Mesečni horoskop – Škorpija

Za period od 01.12.2022 do 31.12.2022

Posao: Sam početak meseca nije povoljan za neka veća i rizičnija ulaganja, kao ni za podizanje kredita i zaduživanje. U periodu 01.-06.12. niste u dobroj poslovnoj poziciji rešenja vam izmiču za dlaku, mučite sebe  mislima da se neke stvari kriju od vas. Tražite prostor za akciju, ali on se ili ne otvara ili samo za neke, sitnije situacije. Od 06.-10.12. imaćete nervozu preko saradnika ili preko klijenata na poslu, nerešene situacije koje ćete morati da raspetljavate. Neke će osobe pokušavati da vas izmanipulišu, ali neće uspeti u tome. Dekoncentrisani ste i funkcionišete pod velikim oscilacijama u poslovnom segmentu. Mnogo toga vas muči, a to se odražava na vašu efikasnost i posvećenost. Od 10.-14.12. očekuje vas gomila novih informacija, vesti i dešavanja, poslovne ponude koje vas mogu iznenaditi i zateći nespremne. Komunikacija će vam predstavljati problem, nemojte požurivati ni druge ni sebe, jer nervoza se može pretvoriti u ozbiljne verbalne rasprave. Samo vodite računa o zbrkanosti i naprečac donetim odlukama i potezima – a i sami znate da ste tome skloni. Pažljivo proverite sve informacije koje dolaze do vas. Od 14.-20.12. do vas stižu ponude, poslovne šanse, prilike. Samo treba izabrati šta je od ovoga dobro i šta valja, a odbaciti ono što je nepotrebno. Iznenadni preokreti, iznenadni kontakti od strane potencijalnih poslovnih saradnika, moguće čak i sa strancima. Posle 20. jako dobar period  je u poslovnom segmentu pred vama. Godinu završavate  izuzetno zadovoljni povoljnim okolnostima  na poslovnom planu. Sve će se pokrenuti nešto čak i mnogo brže od onoga što ste vi mislili i planirali. Imaćete mnoštvo  dogovora, sastanaka, period   je u kom ćete mnogo snage i volje ulagati u posao.

Ljubav: Početak  meseca  može biti obeležen nesuglasicama i nerazumevanjem u partnerskim odnosima, pokušajte da pređete preko sitnijih problema. Bićete previše opterećeni partnerovom vernošću i moguće je da ćete videti probleme i tamo gde ih nema. Moguće je da ćete svesno ili nesvesno, pritiskati voljenu osobu, pokušavati da je na neki način ograničite ili je konstantno kontrolisati porukama i pozivima. Pokušajte da se opustite malo. Nikoga ne možemo kraj sebe zadržati kontrolom i manipulacijom, ako ta osoba zaista želi da ode na neku drugu stranu. A, i pitanje je da li su  strahovi i opterećenost uopšte realni. Sredinom meseca zauzete Škorpije ostavljaju iza sebe jedan negativan i naporan period i polako ulaze u jednu mnogo bolju fazu. I vi i partner ćete  harmoničnije funkcionisati jedno sa drugim, biti spremniji za prilagođavanje i ostvariti neuporedivo bolju komunikaciju. Treća dekada unosi bolje raspoloženje idući polako ka predstojećim praznicima. Tokom  ovog perioda  bićete prijatno raspoloženi, bez tenzije i u dobrim odnosima kako sa partnerom tako i sa okolinom. Vaš partner očekuje veću posvećenost zajedničkim prijateljima i viđanjima, koja treba da budu češća. U prvoj polovini decembra slobodnim Škorpijama otvara  se prilika za jedan nov kontakt, od kojeg ne smete mnogo očekivati, jer postoji šansa da se razočarate.. U drugoj polovini meseca simpatije i viđanje se sada mogu realizovati, bilo da je u pitanju prošlost ili nešto novo. Okolnosti vam idu na ruku i otvaraju vam puteve ka osobi koja vam se dopada.

Zdravlje: Prva dekada meseca donosi pad imuniteta i mogućnost prehlada i virusnih infekcija respiratornog sistema najviše zbog hladnog vremena. Polovinu meseca iskoristite da iskontrolišete kardiovaskularni sistem, naročito pratite krvi pritisak može biti naglih skokova. Zadnja dekada meseca donosi stabilizaciju zdravlja generalno, ali su ugroženi probavni trakt i bubrezi.