Godišnji horoskop – Vodolija

Za period od 01.01.2024 do 31.12.2024

Tokom 2024. godine  Vodolije će imati dosta   mogućnosti za različite vrste promena u  svim životnim sferama. Neki ljudi će ući u vaš život da bi vam bili neka vrsta ispita pa se potrudite da nešto i naučite. U ovoj godini polje kontakata i komunikacije jako naglašeno, maksimalno se potrudite da izvučete benefite za sebe i svoju karijeru. Finansijska situacija je solidna, ali nije naodmet upozorenje da ne ulećete u neke velike pozajmice i kredite. Vas interesuju psihologija, duhovnost i religija pa se tim oblastima pozabavite ove godine. Emotivne priče nisu u prvom planu, ali biće i tu nekih zanimljivosti.

Posao: Početkom  godine Vodolijama na poslovnom planu savet bi bo da  treba  biti  dodatno obazriv. Potrudite se da malo taktizirate, ne idite na prvu loptu. U mesecu februaru posebno treba naglasiti da obratite pažnju na sitnice, jer postoji mogućnost za propuste,  naročito u papirologiji. Tokom marta se potrudite da budete što jasniji i precizniji, a eventualne  nejasnoće  moraćete otklanjati zajedničkim naporima. U aprilu ćete imati  dobre preduslove za kvalitetnije odnose sa kolegama i nadređenima, za eventualno lakšu realizaciju vaših poslovnih  ideja i rešenja. U maju se potrudite da budete vredniji no inače, kako bi pozavršavali sve što ste započeli. U junu dobra situacija  za  sve poslove vezane za inostranstvo.  Sve ono što započnete u ovom mesecu ima velike predispozicije za  stabilnost i dobar rezultat. Jul- potrudite se da zadržite svoj mir i ne dozvolite da vas ovo izbaci iz takta. U Avgustu dosta nervoze u  kontaktima sa promenljivim i teškim saradnicima, tako da će tempo biti izuzetno jak i povremeno iscrpljujući po vas. U septembru i oktobru doći će do zastoja prouzrokovanog problemima papirološke prirode. Bićete isfrustrirani zbog cele situacije, ali nije ni prvi, ni poslednji put. Tokom novembra i decembra  budite oprezni da ne  napraviti neke propuste, zbog ubrzanog tempa, naročito kada su papiri u pitanju. U decembru će doći do velikih i jako pozitivnih promena po vas.  Pravi je trenutak za pokret i za akciju, jer ste podržani od strane planeta i trebate iskoristiti prilike koje se pred Vama otvaraju.

Finansije: Naredna godina za Vodolije, kada su  finansije u pitanju, dosta promenljiva. U prva tri meseca zarada dobra, novčane transakcije zadovoljavajuće. April i maj su meseci kada ćete biti malo neoprezniji sa novcem i sebe dovesti u izvesne probleme. Jun i jul- stagnacija, ali će biti pojačanih troškova. U avgustu uspevate da se u poslednjem trenutku snađete oko nekih finansijskih transakcija. Od septembra do kraja godine situacija se popravlja, ali u nekom sporijem ritmu nego što bi vama odgovaralo. Kraj godine- na nuli ste, niste, naravno, zadovoljni.

Ljubav: Tokom januara Vodolije koje  su u emotivnim relacijama treba da pokušaju da organizuju izlazak sa partnerom i prijateljima, ali neka bude uži krug ljudi, da ne biste rasipali  energiju. U februaru se pažljivije posvetite partneru, više razgovarajte i nađite rešenja za sve sitne nesuglasice. Tokom marta i aprila, zbog poslovnih trzavica, oni koji su u vezama mogu imati probleme u komunikaciji sa partnerom. Nedostatak vremena i pažnje morate kompenzovati na neki način, sami pronađite metod da rešite tu zamršenu situaciju. Uzmite u obzir kako se oseća i druga strana i nemojte sebično gledati samo sopstvene emocije i interese. Možda je problem više u vama, pa se malo više pozabavite sa sobom. Tokom juna i jula svi Vaši zajednički ciljevi sa partnerom biće realizovani na lak način. Biće mnogo izlazaka, druženja, zabave. Fokusirajte se više na partnera, ili negde otputujte ili nađite način da provedete vreme sami. U avgustu je pred vama dosta poziva za izlaske, druženje i proslave od strane prijatelja. Moguće je da realizujete i neko zajedničko putovanje koje planirate već duže vreme. Tokom septembra situacija je malo  napeta. Potrudite se da razumete partnerove potrebe. Oktobar, novembar i decembar su promenljivi i dalje napeti, ali se ipak vide naznake pozitivnih promena. Potrudite se da što više potencirate zajedničke aktivnosti u kojima se najbolje razumete i najlepše osećate. Sve te pozitivne stvari učiniće vašu vezu stabilnijom i sa manjom mogućnošću bespotrebnih trzavica i rasprava. Slobodne Vodolije- u prvoj polovini godine uživajte u ovom periodu  i pustite da se situacija razvija sama od sebe. Dosta zanimljivih osoba je u vašoj neposrednoj okolini pa malo obratite pažnju. U drugoj polovini godine zanimljiva nova poznanstva i osobe koje vam otvaraju vrata za nove početke.

Zdravlje: Sam početak godine donosi probleme, na prvom mestu problemi sa  nervozom, nedostatkom sna i psihosomatski problemi kao posledica stresa na poslu. Tokom prolećnih i početka letnjih meseci, zdravstvena situacija se polako stabilizuje, radite na svom imunitetu. Postepeno pojačavajte fizičku aktivnost i pozitivan stav i sve će doći na svoje mesto. Druga polovina godine donosi probleme sa zamaranjem i gubljenjem energije, velikom iscrpljenošću. Kontrolišite redovno krvni pritisak.

 

Astroportret Vodolija – Majkl Džordan

Originalni, neobični, nepredvidivi, skloni naglim zaokretima u ponašanju, često neshvaćeni u datom trenutku, jer nekad jedan, a ponekad i više koraka iskaču van okvira vremena u kome egizstiraju. To su…