Godišnji horoskop – Devica

Za period od 01.01.2021 do 31.12.2021

Posao:

Za većinu najtipičnijih Devica početak treće dekade 21. veka donosi neutralno pozitivne aspekte za svođene profesionalne evidencije, proveru uspešnosti ostvarenih ciljeva u prethodnom višegodišnjem ciklusu i pre svega pripremu za poslovno prestrojavanje, koje će doći za par godina. Sve prethodno navedeno pripadnici ovog sazvežđa već duži period imaju u svojoj opštoj profesionalnoj agendi, a tokom većeg dela ove godine biće u vrlo dobroj poziciji da to i urade. Uobičajeni trendovi na polju energetskih resursa neće se bitnije menjati, što znači da bez obzira na povremene padove i uspone najviše zavisi od vas i racionalne organizacije profesionalnih aktivnosti. Bolju kontrolu, ili još preciznije rečeno efikasniji nadzor nad sprovođenjem dogovorenih planova i postavljenih poslovnih ciljeva, trebalo bi da imate tokom prvog tromesečja i bezmalo u celoj drugoj polovini godine, izuzimajući deo julskih i decembarskih dana. Suštinski, Januar i Februar biće pogodni Devicama za sve profesionalne aktivnosti koje znače nastavak već započetih radnih zadataka, ili privođenje kraju zaostalih obaveza. Mala je verovatnoća za veće angažovanje na polju novih ideja i pokretanje inicijative za značajnije poslovne promene. Povoljnija klima za to čeka vas od početka Novembra pa do sredine Decembra, a najpovoljniji vremenski interval za promene na profesionalnom planu imaćete tokom Avgusta i većeg dela Septembra. Ukoliko promene ne budu prioritet, onda se od predstavnika ovog znaka može očekivati pojačano angažovanja na polju sekundarnih aktivnosti, hobija ili poslova nižeg prioriteta, barem do tada. Potrudite se da ne izgubite fokus nad prioritetima, odnosno da previše energije ne potrošite na nebitne stvari. Kraj proleća i početak leta predstavljaće Devicama najkontroverzniji poslovni period, uzevši u obzir relevantne parametre radne energije i organizaciono tehničkih predispozicija. Rečeno na drugi način – u tom periodu vaše želje i vredne ideje prevazilaziće objektivne mogućnosti za praktičnu realizaciju, ono što je Devicama jedan od najjačih aduta. Samo od malog broja pripadnika ovog sazvežđa može se očekivati da krenu u avanturu velikog rizika, odluka i poteza koji nisu dobrano provereni. Ako se ipak odlučite da krenete u krupnije promene na profesionalnom planu, onda bi bilo dobro da to pokušate tokom Marta i Aprila, ili možda krajem letnjeg i početkom jesenjeg perioda. Velikih poslovnih uzleta najverovatnije biti neće, ali potvrde već priznatih kvaliteta Devica mogu se itekako očekivati tokom 2021. godine.

Novac:

Shodno svojim osnovnim životnim načelima, za očekivati je da Device novu godinu pokušaju pregurati sa što manje finansijskih uspona i padova. Za to imaju sasvim realne šanse, ako uzmemo u obzir očekivane stabilne prihode, bazirane na dobroj naplati uloženog rada. Međutim, čak i štedljiva priroda pripadnika ovog sazvežđa ne može predvideti sve neočekivane scenarije i troškove mimo realnih planova, kojih naročito može biti tokom Septembra i Oktobra meseca.

Ljubav, porodica:

Nešto više uzburkanog mora i dešavanja van prepoznatljivih okvira, tipične Device čeka u sferi ljubavi, tokom 2021. godine. Doduše, mala je verovatnoća da to budu neki spektakularni događaji, ali jeste realno očekivati nekoliko specifičnih iskušenja, u kojima bi predstavnici ovog znaka trebalo da urade nešto novo i drugačije, što nikada do sada nisu u sferi ljubavi. Prvi mini ciklus za eksperimentisanje na polju emotivno – ljubavnih odnosa, čeka Device u Februaru, zatim sličan naboj neobičnih vibracija može se pojaviti tokom Maja i Oktobra, ali ipak najveće iskušenje da se nađu u neispitanim ljubavnim vodama vrebaće u julskim danima. Bez obzira koliko sve to može zakomplikovati kasnija dešavanja u vašem ljubavnom životu, poželjno je da makar razmislite, jer nova iskustva teško se stiču isključivim forsiranjem starih navika. Pripadnici mlađih generacija biće na mnogo većem iskušenju u odnosu na starije i životom iskusnije Device, a najveće dileme i naknadne komplikacije čekaju sve one koji su zauzeti, odnosno već imaju formirane stabilne partnerske odnose. Uz mudro taktiziranje i zrno sreće, svi potencijalni potresi ne moraju dovesti do prevrtanja vašeg ljubavnog broda, ali neće biti nikakvo iznenađenje ako određeni broj pripadnika ovog sazvežđa, stavi tačku na priču koja traje duži period. Za pozitivnije ishode ljubavnih činjenja, konstelacija nebeskih tela biće mnogo naklonjenija Devicama u: Martu, Junu, tokom većeg dela Septembra, Novembra i Decembra. Ako ništa drugo, tada ćete biti pošteđeni neprijatnih bočnih vetrova, odnosno neočekivanih zapleta zbog ponašanja druge strane. Uzevši sve u obzir, neće vam biti dosadno u sferi ljubavnih događaja, a potencijalni benefiti trebalo bi da prevagnu nad komplikacijama u 2021. godini. Uvek je bilo i biće onih Devica koje se odluče za pasivnije varijante, pa onda naknadno razmišljaju šta su mogli a nisu uradili. Na vama je da u zavisnosti od situacije u kojoj se budete našli i jačine želja, odaberete aktivnu ili onu drugu pasivnu varijantu ponašanja na polju ljubavi. Ukoliko se odlučite za ovu poslednje navedenu opciju, onda nije realno očekivati bilo kakve značajnije promene u vezi porodice, kuće. Približno ista pozicija sa početka godine čekaće vas i na njenom kraju. Oni kuražniji i prvenstveno spremniji za preuzimanje odgovornosti mogu se nadati finim prilikama, i to u nekoliko navrata, da donesu odluku i povuku važne poteze u smeru poboljšanja opšte porodične situacije. Važno je da planski realizujete korak po korak, nikako stihijski nalik oruk sistemu.

Zdravlje:

Najveće glavobolje Devicama u sferi zdravlja tokom 2021. godine zadavaće opterećenje glave i unutrašnjih organa, poput: želuca, creva, bubrega i bešike. Zbog toga je važno da se potrudite i nađete odgovarajući balans po pitanju mentalnog odmora i kvalitetnog sna. Takođe je bitno da vodite računa o redovnosti i pravilnosti ishrane, zatim da se češće u manjim količinama oslobađate viška negativne energije i zaštitite što je moguće bolje kompletan urinarni trakt od prehlada i upala. Osim navedenog biće vam od koristi da odvojite malo vremena za rekreativne fizičke aktivnosti i što više budete napolju na otvorenom prostoru, kako bi dodatno ojačali opšte stanje tela.