Mesečni horoskop – Vaga

Za period od 01.01.2021 do 31.01.2021

Posao: Pred tipičnim predstavnicima astrološkog znaka Vage nalazi se solidan mesec za aktivnosti na profesionalnom planu. Termin solidan odnosi se prvenstveno na konačne poslovne rezultate koje bi Vage trebalo da ostvare u mesecu Januaru, što znači da je realno očekivati da će koji iskočiti iznad proseka, kao što su vrlo verovatni i povremeni padovi ispod uobičajenog standarda za pripadnike ovog sazvežđa. Na osnovu tranzita nebeskih tela tokom prvog meseca u godini, jači deo profesionalnog angažovanja Vaga biće komunikacija i raznovrsnost ideja koje se mogu rađati u njihovoj glavi. Uvijena u fino pakovanje, komunikativnost najtipičnijih predstavnika ovog znaka otvara i čelična vrata, što će pre svega dobiti na značaju u početnih desetak dana perioda, kada će brojne formalnosti zahtevati detaljniju proveru i zbog toga usporiti realizaciju ranije započetih profesionalnih obaveza. Mnogo šire i fleksibilnije polje delovanja na iznošenju originalnih, kreativnih ideja imaćete u preostalom delu meseca. Nije realno da sve ideje odmah zažive, ali je bitno da ugledaju svetlost dana. Povremeni padovi fokusa mogli bi da budu izazvani prvenstveno zbog zamora materijala, odnosno fizičkog preopterećenja koje nije isključeno u drugoj polovini Januara. Ako zaista do toga i dođe, onda bi na drugoj strani trebalo da imate adekvatnu satisfakciju u vidu poboljšanja na polju materijalnih prinadležnosti. Ni troškovi neće biti zanemarljivi, ali sve ukazuje na prevagu prihodne strane do kraja meseca.

Ljubav: Razloga za velike brige nema, ali za dobro i mudro vaganje relevantnih činjenica u sferi ljubavi biće itekako motiva kod većine Vaga tokom januarskih dana 2021. godine. Talas pozitivnih dešavanja iz prethodnog perioda pratiće predstavnike ovog znaka najmanje do kraja prve dekade Januara, pa će do tada u prvom planu biti najpre uživanje u svim blagodetima na polju emotivno – ljubavnih relacija. U tih desetak dana postoje realni izgledi da vas zapljusne i prava mala provala strasnih emocija više osoba koje su vam naklonjene duži vremenski interval unazad, pa eto i potencijalno slatkih muka. Pripadnici nekih drugih sazvežđa uplovili bi u vrtloge strasti bez ikakvog razmišljanja, bez obzira na posledice koje će pre ili kasnije doći na naplatu. Ipak, od najtipičnijih Vaga se očekuje da premotaju film par puta u oba smera pre nego što se odluče na konketne korake. U svakom slučaju, najmanje verovatan je onaj pasivni scenario, sa ziheraškim potezima. Iako deluje pomalo kontradiktorno, preostale dve trećine Januara biće lakše da Vage izbalansiraju odnos između želja i realnih ljubavnih dostignuća. Zahvaljujući prvenstveno izuzetnim komunikativnim mogućnostima, otvaraće vam se i one najtvrđe zatvorene kapije srca i duše osoba koje privlače vašu pažnju. Uzevši sve u obzir, ipak bi tokom meseca Januara trebalo da bude više detalja koje ostavljaju lepu sliku za sećanje, nego onih koje valja što pre zaboraviti. Na vama je da svojim aktivnim pristupom ljubavnim događajima date doprinos scenariju kojem težite.

Zdravlje: Vrlo dobar presek zdravstveno osetljivih tačaka na kraju ovog meseca biće vrlo realno dostižan scenario kod najvećeg broja osoba rođenih u znaku Vage, pod jednim uslovom. A on se tiče racionalnog balansiranja potrošnje energetskih resursa. Ukoliko dozirate opterećenje i ispoštujete svoj organizam, onda nema razloga za velike brige. Odgovorno reagujte na opterećenje čula, pre svega vida i sluha, i ne odlažite već ranije dogovorene rutinske preglede kod medicinski stručnih osoba.