Muškarac Devica – veran prijatelj, posvećen radnik, ali zahtevan partner

muskarac devica

Muškarac Devica je inteligentan, precizan, razuman, praktičan, pedantan… Može vam delovati hladnokrvno, ali imajte u vidu da se ovaj momak vodi razumom kroz život.

Bolji su kao prijatelji, nego kao partneri. Muškarac Devica ne ostavlja svoje društvo kada se zaljubi, čak se može desiti i da zapostavi partnerku da bi izlazio i družio se sa starim prijateljima. Ne zaboravlja njihove rođendane, među prvima čestita ako vam se nešto lepo dogodilo ( veridba, unapređenje, rođenje deteta… ). Njegov krug prijatelja je staro društvo iz detinjstva, nije neko ko ima gomilu ljudi oko sebe.

Spada u tradicionalne osobe, jer sve što je po pravilima, Devici je milo. Moralna načela su mu vrlo važna, tako da je ovaj muškarac, dobronameran i pošten.

Nije od onih koji opraštaju. Ako se naljuti na vas, slobodno ga izbrišite iz svog života. Možete da se izvinjavate koliko hoćete, za njega više ne postojite. Možda vam nekim čudom i oprosti, ali ne zaboravlja nikad. U stvari on samo ponovo ostvaruje komunikaciju sa vama i toleriše neke stvari, ali vam u dubini duše sigurno nije u potpunosti oprostio.

Brine o svom izgledu. Uvek je lepo obučen, namirisan, kosa uredno očešljana, savršeno popeglan, a fleka na odeći nikako ne sme da se provuče. Vole da budu sređeni, ne samo kada je reč o odevanju. Ako živite sa Devicom, čekaćete dugo na svoj red u kupatilu, dok se on okupa, očešlja, dotera…

 

Posao i karijera

Muškarac Devica nije osoba koja će se nametati u kolektivu. Priča samo kad ga nešto pitate, ima par kolega sa kojima se druži, ali se ne nameće kao lider, poput, recimo, Muškarca Lava.

On radi ono što mu se kaže i u tome je nepogrešiv. Ovo je radnik kojeg svakako treba motivisati dobrom platom i uslovima jer je 100% predan poslu. Na žalost, poslodavci ih često zanemaruju i unapređenja dobijaju oni koji na sav glas govore koliko su vredni i kako su danas mnogo radili ( čak i ako nisu ).

Zato im se savetuje da se povremeno zauzmu za sebe, da odu kod šefa i otvoreno zatraže veće beneficije. Pri tom da odnesu spremne dokaze i detaljno obrazlože zašto su zaslužili bolju platu, a to svakako Devicama neće teško pasti.

Nisu za posao u timu, najbolje je da budu sami na radnom mestu sa nekim konkretnim zadacima. Muške Device su dobri naučnici i ide im sve što podrazumeva analize i proračune. Kancelarijski poslovi u kojima ima dosta papirologije im takođe idu od ruke.

 

Ljubav, seks i brak

Ovaj momak nije navalentan. Šta više, pravi je kavaljer i veoma diskretno se udvara. Pošalje piće, započne neki neobavezni razgovor, na vrlo suptilan način daje do znanja da mu se dopadate. Upravo tako i osvaja žene: svojim manirima i lepim ponašanjem.

Naravno, pre toga vas je detaljno skenirao. Zagledao je kako se ponašate, šta ste obukli, šta u tom trenutku jedete ili pijete… Sve ono što bi moglo da oda kakva ste zapravo ličnost. Jer Muškarac Devica traži isključivo savršenu ženu, pa ga ponekad porodica kritikuje kako mnogo bira.

Bićete u prednosti i ako lepo mirišete, to je ono što ih najviše uzbudi kod žene. Voli dame koje izgledaju prirodno, bez mnogo šminke. Izgled mu nije toliko bitan koliko karakter žene. Traži skromnu osobu. Razmažene tatine princeze, dramatične devojke koje prave scene i slične osobe kod ovog muškarca nemaju nikakve šanse.

Kao partner može biti malo težak, ljubomoran, držaće vam predavanje čak i neke nebitne sitnice. Sve vaše mane će videti, dok će biti slep za svoje.

Ima i pozitivnih osobina. Na primer, ovo nije muškarac koji smatra da su kućni poslovi samo za žene. Rado se prihvata čišćenja i obaveza oko dece. Gotovo nikad nije nasilan, ali i ne očekujte nekog ko je avanturista ili nekog da vam priređuje luda i nezaboravna iznenađenja.

Muškarac Devica predstavlja mirnu luku, kod njega je sve isplanirano i po pravilima.

Ako se udate za Muškarca Devicu ne treba da brinete o egzistenciji. On će raditi i dan i noć, biće spreman na vojničku disciplinu, radiće čak i poslove koji mu ne prijaju, samo da porodici ništa ne zafali.

Takođe nije sklon prevari, osim ako je izvesno da će se u skorije vreme razvesti.

Kao neko ko je hladan i pomalo arogantan, Muškarac Devica će vas iznenaditi kada se ugase svetla spavaće sobe. Vrlo je vešt u krevetu, čak i sa manjkom iskustva. Vole seks, vole i da partnerka njima udovoljni nežnim dodirima po stomaku.

Najviše mu odgovaraju žene u znaku Bika. Dobro se slaže sa Jarčevima, Škorpijama i Rakovima, naravno sa srodnim Devicama, mada u obzir mogu doći i Blizanci ako se poklope neki aspekti.

 

Zdravlje

Device su sklone preteranoj nervozi, što se odražava na njihov želudac.

Kao prvo, potrebno je da Muškarac Devica poradi na svojoj psihi, da nauči da se ne uznemirava, naročito oko nebitnih stvari. Podrška psihoterapeuta je poželjna. Ako ne to, onda da sam nađe nešto što će ga opustiti, neki sport ( tipa pecanje ), hobi i slično.

Redovni, zdravi obroci, u umerenim količinama pomoćiće mu da izbegne probleme sa želucem, koji obično nastaju kao posledica nervoze i brige. U suprotnom može doći do zdravstvenih tegoba. One mogu biti manje poput gorušice i gastritisa, ali i ozbiljnije kao što je čir na želucu.