Mesečni horoskop – Vaga

Za period od 01.02.2024 do 29.02.2024

Posao: Početak meseca vam donosi određene probleme koji se odnose na  rokove koje morate ispoštovati naročito kada je papirologija u pitanju ili kada se vezujete za dogovore. Shvatićete da na neke osobe ne možete više da računate. Od 04.-08-02. nećete imati baš previše vremena za razmišljanje, mnogo se i očekuje od vas. Pred vama je dosta zahtevan period, pripremite se na napore. Bićete blago rečeno zatečeni pojedinim reakcijama i postupcima vaših kolega iz najbližeg radnog okruženja. Od 08.-14.02. imate zadovoljavajuću poslovnu situaciju, sve će  biti usmereno ka kvalitetnom i profesionalnom odrađivanju  obaveza. Procenite da li je  pravi trenutak za preuzimanje inicijative, ili treba još malo da pričekate. Od 14.-18.02. veoma je važno da završite  sve prethodne radne zadatke pre nego što prihvatite nove obaveze.  Veći oprez biće potreban u vezi papira i regulisanja neophodnih formalnosti, pa pažljivije čitajte ono što treba da potpišete. Od 18.-24.02. naglašene su novčane transakcije, čuvajte se nevidljivih troškova. Budite malo odgovorniji nago inače, pomoć prijatelja biće vam neophodna kada su finansije u pitanju. U poslednjoj sedmici februara sve što isplanirate i dogovorite u skladu sa svojim  mogućnostima  imaćete realne šanse da i sprovedete uz minimalna odstupanja. Bilo da je reč o novim poslovnim projektima ili privođenje kraju ranije započetih obaveza, i  ako u nekim obavezama kasnite, ubedićete sagovornika da vi uvek stižete baš u pravom trenutku sve.

Ljubav: Početak meseca posvećujete članovima porodice i njihovim problemima. U prvoj polovini meseca za Vage u vezama,  vaše ćutanje biće samo odraz nezadovoljstva koje osećate zbog nekih partnerovih postupaka, skorijih ili iz prošlosti. Iskušenja ovog tipa preskočite, najpre zbog toga što to u narednom periodu može dodatno aktivirati probleme u vašem odnosu. Imaćete momente kada ste nervozni, ali zaista nema potrebe da partner tu vašu nervozu oseti kroz napade ili pritiske sa vaše strane. Poradite na smirivanju situacije. Ulaskom u drugu polovinu februara situacija će ići na bolje svakako. Polje partnerstva  biće veoma aktivno, jako lepi odnosi vam predstoje sa partnerom. Potrudite se da organizujete neko okupljanje sa prijateljima ili rođacima. Biće dosta planova, dogovora, druženja izlazaka. Pokušajte da budete otvoreniji u komunikaciji, da jasno date do znanja ko ste i šta želite. Opustite atmosferu u vezi i sve će ići u laganijem ritmu. Potrudite se da organizujete neko okupljanje sa prijateljima ili rođacima. Biće dosta planova, dogovora, druženja izlazaka. Slobodne Vage u prvoj polovini meseca  dosta izlazaka, igre i flertovanja je pred vama. U drugoj polovini meseca  napravićete konkretniji potez prema  osobi koja vam je interesantna već duže vreme.

Zdravlje: U prvoj dekadi  februara ne bi trebalo da bude ozbiljnijih problema  u sferi zdravlja za Vage. Moguće je da vam se jave   alergijske reakcije ili slabije prehlade. Druga dekada  meseca donosi sklonost ka fizičkom premoru i mogućnost sitnijih povreda ekstremiteta. Nemojte se preopterećivati i pokušajte da nađete neophodni balans između obaveza i odmora. U poslednjoj dekadi februara  moguće su oscilacije u radu neke od žlezda sa unutrašnjim lučenjem.

Astroportret Vaga – Monika Beluči

Vaga kao sedmi znak zodijačnog kruga simboliše sve lepo i fino uočljivo našem oku, ali i harmoniju, suptilnost, ljubaznost, razne vrste kreativnosti, talenata i umetničkih naklonosti. Takođe, na neki način…