Godišnji horoskop – Vodolija

Za period od 01.01.2021 do 31.12.2021

Posao:

Toplo hladno, gore dole, blistavi uzleti pa onda neočekivani padovi, i tako iznova u beskrajnom krugu, to je jedan od standardnih scenarija za uobičajenu poslovnu godinu kod najtipičnijih Vodolija. Kontinuitet se permanentno traži, ali najčešće dominiraju oscilacije i diskontinuitet dok ne naiđe period koji na neki način može povezati isprekidane, kratke intervale. Posle dužeg vremena pred Vodolijama je godina u kojoj bi trebalo da imaju nekoliko povezanih celina na polju profesionalnih delatnosti, što onda daje vrlo dobru osnovu da rezultati na kraju 2021. budu iznad proseka. Stići do tog cilja neće biti ni jednostavno ni lako, jer predstavnike ovog znaka između ostalog čeka 12 meseci dokazivanja ali i polaganja najstrožijih životnih ispita. Viši nivo odgovornosti kako prema sebi tako i prema poslovnim saradnicima, biće jedan od najvažnijih vodolijskih zadataka tokom nove godine. Usko sa tim je povezana i širina posmatranja pojedinih situacija na profesionalnom planu, a onda i suptilnije razumevanje mogućnosti i potreba drugih karika poslovnog lanca. Većini pripadnika ovog zodijačnog sazvežđa ciljevi od opšteg dobra su visoko rangirani, i trebalo bi da budu usko povezani sa njihovim prioritetima. Brojne provere i testiranja raznih modifikacija ovakvog stava, biće takođe česta pojava u 2021. godini, u kojoj Vodolije čeka još jedan važan zadatak – da rade na prilagođavanju svojih originalnih ideja i pokušaju ih uklopiti u klasična pakovanja. To suštinski pripada najkompleksnijim izazovima za tipičan vodolijski mentalni sklop, a prvi ozbiljniji testovi stižu već tokom Januara, Februara i prve polovine Marta, kada je realno očekivati poplavu novih ideja i jaku želju za dokazivanjem ispravnosti svojih stavova. Sledeći povoljan period za pojačano poslovno angažovanje imaćete od početka Maja do sredine Jula, a sve eventualno propuštene šanse mogli bi da nadoknadite tokom Septembra, Oktobra i do kraja prve sedmice Novembra. Velika je verovatnoća da pojedine Vodolije u pomenutih ciklusima zaista profesionalno zablistaju, uzlete, samo nemojte zaboraviti opšte zadatke, neko to „posmatra“ i vratiće vas na počeatk ukoliko preskočite nešto bitno. Poslednjih 60-ak dana u godini nisu loši za neku vrstu svođenja računa i biće solidna prilika da malo vremena posvetite i delatnostima koje vam pre svega čine zadovoljstvo. Od sredine Marta do kraja Aprila, kao i od početka treće sedmice Jula do kraja treće dekade Avgusta, nemojte ništa forsirati jer će vas najverovatnije pratiti energija kočenja i usporavanja, pa nemojte ići glavom kroz zid.

Novac:

Protok materijalnih vrednosti kroz vodolijske ruke tokom 2021. godine trebalo bi da bude uočljivo veći u odnosu na prethodni period, a na vama je da date svoj doprinos da prevagne prihodna strana u odnosu na onu rashodnu. Naime, naplata bi mogla da bude povremeno i iznad očekivanja, ali povedite računa o troškovima, naročito onim koji nisu baš neophodni. Ekstra izazove da budu široke ruke Vodolije će imati tokom proleća i krajem leta, odnosno početkom jeseni ove godine.

Ljubav, porodica:

Kontradiktornosti su prisutne u životu najtipičnijih Vodolija češće i više nego kod osoba rođenih u drugim astrološkim znacima, a sfera ljubavi prožeta je nepredvidljivim potezima, naglim i najmanje očekivanim zapletima i raspletima. Svega toga, nema dileme biće i u novoj godini, ali za divno čudo manjeg obima i amplituda ispod vodolijskog proseka. Nema pravila i sa predstavnicima ovog znaka nikada niste sigurni, ali konstelacija nebeskih tela tokom 2021, najavljuje solidnu godinu za zrelije odluke i ponašanje u skladu sa takvim načinom razmišljanja, makar u većini onih najizazovnijih situacija na polju emotivno– ljubavnih odnosa. Nešto tako bi moglo da se vidi već na početku novog leta, kada se Vodolijama na ljubavnom putu mogu naći i iskušenja povezana sa senkama prošlosti. Jedna od uobičajenih reakcija bila bi – kratak zastoj i bez mnogo razmišljanja okretanje glave na drugu stranu. Međutim, sada bi Vodolije trebalo da budu znatno strpljivije i odgovornije, pa da posle mudrijeg premišljanja nađu načina da stave tačku na tragove ljubavne prošlosti, koji će sigurno opterećivati buduće događaje. A u narednih 10-ak meseci čeka vas nekoliko veoma povoljnih mini ciklusa za lepa iskustva u sferi ljubavi. Februar bi mogao da bude jedan od najpovoljnijih u celoj godini, što zbog ekstra pozitivne vaše energije, što zbog naklonosti sticaja pratećih okolnosti. Pretežno dgovarajući ljubavni vetrovi duvaće u vodolijska jedra i od sredine Marta do sredine Aprila, zatim u većem delu Maja i Oktobra, pa od polovine Avgusta do polovine Septembra. Ipak, ubedljivo najpovoljniji period za uspešne ljubavne akcije imaćete tokom julskih dana, kada bi eventualno započinjanje nove veze moglo da se pretvori u nešto veoma lepo u bliskoj budućnosti. Iako nema mnogo perioda sa naglašeno lošim aspektima, obratite pažnju na tri vremenska intervala. Prvi je od sredine Aprila do kraja prve dekade Maja, drugi se odnosi na veći deo Juna, a treći od treće dekade Jula do kraja druge sedmice Avgusta. Tada će većina Vodolija imati suženo polje posmatranja partnerskih relacija i zbog prevelike posvećenosti sebi, neće biti baš najpoželjnije moguće društvo. Pomenuti periodi biće ujedno i najstresniji za polje doma, porodice, što predstavlja upozorenje za sve one kojima to nešto znači. Osim toga, preostali deo godine donosi uglavnom stabilne i prepoznatljive energetske vetrove, koji nisu prepreka da realizujete porodične planove, u zavisnosti šta želite. Tu valja samo dodati – tipične vodolijske želje i u ovoj sferi iskaču iz okvira tradicije i klasike.

Zdravlje:

U prvoj polovini 2021. godine najtipičnije predstavnike Vodolije u sferi zdravlja najviše mogu mučiti problemi povezani sa psihičkim opterećenjem glave i oni koje se nalaze na listi hroničnih slabosti. To znači da je veoma važno da fokus pažnje pomerite ka relaksirajućim fizičkim aktivnostima, i pre svega da sve od ranije preporučene medicinske terapije maksimalno poštujete. Druga polovina godine donosi klimu koja će nešto više opterećivati imunološki sistem i žlezde sa unutrašnjim lučenjem. Osnovne mere preventive podrazumevaće kvalitetnu i izbalansiranu ishranu, zatim redovne kontrole i rutinski pregledi kod kompetentnih osoba, ali i izbegavanje ekstremno stresnih situacija.