Mesečni horoskop – Vodolija

Za period od 01.01.2021 do 31.01.2021

Posao: Za većinu osoba rođenih u astrološkom znaku Vodolije nema ništa lako u najavi dešavanja na polju profesionalnih aktivnosti tokom januarskih radnih dana. Počev od radne energije, koja može ići od osrednjeg nivoa, preko par izuzetno visokih pikova, do padova na granici zamora materijala. Početak meseca, tačnije njegova prva radna dekada, trebalo bi bude najmanje produktivna, što zbog velikog broja prazničnih dana, što zbog rasipanja energetskih resursa. Povoljna okolnost je što pomenute energije ima čak i da pretekne, ali ipak povedite računa, nije to rupa bez dna. U tom periodu profesionalno bi najviše mogle da profitiraju Vodolije koje češće i više putuju u sferi poslovnih delatnosti. Bitna promena klime na radnom nebu može se očekivati od početka druge dekade Januara, što će neminovno sve do kraja meseca podsećati pripadnike ovog sazvežđa na neophodnost korekcija načina razmišljanja i sagledavanja profesionalnih obaveza. Originalnih vodolijskih ideja najverovatnije neće faliti, moguće su neke poslovne eskivaže na granici eksperimenata, ali usporena fizička realizacija zbog tzv. viših sila traži dosta strpljenja i mudre taktičnosti, ukoliko želite da kraj Januara dočekate sa što manjom kolateralnom štetom. U bilo kom drugačijem scenariju biće vidljive posledice i na vodolijskom bankovnom računa. Tačnije, bezmalo ceo mesec biće prožet promenljivim faktorima bitnim za finansije, pa je zbog toga veoma bitno da svojim ponašanjem radite na smanjivanju, a ne povećanju amplituda novčanih oscilacija.

Ljubav: Veći deo januarskih dana ne donosi povoljne aspekte za pojačane aktivnosti Vodolija u sferi ljubavi. Istina, prva dekada suštinski jeste povoljna za nova poznanstva, naročito ako nemate nameru da ulazite u neku ozbiljnu ljubavnu priču. Opušteniji prilaz bez velikih očekivanja može dati sasvim pristojne rezultate na kraći period. Svi ostali napori i uložen trud mogao bi da se ispostavi kao Sizifov posao, pre svega u drugoj i trećoj dekadi Januara. Naime, u tih dvadesetak dana konstelacija nebeskih tela neće biti naklonjena osnovnim vodolijskim princima na polju emotivno – ljubavnih relacija. Izražena klima formalnosti, sa aspektima za malu toleranciju i sužen prostor za kombinatoriku, najmanje odgovaraju tipičnim Vodolijama. Tu se nalaze ključni razlozi da budete oprezni u donošenju zaključaka i realizaciji ljubavnih zamisli. Sva potencijalna dešavanja dobiće na zanimljivosti, ali i neizbežnim komplikacijama kada svemu dodamo nemirni vodolijski duh, za koga nema ograničenja u potrazi za ljubavnim čarima. Tu se krije i najbolje kompromisno rešenje – naći meru i bez gušenja osećaja slobode i bežanja od neobičnih predloga u sferi ljubavi, sve upakovati u praktičnu i koliko toliko izvodljivu formu. Nije čak ni na papiru lako naći tu sofisticiranu sredinu, a kamoli u praktičnom životu, ali se makar potrudite. Nagradu i lepu satisfakciju u ovoj sferi mogli bi da dobijete u relativno bliskoj budućnosti.

Zdravlje: Stres, napetost i naglašena nervoza u pojedinim delovima Januara mogu uzrokovati probleme u sferi zdravlja koji se tiču rada žlezda sa unutrašnjim lučenjem. Osim toga, Vodolijama će zdravstveno osetljive tačke biti još: respiratorni sistem, zatim glava i, na kraju, urinarni trakt. Zbog toga je važno da preventivno zaštitite grlo i disajne puteve, pa onda da odvojite dovoljno vremena za kvalitetan san, a neće valjati ako zanemarite signale upozorenja iz pojasa malog stomaka.