Godišnji horoskop – Ribe

Za period od 01.01.2024 do 31.12.2024

U 2024. godini  za  Ribe dosta izazova na polju karijere, moraćete da vežbate disciplinu i kompromise. Vaša priroda koja nosi izvesnu dozu lične konfuzije i neodlučnosti mora na neki način da se ukalupi i prilagodi nekom šablonu. To će vam malo teže pasti, ali je neophodno za vaš poslovni uspeh i napredovanje. Vaš lični razvoj će biti uočljiv, mnoge stvari rešavate lakše i pronalazite u svemu neku životnu vrednost. Mnogo prijateljskih susreta i lepih dešavanja. Bićete ozbiljniji no inače, takva je faza zbog planetarnog rasporeda. Finansije dobre, ali nije vam to u prvom planu ove godine.

Posao: Početkom  godine na radnom mestu od vas će se zahtevati pojačani nadzor i kontrola podređenih. To ne sme da vam bude veliki problem, iako to ne volite. U februaru okolnosti vam idu  na ruku i moći ćete da realizujete većinu zamisli, sreća je na vašoj strani, uradite sve što možete da unapredite način poslovanja i komunikacije u kompaniji u kojoj radite. Mart i april meseci donose promene u poslu, pa je bolje da što pre startujete. Saradnici bi mogli da  vam donosu nove ideje, donose vam dobre predloge za saradnju i spremni su da se potrude više nego inače. U maju obratite pažnju na dokumentaciju, jer možete  izgubiti važne papire. Čuvajte na dva mesta podatke, jer može doći do problema sa tehničkim sredstvima, kvarovi, nestanak struje. Jun- pojačajte kontrolu nad saradnicima da ne bi morali da se vraćate unazad, što vi i inače ne volite. Tokom jula i avgusta ste pod pritiskom, a znate i sami da u tim situacijama greške i propusti su jako prisutni.  Nadređeni  vas mogu neprijatno iznenaditi i izbroje do tri i pre nego što odreagujete. Problemi sa papirima, a moguće je i odlaganje nekih sastanaka iz tih razloga. Tokom oktobra i novembra povoljnija situacija i imaćete  mogućnosti da završite zaostale obaveze. Opcija novog poslovnog projekta koji bi pokrenuo značajno ceo sistem u kome radite. Tokom decembra,  možda ćete biti primorani da menjate iz korena neke procedure da biste se uklopili u neke nove okvire. Ovo je mesec velikih napora, ali su u najavi i nagrade za dobro obavljene zadatke.

Finansije: Početak godine donosi Ribama promenljivu finansijsku situaciju, pripazite malo. Mart, april i maj su meseci za poboljšanje kada su novčani prilivi u pitanju, napravite neke lepe planove za leto. U narednom delu godine očekuje Vas dosta stabilna situacija i  vi nećete mnogo razmišljati o pozajmicama, kreditima. Septembar je mesec u kome treba da se distancirate od drugih ljudi i njihovih finansijskih problema. U decembru ponovo lepši period, planetarni aspekti odlični, samo napred, ne oklevajte.

Ljubav: Tokom januara i februara pripadnici znaka Riba koji su u emotivnim relacijama imaće malo rasterećenja na planu emocija. Učinite vi taj prvi korak kako bi došlo do  smirivanja i poboljšanja odnosa sa partnerom. Partner će prihvatiti primirje i spustiti loptu po nekim pitanjima. U martu se nastavljaju pozitivna  dešavanja, potrudite se da se što više opustite. U aprilu i maju neće biti osnova za veće sukobe ili trzavice između vas dvoje, ali neće biti ni nekog posebnog uživanja i opuštenosti. Jednostavno, kao da ćete se mimoilaziti u ovom periodu i svako će funkcionisati na svoj način bez neke velike povezanosti. Tokom juna negde otputujte, da bi malo smanjili tenzije u odnosima. Tokom jula se posvetite zajedničkim prijateljima i planovima za neke zajedničke aktivnosti, izlascima, vežbanju u prirodi i viđanjima sa prijateljima. U avgustu svađe i provokacije su u vazduhu, ne dozvolite  im da se razviju, pokušajte da ostanete smireni i ne nasedate. Pažljivije se posvetite partneru, više razgovarajte i nađite nove modele za narednu fazu vašeg odnosa. Septembar i oktobar- malo truda je potrebno da dođe do smirivanja i poboljšanja odnosa sa partnerom. Partner  će pružiti ruku pomirenja i spustiti loptu po nekim pitanjima već početkom sedmice. Vi budite pametni pa odreagujte kao treba. Poslednja dva meseca donose stabilizaciju odnosa i malo više opuštenosti u vašem odnosu. Budite spremni na kompromise, to je jedini put do trajnijeg mira. Slobodne Ribe- u prvoj polovini godine slede  zanimljivi dani, kada ćete moći da upoznate nove ljude, da uživate u finim razgovorima, flertu, zabavnim aktivnostima. Druga polovina- imaćete dosta  površnih, ali zanimljivih kontakata. Mnogo dešavanja i flertovanja, izlazaka, ali ne jurite nigde I uživajte maksimalno.

Zdravlje: Početak godine Ribama donosi sklonost ka prehladama i virusnim infekcijama, naročito onima čiji je imunitet značajnije smanjen. Unosite više tečnosti, vitamina i  obezbedite telu više sati sna. Sredina godine- mogući problemi sa stomakom i ishranom, ali radite na svom imunitetu i pripazite na urogenitalni trakt. Sam kraj godine donosi iscrpljenost i morate da imate ozbiljan pristup kada je zdravlje u pitanju.