Godišnji horoskop – Vaga

Za period od 01.01.2021 do 31.12.2021

Posao:

Lagano usporavanje i smirivanje svih najvažnijih procesa još od kraja prošle godine na planu profesionalnih aktivnosti, biće nastavljeno i na početku 2021. kod većina oosba rođenih u znaku Vage. Izuzimajući dva – tri perioda, primarno obeležje nove poslovne godine trebalo bi da bude upravo u skladu sa uvodnom rečenicom – obavljanje najvažnijih profesionalnih zadataka u tipičnom ritmu za ovaj zodijačni znak, uz dobro promišljanje, vaganje, bez forsiranja i ništa na mišiće. Zbog svega navedenog kod najtipičnijih predstavnika ovog znaka nije realno očekivati velike i krupne poslovne promene. One sitnije, poput korekcija i simboličnih varijacija delatnosti kojima se već bave, ili eventualno posvećivanje nešto više vremena kreativnim poslićima za svoju dušu, to su mnogo verovatniji scenariji. Podrazumeva se da nisu isključeni i najkrupniji zaokreti, naročito kod onih Vaga nezadovoljnih aktuelnom situacijom, mada tu valja naglasiti – veći deo godine nije pogodan za pojačanu ličnu inicijativu, već opet onako fino i na vrlo taktičan način. Posmatrano iz ugla radne energije Mart i veći deo Aprila donose sasvim pristojan nivo i solidne mogućnosti za dodatne poslovne aktivnosti. Posle toga nije loš vremenski interval od sredine Juna do kraja Jula, a ukoliko budete namerili da nešto značajnije menjate na profesionalnom planu, najbolje izglede za to imaćete u periodu od sredine Septembra pa do kraja Oktobra. U preostalom delu godine energetski resursi biće na prosečnom nivou ali i podložni određenom variranju, pa zbog toga tokom Januara i Februara, većina Vaga može ostaviti utisak lenjosti ili nedovoljne energičnosti za bilo kakvo konkretnije poslovno preduzetništvo. Posebnu pažnju na racionalno korišćenje energije trebalo bi da obratite u Maju, Avgustu, Novembru i bar do sredine Decembra 2021. godine, jer u tim periodima mogu se stvari dodatno komplikovati, kako zbog vaše nedovoljne organizovanosti, tako i zbog ekstra obaveza nametnutih sa viših instanci hijerarhijske letvice. Nemojte zanemariti ni činjenicu da vam tokom Avgusta i Novembra strepljenje i razumevanje neće biti jača strana, odnosno u skladu sa predispozicijom tipičnih Vaga, a kao za inat tada se mogu nagomilati i dodatne obaveze, zaostale iz prethodnog perioda. Sve u svemu najave astroloških aspekata ne obećavaju lošu i previše stresnu godinu na profesionalnom polju, pa kako nije za očekivati najkrupnije zaokrete, većina pripadnika ovog zodijačnog sazvežđa trebalo bi da kraj 2021. dočeka na približno istim pozicijama kao sa njenog početka.

Novac:

Na prvi pogled možda izgleda pomalo nelogično, ali dublja analiza ukazuje na nekoliko perioda u kojima su moguće veće finansijske oscilacije. Istina, posmatrano isključivo iz ugla veze novca i posla, nije realno očekivati ništa bitno drugačije od onih uobičajenih amplituda, tipičnih za Vage. Drugim rečima, povremeno uletanje u minus, odnosno nešto veća potrošnja od prihoda u tom periodu. Za eventualne veće oscilacije biće „odgovorni“ stare zaboravljene obaveze prema pojedincima, ili neracionalno i naivno sagledavanje formalnosti i papirologije, naročito povezane sa institucijama. Zbog toga je veoma važno da budete revnosni i izbegnete plaćanje ekstra troškova, kamata i sličnih nameta.

Ljubav, porodica:

Ulazak u novu godinu i prva dekada Januara predstavljaće nastavak prethodnog, vrlo povoljnog perioda za dešavanja u sferi ljubavi. Lepe i fine mogućnosti za nova poznastva mogu se otvarati i tamo gde se najmanje nadate, pa se od Vaga očekuje da budu veoma aktivne. Iako vas do kraja 2021. čeka još vrlo pogodnih perioda za uspešne ljubavne akcije, prvi sledeći ukazuje na potrebu za drugačijim pristupom i ponašanjem na polju emotivno – ljubavnih odnosa. Preciznije, sve do kraja Februara moguće su razne komplikacije zbog disbalansa između želja i onoga što život realno nudi. Najtipičniji predstavnici ovog znaka biće tada široko otvoreni, pre svega za nova poznanstva i poneku ljubavnu inovaciju, a najveći deo vremena i energije najverovatnije će potrošiti na usklađivanje sa faktorima koji nekako ograničavaju i traže dodatna objašnjenja. Tokom Marta meseca i od četvrte sedmice Jula pa do kraja druge dekade Avgusta, manju ili veću konfuziju u ljubavni život Vaga mogu uneti susreti i razgovori sa simpatijama iz prošlosti, naročito ukoliko je nešto ostalo nedorečeno. Takođe je bitno naglasiti da bezmalo prva i druga trećina 2021. nisu najpovoljnije za donošenje odluka u sferi ljubavi koje imaju najveću težinu, pa ako ste namerili da podvučete crtu i napravite ozbiljan zaokret u svojim stavovima i partnerskom ponašanju, onda će vam poslednjih četiri – pet meseci godine doneti naklonjeniju klimu za to. Kada su u pitanju dobri periodi za opuštenije ponašanje, laganu neobaveznu komunikaciju i proširivanje kruga osoba čije vibracije dopiru do vašeg srca, imaćete simboličnu naklonost kosmičke energije od treće dekade Marta do sredine Aprila, zatim tokom većeg dela Maja i Jula i Oktobra. Za najveće uzlete na ljubavnom polju i trenutke ushićenja, odnosno povoljan sticaj okolnosti koji bi trebalo da prati osnovne aktivnosti, Vage će imati najbolje aspekte od sredine Avgusta do kraja prve sedmice Novembra, uz dodatak da od početka druge dekade Septembra pa do kraja prve sedmice Oktobra može biti i rasplinjavanja na više strana i preplitanja interesa više osoba. Ipak, kako god okrenuli obrnuli, to će biti deo godine u kome je realno očekivati da najveći broj pripadnika ovog sazvežđa napravi odlučujuće korake ka formiranju porodice. Sve to možete uraditi i u preostalom delu godine, ukoliko dovoljno jasno izvagate argumente za i protiv, ali je nekako najmanja verovatnoća da se odlučite na takve poteze tokom dva centralna letnja meseca, kada će vam i koncentracija i komunikacija biti na nižem nivou od proseka.

Zdravlje:

Početna dva i poslednji mesec nove godine doneće Vagama najveću osetljivost zdravstvenih tačaka koje su povezane sa hroničnim problemima, pa se tada valja podsetiti svega onoga što već piše u kartonima medicinskim i posetiti kompetentne osobe zbog neophodnih kontrola. Tokom prolećnog i jesenjeg perioda signala upozorenja mogu dolaziti najčešće iz predela donjeg dela leđa i gornjeg dela trupa, što znači da bi tada u fokusu vaše pažnje prve svega trebalo da budu: pluća, grudi i rebra kao i mokraćni kanali i bubrezi. Potencijalne alergijske reakcije tela, naročito otkrivenih delova kože, nisu isključene tokom letnjih meseci, kada su moguće i češće oscilacije imunološkog sistema.