Mesečni horoskop – Vaga

Za period od 01.10.2020 do 31.10.2020

Posao: Početkom Oktobra i naredne dve pune sedmice, osobe rođene u znaku Vage imaće klimu na profesionalnom nebu, veoma sličnu prethodnom periodu. Bez mnogo novih detalja, sa već spremnim planovima trebalo bi da nastavite već prepoznatljivim tempom ka zacrtanim poslovnim ciljevima. Istina nisu isključeni manji detalji predloga inovacija na polju organizacije posla, ili drugačije postavke sitnijih tehničkih pojedinosti. Međutim, mnogo jači talas novih predloga i mogućnosti možete očekivati od sredine meseca. Neće biti iznenađenje ako povremeno budete zatrpani raznim idejama i inicijativama, a na vama je, bez obzira na pritiske, da pokušate ispoštovati svoju potrebu detaljnog vaganja, pre nego što nešto konkretno i važno odlučite. Za većinu Vaga to neće biti lak zadatak, malo zbog svojih dilema, a nšto više zbog izazova koji izlaze iz vaših uobičajenih okvira. Dileme nema, samo najhrabrije pripadnici ovog zodijačnog sazvežđa uhvatiće se u koštac sa pomenutim iskušenjima, dok će preostale tipične Vage najverovatnije pribeći nekom kompromisnom rešenju. Uz sve pomenuto, nemojte izgubiti iz vida manje ili veće rasipanje energije, koja inače može varirati tokom celog Oktobra. Određene oscilacije čekaju vas i u sferi novca i materijalnih prinadležnosti. Doduše ne toliko zbog vašeg neracionalnog ponašanja, koliko zbog nagomilavanja starih neplaćenih računa iz prethodnog perioda. Naročito u drugoj polovini meseca potrudite se da svojim greškama ne uzrokujete plaćanje nepotrebnih kazni i penala.

Ljubav: Mesec zatišja, najverovatnije pred buru, nalazi se pred Vagama u sferi ljubavi. Zatišje u smislu da nije realno očekivati vaše pojačano angažovanje na polju emotivno – ljubavnih relacija, ali i odlaganje rasprava po važnim pitanjima partnerskih odnosa. Na tim talasnim dužinama trebalo bi da funkcionišete sve do poslednje sedmice Oktobra, kada vas čeka najava bitnih promena klime na vašem ljubavnom nebu. Doduše, manja talasanja nisu isključena i pre toga, recimo već od polovine perioda, prvenstveno na polju komunikacije sa dragom osobom. Od tipičnih Vaga retko kada se mogu očekivati izlivi žuči, ma koliko velika iritacija bila, ali ovo je mesec u kome ni to nije isključeno. Ukoliko dođete u takvu poziciju, logično je da potražite fine načine da upakujete svoju ljutnju i neraspoloženje, ali važno je da sami sebe ne gušite, vodeći previše računa o kompletnom utisku. Slabe karike partnerskih odnosa već tada će početi da izlaze na površinu, nema razloga za bilo kakvo trpljenje, ali potrudite se da ipak ne forsirate momentalno razrešenje neprijatne situacije. Znatno povoljniji period da preuzmete inicijativu, po bilo kom osnovu čeka vas od poslednje sedmice Oktobra, kada čete biti u boljoj poziciji i da započnete neku novu ljubavnu priču. Bez obzira na relativno skroman vaš doprinos potencijanim promenama, nekoliko sitnijih korekcija verovatno će se dogoditi logičnim sledom događaja, ali to bi sve trebalo da predstavlja samo uvod u ono što vas čeka u bliskoj budućnosti na ljubavnom planu.

Zdravlje: Objektivno, pred Vagama je mesec bez velikih zdravstvenih problema u najavi, ali isto tako i tridesetak dana u kojima će im se, istina na nižem nivou, pretresti praktično sve osetljive tačke. Počev od (ne)racionalnog trošenja energije, zatim suočavanja sa alergijskim reakcijama kože, pa onda saniranjem posledica blaže prehlade, sve do mogućeg poremećaja uobičajenog ritma spavanja. Dakle biće važno resetovanje na ličnom nivou, uz neophodno pridržavanje saveta kompetentnih osoba.

x