Godišnji horoskop – Strelac

Za period od 01.01.2021 do 31.12.2021

Posao:

Tiše od uobičajenog, sa znatno manje energetskih pikova na bilo koju stranu, mogla bi da prođe 2021. godina na profesionalnom planu kod većine Strelčeva. Za takav scenario postoji nekoliko razloga, a među najzančajnima su svakako neutralne okolnosti koje će pratiti osnovne aktivnosti predstavnika ovog znaka i njihov lični osećaj da ponuđene šanse i prilike na poslovnom putu nisu vredne dodatnog angažovanja. Drugim rečima – najtipičniji pripadnici ovog sazvežđa uglavnom će odrađivati primarne zadatke i pokušavati da savlada prepreke na poslovnom putu, onako rutinski, trudeći se da što više postigne sa što manje uloženog rada i truda. To se prvenstveno odnosi na komunikaciju i mentalne resurse, dok će na polju fizičke energije i sami upadati u kraće periode letargije i pasivnosti. Naravno da tu nema ništa posebno loše ukoliko pomenuti periodi ne budu dugi, a na vama je da to iskontrolišete. Još preciznije rečeno – neće Strelčevima biti problem da se aktiviraju i dodatno profesionalno angažuju ako i kada budu radili ono što im ekstra godi i odgovara, ali poenta je da se „stisnemo“ i kada nam sve okolnosti ne idu baš na ruku. To suštinski nikada nije jača strana predstavnika ovog a znaka, a nova godina donosi najmanje nekoliko vremenskih intervala u kojima će sve to biti na velikom iskušenju. Već dva početna meseca mogu proteći u znaku polovičnog poslovnog angažovanja, mada tada neće biti ni mudro da nešto posebno forsirate. Međutim, Mart i April jesu meseci kada bi trebalo da uključite sve profesionalne motore, odnosno da budete na makar približnom nivou svojih standarda, ukoliko želite da uspešno i kvalitetno odradite aktuelne obaveze. U naredna tri meseca strelčevske poslovne aktivnosti mogle bi najviše da osciliraju, ponajviše zbog suženog polja delovanja, što spada u objektivne okolnosti, ali i zbog rasipanja energije u nameri da što više uradite u kratkom vremenskom intervalu. Po nepisanom pravili to se najčešće ne isplati, tako da je tada najverovatniji scenario – veliki promet ali mala zarada. Od početka Avgusta do sredine Septembra imaćete verovatno najniži nivo radne energije, pa je potpuno logično da tada budete pasivniji nego inače. Posle toga, praktično sve do kraja godine trebalo bi da više ličite na tipičnog Strelca, mada tu valja izdvojiti Novembar i prvu polovinu Decembra kada se očekuju veći otpor konkurencije i bočne prepreke na profesionalnom putu. Poslednje dve sedmice 2021. biće solidan period da stavite tačku na prosečnu, ali ipak zadovoljavajuću poslovnu godinu.

Novac:

Ozblijnijih razloga za nezadovoljstvo i većih neprijatnih iznenađenja u sferi materijalnih dešavanja ne bi trebalo da bude. Ali za većinu Strelčeva biće od velikog značaja da budu oprezni priliko velikih investicija ili da ih čak odlože za blisku budućnost, ukoliko je to naravno moguće i praktično izvodljivo. Osim toga, zrno sreće može vas pratiti u par riskantnih situacija i transakcija, ali potrudite se da rizik svedete na što manju meru, naročito prilikom baratanja sa materijalnim vrednostima koje nisu vaše.

Ljubav, porodica:

Iako neće biti ni blizu onih najpovoljnijih godina za uspešna delovanja na polju ljubavi, pred najtipičnijim Strelčevima se nalazi solidnih 12 meseci za pretežno pozitivna dešavanja u sferi privatnog života. Istina od manjeg broja predstavnika ovog znaka može se očekivati da se odluče na one najznačajnije korake i promene na polju emotivno – ljubavnih relacija, ali su sve ostale korekcije deo realnih scenarija. Ipak, ako ste odlučni u nameri da napravite do sada najveće promene u svom ljubavnom životu, imaćete za nijansu povoljnija dva perioda za to: prvi od početka druge dekade pa do kraja Maja, a drugi od početka Oktobra do kraja prve dekade Novembra. Osim prve dekade Januara, naklonost kosmičke energije i povoljna astrološka klima za pozitivna ljubavna iskustva pratiće vas u Februaru, od sredine Marta do sredine Aprila, tokom većeg dela Maja i Jula, od sredine Avgusta do sredine Septembra. Posmatrano iz različitih uglova to je sasvim dovoljno vremena da svoje želje i nakane pretvorite u konkretne poteze i uspešne korake na polju ljubavi, naravno osnovni preduslov za to je da imate jasne ciljeve, fokusirate se i pre svega da ne budete površni, odnosno da uporno i strpljivo idete ka postavljenom cilju. Ako se međutim priklonite ponašanju prema liniji manjeg otpora, inače veoma tipičnom za Strelčeve, onda će od svih lepih mogućnosti najverovatnije ostati samo poneko lepo sećanje. Što se tiče onih nezgodnih perioda u kojima je realno očekivati dešavanja i prateće okolnosti koje vam nikako ne idu na ruku, posebnu pažnju i oprez trebalo bi imati: tokom većeg dela Januara i Marta, zatim od sredine Aprila do sredine Maja, pa onda u Junu i od treće dekade Jula do sredine Avgusta, i na kraju od sredine Septembra do sredine Oktobra. U pomenutim vremenskim intervalima za očekivati je povećan pritisak na deo koji se odnosi na partnersku komunikaciju i donošenje odluka onako brzinski, ishitreno. Pa ako je već neminovno da se nešto preseče i završi, onda neko to bude barem pri hladnoj glavi i bistrom umu. Praktično sve navedeno u prethodnom delu teksta ukazuje na prilično promenljive okolnosti i dosta kontradiktornih energetskih tokova bitnih za kuću, porodicu. Suštinski ništa ne mora biti od presudnog uticaja za ekstra nepovoljne scenarije, ali ako želite to da izbegnete biće neophodno dosta strpljenja i šiorkog razumevanja, kako vaših zajedničkih partnerskih interesa, tako i sveukupne situacije. Svaki drugi pristup porodičnim temama znači povećanje verovatnoće da dođe do posledica koje ni sami ne možete kontrolisati.

Zdravlje:

Konačan presek zdravstvenog stanja i svih eventualnih slabosti tokom 2021. godine kod tipičnih predstavnika astrološkog znaka Strelca, trebalo bi da pokaže nekoliko delova tela koji su izloženi većem opterećenju. Međutim, adekvatnim odnosom prema sebi i svom organizmu, i prvenstveno poštujući preventivne mere zaštite, imaćete realne izglede da sve ostane pod kontrolom na zadovoljavajućem nivou. Na prvom mestu valja obratiti odgovarajuću pažnju na respiratorni sistem i disajne puteve, naročito u prvom i trećem kvartalu godine. Uz to, nemojte ignorisati signale upozorenja koji mogu doći iz predela malog stomaka, a pažljivo tretirajte i problematiku kardio – vaskularne prirode.