Mesečni horoskop – Devica

Za period od 01.01.2021 do 31.01.2021

Posao: Na prvi pogled pred osobama rođenim u astrološkom znaku Device je vrlo dobar mesec za sve aktivnosti na profesionalnom planu. Pa, iako ima nekoliko aspekata koji to potvrđuju, malo detaljnija analiza ukazuje i na par zamki koje pripadnike ovog zodijačnog sazvežđa čeka tokom Januara u sferi posla. Osim nekoliko uvodnih dana, preostali deo meseca donosi veoma dobru radnu energiju i, što je Devicama vrlo bitno, na stabilnom nivou u kontinuitetu tako da ni povećan obim posla, koji se može povremeno očekivati, ne bi smeo da bude previše problematičan. Uz dobru organizaciju, marljivost i preciznost, tako tipičnu za predstavnike ovog znaka, nema nepremostivih prepreka na profesionalnom putu. Ali, na polju tehničke realizacije i komunikacije nisu isključene zamršene situacije, pre svega u odnosu sa nadređenim osobama na poslovnoj hijerarhijskoj lestvici. Bez obzira na svu logiku i realnost, nemojte se isključivo i slepo držati već proverenih i dobro utabanih profesionalnih staza i puteva. Ne samo što tako idete težim i zaobilaznim putem, već se možete ozbiljno konfrontirati sa važnim karikama poslovnog lanca. Mudro, taktički razmišljajte i pokušajte da prihvatite poneku alternativnu varijantu. Za novac i stanje u novčaniku ne bi trebalo previše da brinete. Osim par manjih neplaniranih troškova, sve ostalo ide na vašu vodenicu. Device će tokom Januara imati uobičajen ritam naplate uloženog rada, a na drugoj strani, poslovični oprez jeste garant za izbegavanje prevelikog rizika.

Ljubav: Sva potencijalna dešavanja u sferi ljubavi tokom prvog meseca u novoj godini kod tipičnih Devica možemo podeliti u dva dela. Prvih desetak dana Januara ne donosi povoljnu klimu za direktne i konkretne ljubavne korake, bez obzira koliko ste sve dobro i detaljno isplanirali. Naravno, nemojte se potpuno upasiviti, već taktički dozirajte korak napred, korak u stranu, možda neki neutralni potez, pa opet iznova. Kako god okrenuli, vreme radi za Device na polju emotivno – ljubavnih relacija, pa onda nema razloga za žurbu i ishitrene poteze. Doduše, to nije lako videti kod pripadnika ovog sazvežđa, ali tokom prve januarske dekade prateće okolnosti mogu naglo ubrzavati događaje, što automatski otvara prostor za bzoplete greške. Drugi deo meseca biće znatno povoljniji za konkretniju realizaciju praktično svih zamisli u sferi ljubavi, počev od zbližavanja sa nedavno upoznatom simpatičnom osobom, preko uspostavljanja kontakta sa više novih zanimljivih ličnosti, do korigovanja nestabilnih detalja postojećeg partnerskog odnosa. Ključno je da adute imate u svojim rukama i da bez straha možete preuzimati inicijativu. Kompletno pozitivnu ljubavnu sliku na kraju Januara mogao bi malo da zasenči previše krut i osoran stav, odnosno pomisao da vas ništa ne može iznenaditi. Kad god pomislite da ste najsigurniji, zastanite, udahnite duboko i osvrnite se oko sebe, pun krug ako je izvodljivo. Velika je verovatnoća da baš tako uočite detalj koji pravi razliku između malog i velikog (ne)zadovoljstva.

Zdravlje: Suštinski, za najtipičnije Device nema značajnijih upozorenja na zdravstveno osetljive tačke u Januaru mesecu. Preventivne mere zaštite i par rutinskih pregleda trebalo bi da bude dovoljno da sve potencijalne zdravstvene probleme držite pod zadovoljavajućom kontrolom. Sitne kosti na rukama i nogama, zubi i zglobovi zahtevaju odgovarajući tretman. Uz to, vodite računa o brzini kretanja i naglosti pokreta, a na odgovarajući način toplite i štitite donji deo leđa i kompletan urinarni trakt.