Mesečni horoskop – Bik

Za period od 01.03.2021 do 31.03.2021

Posao: Početak trećeg meseca u godini trebalo bi da bude u veoma sličnom profesionalnom ritmu kao u prethodnom periodu za većinu pripadnika zodijačnog sazvežđa Bika. Prevedeno u poslovnu životnu svakodnevnicu, to bi značilo odlična radna energija, vrlo dobar voljni momenat i uspešno savladavanje svih prepreka koje se nađu na profesionalnom putu. Ali, posle prve takve radne sedmice, preostali deo meseca proteći će u znaku nekoliko promena energetskih kretanja na bikovskom poslovnom nebu. Prva promena se odnosi na način fizičkog funkcionisanja i trošenje energetskih resursa. Naime, povremene nalete adrenalina i nadprosečne prilive radne energije smenjivaće vidljivi padovi voljnog momenta i ne baš praktično ponašanje Bikova. To, inače, nije svojstveno predstavnicima ovog znaka, pa je zbog toga vrlo važno da rade na ublažavanju već pomenutih oscilacija, koje će se događati, praktično, u razmaku od par dana. Od velikog je značaja da se u ovom periodu ne opterećujete dodatnim obavezama, naravno koje nisu pod „moranjem“. Dileme nema, jedna od najvažnijih stvari biće dobra organizacija i taktički mudro balansiranje između nametnutih novih zadataka i starih, već proverenih metoda odrađivanja profesionalnih obaveza. Dosta živosti i, moglo bi se reći, talasanja Bikovi mogu očekivati u sferi novca i materijalnih transakcija. Za očekivati je da prihodi budu na uobičajenom nivou, ali na oprez ukazuju aspekti koji najavljuju i veću potrošnju, pa se potrudite da makar ne bude rasipanja.

Ljubav: Dve trećine Marta, pa čak i neki dan pride, najtipičniji Bikovi će imati prilično dobre uslove da potencijalne događaje u sferi ljubavi kontrolišu na zadovoljavajući način. Konstelacija nebeskih tela stvaraće uglavnom pozitivnu atmosferu za realizaciju bikovskih želja i namera na planu emotivno – ljubavnih relacija. Istina, osim u nekoliko početnih dana, kada su na talasu jakih vibracija adrenalina i strasti mogući planovi sa najvišim ciljevima, nema nagoveštaja posebno naglašene angažovanosti u sferi ljubavi. Naprotiv, kod većine tipičnih Bikova najveća je verovatnoća da prioritet bude održavanje već postojećih karika partnerskog lanca i uživanje u zejdničkim aktivnostima sa voljenom osobom. Za one koji su solo, ovaj period nije loš za preispitivanje sopstvenih stavova i ponašanja u svim bitnim ljubavnim segmentima. Nešto više uzbuđenja, ali i iskušenja, čeka mlađe generacije ovog astrološkog znaka kojima će biti znatno komplikovanije i teže da iskontrolišu lične nagone i ne ulete makar u jedan žestok vrtlog ljubavne hemije i strasti. Spuštanje lopte na zemlju i vrlo pažljivo povlačenje poteza biće većini Bikova osnovni zadatak tokom treće dekade Marta, ako žele da koliko-toliko imaju jasan pregled aktuelnih ljubavnih dešavanja. U ovom periodu nije mudro insistirati na forsiranju zbližvanja sa novim simpatijama, jer će dosta energije, vremena i pažnje oduzeti bavljenje osobama iz prošlosti, koje će neminovno u prvi plan izbaciti i stare emocije koje nisu potpuno ugašene.

Zdravlje: Promenljiva energetska kretanja sigurno će se odraziti u određenoj meri na sferu zdravlja kod najtipičnijih Bikova tokom Marta meseca. Zbog toga je među prioritetima da ublažite rasipanje energije i tako sprečite preopterećenje, zamor materijala i padove imunog sistema. Osim toga, povedite računa o koži (naročito njenim otkrivenim delovima), potrudite se da preventivno zaštitite čula vida i sluha, a već zakazane posete stomatologu ili oftalmologu nemojte odlagati.