Godišnji horoskop – Ribe

Za period od 01.01.2022 do 31.12.2022

U 2022.  godini  za  Ribe bi mogle da se otvore mnoge mogućnosti na svim životnim poljima odjednom, što i nije tako dobro. Za vaš neodlučni stav to je dodatno opterećenje, pa se stoga potrudite da se ne pogubite previše u celokupnoj situaciji. U emotivnoj sferi dosta lepih dešavanja i slobodnima i onima koji su već u partnerskim odnosima. Finansijska situacija više dobra nego loša, ali oprez kada je trošenje u pitanju, obuzdajte sebe. Malo jači akcenat je na rešavanju porodičnih problema što vam može oduzeti puno vremena, naročito tokom letnjih meseci. Tu nećete moći mnogo da uradite, potrudite se da sve to odradite sa što manje ličnog emotivnog uplitanja.

Posao: Početkom  godine pripadnicima znaka Riba predstoji dosta izazova u međuljudskim odnosima, zbog nepotpunosti u informisanju i razmeni podataka. To se znatno poboljšava krajem meseca i atmosfera postaje stabilnija. U februaru okolnosti vam idu  na ruku i moći ćete i da realizujete većinu zamisli, sreća je na vašoj strani, uradite sve što možete da unapredite način poslovanja i komunikacije u kompaniji u kojoj radite. Mart i april-meseci vašeg ličnog prosperiteta i poziciono i finansijski. Svojim potezima iz prethodnog perioda otvorili ste sebi nove šanse i one vam sada donose i očekivane i neočekivane benefite. U maju je oblast marketinga naglašena, pa usmerite svu snagu ka reklami, medijima i tržištu. Finansijska situacija biće povoljna i potrudite se da ulažete u prave stvari, ovog puta u reklamiranje vaše kompanije. Tokom juna pojačajte kontrolu nad saradnicima da ne bi morali da se vraćate unazad, što vi i inače ne volite. Finansije su stabilne, ali značajno uvećanje ne očekujte. Jul i avgust su meseci koji donose poboljšanje  u polju komunikacije i i dosta opušteniju atmosferu generalno. To se ne odnosi i na finasije, tu budite dodatno oprezni zbog budućnosti vaše firme. Ne ulazite u kreditne rizike ili bilo kakvo novo zaduživanje. U septembru se nastavlja nepovoljna finansijska situacija i vi se morate maksimalno prilagoditi, nije to ništa nerešivo, ali vi ste se malo više opustili u prethodnom periodu. Tokom oktobra i novembra povoljnija situacija i  imaćete  mogućnosti da završite zaostale obaveze. Tu je i opcija  novog poslovnog projekta koji bi značajno pokrenuo ceo sistem u kome radite. Tokom decembra možda ćete biti primorani da menjate iz korena neke procedure da biste se uklopili u neke nove okvire. Ovo je mesec velikih napora, ali su u najavi i nagrade za dobro obavljene zadatke.

Finansije: Početak godine donosi Ribama nestabilnu finansijsku situaciju, ali ne preterano lošu. Mart, april i maj su meseci značajnijeg poboljšanja kada su novčani prilivi u pitanju, biće i ulaganja, ali će se sve izbalansirati i imaćete razlog za zadovoljstvo. U narednom delu godine očekuje vas dosta stabilna situacija i vi nećete mnogo razmišljati o pozajmicama ili  kreditima. Septembar je mesec koji traži mere opreza, da ne preterate sa trošenjem,  naročito za nepotrebne stvari. U decembru ponovo imate neke turbulencije, manjeg obima i kratko trajnije, ali budite disciplinovani i stvari će se dovesti u red.

Ljubav: Tokom januara i februara dobro iskoristite pozitivne planetarne uticaje i  uživajte. Gledajte napred, provodite sa partnerom više vremena na način koji vi najviše volite, može i kod kuće, u opuštenoj atmosferi, što i jeste vaša suštinska potreba. U martu se nastavlja pozitivna linija dešavanja, nemate izrazitih trzavica i problema, pa se potrudite da se što više opustite. April i maj donose osećaj da vam ništa ne ide od ruke, svi dogovori biće ispomerani, odložena viđanja sa prijateljima. Zbog toga ćete biti nervozniji nego inače i imaćete problema i sa partnerom, i sa porodicom. Potrudite se da krajem juna negde otputujete, da bi malo smanjili tenzije u odnosima. Tokom jula se posvetite zajedničkim prijateljima i planovima za neke zajedničke aktivnosti, izlascima, vežbanju u prirodi i druženju. Kad je emotivni plan u pitanju, u avgustu nemojte preterivati u očekivanjima, ne idite preko svojih mogućnosti, budite strpljiviji i pustite da stvari idu svojim tokom. Septembar i oktobar donose zahlađivanje odnosa i emotivnu distancu, morate se potruditi malo više i  ozbiljnije. Imaćete osećaj nepoštovanja druge strane za vaše potrebe i ciljeve. Budite vi ta osoba koja će imati više samokontrole i tako izbeći konflikte širih razmera. Poslednja dva meseca donose stabilizaciju odnosa i malo više opuštenosti u vašem odnosu. Budite spremni na kompromise, to je jedini put do trajnijeg mira. Slobodne Ribe u prvoj polovini godine imaće jake izazove u vidu fizičke privlačnosti prema nekoj osobi i verovatno će i uploviti u taj odnos. Ne preporučuje se duža priča, jer nema nekih stabilnih aspekata, ali ukoliko vam je potrebna nečija energija da vas malo pokrene, zašto da ne. Druga polovina godine biće daleko povoljnija, sa mnogo novih i boljih prilika. 

Zdravlje: Početkom godine Ribama stižu problemi sa bolovima u leđima, glavoboljama, problemi sa sinusima i grlom. Jačajte imunitet, pravilno se hranite i čuvajte se meteoropatskih reakcija. Sredinom godine mogući problemi sa stomakom i ishranom, ali radite na svom imunitetu i pripazite na urogenitalni trakt. Sam kraj godine donosi mogućnost  hroničnih problema, na prvom mestu sa disajnim putevima, u vidu alergije ili astme.