Godišnji horoskop – Devica

Posao:

Profesionalni izazovi koji očekuju većinu osoba rođenih u znaku Device tokom 2020. godine ne svrstavaju se u kategoriju top tri ili pet, prvenstveno u smislu radikalnih promena, krupnih rezova i uzleta do nebeskih visina. Pojedinim predstavnicima ovog znaka nešto od toga može poći za rukom ali ostatak tipičnih Devica realnost je malo drugačija. Vredan i predan rad, koji se inače po nepisanom pravilu od vas i očekuje, trebalo bi da donese sasvim zadovoljavajuće rezultate u okvirima postojećih pozicija na hijerarhijskoj letvici. Bazirani na sebe i svoje predispozicije imate realne šanse da većinu poslovnih zadataka ostvarite i na na vreme završite preuzete obaveze. Početak godine može vam doneti ubrzani tempo, najverovatnije iniciran od drugih osoba iz vašeg okruženja, nema razloga za strah ali ipak pokušajte da malo usporite, odnosno da previše ne iskačete iz svojih dobro proverenih šina. Vaša tradicionalna opreznost i veliki broj kombinacija koje imate u glavi mogu biti korisni da u ovakvom periodu amortizujete neočekivanja talasanja i neprijatna iznenađenja. Ako se već bude ukazala neka dobra prilika da se istaknete i malo promovišete sebe, tačnije šansa za napredak, nije mudro srljati ali posle dobrog promišljanja možda vam se isplati doza rizika, naglasak je na dozi rizika. Tokom marta i prve polovine aprila čeka vas plodno tlo da iznesete neke nove poslovne ideje, koje možda nećete moći da relizujete u bliskoj budućnosti ali neka ugledaju svetlo dana, predočite ih važnim saradnicima. Letnji period (juni, juli, avgust) donosi neku vrstu zatišja i smanjenih angažovanja kako na mentalnom tako i na fizičkom polju, a već od poslednje dekade avgusta možete očekivati nalet obaveza i znatno viši nivo aktivnosti. Septembar i veći deo oktobra nije loš period, pre svega za Device koje su deo velikih sistema, da se dodatno reorganizuju, potraže i prihvate saradnju, neku vrstu timskog rada, naravno podrazumeva se da proverite stabilnost i čvrstinu potencijalnih saradnika. Tokom poslednja dva meseca najviše pažnje posvetite konkurenciji i čuvanju svoje pozicije i tzv. intelektualne svojine. Što se tiče finansijske situacije nema naznaka za bitnije promene, bilo u plus ili minus, makar u prvoj polovini 2020. Juli i avgust donose određene izazove za veću potrošnju ali zdravorazumsku, pod vašom kontrolom, a od septembra do kraja godine obratite pažnju na poneki maler ili neplanirani trošak.

Ljubav:

Početak godine donosi Devicama povoljnu klimu da uživaju u već postojećim emotivnim odnosima ali i da se više nego što inače to rade, prepuste sanjarenju i maštanju. Eto prilike da i tipične Device daju sebi oduška na taj način, i objektivno šta god da se dogodi kolateralna šteta trebalo bi da bude minimalna. Kako ljubav nije jednosmerna ulica, tačnije štošta zavisi od druge strane, za zauzete ili predstavnike ovog znaka koji imaju pored sebe racionalne i stabilne osobe mogli bi sebi da dopuste i nikad veću dozu rizika i poneki eksperiment. Tu je voljena osoba da vas dočeka i amortizuje potencijalni pad. Praksa pokazuje da su uglavnom Device onaj racionalniji deo veza, pa ukoliko je to vaš slučaj onda ipak neka noga bude blizu kočnice. Za slobodne i željne promena prvi kvartal godine donosi zamku – pravite planove, maštajte ali ne zaboravite da su praksa, odnosno akcija važniji od teorije. Dakle nemojte se previše uspavati u svojim snovima jer već od proleća počinje period sa više iskušenja i ljubavnih izazova, bez obzira hteli vi to ili ne. Oni koji to očekuju već duži period imaće dobar period sve pred kraj godine ukoliko žele nove početke ili pak da bitnije pretresu i promene aktuelne emotivne odnose. Zvezde bi trebalo da vam budu naklonjene posebno tokom oktobra i novembra, kada nije nerealno očekivati da brojne Device započnu ljubavnu vezu koja im može obeležiti preostali deo života ili pak da se odluče da prihvate bračne obaveze.

Zdravlje:

Što se tiče zdravlja 2020. godinu možemo podeliti u tri dela. Prvo tromesčje donosi manja upozorenja u vezi psihe, čula i kože. Dakle odmarajte se fizički ali i glavu valja malo rasteretiti kako ne bi doživeli više glavobolja ili imali problem sa koncentracijom. Izraženiju osetljivost čula, pre svega vida i sluha nemojte zanemariti kao i pojavu alergija i reakcija kože na spoljne faktore. Centralni deo godine ukazuje da sitne kosti: prsti, zglobovi, zubi zahtevaju vašu dodatnu pažnju, potrudite se da izbegnete sitnije fizičke povrede. Poslednjih dva – tri meseca najviše potencijalnih zdravstvenih problema može vam zadavati pojačana nervoza i osećaj zamora.

x