Godišnji horoskop – Blizanci

Za period od 01.01.2023 do 31.12.2023

Nova 2023. godina donosi maksimalno ubrzanje u više sfera života, neke stvari ćete propratiti samo površno. Najveće promene možete očekivati na polju karijere, i to suštinske i neizbežne. Emotivni odnosi biće kompleksni i nećete biti opušteni, non stop očekujte neke vrste ograničenja. Moraćete da uložite malo više napora i napravite neke kompromise kako biste postigli kakav takav sklad. Dosta mogućnosti biće pred vama, pokušajte da uhvatite pravac kada su novi poslovi u pitanju ovo je vaše vreme. Upoznaćete dosta novih ljudi, pokušajte da sačuvate te kontakte kako biste mogli u budućnosti da računate na njihovu podršku. Tokom godine možete imati i periode padova energije, moraćete sami sebe da bodrite i da se oslonite na sebe isključivo.

Posao: Početak 2023. godine može vam u poslovnoj sferi doneti mnogo uzbuđenja i preokreta. Tokom januara  otvaraju vam se šanse da započnete sa nečim novim, ali posle početnog dobrog i jakog impulsa sledi vam razrada kojoj ćete morati da se posvetite još neko vreme. U februaru vam se nude mogućnosti  za kraća poslovna putovanja, a kod nekih se mogu otvoriti i putevi ka inostranstvu. Saradnje sa strancima su vam odlično postavljene,  vreme je da  pokušate da pokrenete ovaj segment. U martu izbegavajte brze i impulsivne odluke po pitanju posla,  vodite se zdravim razumom, praktičnošću i racionalnošću. Tokom aprila i maja imate veliki priliv radne energije, pretvorite je u neke pozitivne rezultate. U velikim delom ćete završiti sve zaostale obaveze ili pitanja oko kojih ste se mučili. Lepo ćete vi plivati u poslovnim vodama i biti zadovoljni onim što ostvarite. U junu će postojati  vaša usporenost, nemogućnost da dovoljno brzo odreagujete na neke situacije, postojaće i po koja greška i kašnjenje. Početkom jula moraćete da povedete računa o svom kontaktu sa nadređenim osobama. Avgust i septembar su malo lošiji imate neke zastoje koji ne zavise od vas. Obaveza će biti više nego inače, i one najsitnije mogu vam oduzeti dosta vremena zbog kojekakvih prepreka. Tokom oktobra imaćete situacije u kojima ćete  da se nervirate, koje će da vam pretumbavaju dnevne planove u deliću sekunde, imaćete ona dešavanja koja ćete morati da rešavate u hodu i brzinski. Mnogo toga će vas nervirati i opterećivati, jer će  teške i zahtevne osobe biti svuda oko vas. Tokom novembra i decembra  aktiviraćete se i  dolazite u kontakt sa osobama koje mogu biti od velike važnosti za vašu poslovnu budućnost. Neka vrata će se otvoriti sama od sebe, a neka ćete morati malo da pogurate.

Finansije: 2023. godina za Blizance u finansijskom aspektu jako promenljiva. U prva tri meseca budite obazrivi sa novcem, nije vreme ni za kakve veće troškove, kao ni za finansijska ulaganja bilo koje vrste. Niti vi tražite pozajmice, niti pozajmljujte drugima novac. April, maj i jun ne možete da se žalite na svoje finansije u ovom periodu. Bolji finansijski prilivi i naplata starih dugova prema vama. Jul i avgust vreme godišnjih odmora i automatski većih rashoda, ali nemojte preterivati. U septembar i oktobar ulazite sa velikim mogućnostima za realizaciju naplate zaostalih potraživanja na osnovu poslova koje ste odradili u prethodnom periodu. Novembar i decembar bolja novčana situacija i veći prilivi omogućiće vam da zatvorite neke obaveze.

Ljubav: Na samom početku godine tenzija se u partnerskim odnosima jednim delom smanjuje. Sada je vreme za sređivanje i stabilizaciju, što će kod onih koji su spremni za kompromis i voljni da se potrude da komunikacija sa partnerom funkcioniše doneti zadovoljstvo. U februaru sve ono vezano za emocije će  biti mesto vašeg stresa, nervoze i povremenih besnih ispada u trenucima kada više ne možete da kontrolišete nagomilanu napetost. Tokom marta i aprila emotivni odnosi su sada u boljoj fazi, ali je pitanje dokle će to  trajati. Pojedini će pokušati da ponovo uspostave kontakt sa bivšim emotivnim partnerom, i sada zaista možete uspeti u svojim namerama. U junu i julu  dani koji slede vam donose dobro raspoloženje i mogućnost veće povezanosti. Neki će poželeti da sa svojom voljenom osobom krenu u malo ozbiljnije teme i počeće da razmatraju mogućnosti zajedničkog života. Dobar je momenat da napravite pravu osnovu za stabilnost. Avgust donosi potrebu da se više povežete sa osobom koju volite, da sredite neke situacije, da se vratite korak unazad i ispravite nege greške ukoliko je to potrebno. Osećaćete potrebu da više uživate jedno sa drugim. Septembar donosi prenaglašenu impulsivnost većim delom ovog perioda. Treba dobro odmeriti i reči i akcije sa vaše strane, jer mogu doneti posledice po vašu emotivnu priču i odnos sa voljenom osobom. Poslednja tri meseca naredne godine  je dobar period da se dogovorite po bitnim pitanjima ili da pokrenete neku zajedničku aktivnost, bilo da je ona zabavne prirode ili se vezuje za planove oko kuće, porodice. Lakše će vam biti da se dogovorite i usaglasite. Slobodni Blizanci, sledi vam jedno novo poznanstvo, ali i obnova komunikacije sa nekim sa kim ste u prethodnom periodu često bili u kontaktu. U svakom slučaju dosta ćete izlaziti i družiti se, što će vam doneti i pregršt novih mogućnosti za zaljubljivanje i to na prvi pogled.

Zdravlje:  Prva polovina godine donosi značajnije probleme sa cirkulacijom, probleme sa kičmom a moguće i urinarnim infekcijama. Tokom letnjih meseci zdravlje  i nije toliko veliki problem koliko je problem to što se uopšte ne krećete. Za  reumatske bolove će vam prijati plivanje i da malo više vremena provodite na suncu. Treća dekada godine donosi malo rasterećeniju situaciju. Želudac i glavobolja. Pored ovoga – problemi sa visokim pritiskom. Dobro obratite pažnju šta i koliko jedete, unosite dovoljne količine tečnosti. U poslednja tri meseca možete imati meteoropatske tegobe. Potrebno je da unosite mnogo više tečnosti u organizam, povremeno su mogući i problemi sa pritiskom.