Godišnji horoskop – Bik

Za period od 01.01.2023 do 31.12.2023

U novu 2023. godinu ulazite naoštreni da date svoje maksimume na polju posla, karijere i svega što čini neku vašu javnu prezentaciju Pozitivna pomeranja na profesionalnom polju najverovatnije će povući  i pomake na bolje u sferi materijalnog kod većine Bikova. Vaš ljubavni život će pomalo biti u drugom planu, ali ne znači da se neće dešavati ništa. Obratite pažnju na vaše psihičko stanje, vežbajte pazite na ishranu. Godina koja je pred nama će vam doneti više putovanja i širenja poslovnih kontakata ka inostranstvu. Neka vrata mogla bi i sama da se otvore, pa neće biti čudno ako doživite i par prijatnih iznenađenja na polju emotivno – ljubavnih relacija. Uglavnom stabilna situacija na polju zdravlja trebalo bi da ostane do kraja ove godine.

Posao: Tokom januara će postojati zastoji, teškoće sa papirološkim pitanjima i dokumentacijom, generalno gledano – otežanje i sporost u svemu što budete pokušavali da realizujete i pokrenete. Bilo koji tip pregovora da pokrećete tada  budite obazrivi jer vam je mnogo toga nepoznato ili sakriveno. Tokom februara ne dopustite da vas situacija obeshrabri u nastojanjima da se stabilizujete na polju posla. Vi ćete morati da pribegnete konkretnijem  rešavanju odnosa sa saradnicima i kolegama. Mart i april donose izvesnu stabilizaciju pojedinih segmenata poslovnog plana. Ako planirate da započnete nešto novo, dani koji dolaze donose odluku i vaše konkretnije poteze u tom pravcu. Tokom maja ispunjavate sve ono što se očekuje od vas, čak i preko toga – ali teško da ćete biti finansijski vrednovani za ono koliko dajete. Jun i Jul je period u kome će te  imati potrebu da laganijim i opuštenijim tempom obavljanja  obaveza. Tokom avgusta očekujte završetak bitnih pregovora, dogovora, važnih papira ili dozvola, projekata – sve ono što ste u prethodnom periodu pokrenuli a što je  bilo u zastoju. Dobar je mesec za sve ono što se vezuje za inostranstvo. U septembru treba prihvatiti tempo okoline, bavite se više tekućom problematikom i obavezama i istovremeno pratiti situaciju, i  čekajte trenutak kada će vam se neka poslovna vrata otvoriti. U toku oktobra vi ćete usporiti sami sebe i doneti komplikacije, pojačati nivo tenzije u poslovnom okruženju i kontaktu sa saradnicima. Novembar i decembar donose stabilizaciju situacije i mnogo bolje odnose sa saradnicima. Imaćete dobar podsticaj a imaćete te i dobre prilike koje vam se otvaraju.

Finansije: U prva tri meseca naredne godine Vaš izlazak iz finansijskih  problema postaje osetan ali ste tome i vi mnogo doprineli prvenstveno se zahvaljujući drugačijem načinu ophođenja sa novcem. Neki troškovi su ukinuti, a novac preusmeren na vraćanje dugova. Tokom aprila, maja i juna  vi će te biti fokusirani na investicije ili na plansko  trošenja novca. U julu i avgustu novčana situacija neće sprečiti vas pojedine da se uputite na godišnji odmor. Jesenji meseci donose poboljšanje finansija i vi će te kraj godine dočekati čvrsto stojeći na nogama.

Ljubav: Početak januara Bikovima komunikacija sa partnerom i dalje predstavlja tačku saplitanja u vašim emotivnim relacijama. Ili je ima premalo, ili se bavite samo uskim krugom tema, ili se ne razumete na pravi način. Februar donosi bolju energiju, bolje će te se razumeti i lakše usklađivati. Tokom marta poneće vas  talas pozitivne energije, koji će da vas podigne i donese vam adrenalin, želju za radošću, uzbuđenjima, životom, ljubavlju i strašću. U aprilu partner vas ne prati na isti način, ali vas makar više ne sapliće – tako da je vaš odnos sada prilično stabilan. Maj i jun nisu obećavajući i mogu dovesti čak do dodatnog zahlađenja odnosa ili prouzrokovati tenziju između partnera i vas. Ni voljena osoba ni vi niste u ovom periodu u potpunosti iskreni jedno prema drugom – nerešena pitanja, tajne i obostrane nedoumice prete da  poljuljaju vašu priču. U julu vi donosite dobru energiju, druga strana daje stabilnost koliko je to u njenoj moći i mesec će proći prilično mirno. Tokom avgusta odnosi se komplikuju, to što vi želite od ljubavi i od partnera izgledaće kao da je na kraj sveta, kao da to nikada nećete dotaknuti. Kod voljene osobe i kod vas iz nekog razloga će proraditi ego i tvrdoglavost i situacija će biti na ivici rasprave i sukoba. U oktobru imate  mogućnosti da  preokrenete situaciju, da budete blaži i nežniji jedno prema drugom, ključ je sada u komunikaciji. Zadnja tri meseca predstojeće godine donose postepenu stabilizaciju odnosa. Konačno imate priliku da oboje počnete da se otvarate jedno prema drugom na pravi način i počnete bolje da se razumete, na prvo mesto stavite  ljubav a probleme ostavite iza vas. Slobodnim Bikovima je moguće iznenadno zaljubljivanje sledi preko poslovnog segmenta. Važan savet za vas je da budte što opušteniji i da po mogućstvu smanjite prevelika očekivanja.

Zdravlje:  Prva polovina godine  može aktivirati neke hronične bolesti, a svakako bi trebalo obratiti pažnju na kičmu, srce i pritisak. Sve su to sitniji problemi ali ih nemojte zanemarivati.

Poradite na svom imunitetu, bolje se hranite, više se odmarajte  pokušajte da se fizički aktivirate. Letnji meseci sa sobom nose probleme sa bakterijskim infekcijama. Čuvajte se trovanja hranom ili vodom,  postoje mogućnosti za probleme sa urinarnim ili genitalnim traktom. Tokom jesenjih meseci izloženi ste velikim uzbuđenjima kao i stresu što se može odraziti na vaše fizičko zdravlje. Održite dobar ritam odmora i ishrane, kao i fizičkih aktivnosti.

Bik i ostali horoskopski znaci – slaganje

BIK – OVAN Posao: Iako na prvi pogled imaju više elemenata sukobljavanja, pre svega zbog prirode kolerika tipičnih Ovnova, i osobina flegmatika najtipičnijih predstavnika Bikova, ovo je jedan od boljih profesionalnih…