Godišnji horoskop – Jarac

Za period od 01.01.2021 do 31.12.2021

Posao:

Konačno je završen period od nepune tri godine opterećenja, svođenja računa, podvlačenja crte, izvlačenja pouka – jednom rečju prave generalke za osobe rođene u znaku Jarca. Krajem prošle godine počelo je sveopšte razvedravanje, završena je jedna veoma naporna ali i izuzetno važna životna etapa u kojoj su Jarčevi između ostalog imali zadatak da nauče brojne lekcije. Pred pripadnicima ovog zodijačnog sazvežđa nalazi se nova godina, prva u nizu u kojoj bi trebalo da pokažu šta i koliko životnih lekcija su naučili, i na kraju ono najvažnije – da što više naučenog primene u praksi. Dakle, evo perioda koji većina Jarčeva dočekuje sa naglašenim nestrpljenjem i što je potpuno logično sa velikim očekivanjima, pre svega kada su u pitanju lakše funkcionisanje i realizacija postavljenih ciljeva. Sfera poslovnih delatnosti nalazi se na vrhu onih u kojima bi Jarčevi trebalo da zablistaju punim sjajem, bilo da lakše, sa manje uloženog rada i truda ostvare vredne profesionalne rezultate, ili da posle dužeg vremena naprave bitne zaokrete na psolovnom planu. Dileme nema – sve je to u domenu vrlo realnih ostvarenja, samo je važno da budete strpljivi i ne pomislite da je bilo šta moguće „preko noći“. Najtipičniji Jarčevi jesu i znaju da budu strpljivi, ali biće i iskušenja  te vrste, naročito za pripadnike mlađih generacija, koji će jednostavno poželeti da skraćenim procedurama nadoknade vreme stagniranja i profesionalnog tapkanja u mestu. Potrudite se da zapamtite jedan od glavnih motiva za poslovnu 2021. godinu – polako, korak po korak, sve dolazi na svoje mesto. Već početnih 60-ak dana nove godine donosi vrlo pogodnu atmosferu da pojačate poslovne aktivnosti i sigurnijim koracima krenete ka zacrtanim ciljevima. Posle nešto ležernijeg perioda tokom Marta i Aprila, kada je poželjno da se pozabavite sitnicama čije sređivanje ste odlagali više puta, od početka Maja do sredine Juna imaćete solidnu osnovu da dobro pripremite teren za ono što vas čeka tokom Avgusta i prve polovine Septembra i naročito Novembra i Decembra, kada su velike šanse da uspešno započnete i korake na novim poslovnim projektima. U svakom slučaju za očekivati je da svojim punim angažmanom dosta vrednih stvari uradite na profesionalnom planu do kraja 2021. godine, ali nemojte zanemariti ni eventualne poteškoće kojih neminovno mora biti. Recimo, junski i julski dani nisu uopšte pogodni za fizička preopterećenja, a posebnu može biti otežana komunikacija sa autoritetima, pa se preporučuje da u tom periodu vaš fokus bude na traženju kompromisnih rešenja.

Novac:

U prethodnim godinama kod brojnih Jarčeva više nego inače oscilirala je i materijalna sfera života, pa se stabilizacija i poboljšanje prihodne strane očekuje već tokom 2021. godine. Za to postoje svi neophodni astrološki preduslovi, počev od bolje naplate uloženog rada, preko konstantnijeg i kontinuiranijeg vašeg nadzora nad finansijskim transakcijama, pa do mogućih prijatnih iznenađenja, u vidu bonusa i nagrada, koje su istine radi zaslužene ranije, ali tek sada stižu na naplatu i valorizaciju.

Ljubav, porodica:

Logika ukazuje da bi i sfera ljubavi u novoj godini trebalo da bude relaksiranija kod najtipičnijih Jarčeva u odnosu na prethodni period. Kada bi se sve odvijalo prema osnovnim jarčevskim principima, u prevodu to znači upravo logika i realnost, onda bi 2021. donela izvesne epiloge, bez iznenađenja bilo koje vrste. Međutim, život je mnogo više od toga, naročito na polju emotivno – ljubavnih odnosa, što će po ko zna koji put predstavnici ovog znaka osetiti na svojoj koži. Naime, nije sporno da bi Jarčevi trebalo da se osećaju opuštenije tokom većeg dela godine, i da na osnovu toga budu u boljoj startnoj poziciji za makar nekoliko uspešnih poteza u sferi ljubavi. Konkretnije, već u Januaru možete očekivati da simboličlna naklonost zvezda bude materijalizovana pozitivnim odgovorom osobe koja privlači vašu pažnju. Slične povoljne aspekte imaćete tokom većeg dela Marta i od sredine Aprila do sredine Maja, mada se tada od vas očekuje da inicijativu prepustite drugoj strani. Preuzimanje osnovnih karika ljubavnog lanca u svoje ruke, Jarčevima bi moglo da se višestruko isplati tokom junskih i avgustovskih dana i možda najviše u dva poslednja meseca u godini. Preciznije rečeno, u Novembru i Decembru tipični Jarčevi će imati odličnu klimu da krunišu na najbolji mogući naćin sve prethodno učinjeno u sferi ljubavi. Sve bi to moglo znatno više da pogoduje onim pripadnicima ovog sazvežđa koji se već nalaze u stabilnim partenrskim odnosima i koji za ovu godinu planiraju dizanje na viši nivo u formalizaciju obostrane ljubavi. Čak i da hoćete ne može sve ići glatko, sasvim je realno očekivati i par ničim izazvanih zapleta i ljubavnih zaokreta, što po nepisanom pravilu najviše nervira Jarčeve. Sa sličnom vrstom iskušenja mogli bi da se suočite pre svega tokom Februara meseca, zatim od treće dekade Marta do sredine Aprila, u većem delu Maja i Jula, kao i od sredine Avgusta pa do kraja prve dekade Septembra. Ukoliko želite da krajnje nepovoljne epiloge, u pomenutim periodima biće neophodno da pokažete fleksibilnosti i taktičnosti kao retko kada u životu. Neće biti lako, ali ako uspete da izazove sa sličnim scenarijima prebrodite sa što manje uspona i padova u pokazivanju svojih najintimnijih osećanja, onda imate dobre izglede da uglavnom držite stvari pod kontrolom i u porodičnoj sferi. Tu su tipični Jarčevi najčešće neprikosnoveni u nameri da budu alfa i omega rešavanja svih najvažnijih problema, pa će najverovatnije tako postupati i tokom 2021. godine, prilikom sučeljavanja sa poteškoćama u sferi doma, porodice.

Zdravlje:

Uglavnom dobra i pozitivna energija koja bi trebalo da prati Jarčeve tokom najvećeg dela 2021. godine, odraziće se na adekvatan način i na sferu zdravlja. Prevedeno na praktičnu stranu života to znači da svi potencijalni problemi koji se mogu pojaviti tokom 12 meseci nove godine neće iskakati iz okvira jarčevske kontrole. Počev od hronično osetljivog skeleta, zglobova i stinih kostiju, preko nešto slabije cirkulacije u perifernim delovima tela, do očekivanih variranja krvnog pritiska. U prvom kvartalu nisu isključeni ni problemčići sa donjim delom nogu, stopalima, a tokom letnjeg perioda povedite računa o količini i higijenskoj ispravnosti hrane i pića koje konzumirate.