Mesečni horoskop – Strelac

Za period od 01.01.2021 do 31.01.2021

Posao: Na samom početku nove radne godine Strelčeve čekaju vrlo dobre predispozicije za uspešno profesionalno angažovanje na raznim poljima, kako komunikativno – tehničkom, tako i organizaciono – fizičkom. Za jake poslovne adute najveće zasluge idu na račun visokog nivoa stabilnih bezmalo svih energetskih resursa. Bilo bi dobro da se zbog toga maksimalno angažujete i pokušate profesionalno izvući najveće benefite, jer će se ubrzo klima na vašem poslovnom nebu promeniti. Istina, jedan deo tih promena mogao bi da vam koristi, a on se tiče jake pregovaračke pozicije i eventualnog sklapanja novih dogovora bitnih za realizaciju profesionalnih ciljeva. Ubedjivi i verodostojni nastupi daće Strelčevima odlične šanse da nametnu svoje stavove i viđenje poslovnih prilika, čak i saradnicima koji imaju krajnje nepoverljiv stav. Drugi deo promenjenih okolnosti neće biti naklonjen pripadnicima ovog sazvežđa, pre svega na polju fizičkog opterećenja zbog povećanog obima obaveza. Hteli to ili ne, tokom druge i treće dekade Januara, čekaju vas mini ciklisu u kojima neće biti lako ni glavu podići od opterećenja na planu profesionalnih delatnosti. Bez straha, ali i bez forsiranja, korak po korak, biće nešto sporije od standarda uobičajenih za Strelčeve, ali sa većom verovatnoćom da bude na zadovoljavajućem nivou. U najavi za januarska dešavanja na polju finansija ima više lepih stvari koje bi mogle da obraduju Strelčeve, uz upozorenje da se olako ne upuštate u previše riskantne materijalne transakcije.

Ljubav: Doza opreza biće potrebna najtipičnijim Strelčevima i u sferi ljubavi tokom meseca Januara, ali mnogo jači utisak trebalo bi da ostave višestruke promene koje su na vidiku. Već pomenute promene na ljubavnom planu ne moraju i najverovatnije neće biti šminkerske, po ubrzanoj proceduri, već pre svega korenite i uz sveobuhvatno preispitivanje ličnog shvatanja ljubavi i partnerskih odnosa. Tu izuzetak mogu da predstavljaju događaji tokom prve dekade meseca, kada se od Strelčeva očekuje da budu u nekom od svojih nablistavijih izdanja, pozitivni, šarmantni, ali prvenstveno okrenuti sebi i svojim interesima, pa ko se u to uklapa-dobro došao. Međutim, već od početka druge dekade Januara, promena atmosfere na vašem ljubavnom nebu doprineće drugačijoj postavci, ali i načinu ponašanja. Za predstavnike ovog znaka to podrazumeva šire sagledavanje stvari, češće i više uzimanja u obzir interesa i želja druge strane, a na kraju, i sporiju realizaciju zamisli na polju emotivno – ljubavnih relacija. Osim usporavanja svih točkića ljubavne mašinerije, dodatnu nervozu Strelčevima mogu izazvati situacije u kojima se čini dva koraka napred – jedan nazad, pa tako u krug. Nerviranjem i pokušajem nasilnog ubrzanja stvari možete samo pokazati površnost i preskočiti bitne detalje za konačan zadovoljavajući rezultat u sferi ljubavi. Trenutke praznog hoda možete popuniti na praktičan način, kao što je preispitivanje i korekcija ključnih ljubavnih gledišta, naročito ako pripadate mlađim generacijama astrološkog znaka Strelca.

Zdravlje: Kada bi cela godina bila na približnom nivou kao prva polovina Januara, onda Strelčevi suštinski ne bi imali zbog čega da brinu u sferi zdravlja. Na praktičnom životnom planu to je neizvodljivo, pa valja obratiti pažnju na sitne kosti, naročito na šakama i stopalima. Uz to, pričuvajte se prehlada i visoke telesne temperature kao logične posledice, a neće škoditi ni da prekontrolišete čula, naročito vid i sluh, koji u ovom mesecu mogu biti opterećeniji nego inače.