Godišnji horoskop – Ribe

Za period od 01.01.2021 do 31.12.2021

Posao:

Kraj prošle godine nije bio lak ni po jednom od najvažnijih kriterijuma na profesionalnom planu, kod većine osoba rođenih u astrološkom znaku Riba. Nagomilavanje poslovnih obaveza uz promenljiv nivo radne energije dosta je opteretio i iscrpeo najtipičnije pripadnike ovog zodijačnog sazvežđa. Odmor i relaksiraniji period je preko potreban, i baš to nagoveštava početak nove godine. Doduše ne baš od prvog dana, ali recimo od kraja prve dekade Januara imaćete kud i kamo povoljniji period za aktivnosti na profesionalnom planu. Bilo da je reč o završavanju prethodno započetih i dogovorenih poslovnih zadataka, ili da ste namerili da poradite na korekciji organizacije radnih obaveza. Sve do sredine Marta trebalo bi da imate na raspolaganju solidan i stabilan nivo energetskih resursa. Bitno je da ne odete u drugu krajnost i previše se ne opustite, jer vas tokom ove godine ipak čekaju dva – tri perioda u kome ćete morati angažovati sve raspoložive snage. Nema razloga za strah, jer na osnovu astroloških aspekata opterećenje ne bi trebalo da bude ni blizu onoga iz prethodne godine. Od sredine Marta pa do kraja Aprila Ribe će prvenstveno okupirati prilagođavanje izmenjenim tehničkim okolnostima na polju posla, dok bi od polovine Juna do poslednjih dana Jula najviše vremena i energije moglo da vam oduzme bavljenje pairologijom, datumima, rokovima i ostalim formalnostima. Tokom većeg dela Septembra i Oktobra povedite računa o rasipanju energije na dodatne poslove ili sekundarne delatnosti, a pri kraju 2021. opet vas može sustići zamor materijala. Ipak, valja ponovo naglasiti – sva potencijalna opterećenja trebalo bi da budu u granicama uobičajenog. Na drugoj strani, predstavnici ovog znaka imaće i nekoliko vrlo povoljnih perioda napredovanje na profesionalnoj hijerarhijskoj letvici, ili u najmanju ruku da na zadovoljavajuće uspešan način odrade sve postavljene psolovne zadatke. Od kraja Aprila do sredine Juna bićete u poziciji da eventualno inicirate i nove projekte ili da preuzmete na sebe deo obaveza koje koče vama drage i odane poslovne saradnike. Ukoliko imate u planu i neku krupniju profesionalnu promenu, najpovoljniji period za pravljenje početnih koraka ka tom cilju biće tokom Avgusta i prvih dvadesetak dana Septembra, dok bi od početka Novembra do sredine Decembra mogli najviše da uživate u svemu što ste do tada postigli. Spavanja na lovorikama nema i najverovatnije nećete ni hteti, ali poslovna 2021. trebalo bi da Ribama donese finu ravnotežu između rada i osećaja zadovoljstva.

Novac:

Izuzimajući početak godine i prvu polovinu jeseni, kada bi rashodi mogli biti veći od prihoda, pre svega zbog objektivnih razloga, u preostalom delu godine osobe rođene u znaku Riba imaće predispozicije za vrlo dobru kontrolu najvažnijih kretanja u sferi novca. Još realnije izglede za to imaćete ukoliko najpre napravite a zatim se pridržavate realnog plana, koji po nepisanom pravilu ipak odstupa, nekada manje a nekada više, od naših želja i pre svega od objektivnih mogućnosti.

