Žena Rak – idealna majka i supruga

zena rak

Žena Rak je neko na koga se možete osloniti. Spremna je da pruži ljubav svakom, bilo da se radi o porodici, prijateljima, kolegama. Pored nje ćete se osetiti kao najvoljenije biće na svetu, sve što treba da uradite zauzvrat jeste da to cenite i poštujete.

Njene emocije često variraju. Od najsrećnije do najtužnije osobe na svetu.

Kod nje ne važi pravilo ,,Briga me šta drugi misle“. Previše obraća pažnju na tuđe kritike, zbog čega često bude povređena. Žene Rakovi umeju da se izoluju, da se povuku u svoju ljušturu i da se teško otvore pred drugim ljudima.

Uprkos preteranoj emotivnosti i ranjivosti, ako je život surov prema njoj, postaje jaka kao stena, ni sama ne zna odakle joj toliko hrabrosti da ide napred i ruši sve prepreke pred sobom. Krakteriše je i doza misterije.

Voli modu i primetićete da su mnoge poznate Žene Rakovi zapravo modne ikone. Među njima je i pokojna Princeza Dajana.

Ovo su veoma lepe žene, sa lepim grudima. Jako su stidljive, pa im je ponekad teško da se uklope u društvo. Uglavnom se drže poznatog kruga ljudi. Rado će vas saslušati i pomoći vam da rešite svoje probleme. Kao i neki drugi horoskopski znakovi koji su emotivno osetljivi, i Žena Rak će ponekad skrivati svoja osećanja, iz straha da ne bude povređena. S obzirom da je vrlo intuitivna, najbolje bi bilo da posluša onaj unutrašnji osećaj koji joj govori da ne treba previše da se otvara prema određenim osobama.

 

Posao i karijera

Kao i kod drugih znakova, i kod Rakova mnogo toga zavisi od nekih drugih aspekata poput podznaka, gde su im planete u natalnoj karti i slično. Ali jedno je sigurno: retko ćete sresti Ženu Raka koja juri za karijerom.

Uglavnom se zapošljavaju kako kućni budžet ne bi ispaštao ili čisto da imaju posao, mada je njihovo idealno zanimanje da budu mamei domaćice. Imaju sposobnost i da svoju emotivnost izraze kroz kreativne poslove, tako da su Žene Rakovi i dobri umetnici, pogotovo slikarke i pesnikinje.

Najbolje se snalaze u zanimanjima koja podrazumevaju brigu o drugima, poput medicinske sestre, dadilje, vaspitačice, i slično. I u tim poslovima su odlične. Žena Rak je i dobra sekretarica. U radu su precizne i veoma pedantne. Njihovo radno mesto je uvek savršeno čisto, a stvari uredno složene.

Kao dobra domaćica, Žena Rak može biti i profesionalna kuvarica. Jeste da su osetljive, ali Račice se itekako mogu snaći i kao preduzetnice i na rukovodećim pozicijama koje ponekad zahtevaju odsutnost emocija. Žena Rak se može baviti i antikvitetima i umetninama jer voli stare stvari. I restauracija joj ide od ruke.

 

Ljubav, seks i brak

Ako zavodite damu u znaku Raka slobodno načinite prvi korak. Ona je po prirodi stidljiva, potrebno je da joj muškarac prvi priđe. Lako ćete je osvojiti, samo budite fini i prijatni prema njoj, a ona će vrlo brzo početi da gugla venčanice i imena za bebe na internetu.

Ne prija joj ako je muškarac grub ili suviše navalentan. Dakle, sa njom samo polako, kao prema delikatnoj i skupocenoj skulpturi.

Da biste je odveli u krevet, potrebno je malo vremena. Kada dođe do toga, ne očekujte preverzije, već romantično ljubljenje i maženje, kao na filmu. Inače je stidljiva, ali ako joj muškarac priđe na adekvatan način, postaje vatrena ljubavnica kakvoj nijedna druga nije ravna. I u ovom slučaju Račica može ići iz krajnosti u krajnost. U jednom trenutku se stidi da skine majicu, a u sledećem postaje strastvena bomba. Ne, ona ne glumi nevinašce pred muškarcem. Prosto je takva.

