Godišnji horoskop – Ribe

Posao:

Godina velikih profesionalnih obaveza i očekivanja kako vaših ličnih tako i od drugih, nalazi se pred tipičnim predstavnicima Riba. Većina osoba rođenih u ovom astrološkom znaku imaće prilično dobru i uravnoteženu godinu pre svega za podvlačenje crte, izvlačenja pouka iz dosadašnjeg radnog iskustva i pripremu za krupne promene. Hteli vi to ili ne, profesionalni presek neminovno dolazi a ukoliko se na adekvatan način uključite u taj proces, onda imate odlične šanse da sa većim nivoom samopouzdanja krenete u promene koje vas čekaju u bliskoj budućnosti. I samo da još jednom naglasimo – svi preseci i potencijalne promene trebao bi da idu svojim uravnoteženim tokom, bez velikih talasanja. Prvi mesec u 2020. godini donosi nešto veći energetski naboj, što za većinu osoba rođenih u znaku Riba nije najprirodnije stanje, pa ukoliko ne želite da plivate u nepoznatim vodama ništa ne forsirajte, jer već od početka februara imaćete znatno povoljniju klimu za konkretnije poslovne poteze. Izuzimajući april, kada bi fokus trebalo da bude na proveravanju zaostalih obaveza i neispunjenih obećanja, sve do kraja proleća očekuje vas period sa blagim ali konstantnim porastom nivoa energije što je dovoljno dobro da i vi prebacite u veću brzinu i pokrenete nove projekte. Međutim još uvek to nije ono najbolje što vas čeka a što donosi druga polovina godine. Naime tokom juna realno je da vam se dogodi poklapanje nekih kockica koje nikada nisu bile u vašem poslovnom mozaiku, pa da onda na krilima tog pozitivnog vetra dočekate juli, avgust i prvu polovinu septembra za veliki profesionalni uzlet, promenu ili novi početak. Od poslovično opreznih Riba sklonih sanjarenju i nepraktičnom pogledu na život u ovom periodu se očekuje da ipak prihvate veću dozu rizika u odnosu na svoj uobičajeni ritam. Podršku nekim krupnijim i hrabrijim potezima možete očekivati od proverenih prijatelja pa čak i od osoba iznad vas na hijerarhijskoj letvici. Poslednja tri meseca 2020. valjalo bi da iskoristite za učvršćivanje novonastalih, poboljšanih poslovnih pozicija. Što se finansija tiče očekuje vas sasvim solidna godina sve do kraja leta, do kada su moguća i značajnija uvećanja prihoda i efikasnija naplata potraživanja, a od septembra do kraja godine poželjno je više opreza pre svega zbog povremeno većih troškova ili eventualno nekog malera.

Ljubav:

Nepovoljan sticaj okolnosti ili nedostatak onog zrnca sreće veoma često prati osobe rođene u znaku Riba na polju ljubavi, makar to tako izgleda iz njihovog ugla. U praksi zna da bude zaista tako, ali  u nemalom broju situacija veliki uticaj na nepovoljan krajnji epilog ima i sanjalačka priroda Riba i njihov pogled na život kroz ružičaste ljubavne okvire. Što se tiče okolnosti koje zavise od vas i (ne)svesnog iskrivljavanja realne ljubavne slike, to se neće bitnije promeniti ni tokom 2020. godine, ali kada su u pitanju oni drugi faktori, e tu možete očekivati povoljniju situaciju. Tačnije u najmanje dva perioda tokom godine osobe zainteresovane za vas imaće konce u svojim rukama i na njihovu inicijativu stvari se pokreću, trebalo bi u vašu korist. Na vama je da prepoznate momenat, opustite se i ne kočite bez preke potrebe. Prvi takav period imaćete od sredine januara do početka aprila a drugi od sredine avgusta do kraja oktobra. U prvom povoljnom periodu pažnja više osoba može biti usmerena ka vama istovremeno, što za neke druge predstavlja ekstra plus okolnosti ali za tipične Ribe je klizavo područje ukoliko nisu izoštrile fokus i napravile prioritete u svojoj glavi. Što se tiče drugog perioda on je za nijansu povoljniji za stabilnije priče i planiranje na duže staze. Dajte svoj doprinos, jer bez obzira na povoljan sticaj okolnosti ništa se samo od sebe neće dogoditi. U intervalima pre i posle, naročito tokom poslednja dva meseca u 2020. astrološki aspekti ukazuju na veću posvećenost drugarsko – prijateljskim odnosima.

Zdravlje:

Krupnih zdravstvenih problema ili eventualnih razmišljanja o njima trebalo bi da budete pošteđeni makar u prvom kvartalu 2020. godine. Doduše nemojte potceniti sitne naznake variranja krvnog pritiska i nekih drugih začkoljica povezanih sa srčanim mišićem. U centralnom delu godine učestale glavobolje, loše spavanje i viši nivo stresa trebalo bi da vas podsete i nateraju da obavite neophodne preglede kako bi predupredili ozbiljnije zdravstvene probleme u budućnosti. Tokom oktobra i novembra povedite više računa o brzini kretanja, naglim i nespretnim pokretima i tako zaštite sebe od nekoliko trivijalnih ali nezgodnih fizičkih povreda.

x