Žena Riba – dama koja ume da voli svim srcem!

zena riba

Žena Riba – evo osobe sa kojom treba nežno i polako. Ona je prava princeza, nije navikla na okrutnosti koje joj život nameće i potreban joj je muškarac koji će da je zaštiti.

Nepopravljivo je romantična, senzualna, delikatna, ali i veoma lepa.

Iako je i sama nežna, ume da se postavi zaštitnički prema ljudima koje voli. Odužite joj se za svako dobro koje vam učini. Ne mora to biti istom merom, jedno veliko ,,Hvala“ ili neki poklončić će biti dovoljan, čisto da oseti vašu zahvalnost. Ako ne osete zahvalnost, postaju razdražljive i tužne.

Ona je puna ljubavi prema drugima i to rado pokazuje. Sa Ženom Ribom nikada ne morate da nagađate kako se oseća. Svoje emocije pokazuje i ne stidi ih se.

Poznate su po tome što idu iz kranjosti u krajnjost. Danas mogu biti zakleti ateisti, a sutra izuzetno religiozni.

Žena Riba ponekad živi u iluzijama, tu je stvorila svoj idealni svet u kojem nema patnje, ni bola. Uglavnom im je potreban neki oslonac u životu, retko koja Žena Riba je samostalna.

Pomalo su lenje. Kada im je slobodan dan, do podne se izležavaju ili ako ustanu ranije, provedu celo jutro u pidžami.

Bavljenje humanitarnim radom im nije strano, jer vole da pomažu slabijima. Ako uz sebe imate jednu ženu Ribu, ljubavi u životu vam sigurno neće manjkati. Na prvi pogled deluju tajanstveno, jer su uvek nekako zamišljene.

Žene Ribe su jako intuitivne i trebalo bi uglavnom da slušaju ono što im srce govori, naročito kada imaju neki predosećaj u vezi sa drugim ljudima. Treba da se potrude da budu u društvu pozitivnih osoba, jer su one kao sunđer i upijaju tuđu energiju. Ako su okružene vedrim i pozitivnim ljudima, i same će biti takve.

Ne treba posebno naglašavati da tuđe probleme doživljavaju kao svoje.

Žena Riba je prava domaćica i stub porodice. Voli da ukrašava i dekoriše dom. Tu do izražaja dolazi njena kreativnost, jedna od glavnih karakteristika Žene Ribe. Veoma su tradicionalne, vezane za roditelje, bake i deke. Porodica im je na prvom mestu.

Imaju specifičan modni stil, ali bitno im je da odeća i obuća pre svega budu udobne. Znači ne nose nešto što je usko i što žulja. Obožavaju nakit i aksesoare. Omiljene boje su im plava i zelena, dakle boje mora i vode.

 

Posao i karijera

Zanimanja koja podrazumevaju pomoć i podršku slabijima su idealna za jednu Ribu. Socijalni radnik, lekar, medicinska sestra, veterinar, rad u humanitarnim organizacijama, domovima za nezbrinutu decu, domovima za stare… Sve su to dobra zanimanja za jednu Ženu Ribu.

Žena Riba je veoma empatična, saoseća se sa problemima drugih, pa će biti dobar psiholog.

Jako su kreativne, s obzirom da im je mašta jako razvijena, pa se mogu pronaći i u raznim vidovima umetnosti. Pri tom ne mislimo samo na slikanje, vajanje, pisanje, već i na poslove vezane za ulepšavanje, kao što je šminkanje, ukrašavanje noktiju, kreator u modnoj industriji i slično.

Nisu sposobne da se snađu u napetim situacijama, tako da za njih nisu liderske pozicije ili radna mesta u kojima se zahteva donošenje brzih i konkretnih odluka.

Žena Riba uglavnom nije karijerista, jedino što može težiti boljim poslovima zbog veće zarade.

Savetuje im se da porade na svom samopuzdanju, jer ne umeju da odbiju kada im neko nešto traži, pa nije ni čudo što jedna Riba na sebe preuzme i obaveze drugih kolega, koji ih koriste. Treba da se paze i mobinga.

