Vaš horoskop određuje koliko ste spremni da se izvinite kada pogrešite!

couple at home

Da li ste tip osobe koja nikad ne priznaje da je pogrešila? Ili sebe stavljate na poslednje mesto i za svaku sitnicu tražite oproštaj?

Vaš horoskopski znak mnogo utiče na ovu osobinu. U nastavku teksta otkrivamo koji znakovi vam nikada neće reći ,,Izvini”.

 

Ovan

Ovnovi mogu da uvrede neku osobu čas posla. Često ne iz zle namere već su prosto oštri na jeziku. Shvatiće vremenom da su pogrešili, ali teško da će se izviniti. Umesto toga, maziće se oko vas kao mače, trčaće da vam ugodi, složiće se sa svim što predložite, ali nikako se neće vraćati na problematičnu izjavu zbog koje bi trebalo da zatraže oproštaj.

Prosto, Ovnovi su jako ponosni, čak i kad su svesni greške. Iako ih savest grize, nikako ne mogu da prevale preko usana molbu za oproštaj.

 

Bik

Ni Bikovi nisu skloni traženju oproštaja. Ali za razliku od Ovnova, ubeđuju i sebe i druge da nisu ništa pogrešili. Oni će uspešno zakopati svoju savest negde duboko, samo da je ne slušaju. Šta drugo očekvati od znaka čija je glavna mana tvrdoglavost.

 

Blizanci

Da biste isterali izvinjenje iz Blizanca, morate biti majstor retorike.

Blizanac uspešno eskivira izvinjenje kroz humor, zbijajući šalu sa situacijom u kojoj vas je možda uvredio. Ako počnete da se raspravljate sa njim, on će vas bukvalno praviti budalom. Dok mu vi budete nabacivali da treba da se izvini, on će lupetati šale i može vas samo iznervirati.

U nekim drugim slučajevima će se braniti argumentima kao najbolji advokat. Ukoliko nekim čudom uspete da ga saterate u ćošak, dobićete besno: ,,Dobro, ‘ajde izvini”. To nikako nije iskreno izvinjenje, nego samo način da vas se otarasi.

Često se dešava da Blizanac nije ni svestan da vas je povredio, pa zato ne očekujte molbu za oproštaj.

 

Rak

Sve zavisi u kakvom je raspoloženju. Raspoloženje kod Rakova varira. Itekako umeju da vas stegnu svojim kleštima i naljute. E, sad, ako je u nekom sentimentalnom raspoloženju, dobićete najmekši zagrnjaj na svetu, pun ljubavi, uz najiskrenije izvinjenje. Kada nije raspoložen, Rak se neće ni potresti zbog vaše ljutnje, niti će obraćati pažnju na vaša osećanja.

 

Lav

On je centar sveta! On nikada ne greši!

Ipak to ne znači da se neće izviniti u određenim situacijama. Ako će to izvinjenje privući pažnju na njega, kao na plemenitu osobu koja zna kada je pogrešila, ako će učiniti da mu se okolina divi zbog toga, da pričaju kako je plemenit i dobrodušan, dobićete spektakularno izvinjenje. Na primer, nemojte se iznenaditi ako ujutru, na putu do posla vidite bilbord sa natpisom: ,,Molim te, oprosti, ljubi te tvoj Lav”.

 

Devica

Možda deluju malo arogantno, ali svakako znaju da zatraže oproštaj. Anksoizna Devica će se izvinti i kad treba i kad ne treba. Ukoliko slučajno posumnja da je uradila nešto pogrešno, tražiće oproštaj.

Vi se verovatno nećete ni sećati o čemu se radi, ni kad vam je šta rekla, to su takve sitnice i nebitne stvari, ali Devica sve analizira i pamti. Verovatno nije ni spavala celu noć, plašeći se da vas nije uvredila. Zato recite joj da je među vama sve u redu, njoj to mnogo znači za unutrašnji mir, mada će vama verovatno biti malo i smešno.

 

Vaga

Kao neko kome je jako stalo do pravde, Vaga zna kada je pogrešila i ume lepo da proceni u kom trenutku treba zatražiti oproštaj.

Poput prave vage, ume da nađe i pravu meru. Neće se preterano izvinjavati i trčati oko vas, niti će se okrenuti na drugu stranu i praviti da se ništa nije desilo. Znaće i pravi način da vam nadoknadi štetu ili da uradi nešto lepo za vas kako bi anulirala svoju grešku.

 

Škorpija

Možda deluju zločesto ponekad, ali Škorpije su jako emotivne i poznato je, da je njihova žustrina samo odbrambeni mehanizam, jer su bili povređeni u prošlosti. One su osvetoljubive samo prema osobama koje su to zaslužile.

Kada primete da su povredile nekog ko to nije zaslužio, uglavnom se izvine.

 

Strelac

Kao ljubitelj dobrog raspoloženja, ali i pravde, Strelac će rado zatražiti oproštaj da ne bi nastala napetost. Ovo je jedan od horoskopskih znakova koji nudi najiskrenija izvinjenja. Ne zbog toga što mu odgovara ili zbog griže savesti, već iz čistog poštovanja prema osobi koju je možda povredio.

Strelac nije glup! Znaće da prepozna nekog ko ga emotivno ucenjuje i takvim osobama se sigurno neće izvinjavati nizašta.

 

Jarac

Jarčevi se teško izvinjavaju, čak i kada znaju da su pogrešili. Pogotovo ako se zamere nekom koga ne vole. Svoje emocije izvežbano potiskuju. Dešava se i da popuste pred svojom savešću, stanu pred vas i izgovore jedno arognatno: ,,Izvini”. Ako se to desi znajte da prisustvujete istorijskom momentu i da ste zaista posebni, jer se jedan Jarac jako retko izvinjava.

 

Vodolija

Ako je došlo do sitne greške, Vodolija će se braniti glupim i providnim argumentima. Kao dete koje nije napisalo domaći, pa se kod učiteljice brani izgovorom: ,,Pas mi je pojeo svesku”. Svi znaju da je izgovor glup i da je Vodolija kriva, ali ona ne priznaje ni za živu glavu.

Ne izvinjava se ni ako smatra da je nešto zaslužila. Na primer, dogovorili ste se da se nađete u sedam sati, ona kasni petnaest minuta i, umesto da se izvini, smatra da je zaslužila da je čekate, jer je vama pre toga izašla u susret za nešto drugo ili bi vas ona sama istolerisala ako biste zakasnili.

Ipak, kada je reč o nekim velikim greškama, malo će razmisliti, pa će izaći pred vas i ponuditi izvinjenje.

 

Riba

Evo još jednog znaka koji će bez problema zatražiti oproštaj. Ribama je stalo do tuđih emocija i ne žele nikog da povrede.

Imajte u vidu da one idu nekad iz krajnosti u krajnost, pa ako primetite da ne mare za vaša osećanja, ne brinite verovatno su u ,,minus” fazi. Sačekajte da prođe malo vremena, pa im naglasite da su vas uvredili, ali ljubazno i prijateljski. Nemojte biti oštri.