Mesečni horoskop – Bik

Za period od 01.12.2020 do 31.12.2020

Posao: Oprezno i usporeno savladavanje prepreka na profesionalnom planu biće uočljivo kod većine Bikova tokom poslednjeg meseca u godini. Istina, energije ne bi trebalo da nedostaje, ali upozoravajući signali stizaće sa svih strana do bikovskih senzora zaduženih za poslovne aktivnosti. Zbog toga je veoma važno da na vreme registrujete kako one iz spoljne sfere, tako i one signale koje dolaze iz podsvesti, jer to je svakako najbolji način da se najpre prepozna situacija a onda i zauzme odgovarajući stav u nameri da što efikasnije rešite aktuelnu problematiku. To se naročito odnosi na prvu i drugu dekadu Decembra, kada je realno očekivati dosta novih profesionalnih obaveza, ali nije isključeno da vas sustigne poneki nezavršeni zadatak iz prethodnog perioda. Polako, korak po korak, uz poštovanje prioriteta, sve se može postići na zadovoljavajući način. U poslednjih desetak dana meseca možete očekivati nešto relaksiranije okolnosti u kojima bi najtipičniji Bikovi mogli čak da preuzmu deo odgovornosti na svoja pleća. Posebnu pažnju obratite na profesionalnu konkurenciju i kritičare, odnosno potrudite se da im ne dajete povoda za slanje otrovnih strelica, a ako poneku i odapnu pokušajte fleksibilno da je eskivirate, bez nepotrebnog stresa i nerviranja. Razloga za nervozu može biti i zbog promenljivog stanja vaših finansija. Naime, tokom Decembra Bikovi bi trebalo da imaju manje više uobičajene prihode, ali je za očekivati par nepredviđenih rashoda, što na kraju u najboljem slučaju dovodi do pozitivne nule.

Ljubav: Na talasu uglavnom pozitivnih dešavanja iz prethodnog perioda Bikovi bi trebalo da plove makar do polovine Decembra. Prevedeno u praktičan život to bi moglo da znači – bezmalo sve aktivnosti u sferi ljubavi donose više razloga za zadovoljstvo, počev od uspešnog rešavanja tekuće problematike na polju emotivno – ljubavnih odnosa, pa do uspostavljanja kontakata sa novim simpatičnim osobama. Biće to dobar period i za donošenje bar jedne važne odluke i u najmanju ruku pokretanje inicijative za vidljivu promenu u bikovskom privatnom životu. Važno je da se pridržavate ustaljenih normi ponašanja i već proverenih metoda, ako se već nakanite za konkretnu osvajačku akciju. Drugim rečima – nije pogodan perioda za eksperimentisanje i olako ulaženje u nepoznate vode. Doduše, to i nije čest slučaj kod osoba rođenih u ovom zodijačnom sazvežđu, ali iskušenjima se ponekad nije lako odupreti. Druga polovina meseca biće prožeta specifičnom energijom izazova kojoj ni najtvrđi Bikovi neće lako odoleti. Uz već uobičajene flertove i potencijalne avanture sa zauzetim osobama, dobro razmislite pre nego što krenete u priču sa osobom čije se godine znatno razlikuju od vaših. Naravno, to nije razlog za odustajanje već samo podsetnik sebe da pitate – šta želite i do koje granice ste spremni da idete. Ekstra zapetljanciju može izazvati neočekivani poziv ili susret sa starom simpatijom. Akcenat bi trebalo da bude na novim poznanstvima, ali je ipak na svakome pojedinačno da se odluči za prošlost ili budućnost.

Zdravlje: Suštinski nema razloga za velike brige sa zdravstvenom problematikom tokom Decembra kod predstavnika ovog znaka, a dve tačke valja izdvojiti kao osetljivije od ostalih. Prva se odnosi na hronične,  već poznate boljke, ubeležene u medicinskom kartonu, a druga se tiče reproduktivnih organa i malog stomaka. Dakle, nemojte odlagati ili izbegavati zakazane rutinske preglede, podignite nivo telesne higijene na maksimum i poslušajte savete kompetentnih osoba.

x