Mesečni horoskop – Ribe

Za period od 01.04.2021 do 30.04.2021

Posao: Osobe rođene u astrološkom znaku Riba dočekuju početak četvrtog meseca u godini sa nešto skromnijim profesionalnim ambicijama nego inače. Za to postoji više razloga, a od dva najvažnija jedan je subjektivne, a drugi objektivne prirode. Objektivan osećaj slabijeg priliva radne energije, sa mogućim usponima i padovima koji sve još više destabilišu, jeste dobar razlog da se tipični pripadnici ovog znaka dodatno reorganizuju i čak malo spuste startna očekivanja na poslovnom planu. Međutim, jedno je logičan oprez, a drugo manjak samopouzdanja i ziheraški rezoni. Ipak je najvažnije da ispoštujete sebe, jer, na kraju krajeva, ovo nije najpovoljniji period da predstavnici sazvežđa Riba preuzimaju preveliku odgovornost i nose teret rizika na svojim plećima. Ukoliko se već nađete u situaciji gde je to neizbežno onda bi bilo dobro da imate kakvu takvu ortačku podršku iz neposrednog poslovnog okruženja. U većem delu meseca čuvajte se pritisaka od strane nelojalne i nečasne profesionalne konkurencije, jer to mogu biti samo dodatni razlozi za nerviranja. Poslednja dekada Aprila donosi mnogo mirniju atmosferu i veće šanse da sve postavljene poslovne ciljeve ipak ostvarite na zadovoljavajući način i uz minimalna odstupanja od dogovorenih vremenskih rokova. Dosta živo i povremeno turbulentno može biti na polju finansija. Za manje oscilacija i nerviranja biće potrebno da svedete lični rizik na što manju meru, a na drugoj strani, potrudite se da izbegnete plaćanje kazni zbog nesmotrenih propusta.

Ljubav: Najtipičnijim predstavnicima ovog zodijačnog sazvežđa ne treba mnogo da uzlete u sferi ljubavi, ali još manje je potrebno da padnu do najdubljih tačaka razočaranja. Konstelacija nebeskih tela tokom aprilskih dana nagoveštava nekoliko promenljivih mini ciklusa, u kojima će klatno emotivno – ljubavnih odnosa ići čas na jednu, čas na drugu stranu. Sve to u najavi izgleda pomalo obeshrabrujuće za većinu Riba, ali suštinski nema razloga za veliki strah i strepnju od ekstremnih razočaranja. Tokom prve i druge sedmice Aprila atmosfera na ljubavnom nebu biće manje naklonjena željama predstavnika ovog znaka koje naginju mirnom razvoju situacije i uživanju u već postojećoj situaciji. Podrazumeva se da vi date svoj doprinos da iznenađujućih zokreta bude što manje, ali teško ćete izbeći par situacija u kojima vam ostaje samo da se pozabavite posledicama. Dosta toga zavisiće od ponašanja druge strane, naravno ako je ima, a najmanje je poželjno da ulazite u ozbiljne razgovore i duge diskusije tokom centralnog dela perioda. Kud i kamo povoljnije prateće okolnosti imaćete za neka pitanja od sredine Aprila, a za neke detalje tek od treće dekade. Bilo kako bilo, nisu isključena ni prijatna iznenađenja, doduše ređa i u blažoj formi, ali bitno je da ih registrujete i nekako valorizujete, makar zbog opšteg utiska, ako ništa drugo ne prevlada. Iznenadni poziv ili neočekivan susret sa osobom iz ljubavne prošlosti mogao bi da dodatno zatalasa sferu intime i tananih osećanja, ali i da vas podseti da niste zatvorili važnu stranicu privatnog života.

Zdravlje: Kako god da se proanalizira, tipični predstavnici Riba biće dosta ranjivi u sferi zdravlja tokom Aprila meseca. Opšta psiho – fizička opterećenost doprineće osećaju neraspoloženja i sivih nijansi u tumačenju kompletne zdravstvene situacije. Opuštena atmosfera i relaksirajuće aktivnosti na otvorenom prostoru biće od velike koristi, a neće smetati ni poneki razgovor sa stručnom osobom u vezi objektivnih i subjektivnih detalja na polju zdravstvene problematike.