Godišnji horoskop – Vaga

Za period od 01.01.2023 do 31.12.2023

Nova  2023. donosi vam dosta mogućnosti kada je posao u pitanju, samo je savet da dobro prostudirate sve informacije i činjenice pre nego donesete neke značajne odluke. Osećaćete se stabilnije i imaćete neku putanju ispred sebe koju ste sami kreirali. Potrudite se da u potpunosti definišite svoje odnose ukoliko ste u dužim emotivnim relacijama, pružite i sebi i partneru oduška u vidu putovanja, izlazaka. Ne zaboravite na svoje i mentalno i fizičko zdravlje, obezbedite sebi dovoljno odmora kako biste se regenerisali. Vi ste znak koji najviše teži balansu u odnosima i lepoti života u svakom pogledu, iz tih razloga se potrudite da vam uticaji drugih ne remete vaš sklad kome prirodno težite. Ubacite u svaki svoj dan nešto što samo vas ispunjava, tako ćete se odbraniti od loših uticaja.

Posao: Početak godine je turbulentan sto i jedan problem se otvara, ali nisu to neke velike stvari. Tokom januara sve će oko vas biti užurbano, sa nešto napetijom energijom, biće trčanja i po koja varnica, vi ste spremni na sve to pokazaćete veliku dozu snalažljivosti i kolege ostaviti iza sebe. U februaru će se  ubrzati situacije koje su vam od važnosti, a pokrenuće se i razrešenje papiroloških pitanja. Mart i april su takođe dobri meseci kada je poslovni segment u pitanju. Pripremate se za jedan ozbiljniji poslovni poduhvat koji će uskoro imati svoju realizaciju. U ovom periodu imate skladne odnose sa kolegama i njihovu veliku pomoć. Neočekivana ponuda od strane poslovnog saradnika govori mnogo o njegovom poverenju u vaše sposobnosti. Tokom maja  pojedini saradnici mogu vam unositi nervozu ili se postaviti kao izuzetno teški u bilo kojoj vrsti dogovora i to će vam komplikovati svakodnevnicu. Jun dobar mesec za vas, sve ono što ste pokrenuli funkcioniše dobro, čak možete uvesti i neke novine u saradnje koje su aktivne. Jul je jedan od najboljih meseci u ovoj godini kada je vaša karijera u pitanju,  ulazite u period promena koji ste toliko dugo očekivali. Sve počinje da se kreće mnogo brže nego inače. Avgust i septembar su malo mirniji kada su poslovna dešavanja u pitanju, ne bi trebalo da imate previše trzavica. Jedina stvar koja će vam povremeno praviti problem jeste odnos sa kolegama i neke obaveze koje morate na dnevnoj bazi izvršavati. Sa kolegama će povremeno biti tenzija, a moguće je da će doći do promena u vašoj dnevnoj rutini i da će vam biti teško da se prilagodite odmah. Tokom oktobra vi se potrudite da sa obe noge stojite čvrsto na zemlji i ne dozvolite da vas neke situacije izbacuju iz takta. U novembru i decembru  neće biti velikih iskakanja iz poslovne rutine, vi ste uhvatili jedan dobar tempo a i situacija će biti u priličnoj meri mirna.

Finansije: 2023. godina za Vage  finansije neće biti teška tema  , jer će uspeti da isplivaju iz svih priča.   U prva tri meseca smirenija situacija na polju finansija. Neke veće obaveze ste izmirili i ostaje vam još jedan deo, a očekujte i više novčanih priliva. Letnji meseci jul i avgust pomalo haotično stanje, činiće vam se da nemate nikakvu kontrolu nad troškovima. Zadnji kvartal godine vrlo ste zadovoljni finansijskim prilikama. Troškovi su smanjeni, a novac preusmeren na vraćanje dugova ili ulaganje u neke nove poslove.

Ljubav: Početak godine je malo lošiji kada su partnerski odnosi u pitanju. U januaru partner  će biti okupiran poslovnom tematikom pa možda nećete moći da provodite baš onoliko vremena zajedno koliko biste voleli. Februar donosi šarenolikost u život zauzetih predstavnika znaka Vage, biće  i lepih i podsticajnih dešavanja sa partnerom,  bolje komunikacije i više strasti, biće  povremeno i malo nervoze, ali ne u tolikoj meri da bi mogla da iole ugrozi vaš odnos. U martu postojeći odnosi su dosta stabilni, možda zbog više zajednički provedenog vremena  i zbog toga što vas je potrebno dvoje da biste rešili neke tekuće kućne probleme. April donosi malo zategnutiju atmosferu u vezama, vaš životni saputnik nije na istim talasnim dužinama kao i vi, nema razmirica ali se druga strana ponaša nekako distancirano i unosi vam sumnju. Tokom maja i juna partner neće znati kako da se postavi prema vama. Vi ćete biti na ivici živaca, sa velikim promenama raspoloženja, u jednom trenutku divno raspoloženi, a u drugom pak sarkastični, besni, voljni da se posvađate. Bilo bi dobro da malo spustite loptu, jer se u vaš odnos može uvući problem koji će se nastaviti. Avgust iskoristite da se malo opustite i unesete u vaš odnos malo više radosti, idite negde zajedno, družite se, posećujte mesta koja volite oboje. U septembru stvari se odvijaju po nekom ustaljenom šablonu, vi procenjujete svaki partnerov postupak i sebe preispitujete da li grešite u nečem. Tokom oktobra i novembra biće i onakvih i ovakvih perioda, ali bez značajnih turbulencija. Problemi se ne mogu rešiti na silu, samo pravom komunikacijom i tolerancijom. Dobra prilika  za one u vezama  da srede svoje odnose. Decembar donosi stabilizaciju situacije na poljima emocija, ka Novoj godini težite sa novim željama i puni neke pozitivne energije. Slobodne Vage,  prilično ćete biti  sentimentalni u ovoj godini i vrlo osetljivi na sve što se vezuje za prošlost. Ako se pojavi neko nov  proradiće prilično jaka hemija između vas. Na vama je da odlučite u kojem ćete smeru krenuti. 

Zdravlje:  Prva polovina godine promenljiva zdravstvena situacija. Mogu se javiti problemi sa kičmom, želucem, krvnim pritiskom. U letnjim mesecima prilično ćete se dobro osećati, postoji mogućnost za energetski disbalans, koji bi se odrazio kroz jače padove imuniteta. Dodatni  oprez u saobraćaju je neophodan. U jesenjem periodu su mogući problemi  sa stomakom, respiratornim traktom, kičmom, reumatski bolovi, oscilacije pritiska.

Astroportret Vaga – Monika Beluči

Vaga kao sedmi znak zodijačnog kruga simboliše sve lepo i fino uočljivo našem oku, ali i harmoniju, suptilnost, ljubaznost, razne vrste kreativnosti, talenata i umetničkih naklonosti. Takođe, na neki način…