Mesečni horoskop – Devica

Za period od 01.04.2021 do 30.04.2021

Posao: Pred osobama rođenim u astrološkom znaku Device je mesec dana prožetih brojnim preprekama koje valja savladati prilikom realizacije planova na polju profesionalnih delatnosti. Posle par uvodnih dana četvrtog meseca u godini, kada se nešto mirniji tempo poslovnih obaveza može smatrati kao zatišje pre buru, slede najmanje tri sedmice u kojima će novi zadaci sustizati stare i primoravati Device da sve raspoložive resurse stave u službu rešavanja aktuelnih profesionalnih problema. Zahvaljujući uobičajenoj praktičnosti i dobroj organizaciji najtipičnijih pripadnika ovog sazvežđa, sve prepreke mogu se savladati na zadovoljavajući način i u rokovima koji ne iskaču previše od dogovorenog. Ipak, budite maksimalno oprezni, naročito prilikom podele odovornosti i nametanja dodatnih obaveza zbog manje efikasnosti drugih karika poslovnog lanca. Sačuvati živce i dobaciti do pozitivne nule na kraju meseca biće dostižan, ali i najverovatnije maksimalan cilj, a nešto više od toga biće veliko prijatno iznenađenje. Bitno drugačiju poslovnu klimu neće doneti ni poslednja aprilska sedmica, ali, ako ništa drugo, onda vam u tom periodu sledi rasterećenje obaveza i više slobodnog vremena za oporavak ili sređivanje zaostale papirologije. Za solidan presek materijalnog stanja na kraju meseca biće dovoljno da se ponašate u skladu sa svojom prirodom, odnosno da lični guber bude mera prostiranja. Bilo bi dobro da vas prijatno iznenadi vraćanje nekog manjeg duga, na koje su Device zaboravile ili ga nepovratno otpisale.

Ljubav: Za razliku od dominatnih dešavanja na profesionalnom planu, koja bi trebalo potisnuti i zaboraviti, bar jedna polovina meseca Aprila donosi astrološke aspekte za lepe događaje i pozitivne utiske u sferi ljubavi. Istina, malo je verovatno da bilo šta od toga ima kapitalnu sadržinu, ali i za kraće ljubavne priče sa pozitivnim epilogom vredi se potruditi. To se pre svega odnosi na drugu polovinu perioda, u kome će raspored nebeskih tela i simboličan uticaj kosmičke energije biti blagonaklon za sve one Device koje imaju jasne ciljeve na polju emotivno – ljubavnih relacija. Doduše, akcenat neće biti na promenama i počecima novih ljubavnih priča, već bi preokupacija trebalo da bude negovanje i održanje već postojećih stabilnih karika partnerskih veza. Pripadnici starijih generacija imaće osećaj da je sve na svom mestu i da suštinski ne treba ni razmišljati o bilo kakvim korekcijama, ali tu se nalazi zamka tako tipična za predstavnike ovog znaka. Naime, ravna linija i prepuštanje životnoj inerciji nikada ne daje samo pozitivne rezultate, pa je to upozorenje za sve Device sklone uspavljivanju. Ako je logično da prvu i drugu sedmicu valja pregurati što tiše, bez većeg talasanja ljubavnih voda, onda je prava šteta da drugu polovinu Aprila prespavate. Pripadnici mlađe populacije i grupacije koja nema formalne obaveze u sferi ljubavi, trebalo bi da budu uključeni u aktuelna životna dešavanja, jer poneko prijatno iznenađenje može doći kada se najmanje nadate i od osobe koja ničim ne nagoveštava.

Zdravlje: Većina briga sa zdravstvenom tematikom kod tipičnih Devica tokom ovog meseca biće na neki način povezana sa glavom i psiho – fizičkim opterećenjem. Zbog toga je važno da ponajviše radite na ublažavanju razloga i motiva za osećaj pojačane napetosti i nervoze. Uz to, obavite ranije zakazane medicinske preglede, makar oni bili rutinske prirode, i nemojte rešavati uobičajene zdravstvene tegobe sami na svoju ruku, već prvenstveno konsultujte kompetentne osobe.