Mesečni horoskop – Devica

Za period od 01.12.2023 do 31.12.2023

Posao: Devicama početak decembra donosi pregršt izazovnijih  poslovnih aktivnosti, koji bi mogli da se pokrenu uz nečiju maksimalnu podršku. Od 01.-07.12. može biti određenih razmimoilaženja i sa kolegama i sa nadređenima, a neki neće sebe prepoznati više u svom kolektivu. Sve to donosi poteškoće u komunikaciji, stoga ne oklevajte i ne čekajte poslednji trenutak jer nećete uspeti da nametnete sebe. Od 07.-10.12. imate pogrešne procene ljudi pa se potrudite da ne budete vi ta osoba koja odlučuje o nekom baš velikom poslovnom projektu. Možete napraviti krupne propuste i finansijske gubitke koji su nepotrebni, i popiti nečiju veću kritiku možda i neko sankcionisanje na vaš račun. Od 10.-16.12. je period u kome će  nadređeni  biti zadovoljni novim tokovima kretanja poslovnih procesa, vi se trudite da vam ništa ne promakne da sve držite pod kontrolom. Pokušajte da iskontrolišete ceo proces i sve saradnike, onemogućite mogućnost bilo kakvih propusta i grešaka. Od 16.-22.12. imate zastoje koji ne zavise direktno od vas i na koje nećete moći da utičete. To bi moglo da se negativno odrazi na celokupnu finansijsku situaciju, pa bi neki savet bio da  prolongirate rokove i  budete oprezniji u obećanjima. U poslednjoj dekadi meseca pred vama su promene, dopadale vam se one ili ne. Iako sada izgleda da ćete teško proći kroz ovaj proces promena, možete biti vrlo prijatno iznenađeni. Nova godina donosi novu energiju, nove saradnike i vaš novi pristup svemu što se posla tiče.

Ljubav: U prvoj dekadi  meseca decembra zauzete Device biće distancirane u komunikaciji zbog prezauzetosti poslom i trčanjem na poslovne sastanke i putovanja.  Težak  period je ovo za partnerske odnose, jer druga strana nema razumevanja za vaše probleme i međusobnu neusklađenost. Biće mnogo napetosti i nesuglasica, inicirano sa obe strane podjednako. Morate u komunikaciju uneti  više neke pozitivne energije, jer imaćete i vi i druga strana utisak da nešto krijete jedno od drugog. Druga polovina meseca donosi planete  u dobrom međusobnim aspektima, što vi treba da iskoristite i provodite više vremena sa partnerom. Nemojte da  budete zatvoreni u kuću i samo jedete i izležavate se, izađite malo sa prijateljima u provod. Savet izbegnite statičnost i monotoniju na svaki mogući način. Vi  imate razumevanja onda kada je to potrebno,  pružate podršku, ljubav i sve ono što uz to ide ali to ima svoje granice.  Slobodne Device, u prvoj polovini decembra neko vas pokreće, intrigira, budi u vama najdublje želje i strasti. Situacija ide sporo ali svakim korakom ste sve bliže ostvarenju koje priželjkujete. U drugoj polovini decembra pokušavate da izgladite neke odnose iz prošlosti, ali vrlo brzo ćete shvatiti da je to pretežak zadatak i da stvari treba ostaviti onakve kakve jesu.

Zdravlje: Devicama   početak meseca donosi pad imuniteta i  mogućnost prehlada i virusnih infekcija respiratornog sistema. Drugu  polovinu meseca iskoristite da iskontrolišete kardiovaskularni sistem, naročito pratite krvni pritisak može biti naglih skokova. Na kraju  meseca  stabilizaciju zdravlja generalno, ali su ugroženi probavni trakt i bubrezi.