Godišnji horoskop – Vaga

Posao:

Poslovna 2020. biće godina velikih nadanja i veoma visokih uzleta ali i potencijalnih razočaranja zbog neostvarenih ciljeva, za većinu tipičnih predstavnika astrološkog znaka Vaga. Na vama je da date svoj maksimalni doprinos kako bi imali više razloga za radost a manje za razočaranja. U tom nastojanju, čak i ako ne uradite sve najbolje u datom trenutku, trebalo bi da vam bude znatno lakše u prvoj polovini godine, kada možete očekivati da ono zrno sreće, makar povremeno, bude na vašoj strani tasa. Početak godine donosi dobru energiju i potrebu da se krećete što više, tako Vage koje zbog posla imaju prilike da putuju dobijaju svojih pet minuta. Podrazumeva se da bi valjalo taj period iskoristiti za nove kontakte sa osobama koje na neki način imaju veze sa inostranstvom, što bi moglo da bude veoma korisno u godinama koje dolaze. Izuzimajući mart mesec kada vaše kreativne i vizionarske ideje mogu nailaziti na veće prepreke i nerazumevanje, visok nivo energije i dobra realizacija trebalo bi da potraju sve do kraja juna. Taj poslednji mesec povoljnog perioda bilo bi dobro da iskoristite i za dovršavanje nekih zaostalih obaveza jer kasnije biće znatno teže sve da postignete zbog dva osnovna razloga. Prvi – realno je da očekujete u drugoj polovini 2020. još više obaveza i povremeno razmimoilaženje vaših prioriteta sa stavovima nadređenih, a drugi razlog leži u činjenici da vam strpljenje i koncentracija neće biti na najvišem nivou pa su moguće i vaše greške. Što se tiče prvog razloga stvar je procene šta je mudrije: dokazivati da ste u pravu, potrošiti mnogo živaca i energije sa neizvesnim povoljnim ishodom, ili ići linijom manjeg otpora, praviti kompromise i sačekati povoljniji period za isterivanje pravde. Taj osećaj nepravde može vas najviše pogađati i u suštini to jeste glavni detalj za ona pomenuta potencijalna razočaranja, kako zbog neostvarenih ciljeva tako i zbog tamne senke nad ljudskom savešću. Po pitanju slabije koncentracije i ponekog previda, par pobrkanih činjenica, ne padajte u bedak sve se da ispraviti, istrpeti kritiku zna da bude delotvorno. Umetnici i oni koji se bave javnim poslom biće pod strožijom lupom dok će slobodnjaci imati više prostora za manevar. Slično crno-bela može biti i situacija na finansijskom polju, dakle prva polovina godine donosi mogućnosti za neki dinar veću zaradu od očekivanog dok u drugom delu neće biti lako da pozatvarate brojne rashodne rupe, potrudite se da izbegnete rizična ulaganja.

Ljubav:

Kada je tumačenje ljubavnih aspekata u pitanju tu je situacija bitno drugačija. Sem dva meseca (mart i oktobar), koji apriori ne moraju biti loši, preostali deo godine donosi uglavnom lepe i povoljne aspekte za ljubavna dešavanja. Ukoliko ste u prethodnom periodu nešto započeli već tokom početna dva – tri meseca 2020. trebalo bi da imate jasnu situaciju, koliko sve to valja pa da se još više trudite ili da shvatite da je bolje potražiti sreću sa drugom osobom. Februar može biti veoma plodan i naravno škakljiv zbog zbog potencijalnih paralelnih veza i flertova. Od aprila do juna trebalo bi da Vage blistaju kad god se nađu u centru zbivanja i da sa lakoćom ostvaruju startne emotivne kontakte. Kako se to žargonski kaže zabacite više udica ali ne preterujte da na kraju ne ostanete bez ulova. U tom periodu čak i oni najuporniji sa druge strane teško će pripadnike ovog znaka vezati samo za sebe. Letnji period donosi više povoljnosti onoj drugoj kategoriji osoba rođenih u ovom znaku, oni koji žele da se skrase ili podignu postojeću priču na viši nivo, imaće dobre aspekte da to i ostvare, sa najavom bračnih praporaca u bliskoj budućnosti. Septembar, novembar i decembar najavljuju dosta strasti ali i poneku tenziju ukoliko imate pored sebe nešto posesivniju osobu. Što se tiče ona dva meseca ispod godišnjeg proseka: tokom marta upozorenje se odnosi na kontakte sa osobama čiji su životi puni tajni i misterija i koje nije lako upoznati dovoljno dobro da znate na čemu ste, a u oktobru pripazite ako vam to nije u interesu, da ne uletite u priču sa zauzetom osobom kako posle ne bi skupljali mrvice sa nečijeg ljubavnog stola.

Zdravlje:

Sve do kraja druge dekade februara 2020. zdravstveno stanje većine Vaga trebalo bi da bude na solidnom nivou. Poslednjih desetak dana februara, zatim tokom marta, aprila pa sve do sredine maja astrološki aspekti vas upozoravaju na potencijalnu reumatiku, išijas i najviše na endokrinu (štitna žlezda, hormoni). Od juna do avgusta i tokom decembra veća je verovatnoća nego inače za neprijatne situacije sa oštrim predmetima i alergijama pre svega respiratornog sistema a najveće brige u preostalom delu godine mogu vam zadati poneka visoka temperatura ili lično iskustvo sa vatrom, odnosno vrelim stvarima. Preporučuje se bar jedan kompletan sistematski pregled.

x