Mesečni horoskop – Škorpija

Za period od 01.10.2020 do 31.10.2020

Posao: Kako god da se okonča, Oktobar 2020. godine trebalo bi da bude mesec koji će ostaviti dubok trag na profesionalne aktivnosti kod najvećeg broja Škorpija. Bilo bi nerealno očekivati da sva dešavanja donesu benefite i promene na bolje, ali najbitniji astrološki aspekti najavljuju pretežno uspešnih mesec dana poslovnog delovanja. Počev od završavanja prethodno započetih obaveza na minimum korektan način, preko pokretanja realizacije novih ideja koje već neko vreme čekaju pogodan trenutak, pa do bar jednog prijatnog iznenađenja i potpuno neočekivane nove poslovne ponude. Iako suštinski ništa od svega navedenog neće ići glatko, ovo je dobar period da tipične Škorpije dodaju gas, naravno ako im je to u interesu, i da na kraju očekuju odgovarajuće rezultate. Biće prepreka, u to nemojte sumnjati, sa jedne strane od konkurencije i osoba koje jednostavno imaju drugačije stavove u sagledavanju cele situacije na profesionalnom planu, ali na drugoj strani pojedini predstavnici ovog znaka dodaće kap komplikacija svojim iskrenim, ali netaktičnim iznošenjem istine na videlo. Naročito se pričuvajte zluradih komentara u drugoj polovini meseca, kada vas čekaju i žučne rasprave sa poslovnim okruženjem. Iako nema pokazatelja negativnih kretanja u sferi materijalnog, za Škorpije će biti veoma važno da izbegnu one malerične situacije, u kojima može doći do neprijatnih gubitaka. O rizicima ne treba trošiti ni reči, ako već nameravate, onda makar sačekajte sa riskantnim odlukama u sferi novca.

Ljubav: Kada je u pitanju konstelacija nebeskih tela sa akentom na ljubavna dešavanja u Oktobru, onda je prvi utisak da Škorpije očekuje mesec finih i lepih nadanja. Najmanje nekoliko već uspostavljenih kontakata može biti nadgrađeno i podignuto na viši nivo, a nije isključeno da neka stara simpatija poželi da obnovi emocije koje se nisu ugasile. Eto materijala za razmišljanje, ali nikako samo za to, već i za bar nekoliko direktnih, praktičnih odluka i poteza sa škorpionske strane. Na vama je da u zavisnosti od toga šta hoćete i u kojoj ste trenutnoj situaciji, odredite mesto, vreme i način delovanja. Prateće okolnosti mogle bi da vam toliko budu naklonjene da vi budete birani, recimo onako posredno, pa budite budni, otvorite oči i srce da neka fina vibracija ne promakne ispod ljubavnog radara. Bezmalo svih trideset dana ovog meseca biće obojeno pozitivnim tonovima, ali za uspešnije korake na polju emotivno – ljubavnih relacija ipak ćete imati povoljniju prvu polovinu meseca. Preciznije rečeno – druga polovina Oktobra ne donosi bitno lošoije predispozicije, ali jedan detalj će uočljivo biti drugačiji. Reč je o (ne)strpljenju i taktu, odnosno nedostatku istog, prilikom pokazivanju najfinijih osećanja dragoj osobi. Po nepisanom pravilu sve to kod Škorpija prati i žestina komentara i izgovorenih reči. Pa ukoliko ne želite da budete uzrok nepotrebnog „krvarenja“ srca druge strane potrudite se da budete najkorektniji  ako je moguće. To ponekad znači i da sami sebe malo povredimo, ali cena uvek i za sve postoji.

Zdravlje: Dve potencijalno osetljive tačke zahtevaće najviše pažnje Škorpija u sferi zdravlja tokom ovog Oktobra. Prva se odnosi na grlo i kompletan sistem disajnih puteva, što znači da vas vrebaju prehlada i visoka telesna temperatura. Drugo upozorenje ima veze sa poljem genitalija, počev od higijene pa do pregleda i kontrole kod kompetentne osobe. Naravno, nemojte zanemariti ni ostale delove tela, jer nije isključeno da imate i manjih problema sa zubima, zglobovima i ostalim sitnim kostima.

x