Mesečni horoskop – Blizanci

Za period od 01.12.2023 do 31.12.2023

Posao: Prva polovina decembra donosi zastoje u dogovorima i pregovorima, već nakon toga sve će krenuti mnogo bržim tokom. Od 01.-07.12. bitno je da budete usresređeni na suštinu problema, naročito u situacijama kada vam pažnja bude podeljena na više poslovnih zadataka. To naravno ne znači da ne smete započeti drugu obavezu ukoliko niste završili prvu. Poželjno je da to ne radite, ali ako ipak bude tako, onda je od presudnog značaja održavanje fokusa na zadatku koji je u tom trenutku prioritet. Od 07.-10.12. ovaj period biće prožet usporenom realizacijom sa jedne strane, a na drugoj moguća su i neka nametnuta rešenja, koja ne odgovaraju baš svima. Malo više truda je potrebno kada je komunikacija u pitanju, da razumete da ne misle svi isto što i vi, pa da probate da pronađete rešenje koje bi odgovaralo svima. Od 10.-16.12. slede vam uspešni dogovori tokom ovog perioda, komunikaciju sa osobama koje bi mogle biti od značaja za vas, ali je sam početak posla, njegova realizacija, još neizvesnog datuma. Od 16.-22.12. se savetuje da pripazite sa papirologijom, potkrašće vam se greška koja se može ponoviti više puta u budućnosti i nećete moći lako da je ispravite. U poslednjoj  dekadi decembra uspevate da završite veliki broj obaveza, budite malo odgovorniji nago inače, pomoć prijatelja biće vam neophodna, veoma izazovan period biće za novac. Vi morate početi priču sa nekim novim saradnicima i unošenjem novina u posao. Krajem godine ćete morati da uvedete neke nove načine i metode rada, i to će ići teško ali je neophodno da se sve završi do kraja. Bitno je da stvari počnu da se pokreću nabolje.

Ljubav: Prva polovina decembra  Blizancima  koji su u vezama različite problematike koje imate će morati da se rešavaju u hodu. Period  počinje sa nesuglasicama i nerazumevanjem u partnerskim odnosima, na prvom mestu zbog obostrano prisutnog nepoverenja. Vama se savetuje da pokušate da pređete preko krupnih problema, i ne zaobilazite istinu, što vam nije strano. Iako mislite da je malo stavljanje pod tepih neizbežno, ne savetuje se. To u ovom trenutku može da pokrene lavinu loših događaja i da vas udalji od partnera na duži period. Distanca je već prisutna i bilo bi dobro da se zadržite na tom nivou. U drugoj polovini meseca potrudite se da organizujete neko okupljanje sa prijateljima ili rođacima. Biće dosta planova, dogovora, druženja izlazaka. Pokušajte da budete otvoreniji u komunikaciji, da jasno date do znanja ko ste i šta želite. Potrudite se da širite pozitivnu energiju oko sebe. Iskoristite svo slobodno vreme za druženje sa ljudima generalno, i u Novu godinu ušetajte u pozitivnom raspoloženju. U prvoj polovini decembra  slobodni Blizanci, neko će vam malim znacima pažnje pokazivati svoju zainteresovanost, možda se i odvažiti da napravi  konkretniji potez. U drugoj polovini decembra neki zanimljiv kontakt i dalje  postoji. Ne žurite da kontakt pretvorite u ljubavnu priču. Pustite, neka ide sve svojim tokom.

Zdravlje: Prva dekada decembra  kompletan kardiovaskularni sistem biće opterećeniji nego inače. U drugoj dekadi decembra može da bude alergijskih reakcija kože, uglavnom na spoljne faktore. Kraj meseca donosi glavobolje, probleme sa pritiskom.