Mesečni horoskop – Vaga

Za period od 01.07.2024 do 31.07.2024

Posao: Početak meseca karakteriše promenljiva situacija u sferi  profesionalnog angažovanja kod većine Vaga. Od 01.-07.07. na poslovnom planu nema  krupnijih  dešavanja, sve bi trebalo da ide prema naznačenim planovima. Odnosi sa kolegama su u suštini dobri, sa nadređenima zadovoljavajući. Prihvatite jedan konstruktivan savet i razmislite o promeni neke poslovne koncepcije, nemojte biti zatvoreni za nove ideje. Od 07.-12.07. sledi turbulentan period sa bezbroj poslovnih izazova ali i realnih kočnica gde nećete moći ništa da preduzmete. Pojavljuju se problemi  koji se odnose na rokove koje morate ispoštovati naročito kada je papirologija u pitanju ili kada se vezujete za dogovore. Od 12. -19.07. moći ćete  da bolje balansirate između svojih lepih i kreativnih ideja, i realnih parametara koji spuštaju na zemlju. Važno je da pokušate okončati sve prethodne radne zadatke pre nego što prihvatite nove obaveze. Od 19.-22.07. možete  imati probleme sa nadređenima, ili pak rešavati zaostale stvari iz prethodnog perioda. Morate ići korak po korak, jer u suprotnom samo doprinosite velikoj napetosti i haosu. Sve  može da se brzo reši, samo vam je potrebno strpljenje. Od 22.-27.07. budite distancirani od pojedinih kolega i od bilo kakvih priča rekla kazala. Sam kraj meseca  opet može doneti probleme što sa saradnicima i organizacijom, što sa nekim zastojima koji ne zavise direktno od vas. Potrudite se da izbegnete veće i pre svega nepotrebne kupovine i ulaganja, da biste bili u situaciji da kraj meseca dočekate bez većeg materijalnog minusa.

Ljubav: Prve dane jula posvećujete članovima porodice i njihovim problemima. Biće mnogo više lepih nego loših situacija. Kad zanemarimo vaša povremena talasanja i oscilacije u prvoj polovini meseca ne bi trebalo da bude previše razloga za nerviranje i svađe.  Otvorenost i iskrenost daju prave rezultate u vašim relacijama. Ima tu mnogo toga što ste stavljali pod tepih i to morate povremeno da pretresete.  Sredinom meseca budite jako oprezni u komunikaciji, ne treba napadati drugu stranu  kroz prebacivanje,  sumnjičavost i međusobne optužbe. U drugoj  polovini meseca polje partnerstva veoma aktivno, jako lepi odnosi sa partnerom. Potrudite se da organizujete neko okupljanje sa prijateljima ili rođacima. Biće dosta planova, dogovora, druženja izlazaka. Pokušajte da budete otvoreniji u komunikaciji, da jasno date do znanja šta želite. Opustite atmosferu u vezi i sve će ići u laganijem ritmu. Slobodne Vage  mnogo priče i lepih dešavanja vas očekuje i u prvoj polovini jula.  Neke situacije se brzo razvijaju i vi postajete sve više i više zainteresovani. U drugoj polovini meseca dajte svoj maksimalni doprinos kako bi razjasnili dileme, odnosno nemojte ostaviti drugoj strani da nagađa i eventualno nešto pogrešno shvati.

Zdravlje: U prvoj dekadi  jula disbalans kada je energija u pitanju poremetiće zdravstvenu sliku. Pokušajte da smanjite  fizičko opterećenje i rasipanje energije, povećajte vreme  odmora, relaksacije i sna. Osetljive tačke kardiovaskularni sistem, glavobolje i variranje krvnog pritiska u drugoj dekadi meseca. Moguće je da vam se jave   alergijske reakcije ili slabije prehlade. Poslednjih deset dana jula posvetite se aktivnom odmoru i boravku u prirodi.

Astroportret Vaga – Monika Beluči

Vaga kao sedmi znak zodijačnog kruga simboliše sve lepo i fino uočljivo našem oku, ali i harmoniju, suptilnost, ljubaznost, razne vrste kreativnosti, talenata i umetničkih naklonosti. Takođe, na neki način…