ili makar ublažavanje insistiranja na svojoj zoni komfora – sa bikovske strane više rizikovati i osloniti se na dragu osobu, a od Strelčeva se očekuje da deo slobodnog vremena posvete drugoj strani.

 

BIK – JARAC 

Posao: Evo jedne od najlogičnijih i najstandardnijih astroloških kombinacija, čija se praktična strana može videti bezmalo u svim životnim sferama. Profesionalno deluju veoma usklađeno i kada je energija u pitanju, ali i kada su odgovornost i kontinuitet neophodni za krajnje dobar rezultat. Predstavnici oba znaka ne vole mnogo da rizikuju, uglavnom favorizuju nešto sporije, ali sigurnije varijante, i na taj način ovakav poslovni tandem dobro čuva leđa onoj drugoj strani, ako, i kada zatreba. Naravno da se problemi javljaju kada zbog slične tvrdoglavosti oba znaka kruto drže svoje stavove. Za prijateljske odnose ne treba trošiti reči – teško se stiču, ali još teže raskidaju.

Ljubav: Bezmalo sve što se može izroditi na emotivno – ljubavnom  između predstavnika ova dva znaka ima odlične preduslove da bude stabilno i kvalitetno, naročito ako se oplemeni pratećim sadržajima i povremenim inovacijama. U suprotnom, od sve stabilnosti i sigurnosti na kraju se dođe do bezidejnosti i bezvoljnosti koja nikada ne donosi ništa dobro, bilo u vezi ili braku. Uprkos mogućim problemima, ovakve partnerske veze se nalaze u gornjoj polovini svih astroloških kombinacija, i vrlo često su primer stabilne i kvalitetne ljubavne priče. Iako nema pravila, praksa pokazuje da se prepreke teže savladavaju u mlađim godinama, dok zrelija životna dob donosi svu lepotu ljubavne harmonije.

 

BIK – VODOLIJA 

Posao: Bez dileme, ovo je jedna od kombinacija u kojoj je veoma teško pronaći dodirne tačke, bilo da je reč o načinu razmišljanja, ili o sistemu vrednovanja životnih parametara, ili o krajnjim ciljevima i prioritetima. Ipak, najveće razlike su vidljive u načinu korišćenja energije, i delovanja na polju poslovnih aktivnosti. Dok je Bikovima bitan kontinuiran, stabilan pristup, bez naglih i velikih promena u kraćim vremenskim intervalima, kod tipičnih Vodolija imamo upravo suprotno – angažovanje na mahove, po principu motivacije i najčešće neobičnih izazova. Logično je da onda ni druženja ovih znakova nisu harmonična i postojana, uostalom ni tako česta u praksi.

Ljubav: Razlike u shvatanju pojma ljubavi predstavnika ovih znakova su takođe velike, na prvi pogled nemoguće ih je približiti i koliko toliko uskladiti. I to je tačno ako govorimo o stabilnim vezama na duži period, ali što se tiče strasti i povremenih ljubavnih uzleta i izleta, tu već imamo brojne, veoma konkretne primere. Istina i strast u ovakvim kombinacijama zna da bude nekontrolisana, ali bitno je naglasiti da žara i vatre u osnovi itekako ima. Za bilo kakvu stabilnu i sadržajnu emotivno – ljubavnu priču na duže staze potrebno je praviti više kompromisa i usklađivanja, praktično na dnevnom nivou. Naporan i sizifovski težak posao, kako god se okrene.

 

BIK – RIBE 

Posao: Realna, logična i stabilna osnova Bika dolazi kao najbolji mogući, potreban i neophodan elemenat, za održavanje održivih veza najvećih sanjalica i maštara Zodijaka, kakve su Ribe. Dakle, to je mehanizam za solidno funkcionisanje na polju profesionalnih delatnosti. Kada se precizno i jasno podele zaduženja organizacije, i pripreme planovi onda to može da zaživi, ali ako se dovoljno blisko ne povežu na nivou racija, onda čak ni prirodno lepa i fino kompatibilna energetska uravnoteženost ne pomaže mnogo, i ovakvi ortakluci ne traju dugo. Međutim, ukoliko se u sve umeša i treća strana kao neophodna spona, to već predstavlja korektan i održiv profesionalni tim.

Ljubav: Za polje drugarsko – prijateljskih odnosa suštinski ništa se novo ne može dodati, ali kada govorimo o sferi ljubavi onda je situacija bitno drugačija. Vrlo fine, suptilne i veoma duboke ljubavne veze su moguće između predstavnika ova dva zodijačka sazvežđa, podrazumeva se pod uslovom da Bikovima previše ne smetaju povremeni begovi u svet mašte druge strane, dok se od Riba očekuje da se potpuno oslone i bezrezervno veruju dragoj osobi. I ovde vreme i partnerski staž igraju bitnu pozitivnu ulogu, odnosno ukoliko se problemi u početnoj fazi prevladaju, prevaziđu bez veće kolateralne štete, onda miris ovakve ljubavne priče traje veoma dugo.