U trenutku kad se zaljubi i uđe u vezu, za nju ne postoji više niko osim voljenog muškarca. Zbog toga ostaje bez prijatelja, pa se ženama u znaku Raka savetuje da ne odbacuju tako lako svoje drugarice koje su im bile podrška, pre nego što je upoznala ljubav svog života.

Idealna je kao supruga, majka i domaćica. Za ovu ulogu se sprema gotovo od ranog detinjstva. Devojčice u znaku raka uvek imaju lutke – bebe od kojih se ne odvajaju. Potreban joj je muškarac na kojeg može da se osloni. Da bude nežan i pažljiv prema njoj jer je jako emotivna i osetljiva.

Nemojte misliti da će Žena Rak, kao najbolja mama zodijaka, razmaziti svoju decu ili ih držati pod staklenim zvonom. Kod nje se zna red, deca imaju svoje obaveze, uči ih kako da budu samostalna i odgovorna, a da pri tom nije nimalo stroga.

Baš kao što ona vama pruža ljubav, uzvratite joj istom merom. Pogotovo ako je vaša mama rođena u znaku Raka. Spremite nekad ručak umesto nje, raspremite joj kuću, izvedite je na kolač. I njoj je bitno da se oseća voljeno , da joj drugi pruže malo pažnje.

Ljubavni problemi joj jako teško padaju. Raskidi, prevare, nasilno ponašanje u vezi… Sve to na njenoj duši ostavlja duboke i trajne ožiljke.

Ako joj neko ugrozi porodicu, nije više tako emotivna i ranjiva. Isećiće vas svojim klještima na komade.

Žena Račica ne vara svog partnera. Kao što smo već pomenuli, njen životni san su deca i porodica. Neveru svog muža će teško podneti, ali to ne znači da će sedeti skrštenih ruku. Svoju suparnicu će žestoko kazniti, ali je vrlo verovatno da će partneru preći preko prevare. Jedini razlog zbog kojeg će napustiti partnera jeste fizičko i psihičko zlostavljanje.

Idealan partner za nju je Muškarac Bik, koji traži upravo ženu poput nje: nezaštićenu damu, predanu suprugu i majku, nekog ko voli nežnosti u krevetu i nekog ko je tradicionalan. Slagaće se dobro i sa Ribama i Devicama. U obzir može doći i Muškarac Škorpija, ali samo ako nije neveran ili ,,plejboj“.

 

Zdravlje

Slaba tačka joj je stomak, naročito genitalni organi. Zato se ženama u znaku Raka posebno savetuje da idu na redovne ginekološke preglede.

Njena najveća želja je da postane majka, a upravo u trudnoći joj se javljaju razni problemi. Žene Rakovi često imaju problematične trudnoće, tokom kojih je potrebno da odmaraju, ponekad i da piju određene terapije.

Treba da povedu računa i o drugim organima u stomaku poput želudca, creva i drugih organa za varenje, jer im je slaba tačka metabolizam.

Skloni su melaholiji i anksioznosti, zbog svoje emotivne osetljivosti. Ne bi bilo loše da praktikuju neke metode opuštanja poput joge ili meditacije, da idu na masaže ili da prosto pronađu ono što ih najviše opušta. Najbolje bi bilo da svoje emocije izražavaju kroz umetnost, ako imaju sklonosti ka tome. To bi za njih bio savršen vid opuštanja  i oslobađanja od lošeg raspoloženja.

Bitno je i da borave u zdravoj sredini i lepom okruženju, od njihovog braka najviše i zavisi njihovo zdravstveno stanje. Ukoliko su zadovoljne svojim partnerom i generalno porodicom, živeće dug i zdrav život.

Prijaće im  bavljenje ,,vodenim” sportovima, kao što je plivanje, ronjenje, vožnja kajaka i slično.