Mesečni horoskop – Ribe

Za period od 01.12.2023 do 31.12.2023

Posao: Početkom meseca decembra prisutna biće  vaša nervoza u poslovnim komunikacijama. Od 01.-07.12. konkurencija u vašem najbližem poslovnom okruženju je prisutni i očekujte određene provokacije, koje vam na sreću ne mogu doneti neku veću štetu. Od 07.-10.12. bićete u velikoj žurbi, moguće je da ste u zaostatku sa nekim obavezama i sada ćete pokušavati na sve načine da posao privedete kraju. To će ići jako teško, jer će konstantno iskakati problemi,  vezani za međuljudske odnose, organizaciju, čak i finansije. Od 10.-16.12. problemi sa papirima, a moguće je i odlaganje nekih poslova, ali na kraće vremenske rokove. Ni osobe sa kojima dolazite u kontakt nisu u potpunosti otvoreni i iskreni i ne oslanjajte se na njihova obećanja.  Od 16.-22.12. neke situacije u poslovnom segmentu idu svojim tokom i vi ih možete  pogurati na vaš način. Neke mogućnosti će se otvoriti pred vama u ovom periodu, budite dovoljno mudri da ih prepoznate. Moguća je nova ponuda za posao ili prilika da radite nešto drugačije, novi poslovni projekat koji bi vam mogao poboljšati finansijsku situaciju. Treća dekada decembra donosi dosta kvalitetnih kontakata i komunikacije sa osobama od kojih možete čuti bitne informacije i dobiti dobre savete za dalje. Bićete u situaciji da nametnete nove načine rada u uvedete i neke nove tehnologije. To zahteva i nove saradnike, pa se potrudite da ih pronađete.

Ljubav: Početkom  meseca  kod zauzetih Riba  biće  zategnutih situacija u vašim emotivnim relacijama. Potrudite se da ne optužujete partnera za neke stvari, već prvo proverite da li su vaše primedbe na mestu, jer ga možete uvrediti, pa svakako očekujte burnu reakciju sa njegove strane. Ovi dani su malo napeti i savet je da budete korektni prema partneru, da malo spustite loptu. I vi i partner porazgovarajte i pokušajte da dođete do rešenja. U drugoj polovini meseca fokusirajte samo na partnera, ili negde otputujte ili nađite način da provedete vreme sami. Ako ste imali neke sitnije nesporazume, iskoristite ove dane praznika  da to rešite na najbezbolniji način koristeći svoj šarm i dobru volju partnera maksimalno. Treba da ugađate partneru i biće vam višestruko vraćeno. U prvoj polovini decembra slobodne Ribe  trenutno vam vezivanje i obavezivanje baš i nije prioritet. Imate svoje društvo, svoje prijatelje, izlazite i provodite se i upoznajete zanimljive nove osobe. Sa svima ćete uspostaviti lepu komunikaciju, biti duhoviti i interesantni, ali nećete povlačiti nikakav konkretniji potez. U drugoj polovini decembra imate mogućnost lepog poznanstva koje može krenuti kao prijateljski kontakt, ali ima šanse da se pretvori u nešto ozbiljnije.

Zdravlje: U prvoj dekadi  meseca stres  nagomilan do maksimuma, izbacite ga  kroz fizičku aktivnost, naročito više vremena po mogućstvu provodite u prirodi. Posledice toga nesanice, hroničan umor, depresivna stanja. U drugoj dekadi decembra povedite računa o ishrani i respiratornim organima, jačajte imunitet. U trećoj dekadi meseca vežbajte, odmarajte, mogući su problemi sa disajnim organima, izražene glavobolje i probleme sa krvnim pritiskom.