Godišnji horoskop – Vaga

Za period od 01.01.2022 do 31.12.2022

Za tipične Vage predstojeća 2022. godina bi mogla biti dobra na svim poljima, ako se dovoljno potrude. Poradite malo više na sebi, na sopstvenom obrazovanju, širenju vidika, ne obraćajte pažnju na neposrednu okolinu, to ste na neki način prerasli. Fokus bi trebao da bude na porodičnom planu, naročito komunikacija i uspostavljanje nekih boljih relacija sa starijim ženskim osobama. Emotivni život buran, ali sa dosta prijatnih dešavanja, mnoge veze će postati još bolje i čvršće. Finansijski plan stabilan, ne bi trebalo da imate nekih većih izdataka neplanskih. Možete uzimati  i pozajmice i kredite, nema upozoravajući planetarnih konstelacija.

Posao: Početak godine pripadnicima znaka Vage izazovan je period i kada je posao u pitanju i finansije. Aspekti vi nam nisu naklonjeni da jednostavno rešavate započete situacije, otvaraju vam se i novi problemi koji donose i nove rashode. Nemojte klonuti duhom jer se u februaru mogu pokrenuti neki novi projekti, nove poslovne saradnje i kontakti ili makar dogovori koji idu ka ozbiljnim temama. Tokom marta i aprila usmerite sve svoje snage na rad, organizaciju posla i doterivanje postojeće situacije u neku ravan koja vama lično najviše odgovara.  Moguće je da će vam  u pomoć priskočiti neki ljudi koji nisu baš svakodnevno u vašem okruženju, ali u ovoj situaciji imaju dobre ideje i možda neke potrebne kontakte kada su finansije u pitanju. Maj mesec jako dobar za finansije, očekujte veću zaradu od predviđene od nekog projekta koji ste odavno započeli. Dobri planetarni aspekti maksimalno podržavaju i kada je ugovaranje novih poslova u pitanju. Jun i jul su meseci kada bi trebalo da izbegavate sve rizičnije finansijske transakcije, budite oprezni kada su ulaganja u pitanju i nemojte pokretati nikakve nove projekte nije vreme za to. Avgust donosi izvesna rasterećenja kada su finansije u pitanju, pokušajte da budete strpljiviji i da imate više razumevanja za druge, kako za nadređene tako i za kolege. Tokom septembra malo monotoniji period, bavite se svakodnevnim aktivnostima, poslovima i obavezama  i čekajte  pravi momenat za neku novu akciju. Oktobar, možete imati  turbulentniji period sa ljudima oko vas, neke izvesne situacije se bespotrebno komplikuju. Komunikacija sa nadređenima, kolegama, saradnicima  biće  konfuzna i nejasna. Novembar loš za finansijsku sferu, neočekivani troškovi. Kraj godine, donosi dodatnu nervozu radićete  bezvoljno,  moguće su greške i propusti. Potrudite da rešite započete obaveze i da bar smanjite količinski prenos u narednu godinu.

Finansije: Početak godine izrazito finansijski neizvestan, to će vas blokirati kada su mnogi poslovi u pitanju. Tokom februara i marta situacija stagnira, malo se bolje nosite sa raspodelom troškova i uspevate neke zaostale stvari zatvorite. April i maj su najbolji meseci u ovoj godini za uvećanje finansije, na osnovu njih ćete praktično izgurati celu godinu bez većih problema. Tokom tri letnja meseca budite obazrivi kada su ulaganja u pitanju, tu vas planete neće baš podržavati. Jesen donosi stabilizaciju, možete odahnuti i ne razmišljati o skrivenim troškovima, nema više bojazni za tako nešto.

Ljubav: Sam početak godine donosi izazove svim pripadnicima znaka Vage koji su u emotivnim relacijama. Problemi u emotivnim vezama biće prisutni  svakodnevno i oko svega. Nećete moći  da definišete šta to radite pogrešno i zbog čega partner  ima zamerke na vas i stalno pokazuje nezadovoljstvo. Druga polovina februara je malo bolji period da počnete da malo otvorenije razgovarate o svojim problemima u vezi. Mart i april donose bolju klimu, stvari se pokreću u pozitivnom smeru. Otvorenost i iskrenost u razgovorima daće određene rezultate  i stvari će krenuti uzlaznom putanjom.  Ne treba napadati drugu stranu  , dok ne preispitate svoja osećanja i vaš stav prema vezi. Od maja kreće bolji planetarni raspored, i u vašoj vezi se stvari definišu na pravi način i poboljšanje je više nego evidentno. Tokom letnjih meseci budite spremni na svađe i prepucavanja oko nekih sitnica a da ne govorimo oko krucijalnih stvari. To će biti prisutno svakodnevno, ali se ipak potrudite da negde zajedno oputujete i makar u tom periodu napravite kratkotrajno primirje. Tokom septembra dosta nepoklapanja sa partnerom u  loše energije u vezi. Poslednja tri meseca donose postepenu stabilizaciju vašeg emotivnog odnosa, bolju komunikaciju, viši nivo poverenja i početak nekih zajedničkih planova. Potrudite se na samom kraju godine da priuštite i sebi i osobi do koje vam je stalo  mnogo lepih trenutaka, proširite krug zajedničkih prijatelja, više izlazite i družite se. Slobodne Vage u prvoj polovini naredne godine mogu imati ozbiljniju šansu da komunikacija i kontakt sa nekim ko im je izuzetno  privlačan i kompatibilan da željene rezultate. Dajte sve od sebe da priča krene nekim svojim tokom, nemojte biti pasivni da se ne biste kajali u budućnosti. Druga polovina sa mnogo manje šansi za neku finu trajniju vezu i sa manje mogućnosti za upoznavanje interesantnog partnera. 

Zdravlje:  Prva polovina godine Vagama može doneti izvesne probleme sa hroničnim oboljenjima, zubobolja, kostobolja problemi sa vidom. U proleće  nestabilan hormonski status, obratite pažnju na stres kao okidač i priuštite sebi dovoljno sna i odmora. Treba da poradite na fizičkoj aktivnosti, više kretanja i boravka u prirodi kao i pravilna  ishrana. Druga polovina godine lošija zdravstvena slika, moguće su oscilacije krvnog pritiska, probavne smetnje i  glavobolje. Izbegavajte veće napore, zadimljene prostorije, pazite na ishranu i više se krećite i poradite na podizanju imuniteta.

Astroportret Vaga – Monika Beluči

Vaga kao sedmi znak zodijačnog kruga simboliše sve lepo i fino uočljivo našem oku, ali i harmoniju, suptilnost, ljubaznost, razne vrste kreativnosti, talenata i umetničkih naklonosti. Takođe, na neki način…