Godišnji horoskop – Bik

Posao:

Leto gospodnje 2020. donosi uglavnom stabilne astrološke prilike u sferi posla za osobe rođene u znaku Bika. Kad kažemo stabilne onda to znači da nema pokazatelja za velike i nagle padove ali takođe nije realno očekivati ni drastične uzlete i promene kod većine predstavnika ovog zodijačnog znaka. Preciznije rečeno neće biti lako onima koji žele da naprave krupne profesionalne rezove ili da realizuju nove kapitalne ideje, ali možda je još značajnije da makar većina ne bi trebalo da strepi za postojeće pozicije, podrazumeva se da sva (ne)činjenja budu u granicama prihvatljivo – očekivanog. Do sredine maja ove godine tektonska poslovna pomeranja nisu ni na vidiku, tokom poslednja tri meseca za nijansu su povoljnije okolnosti da vi sami pokrenete određene inicijative, a u periodu od juna do septembra nije preporučljivo bilo šta forsirati. Bez obzira što energija i radni elan nisu ničim ugroženi ,to nije najpovoljniji period za bitno iskakanje iz sistema zbog mogućih oprečnih konkurentskih akcija i pre svega zbog otežane komunikacije sa institucijama. U nameri da ostanu tu gde jesu i sačekaju bolji period za pokazivanje visokih ambicija, na iskušenju će posebno biti aprilski Bikovi koji se bave privatnim biznisom ili čiji su poslovi povezani sa kretanjem, putovanjima i inostranstvom. Naročito valja naglasiti potencijalna specifična iznenađenja i neočekivane predloge za saradnju baziranim na tehničkim inovacijama i nečemu sa čime se do sada niste susretali. Ispoštujte sebe i potrebu da dobro proverite, jer kada se odlučite da nešto promenite onda je to najčešće radikalno. Druga polovina godine, naročito poslednji kvartal donosi lepe mogućnosti za dobijanje priznanja i raznih satisfakcija za sve prethodno urađeno, što su lepe informacije za starije i iskusnije Bikove. Pa ako nije poželjno forsiranje promena i novih početaka, onda makar uživajte u trenucima slavlja i priznanja. Polje finansija možda neće biti baš onako stabilno kako vi želite i možda zaslužujete ali nema razloga za preveliku brigu. Stabilni i već provereni postojeći izvori prihoda ne bi trebalo da budu ugroženi, a ako se dodatno aktivira još neki manji, eto razloga za blagi osmeh na vašem licu. Za nijansu veće rashode možete očekivati tokom januara, februara i od sredine septembra do sredine novembra.

Ljubav:

Kada je polje ljubavi u pitanju na pomolu su znatno turbuletniji meseci, bezmalo cela godina, za tipične predstavnike ovog astrološkog znaka. Posle pomalo dezorjentisanog početka godine (januar, februar) već od marta pa u  narednih tri-četiri meseca imaćete povoljniju astrološku klimu da jasnije odredite šta hoćete i napravite konkretnije poteze. U tom periodu, sve do početka juna moguća su nova poznanstva sa znatno mlađim osobama od vašeg godišta, a zatim možete očekivati opet malo haotičnijih  sedamdesetak dana zbog preplitanja novih mogućnosti sa nekim ljubavnim restlovima iz prošlosti. Ukoliko iz svega toga izađete barem u minimalnom plusu čekaju vas do kraja godine meseci uživanja, bilo da ste slobodni pa da birate između manje ili više obavezujuće nove priče, bilo da ste u braku ili već stabilnoj emotivnoj vezi. U intervalu od kraja oktobra do sredine decembra možete očekivati povećanu pažnju kako potencijalno novih tako i starih simpatija, što bi slobodnjake trebalo da raduje, dok ovoj drugoj grupaciji šalje signale upozorenja da nešto krupno ne zabrljaju. Oni koji razmišljaju ili prave planove za slavlja (veridbe, prosidbe, venčanja) imaće naklonost zvezda tokom većeg dela prolećnih meseci, zatim od sredine svgusta do kraja septembra i naročito u poslednja dva meseca 2020. godine. Kao posebno obeležje ljubavne godine dodajmo lepe mogućnosti za roditeljstvo, što je u svakom slučaju povoljna informacija za one koji to žele, međutim istovremeno upozorava one kojima to nije u prvom planu, da im se ne omakne pa da se onda ne bave posledicama. Najpozitivnija klima biće za one parove kojima je potrebna medicinsko-tehnička pomoć (vantelesna oplodnja), mnoge takve parova očekuju prijatna iznenađenja.

Zdravlje:

Početnih mesec-dva godine, prvenstveno upozorava na prehlade i potencijalno visoke telesne temperature, ili neko drugo iskustvo sa vatrom i vrelinom. U naredna četiri meseca, sve do kraja juna akcenat je na eventualnim sitnijim fizičkim povredama, zglobovi ruku, nogu, kolena, laktova. Tokom druge polovine godine najviše zdravstvenih tegoba mogu vam doneti glava (migrene, pritisak) i neke hronične boljke, odnosno nešto od onoga što vam je već poznato kao osetljiva tačka, ili je od ranije zabeleženo u medicinskom kartonu. Obavite, podrazumeva se po potrebi, rutinske medicinske preglede.

x