Mesečni horoskop – Strelac

Za period od 01.10.2020 do 31.10.2020

Posao: Bez obzira koliko se to uklapalo u vaše planove i profesionalne vizije, veći deo Oktobra nije baš pogodan za forsiranje poslovnih promena ili ubrzavanje realizacije nekih ranije uspostavljenih dogovora. Dakle, strpljenje i dobro taktiziranje biće neophodno Strelčevima ukoliko žele da izbegnu veliko trošenje svih energetskih resursa za relativno skromne rezultate. U praktičnom životu to nikada nisu jake osobine najtipičnijih pripadnika ovog zodijačnog sazvežđa, pa će najverovatnije i tokom oktobarskih dešavanja više puta krenuti pa stati, odnosno simbolično udariti glavom u zid. Ako uzmemo da Strelčevi nekoliko usputnih poslovnih čvoruga uzimaju kako nešto najnormalnije, onda bi bilo mudro da ovaj mesec ipak izgurate sa što manje cimanja i kočenja. Jer na jednoj strani ni energetski potencijali nisu na optimalnom nivou, a još veće gubitke vremena i živaca možete imati u dugim, jalovim raspravama i pokušajima da ubedite druge u ispravnost svojih stavova. Nije lako, ali pokušajte da od početka meseca krenete sa manjom brzinom i nešto nižim očekivanjima, pa onda ako uspete da ih premašite eto razloga i dovoljno elemenata da kraj meseca ipak dočekate na zadovoljavajućem profesionalnom nivou. Biće stvar velike veštine i ponekog mađioničarskog trika da poslednje dane Oktobra dočekate makar na nivou nula plus, u sferi meterijalnog. Tačnije, mnogo je veća verovatnoća da rashodi budu makar za nijansu veći od prihoda a vi se potrudite koliko god možete da taj disbalans bude što manji.

Ljubav: Na talasu pozitivne energije iz prethodnog perioda, većina Strelčeva ući će u ovaj mesec na polju ljubavnih dešavanja. Međutim već posle nekoliko uvodnih dana Oktobra, za očekivati je promenu klimu na ljubavnom nebu i drugačije aspekte, koji neće biti naklonjeni Strelčevima za laku realizaciju želja. Lake realizacije najverovatnije neće biti, šta god vam bilo u nameri, ali to ne isključuje makar jednu konkretnu, pozitivnu stvar na polju emotivno – ljubavnih odnosa, doduše uz više napora i truda od uobičajenog klišea. Potencijalno (ne)angažovanje i pre svega određivanje mere, biće na vašoj savesti, što prevedeno u praktičnu životnu svakodnevnicu znači da će mnogi ostati nemi posmatrači prilika ispod njihovog nivoa. Za sve postoji prvi put, ponekad naizgled skromna situacija iznedri sijaset benefita, samo treba prelomiti i pokrenuti se. U svakom slučaju, imaće tipični Strelčevi dosta obaveza i opterećenja na drugim poljima, pre svega na profesionalnom terenu, ali to nikako nije i ne sme biti opravdanje za apsolutnu pasivnost. Pripadnici određene grupacije ovog astrološkog znaka ipak imaju realne izglede da Oktobar preguraju sa manje ljubavnih trzavica. Reč je o Strelčevima koji se već nalaze u stabilnim partnerskim vezama i koji nemaju potrebu za bilo kakvim promenama. Relativno slična situacija na kraju meseca čeka ih u odnosu na onu s početka, mada tu valja obratiti pažnju na ponašanje druge strane. Konkrenije to znači da na vreme uočite signale (ne)zadovoljstva i odreagujete na adekvatan način.

Zdravlje: Biće materijala da se ozbiljno razmisli i preduzmu odgovarajući koraci u smeru zaštite osetljivih tačaka u sferi zdravlja tokom ovog meseca. Ipak, bez obzira na intezitet upozoravajućih aspekata, većina Strelčeva trebalo bi da prebrodi sve eventualne zdavstvene poteškoće bez značajnije kolateralne štete. Pozabavite se osetljivošću pojedinih tačaka endokrinog sistema, zatim preventivno zaštitite ekstremitete, a ponajviše pažnje valjalo bi da posvetite opterećenju čula i zglobova.

x