Godišnji horoskop – Škorpija

Za period od 01.01.2021 do 31.12.2021

Posao:

Osobe rođene u astrološkom znaku Škorpije, ili najveći broj pripadnika ovog zodijačnog sazvežđa, nalaze se u grupaciji koja bi trebalo da doživi najveće promene na polju profesionalnih aktivnosti tokom 2021. godine. Konstelacija nebeskih tela najavljuje nekoliko perioda sa veoma velikom koncentracijom energije promena, počev od onih sitnijih na hijerarhijskoj lestvici, pa do najkrupnijih zaokreta na poslovnom planu. Naravno da sve Škorpije koje budu dobile takve prilike neće ih iskoristiti, što zbog svojih ličnih razloga što zbog opštih detalja koji im nisu odgovarajući. Na kraju, nema razloga za „silovanje“ bilo kakvih odluka, biće još dobrih godina za profesionalne promene, naročito kod pripadnika mlađih generacija. Ipak, za očekivati je da većina Škorpija kraj poslovne nove godine dočeka na pomerenim pozicijama u odnosu na njen početak. Praktično cele godine kračkaće se energetski resursi, a povremena iskakanja, tačnije vrenja biće suštinski najbolji periodi za realizaciju promena. Takvi astrološki aspekti biće naglašeni već tokom Januara, Februara i sve do kraja prve sedmice Marta. Pa ako vam je to u interesu, hrabro napred, dajte svoj konkretan doprinos pokretanju inicijative za profesionalne promene. Povedite računa o naglosti i silini svojih želja, polako sve može doći na svoje mesto, ali malo razvučeno u dužem narednom periodu, a ne u roku od par dana ili sedmica. Od kraja Maja pa do sredine Septembra imaćete takođe vrlo dobar period za manje ili veće poslovne korekcije, uz podsećanje da tokom junskih i julskih dana možete biti nešto razdražljiviji i skloniji verbalnim konfliktima sa nadređenim osobama ili najbližim okruženjem. Dva poslednja meseca u 2021. trebalo bi da donesu šlag na tortu, tačnije da krunišu sve napore uložene u prethodnom periodu, bilo da napredujete na profesionalnom planu ili da napravite korenite poslovne promene. Nemojte se previše nervirati ako krajnji rezultati svega budu za nijansu ispod škorpionskih očekivanja, koja možda jesu objektivno realna, ali nikako nisu mala, uostalom eto već tokom sledeće godine novih prilika za popravljanje detalja koji ne zadovoljavaju vaše kriterijume. Za sve napore fizičke i mentalne trebaće vam dosta energije, koja najčešće nije problem tipičnim Škorpijama, ali zahteva ipak racionalno korišćenje resursa. To se naročito odnosi na prvih pet meseci, kraj leta i početak jeseni nove godine. A kada je u pitanju polje komunikacije bezmalo sve zamisli su vam u realnom okviru realizacije, samo razmislite o skromnijim ciljevima tokom prolećnih i jesenjih meseci.

Novac:

Na osnovu logike i svih potencijalnih dešavanja na profesionalnom planu, najmanje je verovatno da novim letom dominira ravna finansijska linija. Naprotiv, kod većine Škorpija su mnogo veći izgledi da bude uočljivih oscilacija na polju materijalnog. Bitno je da ima realnih nagoveštaja za povećane prihode, bilo zbog bolje naplate uloženog truda, ili zbog dodatnih sekundarnih izvora, pa ako iskontrolišete onu rashodnu stranu, biće opipljivog novčanog viška na kraju 2021. godine.

Ljubav, porodica:

Škorpionska očekivanja u sferi ljubavi nisu bitno drugačija ili manja u odnosu na sva moguća dešavanja na poslovnom planu. I zaista ima sasvim realnih očekivanja da bude više lepih nego onih drugih događaja na polju emotivno – ljubavnih odnosa, mada bi obim sveukupnih promena trebalo da bude ipak za neku nijansu manji od najoptimističkijih nadanja. Dileme nema, astrološki aspekti najavljuju burnu ljubavnu godinu, sa dosta manjih ili većih talasa u vašem ljubavnom moru, koji će neminovno doprineti krajnjim promenama, bilo korekcijama u okviru postojećih partnerskih relacija, ili počecima novih priča koje mogu opstati u dužem vremenskom intervalu. Podrazumeva se da već pomenuti ljubavni talasi mogu doneti benefite ali i prevrtanja partnerskog čamca, pa je na Škorpijama da u zavisnosti šta hoće u datoj situaciji doprinesu boljem epilogu za sebe. Simboličnu pomoć kosmičke energije da pozitivnu energiju promena primarno usmere na svoju stranu imaćete u Martu mesecu, zatim od sredine Aprila pa do sredine Maja, tokom većeg dela Juna, od poslednje sedmice Jula do kraja druge dekade Avgusta, i od sredine Septembra pa do kraja godine. Tu bi valjalo samo dodati: veći deo Oktobra možete biti nešto egoističniji nego inače, pa ako smatrate da je važno nemojte isključivo posmatrati kompletnu situaciju iz svoje perspektive, pokušajte da se makar povremeno postavite u poziciju druge strane. Takođe je važno naglasiti da vam veću naklonost mogu pokazivati simpatične osobe iz poslovnog okruženja tokom Juna, Jula i naročito Avgusta, a najpovoljnije periode za praktično sve ljubavne akcije imaćete od sredine Aprila do sredine Maja i od kraja prve dekade Septembra do početka druge dekade Oktobra. Komplikovaniji sticaj okolnosti pratiće Škorpije tokom: Februara, Maja i od sredine Avgusta do sredine Septembra, kada su moguće zapetljancije u vidu ljubavnih trouglova, intimna komunikacija sa zauzetim osobama ili bar jedna izazovna prilika za bliski kontakt sa osobom koja se znatno razlikuje po godinama od vas. U već pomenutim periodima eventualne komplikacije mogu ozbiljnije ugroziti već formirane partnerske veze ili doprineti većim potresima u domu i porodici. Zbog toga je važno da tada budete maksimalno oprezni u komunikaciji i povlačenju poteza koji imaju veze sa dragom osobom. U suprotnom, velika je verovatnoća da se pokrenu procesi koji bi mogli u bliskoj budućnosti da uzrokuju krupnije promene u porodičnim odnosima, bilo na jednu ili drugu stranu.

Zdravlje:

Sveukupne psiho – fizičke aktivnosti predstavnika ovog astrološkog znaka doprineće većoj potrošnji svih energetskih resursa i povremenom uvećanom zamoru materijala, tokom 2021. godine. Na drugoj strani u većem delu nove godine imaćete solidne aspekte za obnavljanje i čuvenu škorpionsku regeneraciju, praktično svih vidova energije. Ipak, ukoliko želite da potencijalne zdravstvene probleme lakše iznesete potrudite se da pronađete odgovarajući balans između obaveza i neophodnog odmora. To će posebno biti važno u prvom tromesečju, zatim tokom većeg dela Juna i Jula kao i u Oktobru. Osim sitnijih fizičkih povreda pričuvajte se prehlada i obratite pažnju na osetljivost genitalne regije.