Mesečni horoskop – Jarac

Za period od 01.01.2021 do 31.01.2021

Posao: Kada posle teških i napornih meseci dođe period sveopšteg relaksiranja, onda ruke i noge, a posebno glava, poželi da poleti na (ne)svesnom nivou. U životnoj praksi to retko kada izađe na dobro, pa se onda preporučuje lagano prebacivanje na rasterećenije modele funkcionisanja. Najveći broj tipičnih Jarčeva to zna bolje od osoba rođenih u ostalim znacima Zodijaka, a koliko su spremni da to primene biće u prilici da pokažu tokom Januara 2021. godine. Iako se uočljivo razvedravanje odnosi na bezmalo sve najvažnije životne sfere, ovde je prvenstveno reč o polju profesionalnih delatnosti. Naime, već u prvoj radnoj sedmici meseca predstavnici ovog znaka trebalo bi da imaju osećaj lakšeg savladavanja prepreka na profesionalnom putu, ali i želju da mimo običaja preskoče poneki stepenik ka postavljenom cilju. To svakako nije preporučljivo, naročito u drugoj polovini Januara kada se mogu pojaviti određeni problemi i nesporazumi u komunikaciji sa najbližim saradnicima. Ako želite to da izbegnete ili ublažite, budite precizni u svojim stavovima i spremni da dodatno objasnite nejasnoće, ako za to postoji potreba. Nagle i neočekivane promene dogovora Jarčeve izvode iz takta, a par takvih situacija možete očekivati prilikom rutinskih provera poslovnih aktivnosti. Što se tiče finansija, nema nagoveštaja većih oscilacija, pa je tako najrealniji scenario da bez većih uspona i padova dočekate kraj meseca, odnosno da po ustaljenoj praksi uspešno balansirate između prihodne i rashodne strane.

Ljubav: Bez obzira na sve objektivne znake upozorenja, kojih se najtipičniji Jarčevi uglavnom pridržavaju, tokom Januara 2021. imaćete priliku da se opustite kao retko kada u sferi ljubavi. Izuzimajući početnih desetak dana prvog meseca u godini, kada će pomenuti oprez najverovatnije dominirati u ponašanju pripadnika ovog zodijačnog sazvežđa, druga i treća dekada perioda donosi znatno povoljniju i, pre svega,  blažu atmosferu koja više odgovara jarčevskom poimanju emotivno – ljubavnih odnosa. To će sigurno biti od velikog značaja u nastojanju da opuštenije i sa više samopouzdanja sagledavate sve što život bude nudio u sferi ljubavi. Ipak, pre toga valja što bezbolnije pregurati par iskušenja na početku meseca, koja se prvenstveno mogu manifestovati kroz raskorak između želja i trenutnih mogućnosti. Preciznije rečeno, aktuelne situacije zahtevaće brže reakcije i dozu većeg rizika, a samo od malog broja predstavnika ovog znaka može se očekivati da prihvate tu vrstu izazova. Pa, ako je nekako najlogičnije da tada funkcionišete na polju ljubavnog gasa, u preostale dve trećine Januara za očekivati je da sve bude na mnogo višem nivou elana i angažovanosti. Zauzeti Jarčevi imaće pred sobom veoma povoljan period da provedu dosta kvalitetnog vremena u zajedničkim aktivnostima sa dragom osobom, sa realnim šansama da one slabije karike partnerskog odnosa poprave lakše nego inače. Povoljni aspekti najavljuju uspešne akcije i dobre rezultate u nameri da se zbližite sa osobama čija pojava ubrzava rad vašeg srca.

Zdravlje: Tokom prve polovine Januara meseca Jarčeve mogu mučiti uglavnom zdravstveni problemi netipični za ovaj znak, poput osetljivosti gornjeg dela trupa, grudnog koša ili ramenog dela i vrata. U bilo kojoj varijanti to neće iskočiti iz okvira rutinske preventive i medicinske kontrole. Zdravstvene tegobe u drugom delu meseca podsetiće osobe rođene u znaku Jarca na hronične boljke, reumatiku delova kičme i donjih esktremiteta, kao i na slabiju cirkulaciju u perifernim delovima tela.