Godišnji horoskop – Ribe

Za period od 01.01.2023 do 31.12.2023

Tokom 2023. godine  Ribe bi mogle da dobiju  lepe mogućnosti na svim životnim poljima, ali treba da povedu računa o svom zdravlju. Sreća nije baš na vašoj strani, od vas se očekuje disciplina, posvećenost i učenje. Kada su posao i finansije u pitanju imate podršku planeta tokom cele godine, potrudite se da budete taktični, istrajni i uporni. Možete imati nekih problema u porodičnim relacijama, akcenat na odnosu sa nekom starijom muškom osobom. Polje emocija donosi šarenoliku  situaciju, ali nekih značajnih, epohalnih promena ne bi trebalo da bude, neke veze mogu biti eventualno ozvaničene.

Posao: Početkom godine Ribama pozitivna  energije i dobar ritam su i dalje tu, pa se potrudite da to iskoristite na poslovnom planu. Potrudite se da ostanete u tom ritmu i u mesecu februaru kada ćete morati da zasučete rukave kako biste postigli sve što ste zamislili a to i nije baš malo. Tokom marta i aprila imaćete dosta novih projekata koji će automatski podrazumevati i nove saradnike. Vaše organizacione sposobnosti moraju biti na najvišem nivou kako biste postigli dobre rezultate i ostvarili postavljene ciljeve. Mogućnosti za promene poslovnog okruženja postojaće u maju, novi projekte, moguć i  prelazak na novo radno mesto. Jun mesec donosi veće izazove u verbalnoj komunikaciji i sa nadređenima sa saradnicima, moguć i konflikt koji će prouzrokovati prekid neke saradnje. Jul samo praćenje postojeće situacije. Tokom avgusta sve je monotono na polju posla, svaki dan biće vam sličan, savet bi bio da se odmorite krajem ovog meseca. Od septembra kreće povoljniji poslovni trend, imate pomoć nekog proverenog saradnika. U oktobru  biće nesuglasica sa saradnicima, oni ne mogu da prihvate istinu a vi ćete imati potrebu da je servirate. Moraćete da uvedete neke nove metode, I to će ići teško ali je neophodno da se sve završi do kraja. Novembar loš za finansijsku sferu, mogući su neočekivani troškovi. Tokom  decembra posebno treba naglasiti da obratite pažnju na ono šta potpisujete, jer postoji mogućnost za propuste naročito u papirologiji. Vratite se unazad više puta i proverite sami sebe. Finansije na kraju godine mogu biti  ugrožene, pa se morate posavetovati sa nekim eksterno.

Finansije: U prva tri meseca naredne godine budite obazrivi sa novcem, nemojte praviti veće troškove nego što ste planirali. Vrlo lako možete skliznuti u opasan minus, zato budite u pripravnosti. Tokom aprila, maja i juna  meseci naglog finansijskog uspona, iskoristite ih maksimalno i dignite prilive na lestvicu više. U julu i avgustu imaćete malo više troškova zbog realnog smanjenja obima posla. Jesenji meseci donose stabilniju finansijsku sliku, ne drastično ali nećete biti u minusu.

Ljubav: Tokom januara oni koji su u emotivnim relacijama pleniće  pozitivnim raspoloženjem i pokušaće da menjaju  odnos sa voljenom osobom u pravcu ispunjavanja zajedničkih planova. U februaru pažljivije se posvetite partneru, više razgovarajte i nađite nove modele za narednu fazu vašeg odnosa. Imate otvorene aspekte za nove pozitivne promene u sferi svih odnosa kako partnerskih tako i porodičnih. Tokom marta situacija na emotivnom planu stabilna, trudite se da imate dobru komunikaciju i da što opuštenije provodite vreme zajedno. Tokom aprila i maja vaša veza ulazi u bolju fazu, bićete prijatno raspoloženi, bez tenzije i u dobrim odnosima kako sa partnerom tako i sa okolinom. Vaš partner očekuje veću posvećenost zajedničkim prijateljima i viđanjima, koja treba da budu češća. Tokom juna i jula vi i partner  funkcionišete skladno i trebalo bi da  odete na zajednički  godišnji odmor. Pravite planove  o zajedničkoj budućnosti, zajedničkom životu, druženjima sa rodbinom i prijateljima, imaćete lep period da uživate i nemojte ga prokockati. Kad je emotivni plan u pitanju u avgustu nemojte preterivati u očekivanjima  , ne idite preko svojih mogućnosti, budite strpljiviji i pustite da stvari idu svojim tokom. Tokom septembra malo monotoniji period, bavite se svakodnevnim aktivnostima, poslovima i obavezama  i čekajte  pravi momenat za neku novu akciju. Oktobar donosi stabilizaciju odnosa i pravljenje zajedničkih planova. U novembru opet neka toplo - hladno situacija, ali srećom kratkotrajno. Poslednji mesec godine je dobar i donosi poboljšanje odnosa, predstoji vam dosta lepih trenutaka ispunjenih događajima koji su u sladu i sa vašim i partnerovim potrebama. Ulazite u period brzih dešavanja na svim poljima pa se to odražava i na vašu komunikaciju sa partnerom. Slobodnim Ribama u prvoj polovini godine se savetuje proširivanje kruga prijatelja, više kretanja, okupljanja, putovanja, bez nekog preteranog akcentovanja na vezivanju. Letnji meseci nisu preporučljivi za neke ozbiljnije priče provedite ih što opuštenije. 

Zdravlje: Sam početak godine donosi probleme sa imunitetom, moguće prehlade. Tokom letnjih meseci zdravstveni segment lagano se popravlja i ide ka stabilizaciji. Ipak, i dalje ćete biti skloni prehladama i problemima sa grlom, jačajte imunitet i više se odmarajte. Druga polovina godine donosi pojačanu glavobolju, variranje krvnog pritiska i mnogo nervoze. Kraj godine naglašeno pojačan stres, treba vam više opuštanja, kretanja i po mogućstvu meditacije.