Mesečni horoskop – Bik

Za period od 01.12.2023 do 31.12.2023

Posao: Tokom  decembra  Bikovi će imati promenljivu klimu kada je poslovni segment u pitanju. U periodu od 01.-07.12. imate  potrebu za promenom, može doći do razgovora o nekoj novoj saradnji. Pripazite da  neke stvari ne zanemarite u startu jer bi one  u kasnijem periodu mogli postati problem. Od 07.-10.12. međuljudski  odnosi prepuni  napetosti i pritiska, jednim delom ćete za ovo biti zaslužni vi, ali će svi  biti nervozni i spremni za  raspravu. Pokušajte da budete strpljiviji i da imate više razumevanja za druge, pogotovo ako su po stažu i godinama ispod vas. Od 10.-16.12. potražite savet na polju ulaganja, možete napraviti grešku ili uložiti novac u neku pogrešnu investiciju, iz tog razloga ne srljajte bez potrebe dok ne sve činioce ne sagledate iz pravih  uglova. Od 16.-22.12. poslovi i  saradnja  sa inostranstvom  bi'e veoma naglašeni, vi ćete umeti da budete na visini svakog zadatka, jer ste puni energije i entuzijazma za nove ljude i projekte. Poslednja dekada donosi   period stabilnosti i rasta na poslovnom polju, ide sve nekim svojim tokovima. Idete ka nekom sebi zacrtanom cilju, unapredite saradnju sa kolegama i poboljšajte komunikaciju sa poslovnim partnerima. Treba da očekujete pohvale, sasvim je realna osnova za to. Uspeh neće izostati ako na vreme uhvatite zalet  za narednu godinu i nametnite svoje nove ideje i zamisli. Brzo ćete realizovati sve što  isplanirate, neće biti nekih prepreka. 

Ljubav: Početak decembra Bikovima  koji su u vezama donosi promenljivu situaciju sa čestim iskakanjima iz uspostavljenog ritma. Neočekivane promene raspoloženja i eventualne pridike druge strane, suštinski ne mogu biti sprečene, ali je na vama je da svojim ponašanjem doprinosite atmosferi koja idu u vašu korist.  Ovaj period je  komplikovan i nestabilan, pa  procena i realno sagledavanje kompletne situacije, teško da može biti realizovana i sa vaše strane ali i sa partnerove. Potrebno je  da budete veoma strpljivi i da svoje zaključke proverite iz nekoliko različitih uglova. Šta god da pokušate da izdefinišete, teško je da će uspeti. U drugoj polovini meseca poboljšanje postojeće napete situacije, ali korak po korak. Postoji prostor i za lepa dešavanja i za razgovore koji donose mir, stabilnost, spokoj, za osećanja, za produbljivanje istih. Sa partnerom bi trebali da što više budete u okruženju prijatelja i dragih ljudi. Prija vam veće društvo, to vas čini ispunjenijim. Ljubavni život je u dobroj fazi i vi na tom polju možete da odahnete, i u  Novu godinu uđete pozitivno raspoloženi. Potrudite se da širite pozitivnu energiju oko sebe, iskoristite svo slobodno vreme za druženje sa ljudima generalno. Slobodni Bikovi, u prvoj polovini decembra počeće da  vam se otvaraju nove ljubavne šanse, ali  otvorite četvore oči nije sve baš onako kako izgleda. U drugoj polovini meseca imaćete komunikaciju sa više osoba. Biće  dopisivanja, iznenadnih susreta, kafenisanja, ali sve ostaje u ravni druženja.

Zdravlje: Bikovima početak meseca donosi probleme sa  krvnim  pritiskom  i glavobolje. U drugoj dekadi meseca izbegavajte veće napore, zadimljene prostorije, pazite na ishranu i više se krećite. Treća dekada meseca donosi stabilizaciju zdravlja i bolju psihičku sliku.

Bik i ostali horoskopski znaci – slaganje

BIK – OVAN Posao: Iako na prvi pogled imaju više elemenata sukobljavanja, pre svega zbog prirode kolerika tipičnih Ovnova, i osobina flegmatika najtipičnijih predstavnika Bikova, ovo je jedan od boljih profesionalnih…