Na vodećim pozicijama se nađu uglavnom ako osećaju strast prema poslu koji obavljaju. Ne odgovaraju im ni dosadni, rutinski poslovi. Ma koliko bili laki, Riba će ih katastrofalno obavljati, jer će više biti izgubljena u mislima.

Zahvaljujući bujnoj mašti, Ribe mogu biti odlične glumice.

 

Ljubav, brak i seks

Nežnoj ženi pristaje nežan muškarac. Ona se ne zaljubljuje u grube i otresite momke, potrebna joj je romantična duša. Sanja da doživi ljubav iz bajke.

Lako ju je zavesti, ali Žena Riba nije naivna. Jasno zna kakav muškarac joj je potreban i ne gubi vreme sa osobama koje nisu njen tip. S tim što se može desiti da naleti na laskavca, koji samo lepo priča a u suštini ne može da joj pruži ono što joj je potrebno.

Kada pronađe osobu koja joj odgovara, dotičnom gospodinu ne treba puno vremena da je zavede. Par lepih reči i malo komplimenata je sasvim dovoljno.

Ukoliko imate sreće da se u vas zaljubi jedna Riba, znajte da ste dobili idealnu partnerku. Ribama je uglavnom cilj da imaju srećan i ispunjen brak. Ona je prava tradicionalna supruga, koja će se truditi da svom mužu ugodi. Uvek ćete imati domaći obrok, čisto odelo, ugađaće vam sa sitnicama koje volite, bićete maženi i paženi kao kralj.

Međutim, nemojte se opuštati. Žena Riba je kao biljka, kojoj treba određena pažnja, u suprotnom vene. Kao prvo potrebno je da joj stavite do znanja da ste zahvalni što vas tretira na taj način. Uzvratite joj sitnicama, kao što je cvet, poklon, izlazak na večeru… Recite joj s vremena na vreme da je volite i da vam puno znači. Te stvari su joj potrebne, to je njeno gorivo koje je pokreće kroz život, a uzvratiće vam desetostruko.

Pre svega, potrebno je da joj budete oslonac u životu. Bilo da treba da se otvori tegla ili da je saslušate kada joj je teško.

Nežna je i kada vodi ljubav! Nije od onih žena koje se opuste i čekaju da muškarac sve odradi. Potrudiće se da ugodi voljenoj osobi i jako je strastvena.

Žena Riba je brižna majka, možda čak i nekad pretera u tome. Treba da vodi računa da ta briga ne pređe u posesivnost. Inače je nežna prema deci, kod nje nema fizičkog kažnjavanja, uglavnom mnogo priča sa svojom decom i trudi se da ih vaspita na taj način. Ponekad je previše zaštitnički nastrojena prema svojoj deci, kao da ih drži pod staklenim zvonom. Uprkos tome, dobre su majke, nisu od onih roditelja koji guše decu vlastitim ambicijama, ali suptilno proveravaju gde su i šta rade. Krišom će prelistati njihove profile na društvenim mrežama, ne da bi zabadali nos u njihov život, već da budu sigurni da ih niko ne zlostavlja.

Što se tiče slaganja sa drugim horoskopskim znakovima, Žena Riba će naći zajednički jezik sa Bikom, Rakom, Devicom, Škorpijom…

 

Zdravlje

Ženama rođenim u znaku Ribe se savetuje da koriguju ishranu i da ostanu posvećene bilo kakvoj fizičkoj aktivnosti, jer lako mogu nabaciti višak kilograma.

Jaka empatija i nesposobnost da se nose sa problemima u životu, često ih koštaju živaca, pa se mogu javiti depresija i anksioznost. Često im stres uzrokuje probleme sa srcem ili štitnom žlezdom. Savetuje im se da povremeno odu kod psihoterapeuta, kako bi sačuvali i svoje mentalno zdravlje.

Imunitet im je slaba tačka. Ribe se lako prehlade, a sklone su i alergijama. Zbog nervoze i psihičkih problema, dešava se da im strada i endokrini sistem i hormoni.

U starijim godinama se javljauju problemi sa zadržavanjem vode u organizmu, što može prouzrokovati oticanje nogu. Što im je život manje buran, to će biti zdravije.