Godišnji horoskop – Škorpija

Posao:

Većinu tipičnih predstavnika Škorpija visok nivo adrenalina i radnog elana iz poslednja dva meseca prošle godine trebalo bi da drži bar do kraja marta 2020. Što znači da je važno da postojeći radni zamah iskoristite što je bolje moguće kako bi još krupnijim koracima nastavili nešto već započeto ili pokrenuli nove projekte. U svemu tome najviše vas može ometati potencijalna zbrka u komunikaciji i organizaciji, prvenstveno od sredine januara do prve sedmice februara. U tom periodu razlog za nervozu donosi i tehnički sektor, tačnije vi i tehnika od varnica do vatre. Od aprila do juna period nije loš makar kada je priliv energija u pitanju ali obratite pažnju na preopterećenost i energetsko rasipanje jer ni kod Škorpija to nije bure bez dna. U maju i junu za očekivati je da vam se nude interesantne ideje i novi projekti od saradnika i to ne samo iz bliskog poslovnog okruženja. Valja svakako razmisliti, nema razloga za odbijanje u startu ako vam se nešto bitno ne dopada, već ako je ikako moguće, konačan odgovor odložiti za neku sedmicu ili mesec. Od jula do sredine septembra Škorpije čeka izuzetno važan period za dokazivanje i potvrdu ispravnosti prethodno donetih odluka i uloženog truda. Većina pripadnika ovog znaka to će verujemo oberučke prihvatiti i bez rezerve krenuti u nove radne uspehe. Na putu do zacrtanih ciljeva u tom periodu najveća prepreka možete biti sami sebi ukoliko previše poletite ili ne obratite dovoljno pažnje na simbole upozorenja pored puta. Doduše ako se koja prepreka i namesti u tom vremenskom intervalu najverovatnije biće žargonski rečeno oduvana, ali za nijansu je važnije shvatiti simboliku upozorenja na ono što vas čeka posle toga. Od sredine septembra do sredine novembra vaša želja i angažman neće biti ništa manji u odnosu na prethodni deo godine ali počev od bočnih vetrova sa strane pa do nelojalne konkurencije i osoba koje vam ne žele dobro – to su detalji koji zahtevaju poseban oprez. Uzvodno je znatno teže forsirati reku pa nemojte ni vi to raditi, ako bude bilo neophodno smanjite tempo, ne dolivajte ulje na vatru i pre svega čuvajte i učvršćujte već postojeću poziciju. Za nove profesionalne uzlete imaće bolje uslove od sredine novembra pa do kraja godine. Finansijski aspekti su obećavajući i kada je efikasnija naplata već aktivnih poslova ali i kada je najava dodatnih izvora prihoda. U prvom kvartalu 2020. mogu se očekivati za nijansu veći troškovi od očekivanog ali uzevši u obzir pozitivnu prihodnu stranu ne bi trebalo da idete u veći minus. Ipak bolji aspekti za popravljanje finansijske situacije čekaju vas tokom centralnog dela godine, a poslednje tromesečje može doneti i naplatu nekih zaostalih potraživanja.

Ljubav:

Raskorak između vaših ličnih očekivanja i (ne)činjenja u sferi ljubavi i onoga što vam život realno nudi jeste osnovni razlog da niste potpuno zadovoljni ušli u 2020. godinu. Logično da je ta problematika bolnija za one slobodne Škorpije koji nikako da dočekaju poklapanje svih kockica. E tu leži i deo odgovora – razmislite da makar malo preispitate svoje želje pa ako ima prostora poradite na minimalnoj korekciji, recimo do sredine februara, jer do tada nije ni realno da napravite neku krupnu promenu. Naredna tri meseca, tačnije do sredine maja imaćete veoma dobar period za konkretnije poteze i potencijalne promene. Oni koji su zauzeti ali nisu zadovoljni postojećim emotivnim odnosima važno je da ne lome preko kolena, odnosno da ih nestrpljenje ne zaslepi, dok se slobodnjacima otvaraju široke mogućnosti, počev od upoznavanja znatno mlađih osoba iz potpuno drugačijeg životnog okruženja, preko iskušenja sa osobama sa osobama druge vere, nacionalnosti do izazova zvanog flertovanje na više koloseka. Ako budete preterivali sa velikom izvesnošću očekujte posle toga dva – tri meseca mirnijih dešavanja i eventualnog plaćanja načinjenih ljubavnih cehova. Sledeći dobar period za krupnije i značajnije promene imaćete od prve dekade avgusta pa do kraja oktobra, uz naglasak da je tada akcenat na odlukama i promenama koje su na stabilnijim osnovama i koje bi mogle da obeleže veći deo vašeg budućeg emotivnog života. Neke bitne spoznaje do kojih budete došli, u vezi vas i osobe na drugoj strani ljubavne veze, mogli bi da proverite tokom novembra a onda pri kraju godine ili u bliskoj budućnosti da sve to nadgradite, u zavisnosti šta hoćete.

Zdravlje:

Iako na prvi pogled tipičnim Škorpijama malo šta od spoljnih faktora može bitnije nauditi tokom većeg dela 2020. godine, nemojte se neracionalno kuražiti i bahato ponašati prema sebi i bitnim pitanjima zdravlja. U prvoj polovini godine, naročito tokom februara i marta, moguća je poneka nespretna rekacija i sitnija fizička povreda, zatim od marta do septembra nešto osetljivija biće vam koža i neko od čula, ali najveća upozorenja odnose se na unutrašnje organe. Obratite pažnju na probavni sistem prvenstveno tokom leta, zatim na osciliranje pritiska i potencijalnih problema kardio – vaskularne prirode u periodima mart – april i septembar – oktobar i možda najviše na genitalnu regiju, mokraćne kanale, bešiku tokom prolećnih meseci i u poslednjem tromesečju godine.

x