Ljubav, porodica:

Ako se na polju profesionalnih aktivnosti mogu očekivati bitno različite okolnosti i zbog toga drugačije ponašanje osoba rođenih u znaku Riba, onda najava potencijalnih događaja u sferi ljubavi ostaje manje – više u sličnim okvirima iz prethodnog perioda. To nikako ne treba shvatiti kao potpuno ravnu liniju i bez mogućnosti da samoinicijatinvo pogurate promene, ali ključ je u vašim rukama, hrabrosti i motivaciji da preuzmete odgovornost. Logično, dosta toga zavisi od aktuelne situacije i šta suštinski želite. Od mlađih pripadnika sazvežđa Riba valja očekivati više talasanja i konkretnijih akcija na polju emotivno – ljiubavnih relacija, dok će predstavnici stariijih generacija najverovatnije biti skloni da održavaju već postojeće stanje svog privatnog života. Bez obzira na sve, konstelacija nebeskih tela najavljuje relativno mirnih 12 meseci, a praktično sve promene koje se budu dogodile biće u granicama već viđenih scenarija. Vidljivi raskorak između želja i mogućnosti u pvoj polovini Januara usporiće ionako spore ljubavne reakcije Riba, što na kraju krajeva može biti od koristi, jer nisu ni pogodne okolnosti za pojačano angažovanje. Ali kako dani i sedmice budu odmicali popravljaće se atmosfera na ljubavnom nebu Riba, odnosno bićete u boljoj poziciji da opuštenije sagledate sebe i buduće ciljeve. Konkretnije to znači da ćete imati naklonost zvezda za uspešne korake u sferi ljubavi, već od sredine Januara pa do kraja Marta. Mada tu valja istaći i neke faktore sa strane koji mogu pomalo mutiti ljubavnu baricu, pa se potrudite da makar vi svojim ponašanjem dodatno ne doprinosite tome. Slično povoljni kraći vremenski intervali čekaju vas: tokom većeg dela Juna, od četvrte sedmice Jula pa do kraja druge dekade Avgusta, od sredine Septembra do polovine Oktobra, ceo Novembar i prva polovina Decembra. Za očekivati je da pripadnici sazvežđa Riba budu aktivni, ako ne više ono bar na nivou svojih uobičajenih proseka, i da na kraju dočekaju satisfakciju vrednu uloženog truda. Od svih potencijalno nezgodnih detalja vrednih upozorenja izdvojićemo moguće iskušenje dvojnosti, ili ljubavnog trougla, koji nisu isključeni pre svega u periodu od sredine Avgusta do polovine Septembra. Što se tiče kuće i porodičnih pitanja, nema astroloških aspekata koji nagoveštavaju velike neprijatnosti, naročito kod onih predstavnika ovog znaka koji su već zadovoljni stanjem na tom planu. Oni koji u svojim planovima za ovu godinu imaju pravljenje važnih koraka ka formiranju porodice moraće da budu strpljivi i uporni, zbog par detalja koji mogu sve prolongirati, ali nikako stopirati.

Zdravlje:

Kada se sve sabere i oduzme, presek zdravstvenog stanja na kraju 2021. godine trebalo bi da bude sasvim zadovoljavajući, makar kod najtipičnijih Riba. Biće tu uglavnom suočavanje sa već poznatim slabostima, poput: slabije cirkulacije, osetljivosti bubrega i mokraćnih kanala, alergijskih reakcija kože na spoljne faktore, ali najverovatnije ništa što bi izazvalo veliku glavobolju. Vodite računa o redovnosti i pravilnosti ishrane, posebno tokom prolećnih i jesenjih dana, budite oprezniji prilikom baratanja sa oštrim stvarima – naročito u poslednjem kvartalu godine, a eventualne signale upozorenja povezanih sa kardio – vaskularnim sistemom i čulima shvatite na odgovarajući način.

Ribe i ostali horoskopski znaci – slaganje

RIBE – OVAN Posao: Posmatrano iz ugla bilo kakve poslovne saradnje ovo je jedna od energetski najslabijih kombinacija, što automatski ne znači da kvalitetni rezultati nisu mogući. Prvi i dvanaesti znak zodijačnog kruga zaista nemaju mnogo dodirnih tačaka i sfera kompatibilnosti….

Astroportret Ribe – Gabrijel Garsija Markes

Za najtipičnije predstavnike astrološkog znaka Ribe važi konstatacija da su najveće sanjalice i maštari Zodijaka, odnosno kad god im neka surova realnost ne odgovara, pobegnu u svet snova i priviđenja i tako egzistiraju u nekoj vrsti paralelnog univerzuma. Na drugoj…