Godišnji horoskop – Blizanci

Posao:

Ova godina donosi Blizancima nekoliko veoma povoljnih perioda za profesionalne uzlete, sa velikim energetskim angažovanjem i visokim dometima, ali i značajna upozorenja kada je reč o (ne)strpljenju ili tačnije u vezi bzopletih, svojeglavih krucijalnih odluka. Što se tiče energije odličan početak godine tokom druge polovine februara i marta, smeniće nešto usporenija realizacija i vidljiv zamor materijala. Ukoliko se tako nešto namesti, spustite nivo očekivanja, smanjite u neku manju brzinu, zatražite i prihvatite pomoć. Zamka za većinu Blizanaca leži u činjenici da bi možda i tada mogli sve sami ili onako na svoju ruku, ali to nije baš preporučljivo i zbog prevelike potrošnje energije u prazno, ali i zbog mogućeg ugrožavanja pozicije. Zatim vam predstoji sve do kraja proleća sasvim solidan period za prestrojavanje, sređivanje zaostalih obaveza i pripremu za po mnogo čemu iznad proseka drugu polovinu 2020. U periodu od jula do decemba možete očekivati izuzetno visok nivo dotoka energije, mnogima sa strane to može izgledati kao da ste na nuklearnom pogonu, i sve to valja u što većoj meri iskoristiti. Pre svega da efikasno završite ranije započete projekte, ali i da hrabro zasučete rukave i pokrenete nove ideje. Na talasu vaše energije više saradnika može profitirati, nemojte žaliti zbog toga ali budite malo restriktivniji barem prema onima koji nisu to zaslužili, tzv. parazitima. U tom periodu realno je da očekujete više prilika za putovanja bilo privatna bilo zbog posla, i tu se krije prvo od upozorenja. Povedite računa o brzini kretanja, vožnje, bilo da ste vozač ili suvozač, odmorite i pravite pauze između pojedinih celina poslovnih akcija, nemojte kao na traci iz jedne obaveze uletati u drugu. Drugo, još važnije upozorenje odnosi se na potencijalni sukob sa autoritetima i nestrpljenje ako bude neophodno da sačekate nekoga ili nešto. Potrudite se da budete strpljivi, odnosno da ne zaratite na više strana od sredine septembra do sredine novembra, kada vam ruke makar povremeno mogu biti vezane, podrazumeva se samo simbolično. Solisti ili Blizanci koji već imaju određenu autonomiju u radu trebalo bi lakše da prebrode ova iskušenja, dok kod onih koji su deo velikih sistema za očekivati znatno više varnica i povremeno prave vatre. Generalno gledano novac ne bi trebalo da vam zadaju veliku glavobolju. Istina nije realno da očekujete neke veće boljitke, prve svega u drugoj polovini godine, ali takođe nisu na vidiku ni nekontrolisani veliki troškovi, čak u par situacija možete imati i neočekivano zrno sreće u smislu da prođete sa manjom kolateralnom štetom iako povučete neki pogrešan potez.

Ljubav:

Izuzimajući dva kraća perioda u kojima se od vas očekuje prvenstveno da budete umereni i mudri pa tek onda strastveni, u preostalom delu 2020. godine većina titpičnih predstavnika ovog astrološkog znaka imaće situacije na nivou od vrlo dobrog do odličnog za akciju i eventualne promene u sferi ljubavi. Prvi period u kome bi razum valjalo da bude jači od zanesenosti jeste od sredine januara do kraja prve dekade februara, drugi sličan takav čeka vas tokom marta, a treći od treće dekade novembra do sredine decembra. Ova upozorenja imaju težinu pre svega za zauzete Blizance ili one koji su u ozbiljnim, stabilnim vezama, jer u pomenutim vremenskim intervalima na površinu bi mogle da isplivavaju brojne začkoljice u komunikaciji i različitom sagledavanju emotivnih problema. Mudrošću i finom pričom trebalo bi sve da držite pod kontrolom, naravno ukoliko vam nije u interesu da baš takve periode iskoristite kako bi razrešili neke dileme ili konačno stavili tačku na neku priču. Za sve slobodne Blizance i one koji su željni avantura i ljubavnih izazova preostali deo godine donosi više prilika, a posebno valja izdvojiti periode od aprila do sredine avgusta i veći deo decembra. Uz brojne mogućnosti za nova pozanstva i promene, bilo sitnije ili pak krupnije u vašem emotivnom životu, ipak obratite pažnju da vam od sredine maja pa do kraja juna ne zastane koja ljubavna knedla u grlu, upravo zbog više izazovnih situacija sa jedne i potencijalne ljubomore, ili konkurencije sa druge strane. Bilo kako bilo ne žalite previše ukoliko neka obećavajuća priča prerano doživi krah, već tu iza ćoška, kako se to kaže možete očekivati priliku za sledeću, možda još lepšu i bolju.

Zdravlje:

Više zdravstveno osetljivih tačaka može biti aktivirano tokom ove godine ali nijedna ne bi trebalo da ima ozbiljnije posledice. Tokom većeg dela godine periodično vas mogu hvatati periodi pojačane nervoze i napetosti, posebno izraženi tokom februara i marta i letnjih meseci. Posvetite dovoljno pažnje fizičkoj aktivnosti ali i relaksaciji. U prvom kvartalu godine osetljivije nego inače šake, stopala i sitne kosti (prsti, zubi, zglobovi), dok u drugom delu godine nemojte neozbiljno shvatiti signale upozorenja koje vam povremeno mogu slati čula i kardiovaskularni sistem. Konsultujte se sa kompententnim osobama u vezi potencijalnih alergijskih reakcija kože.

x