Mesečni horoskop – Škorpija

Za period od 01.03.2021 do 31.03.2021

Posao: Više opozitnih energetskih strujanja se odražava na profesionalni deo života većine Škorpija, već neko vreme unazad. Smirivanje sveukupne situacije i pojednostavljivanje pratećih okolnosti nije realno očekivati još neko vreme, a sigurno ne do kraja trećege meseca u godini. Ipak, određene vidljive promene trebalo bi da se dogode, naročito na planu organizacije i tehničke komunikacije sa primarnim poslovnim okruženjem. Hteli to ili ne, reorganizacija i drugačija postavka stvari, počev od prioriteta pa do korekcije ustaljenih radnih navika, biće na škorpionskom radnom stolu već od početnih dana Marta. Za očekivati je da vas zamor materijala i permanentno curenje energije dobrano prodrma i podseti na neophodnost racionalnijeg pristupa profesionalnim obavezama. Osim toga, dosta energije oduzeće vam i potencijalne začkoljice na polju komunikacije zbog nesporazuma i verbalnih nejasnoća. Nemojte dozvoliti da se kola slome na vama, potrudite se da svoju priču maksimalno pojednostavite i argumentima štitite poslovnu poziciju, ali tek od polovine meseca imaćete solidne uslove da sve prethodno navedeno na praktičan način sprovedete u delo. Do tada, pripremajte teren, ali nemojte bez razloga bilo šta forsirati. Kada bi posmatrali samo stranu prihoda, onda bi Mart mogao da bude jedan od finansijski plodnijih perioda u ovoj godini. Međutim, troškovi, što planirani, što oni neočekivati, napraviće takav miks da i makar pozitivna nula može da se smatra zadovoljavajućim rezultatom.

Ljubav: Pozitivne vibracije, kako one uočljive, tako i one suptilnije, koje registruje samo osoba kojoj su namenjene, pratiće Škorpije tokom većeg dela Marta. Uz to, pripadnici ovog zodijačnog sazvežđa mogu se nadati bar jednom prijatnom iznenađenju, odnosno pozitivnom raspletu komplikovane situacije u kojoj nisu videli rešenje. Sve prethodno navedeno nije garant sreće i zadovoljstva na polju emotivno – ljubavnih relacija, odnosno uspešno realizovanih čak i najskromnijih želja. Osnovni razlog za to je u škorpionskom izboru, tačnije zbog činjenice da najtipičnije Škorpije uglavnom privlače osobe do kojih nije lako doći, i čija životna priča jeste materijal za najmanje jednu solidnu knjigu. Naravno da svojim ponašanjem (ne)svesno dodatno zaprže ljubavnu čorbu, i onda bude od svega previše: strasti, ljubavi, emocija, čežnje, ljutnje, posesivnosti. Mnogo stvari od prethodno navedenih biće prisutno u ljubavnim prilikama koje očekuju Škorpije tokom prve i druge dekade meseca, a u poslednjoj trećini Marta mogući su prilično burni zapleti, ali i raspleti. U svakom slučaju, pun angažman trebalo bi da bude vidljiv tokom celog perioda, ali će u poslednjih desetak dana meseca biti mnogo „zapaljivih“ detalja, pa se tada mora akcenat staviti na spuštanje tenzija i prebacivanje lopte na drugu stranu ljubavnog terena. Malo taktičko povlačenje i doziranje unete energije nikako ne znači prepuštanje liniji manjeg otpora, već samo mudro prepuštanje inicijative drugoj strani, pod uslovom da je spremna za to.

Zdravlje: Solidna energija i već tradicionalno dobra regeneracija jesu pozitivne stavke u zdravstvenom preseku za ovaj mesec kod najtipičnijih Škorpija, ali je bitno istaći i veliko trošenje praktično svih resursa,  pa onda krajnji zaključak glasi – nema prostora za neozbiljno ponašanje i neadekvatan odnos prema zdravlju. Među najosetljivijim tačkama biće polje genitalija i mali stomak, zatim bubrezi i mokraćni kanali i, na kraju, kompletan imunološki sistem.