Godišnji horoskop – Blizanci

Za period od 01.01.2021 do 31.12.2021

Posao:

Sva potencijalna dešavanja na profesionalnom planu, kod najtipičnijih predstavnika astrološkog znaka Blizanaca, tokom 2021. godine, možemo podeliti u četiri dela. Prvi se odnosi na prvi i drugu mesec nove godine, u kojima se mogu očekivati usporenije reakcije i opšte ponašanje Blizanaca, a onda je potpuno logično da rezultati i sveukupno poslovne aktivnosti budu na nekom osrednjem nivou. Zatim sledi period buđenja i pojačanog angažovanja, najmanje do kraja Jula, pa onda dolazi nepunih dva meseca, manje više neutralnih događaja, da bi puni potencijal i verovatno najbolje rezultate Blizanci mogli da ostvare u preostalom delu godine, tačnije do sredine Decembra. Kada se uzmu u obzir osnovne blizanačke predispozicije, ništa nije neobično što ima ovih nekoliko poslovnih mini ciklusa, ima godina kada ih je još više. Bitno je samo da što racionalnije trošite radnu energiju, koje bi trebalo da bude sasvim dovoljno, ali uz mudro taktiziranje. U najmanje tri kraća ciklusa možete očekivati padove energije ili rasipanje i neracionalno trošenje, što na kraju može rezultirati greškama, krupnim propustima i ispod prosečnim poslovmim rezultatima. Ukoliko želite to da izbegnete ili makar svedete na što manju meru, budite oprezni naročito tokom prvog godišnjeg kvartala, zatim u većem delu Juna i Jula i možda najviše u poslednjem mesecu godine. Ništa manje značajno neće biti ni oprez prilikom donošenja važnih poslovnih odluka, bilo da je reč o sprovođenju prethodno zacrtanih planova, ili da su u pitanju nove ideje i neke promene na profesionalnom planu. Skloniji dekocentraciji Blizanci će biti od polovine Aprila do sredine Maja, kao i tokom većeg dela Oktobra i Novembra. Međutim, druga polovina Maja, Juni i prva polovina Jula trebalo bi da bude ekstra povoljan period da se pripadnici ovog sazvežđa istaknu na svom najjačem polju – komunikacije i organizacije, a za nove poslovne kontakte i naročito saradnju sa osobama koje su povezane sa inostranstvom, ekstra povoljni biće Septembar i Oktobar. Poseban osvrt stavićemo na profesionalne aktivnosti institucionalnog karaktera. Naime, Blizanci koji rade u nekoj od institucija mogu očekivati više od jedne prilike da napreduju na hijerarhijskoj letvici, naročito ako imaju deo posla gde mogu makar malo da improvizuju. Međutim, bitno je naglasiti i vrlo verovatno povećan pritisak u vidu nadzora i kontrole, nadležnih organa ili drugih delova institucija, pa je neophodan oprez i maksimalna preciznost u poštovanju postojećih normi i pravila ponašanja.

Novac:

Za razliku od prilično uzburkane godine na polju profesionalnih aktivnosti, sfera finansija mogla bi da bude neuobičajeno mirna i stabilna, makar veći deo 2021. To svakako ne znači ravna linija, posebno u prvoj trećini godine kada bi mogli doći na naplatu i neki stari dugovi. Tada je važno da izbegnete nepromišljene poteze i eventualno plaćanje kazni, ali u preostalom delu godine bićete u situaciji da solidno balansirate prihode i rashode. Za nešto veća ulaganja ili eventualne finansijske transakcije biće povoljnija druga polovina 2021. godine.

Ljubav, porodica:

Ako izuzmemo dva detalja koja inače prate Blizance na ljubavnom putu, onda bi novo leto moglo da se najavi kao pozitivno neutralno za većinu najtipičnijih predstavnika ovog znaka. Drugim rečima – sve najvažnije poteze i namere u sferi ljubavi Blizanci imaju realne šanse da ostvare uz mala odstupanja od primarnih zamisli, i to je onaj lepši deo. Međutim, za nešto više od toga nema baš velikih izgleda. Naime, najveći deo vremena i energije pripadnici ovog sazvežđa usmeriće i potrošiće na dešavanja u drugim životnim sferama, a osim toga njihovi krajnji ciljevi dosezaće uglavnom do neformalnijih, fleksibilnijih varijanti partnerskih relacija. Tu dolazimo do onog prvonavedenog detalja ovog teksta – blizanačka tipična priroda je vrlo nepredvidiva i promenljiva na polju emotivno – ljubavnih odnosa, tako da neće biti veliko iznenađenje ukoliko određeni procenat slobodnih osoba rođenih u ovom znaku ipak završi u braku. Doduše, na drugoj strani približna je verovatnoća da pojedinci naprave krupnu promenu u suprotnom smeru, dok će najveći broj kraj godine dočekati na približno istim pozicijama sa početka novog leta. Ukoliko pripadaju onoj grupaciji spremnih da zagrizu najkrupnije ljubavne zalogaje, onda je važno naglasiti da su tri kraća perioda povoljnija od ostalih za realizaciju takvih namera. Prvi se odnosi na mesec Maj, drugi će biti od sredine Avgusta do sredine Septembra, a treći obuhvata vremenski interval od kraja prve dekade Oktobra do početka druge sedmice Novembra. Susreti sa starim simpatijama i reaktiviranje veza koje nisu ostale upamćene po lepim stvarima, jeste drugi detalja koji povremeno prati i često komplikuje tipičan blizanački ljubavni život. U periodima od kraja druge sedmice Aprila do početka druge dekade Maja, i od sredine Novembra do kraja godine, nisu zanemarljive šanse da vas uznemiri poneki ljubavni duh prošlosti. Takođe nemojte olako shvatiti ni uletanje u veoma komplikovane odnose, posebno tokom prvog i poslednjeg tromesečja 2021. kada su mogući intrigantni susreti sa zauzetim osobama koje privlače vašu pažnju. Relativno kratki periodi u kojima će biti naglašena velika koncentracija energije najkrupnijih promena, ukazuje da kod većine Blizanaca nije realno očekivati one najznačajnije korekcije u sferi doma, porodice. Za sve one koji to ipak postave kao jedan od prioriteta, nije loše da znaju – nešto veću simboličnu naklonost kosmičke energije imaće u centralnom delu godine, naročito tokom: majskih, julskih i septembarskih dana.

Zdravlje:

Jedna od zdravstveno najosetljivijih tačaka najtipičnijih predstavnika Blizanaca jeste glava, i to posebno onaj njen psiho – somatski deo. Da se ozbiljnije  susretnu  sa tom problematikom Blizanci će imati priliku tokom većeg dela prolećnih dana, meseca Novembra i druge polovine Decembra. Uz to oscilacije krvnog pritiska i slabija cirkulacija mogu doću do izražaja u prva tri meseca godine i od početka Avgusta do sredine Septembra, mere preventivne zaštite gornjeg dela tela, grudnog koša i pluća, biće posebno važne tokom: Marta, Aprila, većeg dela Septembra i Oktobra, a osetljivost zglobova i sitnih kostiju pratiće vas praktično tokom svih dvanaest meseci 2021. godine.