Muškarac Riba – dobra duša koja želi da iskoreni zlo u svetu

muskarac riba

Muškarac Riba – evo jedne neiskvarene osobe, često veoma produhovljene, koju boli svaka negativna stvar na ovom svetu. Ako ga imate uz sebe budite uvereni da imate pravog prijatelja, koji će za vas ići i u vatru i u vodu.

Na žalost, svet je jedno surovo mesto, a jedna Riba nikako ne može ispraviti sve što ne valja. Zato ima jako razvijenu maštu, pa pobegne u svoje misli i sanjari o boljim vremenima.

Iako deluje povučeno, pristaje i na avanture i ludorije, ako mu prijatelji to zatraže i ako njima to znači. Veoma je empatičan, spreman da sasluša svakog i pomogne koliko može. Ako ste mu nekada pomogli, budite uvereni da je on to negde duboko u sebi memorisao i kad tad će vam uzvratiti, i to višestruko.

Muškarac Riba često menja raspoloženja, koja idu iz krajnjosti i krajnjost. Ustaće raspoložen, u podne će biti veoma besan, popodne tužan, a uveče najsrećniji na svetu. To su sasvim normalne situacije kod jedne Ribe.

 

Posao i karijera

Ovo su predani radnici koji predantno obavljaju svoj posao. Kada zaposlite Muškarca Ribu, dajte mu tačne instrukcije i objasnite mu pravila. Slobodno, budite uvereni da se nikakva greška neće potkrasti. Čak i ako je posao zahtevan, biće uporan sve dok ga ne završi.

Međutim nisu za liderske pozicije, jer nemaju baš ,,čvrstu ruku“. Takođe ne mogu da donesu ni bitne odluke u napetim situacijama, tako da bi njima pristajala radna mesta u kojima ne vlada neka velika napetost.

Ukoliko tek negde počinjete da radite, najpre pogledajte da li u kolektivu ima neki Muškarac Riba. On će vam pomoći u svemu, nije zavidan i rado deli svoje znanje. Jako je tolerantan, imaće strpljenja za vaše greške.

Mogu biti dobri psiholozi, jer vole da saslušaju druge i saosećaju se sa njihovim problemima. Visok prag tolerancije i ljubav prema podučavanju ih čini sjajnim učiteljima, vaspitačima, profesorima… Tu su i zanimanja koja podrazumevaju brigu o drugima, kao što su poslovi u medicini ili radna mesta koja se bave socijalnim pitanjima.

Ribe su umetničke duše, zahvaljujući kreativnosti koju poseduju. Muškarac Riba se konkretno najbolje snalazi u pisanju, o čemu svedoče i brojni poznati pisci rođeni u ovom znaku, poput: Mike Antića, Vladislava Petkovića Disa, Viktora Igoa, Gabrijela Garsije Markesa, Branka Radičevića, Danila Kiša…

Ribi leže ,,vodeni“ sportovi, kao što su vaterpolo, plivanje, ronjenje…

U sebi krije dosta talenata, mada nema puno samopouzdanja kada treba da se dokaže, a pomalo su i lenji, pa ih mrzi da svoje veštine usavršavaju.

 

Ljubav, brak i seks

Muškaracu rođenom u znaku Ribe bi odgovarao jak i stabilan partner, neko ko će odreagovati brzo i razumno kada dođe do problema, ali i ko će mu biti oslonac u teškim momentima.

Ukoliko vam se dopada Muškarac Riba, slobodno mu priđite. Nije teško osvojiti ga, budite nežni prema njemu, saslušajte ga, posvetite mu malo pažnje. Za prvi sastanak predložite neko neobično mesto, ne mora to samo biti večera u restoranu ili piće u kafiću. To može biti luna park, akva park, šetnja po prirodi… Ako ste oboje ljubitelji kulture, predložite odlazak na izložbu, pozorišnu predstavu, koncert, odlazak u muzej, itd.

Iako deluje pomalo rezervisano i čudno, Muškarac Riba je izuzetno privlačan ženama. Baš zbog toga što krije neku dozu mističnosti, za pripadnice lepšeg pola on je jedna seksi enigma koja čeka da bude razjašnjena. Da znate, trebaće mu vreme da vam se otvori i pokloni vam poverenje.

U vezi se daje sto posto. Jako je nežan prema članovima porodice, tu je za sve što treba, nije nasilan, a nije ni svađalica. Takođe, uglavnom, ne vara svoju suprugu, kako godine prolaze on se sve više zaljubljuje u nju, ali i sve više zavisi od njene podrške. Međutim ako je ljubavnica uporna i taktična, i ovom muškarcu će se desiti da zastrani u preljubu.

Svojoj partnerki će oprostiti prevaru, ali je jako ljubomoran. S tim što ne pravi scene, nego potpiskuje bes i zatvara se u sebe, kao i svaki put kada mu je teško.

Kakav je u braku i vezi, takav je i u krevetu – nežan i romantičan. Seks sa njim liči na scenu iz ljubavnog filma. Trudi se da ugodi partnerki, pristaće i na korišćenje seksualnih pomagala, neobičnih poza i sličnih stvari, ako partnerka to predloži.

Ovom muškarcu odgovaraju emotivne partnerke, najbolje će se slagati sa Rakom. Zajednički jezik može naći i sa Škorpijom s obzirom da su i one veoma emotivne, a u isto vreme dovoljno snažne da Muškarcu Ribi daju potreban oslonac.

 

Zdravlje

Ribe teško podnose nepravdu i teškoće u životu. Sa njima treba nežno i polako. Ako ih život isuviše pritisne, utehu mogu potražiti u opijatima i alkoholu, pa su skloni bolestima zavisnosti.

Nerzovza, depresija, anksioznost, napadi panike, nervni sistem… Sve to čini glavni problem jednog Muškarca Ribe. Pod uticajem stresa mogu se javiti i druga oboljenja kao što su problemi sa štitnom žlezdom i slično.

Treba da porade i na jačanju imuniteta, koji im je jako slab. Pre svega da piju gvožđe, jod, kalcijum, selen i druge vitamine.