Godišnji horoskop – Bik

Za period od 01.01.2022 do 31.12.2022

Bikovi će u Novu 2022. godinu uploviti sa potrebom da promene svoje odnose sa okolinom, prijateljima, porodicom, partnerom. Odlučili ste se da vi budete nosilac životnih promena što i ne čudi jer sa astrološkog aspekta imate podršku za takav stav. Energija koju širite biće pozitivna i uspećete da preokrenete neke odnose u kojima ste bili. Jedini oprez u 2022. odnosi se na vaše zdravlje, cele godine ćete imati problema sa hroničnim bolestima, pa  iz tog razloga malo povucite ručnu kočnicu kada je posao u pitanju. Akcenat na odnosima sa starijim muškim članovima porodice i uopšte muškarcima od autoriteta.

Posao:  2022. godina kreće sa povoljnim šansama u poslovnoj sferi. Ako imate saradnju sa strancima ili tek planirate da pokrenete neke nove priče, januar je idealan mesec za to. U februaru se posvetite učvršćivanju vašeg statusa i pozicije koju imate. Držite se čvrsto puta kojim ste krenuli i ne dozvolite da vas bilo kakvi uticaju ometaju u tome. Tokom marta i aprila imaćete dosta novih projekata koji će automatski podrazumevati i nove saradnike. Vaše organizacione sposobnosti moraju biti na najvišem nivou kako biste postigli dobre rezultate i ostvarili postavljene ciljeve. Sada ne smete sebi dozvoliti da budete neorganizovani i konfuzni, jer je previše loše energije oko vas. Iako će neke od ovih situacija biti prilično izazovne za vas, uspećete da se snađete. Tokom maja se aktiviraju neke priče koje su bile postavljene u drugi plan ili jednostavno niste hteli da ih javno prezentujete do ovog trenutka. U junu poslovna sfera je konfuzna, obaveza ćete imati preko glave, a povremeno će vam biti  jako teško da se organizujete i funkcionišete  normalno. U julu turbulencije oko finansija, imaćete mnogo više rashoda nego prihoda što vam donosi ogroman stres. Početak avgusta je naročito izazovan, i u pogledu novca, međuljudskih odnosa, ali i nekih većih poslovnih promašaja. U septembru ćete izaći iz faze loše komunikacije sa kolegama  i  vraćaju vam se  motivacija, snaga  i elan. Ukoliko vas je kočila neka papirologija, dozvole, administrativne začkoljice, sve polako dolazi na svoje. U oktobru komunikacija sa nadređenima, kolegama, saradnicima biće  komplikovana i nejasna. Finansije su i dalje osetljiva tačka, nemojte se tu opuštati jer biste mogli upasti u neke situacije koje nisu povoljne za vas. U novembru ćete imate izazovan period zbog nekih promena pravnih okvira ili nekih regulativa vezanih za vašu delatnost. Možda ćete biti primorani da menjate procedure poslovanja da biste se uklopili u neke nove okvire. Sam kraj godine donosi stabilizaciju i poboljšanje celokupne atmosfere u vašem radnom okruženju.

Finansije: U prva tri meseca naredne godine finansijska situacija biće neharmonična, tako da vi nećete moći da pravite neke planove za ulaganja u nove poslovne projekte. Sve što isplanirate mora biti maksimalno precizno. Tokom aprila imaćete malo bolju situaciju, ali se ne opuštajte. Maj i jun su mirni, ne bi trebalo da bude nekih iznenadnih oscilacija. Jedan od najkritičnijih meseci u ovoj godini je jul, tako da se spremite unapred na probleme, teško da ćete moći da izbegnete neki veći trošak. Finansije su klimave kroz ceo septembar i oktobar, ali ste opet malo rasterećeniji. Kraj godine donosi finansijski pomak i vaše bolje raspoloženje.

Ljubav:  Početak godine Bikovi startuju optimistično  i više nema nemogućih stvari za vas. Vi donosite dobru energiju, partnerska strana daje stabilnost i januar mesec protiče u dobroj atmosferi. Tokom februara i marta budite pažljivi prema partneru, više razgovarajte i nađite novi model za narednu fazu vašeg odnosa. Imate otvorene aspekte za nove pozitivne promene u sferi svih odnosa, kako partnerskih tako i porodičnih. Tokom marta situacija na emotivnom planu je stabilna, trudite se da imate dobru komunikaciju i da što opuštenije provodite vreme sa osobom koju volite. Tokom aprila nemojte preterivati u očekivanjima na emotivnom planu, ne idite glavom kroz zid, budite strpljiviji i pustite da stvari idu svojim tokom. Maj donosi turbulentne odnose zbog razmimoilaženja u planovima i eventualno neke novčane poteškoće. Tokom juna svaka zajednička aktivnost odisaće pozitivnom energijom i lako će te dogovarati oko svega. Jul se odlikuje napetijom situacijom u vašem okruženju, biće i više nervoze u komunikaciji sa partnerom. U septembru vam se može pripisati da  zapostavljate partnera, vi ćete biti  preosetljivi i pomalo netolerantni, svakako se ne preporučuje rasprava. Poslednja četiri meseca naredne godine za Bikove u vezama donose pregršt lepih, pozitivnih događanja. Lep period je pred vama, imaćete mnoge nove situacije koje su dobra osnova za budućnost. I partnera uključite u vaša društvena okupljanja pa tako ulepšajte  jedno drugom vreme. Slobodni Bikovi u prvoj polovini godine počeće sa nekom  pričom polako, korak po korak. Neće biti jednostavno poslagati sve kockice, ali nazire se uspeh. Druga polovina godine donosi atmosferu za avanture, za česte promene u vašem ljubavnom životu, ali teško za  neku ozbiljnu vezu. 

Zdravlje:  Prva polovina godine donosi sitnije zdravstvene probleme, ali ih nikako ne treba zanemarivati. Konkretni problemi u ovom periodu su mogući bolovi u leđima, glavobolje, problemi sa sinusima i grlom. Poradite na svom imunitetu, bolje se hranite, više se odmarajte i pokušajte da pomognete sebi. Letnji meseci sa sobom nose probleme sa alergijama svih vrsta. Zadnji kvartal godine zbog vremenskih prilika donosi sa sobom prehlade i osetljivost respiratornih organa. U novembru i decembru  problemi sa  glavoboljama i sa variranjem krvnog pritiska.

Bik i ostali horoskopski znaci – slaganje

BIK – OVAN Posao: Iako na prvi pogled imaju više elemenata sukobljavanja, pre svega zbog prirode kolerika tipičnih Ovnova, i osobina flegmatika najtipičnijih predstavnika Bikova, ovo je jedan od boljih profesionalnih…