Godišnji horoskop – Jarac

Posao:

Ako bi trebalo da izdvojimo jedan astrološki znak koji se na simboličan način u najvećoj meri može poistovetiti sa potencijalnim dešavanjima u 2020. godini onda je to Jarac. Većina tipičnih predstavnika ovog znaka imaće godinu u kojoj se očekuje da njihova osnovna životna načela dobiju potvrdu ispravnosti i da na temelju zdravih, stabilnih međuljudskih odnosa uz poštovanje tradicije podvuku crtu na dosadašnji deo života i krenu u realizaciju novih etapa. Jedna od sfera gde bi trebalo da se to najpre vidi jeste posao. Praktično celu godinu imaće Jarčevi osećaj da ih neka nevidljiva pozitivna energija prati i ohrabruje da još odlučnije nastave započete poslove ili da sa velikim samopouzdanjem započnu realizaciju novih ideja. Istovremeno imaće glas podsetnik da ništa vredno i važno ne dolazi preko noći, bez velikog rada i truda, pa svi oni koji to razumeju i primene u svom životu zaista mogu očekivati odlične profesionalne rezultate, više prilika da napreduju na ličnom ali i globalnom nivou kao i da očekuju adekvatna priznanja i nagrade za sveukupno uložen rad i trud. Od početka 2020. pa do sredine februara može biti dosta najava, dogovora, pregovora ali nešto sporija realizacija, kativirajte jedan od svojih najvećih aduta – strpljenje i ništa ne forsirajte. Već od sredine drugog meseca pa do kraja proleća očekuje vas jedan od najboljih perioda za veliko i uspešno poslovno angažovanje. Poverenje okoline valjalo bi da iskoristite kako za ličnu promociju tako i da kao lokomotiva povučete druge da se još više aktiviraju. Povoljna astrološka klima u tom vremenskom intervalu daje vam dobru osnovu i da napravite neke bitne rezove, odnosno stavite tačku ideje koje nemaju realnu perspektivu i okrenete se novih, boljim projektima. Druga polovina godine donosi malo više energetskog naboja i eventualno prepreku više na putu kacilju. Nivo energije od jula do decembra može biti povremeno i veći od proseka ali potencijalne zamke vrebaju sa druge strane, pojava nevernih toma ili jednostavno ljubomornih i sujetnih osoba. Iako vam diplomatija nije jača strana potrudite se da što smirenije, hladne glave saslušate druge ali da istrajno radite na realizaciji svojih ideja, po nepisanom pravilu neka sredina je najbolja, pa ukoliko uspete da je pronađete imate realne šanse da poslovni kraj 2020. dočekate veoma zadovoljni. Po pitanju novca nemate razloga za brigu, moguće je da tokom prvog tromesečja ili u drugoj polovini godini bude sporiji priliv materijalnih sredstava ili zbog određenih razloga otežana naplata, ali najvažnije je da novac dolazi u kontinuitetu i da vam predstavlja sferu stabilnosti.

Ljubav:

Možda ne tako blistava i toliko silovita kao poslovna, ali dobra godina očekuje osobe rođene u znaku Jarca i u sferi ljubavi. Tenedenciju pojednostavljivanja stvari, vraćanju korenima, osnovnim porodičnim vrednostima većina Jarčeva trebalo bi da primenjuje na ljubavnom polju tokom 2020. Tu će svakako u prednosti biti stariji ili životno iskusniji predstavnici ovog znaka, koji su već dobrano usmerili i profilisali svoja najvažnija emotivna stremljenja, dok se od onih mlađih očekuje da vredno uče lekcije kroz životna iskustva. Početna dva meseca mogla bi da proteknu u pretežno mirnom tonu sa akcentom na učvršćivanju i stabilizaciji već postojećih emotivnih odnosa. Jarčevi koji su u braku imaće povoljan period da više nego ikada provode vreme sa voljenom osobom i da eventualno nekom finom suptilnom sitnicom prošire zajedničke ljubavne vidike. Za one koji u niskom startu čekaju povoljniji period za nove mogućnosti potrebno će biti još malo strpljenja jer već početkom marta sklapa se mnogo povoljnija konstelacija kosmičke energije za akciju i krupnije promene. U periodu do prve sedmice avgusta mesec mart donosi vrlo dobru osnovu kako za nove početke tako i za uspešno raspetljavanje zamršenih i nedefinisanih odnosa ali preostala četiri meseca mogu se tumačiti iz dva ugla. Prvi je povoljan – uz nove opcije na ljubavnom nebu možete očekivati i vraćanje osobe iz prošlosti i priliku da ispišete novu emotivnu stranicu sa već poznatom osobom ali sada sa znatno lepšim krajem. Posmatrano iz drugog ugla ovaj period ipak valja pokušati pregurati mudro uz nogu blizu kočnice jer vas čeka i poneka mina tipa – ogovaranja, tačnije da ste glavni akter izmišljenje priče ili iskušenje sa osobom čije se godine bitno razliku od vaših. Ljubav ne priznaje granice – tako se kaže a vi ipak odredite neku crvenu liniju kako bi u poslednjem tromesečju 2020. opuštenije uživali u stabilnim i za vas povoljnim odnosima.

Zdravlje:

Osetljive tačke na polju zdravlja svakako će povremeno tokom 2020. zadavati određene probleme i Jarčevima ali bez obzira kolikog inteziteta i ma koliko učestale tegobe bile, ne bi trebalo da bitnije pokvare sveukupno pozitivnu godišnju sliku. Početak godine mogu obeležiti manji problemi sa disanjem i plućima – pušači oprez kao i hronična reumatika koju vučete duži period unazad. Zatim do kraja proleća najviše pažnje valja posvetiti psiho - somatskom odmoru a tokom leta bilo bi dobro da se zaštitite od preteranog izlaganja visokim temperaturama. Periodični padovi energije i oscilacije imunog sistema u poslednja tri – četiri meseca godine podsetiće vas da popravite redovnost i pravilnost ishrane, odnosno povećate unos minerala i vitamina.

x