Astroportret Vodolija – Majkl Džordan

jordan

Originalni, neobični, nepredvidivi, skloni naglim zaokretima u ponašanju, često neshvaćeni u datom trenutku, jer nekad jedan, a ponekad i više koraka iskaču van okvira vremena u kome egizstiraju. To su neke od najizraženijih karakteristika osoba koje su tipični predstavnici astrološkog znaka Vodolije. Mogu i znaju da povuku druge, često iskaču iz proseka (na bilo koju stranu) i ukoliko ih drugi ne mogu pratiti, onda uglavnom slede svoj put sami, jer oni teško bilo koga podnose ispred sebe. Od svega navedenog mnogo detalja možemo pronaći u životu legendarnog američkog košarkaša Majkla Džordana, rođenog 17. februara 1963. godine, u njujorškom Bruklinu, prema dostupnim podacima oko 13 sati i 40 minuta, sa astrološkom kombinacijom Vodolija – Rak.

Originalnost, liderska pozicija

Da je rođen sa izraženim predispozicijama da bude drugačiji, bolji od proseka, bez straha da preuzme lidersku poziciju bilo kog posla kojim se bavi, Majkl Džordan je pokazivao od ranog detinjstva. Široj populaciji to je počeo da prezentuje još za vreme školovanja i igranja košarke na koledžu Severna Karolina, a sve je doveo na vrhunski nivo tokom profesionalne karijere u NBA klubu Čikago Buls. Sa tipično vodolijskim mentalnim sklopom (Merkur u Vodoliji) tražio je i često pronalazio originalna rešenja na košarkaškom terenu, zbog čega je bio prava noćna mora za sportske rivale koji su imalI velike muke da mu pariraju. Osim toga, dobio je i veoma uspešno koristio darove da prepoznaje i „čita“ situacije i ponašanje drugih aktera na terenu (Merkur u osmom polju, Mesec u šestom polju), a iznad prosečnoj intuitivnosti i naglašenoj empatiji svakako su doprineli Ascedent u Raku i Jupiter u sazvežđu Riba. Ipak, kao i brojnim drugim Vodolijama, bilo bi mu sve otežano da nije imao „logističku“ podršku onih koji su povezani sa zemljom i realnošću, a to su u njegovom slučaju bili fenomenalni trener Fil Džekson (zbog Džordana je osmislio i u praksi primenio čuveni „napad trougao“) i saigrač na sportskom terenu, Skoti Pipen, koji je učestovao u pripremi najmanje polovine postignutih poena „letećeg“ Majkla. Kada se sve to uklopi, onda dolazimo do situacije da ovakva osoba logično ispliva na površinu i predvodi ekipu u najjačoj košarkaškoj ligi sveta, gde je nepredvidiva vodolijska priroda došla do izražaja na primeru vrlo uspešnog povratka na sportski teren posle prekida karijere zbog privatnih razloga.

Energija, planetarna popularnost

Brojni rekordi po broju postignutih poena i raznih osvojenih titula (što sa ekipom Čikaga što ličnih priznanja za najboljeg igrača franšize, konferencije, cele NBA lige) svrstale su ga u red besmrtnih i među najbolje svih vremena, kada je igra pod obručima u pitanju. Njegovi prodori, zakucavanja i šutevi sa zadrškom, ispod ruke, iz naizgled nemogućih pozicija, doprineli su legendarnom statusu među najvećim imenima košarkaškog sporta uopšte, pa onda kao logičan dođe nadimak Er Majkl (leteći).  Harizma i predvodničke futurističke predispozicije bile su svojevrsna krila, ali osnovni pogonski motor predstavlja ogromna energija (Mars u Lavu). Veliki energetski potencijal i spretnost daju odličnu osnovu za uspešno bavljenje mnogim sportovima, a sveukupnoj popularnosti i pozitivnom utisku ogromne većine ljudi koji su ga gledali ili upoznali, astrološki doprinos dali su još neki detalji. Prvi je, svakako, pozicija Meseca u Strelcu, i to u šestom polju (posao), zatim tu je MC (zenit karijere) u Ribama i, na kraju, sve je najlepše podržano elementima slave i popularnosti (Jupiter u konjukciji sa zenitom), tako da se nikako ne mogu smatrati slučajnim blistava sportska karijera i medijska prepoznatljivost ovakve osobe, čime god da se bavila. Uz ovake predispozicije idu i zarađene ili privučene na razne načine velike svote novca i život na „visokoj nozi“. I toga ima u astrološkim predispozicijama Majkla Džordana (Mars u drugom polju, pa još u znaku Lava), što znači sa jedne strane veliki magnet da se novac privuče, ali, na drugoj strani, i iznad prosečne troškove, sve nekako logično i prepoznatljivo kod vodolijskih tipova.