Mesečni horoskop – Vodolija

Za period od 01.12.2023 do 31.12.2023

Posao:  Poslovna klima   početkom decembra za Vodolije odiše pozitivnom energijom imate elana i volje. Od 01.-07.12. mogu se javiti neki sitniji problemi sa autoritetima, nerazumevanje vašeg pristupa. Posao iziskuje mnogo energije, potrebna vam je pomoć i stoga se obratite proverenim saradnicima.Od 07.-10.12. očekuju vas važni poslovni dogovori, novi kontakti moguće i sa inostranstvom. Povećan obim  posla je pred vama, ali uspevate sve da završite. Nemojte dozvoliti da vas neke druge obaveze odvuku od posla, možda vas neko i namerno bude odvlačio. Pažljivo sa finansijskim transakcijama, nemojte ništa odlučivati dok dobro ne proverite sve. Od 10.-14.12. prilagodite se trenutnim okolnostima, budite mudri, racionalni i praktični  kroz ovaj period ćete proći veoma uspešno. Možete ostvariti  poprilično  pomake na bolje i u finansijskoj sferi. Od 14.-20.12. nešto lošiji odnosi sa nadređenima, koji će od vas zahtevati da promenite pristup obavezama ili svoj način rada. Budite fleksibilniji i tolerantniji prema radnom okruženju. Kada su finansije u pitanju savet je da se ne zadužujete previše, već da samo uzmete onoliko koliko vam je neophodno. U poslednju dekadu decembra ulazite sa puno elana i radne energije. Ovaj period  vam donosi  mogućnosti da se povežete sa drugima, da pokrenete neke jače poslovne komunikacije i kontakte. Posebno lepo i aktivno vam je postavljeno sve što se vezuje za inostranstvo. Finansijski segment  može biti vrlo dobar, moguća naplata zaostalih potraživanja.

Ljubav: Početak meseca decembra u emotivnom polju je dosta miran i stabilan. Energija, volja i optimizam biće prisutni i sigurno je da će ovo pozitivno uticati i na partnera. Ako ste zajednički odlučili da odete na kraće putovanje, nećete želeti da razmišljate o problemima, više ćete se usmeriti na uživanje. Možete  uspostaviti bolji kontakt sa partnerom, pa se zato i potrudite maksimalno. Vreme je da počnete sa pravljenjem zajedničkih planova za uređenje životnog prostora, ili vezano za zajedničko provedeno vreme. Planirajte i putovanje i izlaske sa prijateljima, sve vidove okupljanja i druženja. Druga polovina meseca još opuštenija imate mogućnost za početak stabilnijeg emotivnog perioda po vas. Sada možete rešiti pitanja koja su vas u prethodnom periodu opterećivala. Vaš društveni život biće bogatiji i sadržajniji, a vi opušteniji i zadovoljniji u prazničnoj atmosferi. Slobodne Vodolije, u prvoj polovini meseca ste shvatili šta je ono što želite i umete da prepoznate da li su osobe sa kojima dolazite u kontakt nešto što može biti ozbiljnija priča ili samo avantura. Sada možete i na jednu i na drugu stranu, u zavisnosti od vaših afiniteta. U drugoj polovini decembra mešanje ljubavi i prijateljstva više neće biti moguće. Moraćete u jednom trenutku da se odlučite kojem od ova dva segmenta dati prioritet.

Zdravlje: Obratite pažnju na ishranu u prvoj dekadi meseca i na imunitet. Nemate izrazitih problema u ovom periodu, ali ćete biti poprilično umorni i iscrpljeni. U drugoj dekadi meseca dobra fizička energija i pozitivan stav prema životu vas čine zdravijim, pa radite na tome maksimalno. U trećoj dekadi meseca osetljivost ka urinarnim i bakterijskim infekcijama.

Astroportret Vodolija – Majkl Džordan

Originalni, neobični, nepredvidivi, skloni naglim zaokretima u ponašanju, često neshvaćeni u datom trenutku, jer nekad jedan, a ponekad i više koraka iskaču van okvira vremena u kome egizstiraju. To su…