Mesečni horoskop – Ribe

Za period od 01.01.2021 do 31.01.2021

Posao: Pripadnike zodijačnog sazvežđa Riba očekuje prosečan prvi radni mesec u godini. Tumačeći i analizirajući sve najvažnije detalje bitne za profesionalne delatnosti, krajnji rezultati naginju osrednjim poslovnim rezultatima. To svakako ne znači da nisu moguća određena odstupanja, bilo na pozitivnu ili onu drugu stranu. Posmatrano iz ugla radne energije, početak Januara donosi oprečne aspekte zbog kojih možete zagristi prevelike profesionalne zalogaje sa jedne strane, dok će na drugoj povremeni premor naplatiti svoj danak. Nema idealnog rešenja, ali podelite realizaciju poslovnih zadataka u nekoliko etapa i razmišljajte o spuštanju startnih profesionalnih ciljeva za neku nijansu, pa ćete onda imati kud i kamo realnije izglede da budete praktičniji i efikasniji. Bolji energetski balans možete očekivati tokom druge i treće dekade meseca, ali tada vam u prilog neće ići promene u tehničkoj organizaciji profesionalnih aktivnosti. Nisu isključeni nesporazumi sa nadređenim osobama na poslovnoj hijerarhijskoj lestvici, a ponajviše briga mogu vam zadavati papirologija i formalnosti u vezi datuma i rokova. Otvorite četvoro oči i više puta proverite i prekontrolišite papire koji neminovno dolaze na vaš potpis. Slično upozorenje odnosi se i na kupovinu i prodaju na visokom materijalnom nivou. Suštinski, bilo bi najbolje da krupne transakcije odložite za neki pogodniji period, ali ako to nije moguće iz raznih razloga, onda je od ključne važnosti da se konsultujete sa kompetentnom osobom pre nego bilo šta potpišete.

Ljubav: Sudeći na osnovu početka Januara i konstelacije nebeskih tela u prvoj dekadi meseca, ispred Riba je promenljiv mesec sa nekoliko nimalo prijatnih ljubavnih mina u najavi. Međutim, i pre početka druge polovine perioda trebalo bi da blagotvorno osetite drugačiju klimu, znatno povoljniju za predstavnike astrološkog znaka Riba i njihove namere u sferi ljubavi. Tokom početnih desetak dana meseca problemi se mogu pojaviti prvenstveno zbog jednostranog i sanjalačkog tumačenja svoje i pozicije druge strane na polju emotivno – ljubavnih odnosa. Osobe rođene u znaku Riba ne bi bile to što jesu da ljubavni život bar povremeno ne posmatraju kroz ružičasti okvir, sa manjim ili većim zasenčenjem realnih parametara. Sve to neminovno povećava konačnu cenu koja se plaća na kraju svake ljubavne priče, a na vama je da date doprinos kako bi prošli što jeftinije. Sticaj povoljnih okolnosti, suptilnije razumevanje druge strane ili jednostavno ono zrnce sreće mogu biti od velike koristi, ali to nisu vaši aduti do isteka prve dekade Januara. Malo je verovatno da baš sve od prethodno navedenog ide na vašu ruku u preostalom delu meseca, ali možete se nadati znatno povoljnijim vetrovima koji bi trebalo da duvaju u vaša ljubavna jedra. Nemojte da vas previše razočaraju tehničke prepreke na putu realizacije željenih ciljeva u sferi ljubavi, a posebnu začkoljicu može predstavljati potencijalni trougao, jer fokus vaših interesovanja ide ka osobi koja svoje ljubavne vibracija primarno usmerava na drugu stranu.

Zdravlje: Nekoliko zdravstveno osetljivih tačaka zavređuje pažnju i oprez predstavnika Riba tokom prvog meseca u novoj godini. Na prvom mestu to su koža i polje genitalija, pa nisu isključene povremene alergijske reakcije. Osim toga, vodite računa o redovnosti i pravilnosti ishrane i obavite rutinske provere nivoa šećera, holesterola. Na kraju, nemojte zanemariti značaj rekreativnih fizičkih aktivnosti i pokušajte da što više vremena provedete na otvorenom prostoru.