Mesečni horoskop – Blizanci

Za period od 01.01.2021 do 31.01.2021

Posao: Već na početku nove godine, osobe rođene u astrološkom znaku Blizanaca čeka mesec napornog rada i pojačanih aktivnosti na profesionalnom planu. Izuzimajući nekoliko startnih dana Januara, kada će pripadnici ovog sazvežđa imati nešto niži nivo motivacije i radnog elana, preostali deo meseca trebalo bi da protekne u kud i kamo jačem ritmu poslovnih delatnosti. Dakle, velika je verovatnoća da Blizanci svesno prebace u veću brzinu, ali do konačnih ciljeva neće stizati baš lako. Kada bi zavisilo sve od vas, onda bi kraj prvog meseca u godini gotovo izvesno dočekali u velikom profesionalnom plusu. Međutim, u praksi na krajnje ishode utiče još mnogo drugih faktora, koji tokom januarskih dana neće biti usklađeni sa blizanačkim planovima poslovnih aktivnosti. Tu negde, između objektivne realnosti i zanimljivih ideja predstavnika ovog znaka, ali bez mnogo dodirnih tačaka sa aktuelnim sistemom vrednosti i (ne)pisanih pravila ponašanja, nalaziće se najveći broj potencijalnih problema. Zahvaljujući svojim moćnim adutima – izrazito fleksibilnoj mentalnoj gimnastici i širokom polju iskazivanja komunikativnih mogućnosti, bićete u solidnoj poziciji da više puta na svetlo dana iznesete izuzetno zanimljive ideje, koje će vam u budućnosti, najverovatnije,  doneti dosta benefita. Uz neophodno strpljenje, za sada vam preostaje da odradite onaj teži, fizički deo posla, odnosno da ulažete u svoju profesionalnu budućnost. Meseci koji dolaze trebalo bi da donesu i bolju naplatu uloženog rada i truda, a tokom Januara to može biti prilično šareno.

Ljubav: Nekoliko lepih događaja moglo bi obeležiti početak Januara u sferi ljubavi kod tipičnih Blizanaca. Dosta pozitivne energije i šarma specifičnog za pripadnike ovog sazvežđa predstavljaju odličnu osnovu za aktivno učestvovanje i čak preuzimanje inicijative u ponuđenim prilikama na polju emotivno – ljubavnih odnosa. Od Blizanaca se očekuje da budu na svom nivou, raspoloženi i spremni za koketiranje na više strana. Tu se nalazi i jedno upozorenje – budite to što jeste, svoji u nekom od najboljih izdanja, ali imajte na umu i značaj fokusa, podrazumeva se ukoliko vam primarni cilj nije samo da letite sa cveta na cvet. Već pomenuti fokus, tačnije određivanje prioriteta u blizanačkom ljubavnon životu, biće još značajniji tokom druge i treće dekade Januara, kada se naizgled jednostavne ljubavne veze mogu zakomplikovati. Doduše, ne samo zbog vaše rasute pažnje ili zamene redosleda poteza po važnosti, već i zbog sticaja okolnosti koje vam neće ići na ruku. Konkretnije to znači – samo najstabilnije partnerske relacije mogu prebroditi iskušenja izazvana raznim sumnjama i proverama vernosti i posvećenosti one druge strane. Takvu vrstu iskušenja kud i kamo lakše će prebroditi pripadnici starijih generacija Blizanaca ili oni koji su u svojim prethodnim vezama stekli veće životno i ljubavno iskustvo. Za sve ostale, osim bar jedne važne životne lekcije, sveukupna dešavanja do kraja prvog meseca u godini rezultiraće promenom stanja u sferi ljubavi. Dajte svoj adekvatan doprinos da ta promena bude na bolje.

Zdravlje: Od nekoliko osetljivih tačaka koje Blizance mogu mučiti u sferi zdravlja tokom januarskih dana, tri se izdavajaju po značaju. Prva se odnosi na opterećenje glave i eventualne probleme sa spavanjem, što može pojačati nervozu i oslabiti fokus i koncentraciju. Zatim bi trebalo obratiti nešto više pažnje na rameni deo, rebra i grudni koš, a nemojte zanemariti ni signale upozorenja koji mogu doći iz predela malog stomaka, zbog neke infekcije ili prehlade tog dela tela.