Godišnji horoskop – Škorpija

Za period od 01.01.2023 do 31.12.2023

Nova  2023. pripadnicima znaka Škorpije donosi i dalje neizvesnost i haotičnost, na prvom mestu u polju posla. Imaćete periode tokom ove godine gde ćete biti zabrinuti za svoja poslovna pitanja i nećete moći da odradite poslovne projekcije kako ste vi planirali jer će okolnosti nositi nepredvidivost. U drugoj polovini godine bi trebalo da se stabilizujete i finansijski i što se tiče generalnih planova nevezanih samo za poslovni segment. Kada su emotivni odnosi u pitanju od vas se očekuje malo više strpljenja idite korak po korak, ne forsirajte ništa. Vi ste znak koji ume da dominira u sferi i posla i međuljudskih odnosa, pokažite to u narednoj godini. Ne zaboravite na unos vitamina, vežbajte, pravilno se hranite jer to su preduslovi  da na svim ostalim poljima budete dobri.

Posao: Početak godine vrlo aktivan kad je poslovni segment u pitanju. U januaru od vas će se očekivati puna posvećenost i organizovanost  i vi ćete imati obaveza preko glave. Malo je verovatno da će oni sa kojima radite biti spremni da vam pomognu ili izađu u susret po nekim pitanjima, pa se pripremite da gro posla obavite baš vi sami. Tokom februara koliko god vi bili raspoloženi da neke stvari pokrenete, jako je teško da će vam okolnosti ići na ruku. Zastoji, blokade, sređivanje zaostataka, saradnici mogu vam praviti teškoće na svakom koraku. Tokom marta i aprila biće borbe za pozicije i isticanje, borba da svoju poslovnu budućnost osigurate. Vaša potreba da se istaknete, da se probijete i osvojite ciljeve koje ste postavili sami sebi, postaje sve jača. Ovo jeste dobar period za vas, ali budite svesni da će da vas koče mnogi oko vas. U maju ne dozvolite da neke stvari ostanu nerazjašnjene ili nedefinisane. Generalno je poslovno dobar period pred vama, kada završavate sa obavezama iz prethodnog perioda i sumirate sve probleme. Tokom juna pre nego što krenete u nov posao, dobro se raspitajte i o ljudima sa kojima želite da sarađujete, a posebnu pažnju obratite i na svaku stavku dogovora. Možda bi bolje bilo u ovom periodu završiti sa nekim obavezama i posvetiti se povećanju obima posla sa saradnicima koji su pored vas već duže vreme. U julu i avgustu sve počinje da se raščišćava i planovi koje imate sada već izgledaju realno i ostvarivo. Imaćete veoma veliku podršku od osoba koje cenite, one vam daju vetar u leđa i podstiču vas da uvodite promene, da radite stvari na drugačiji način, da širite svoju poslovnu priču. Septembar drugi vam troše energiju koja vam je potrebna za obavljanje obaveza kojih je u ovom periodu zaista puno. Tokom oktobra i novembra kreće stabilizacija i vi ulazite u neke normalnije ritmove, odnosi u poslovnom okruženju se normalizuje. Ulagaćete dosta truda i napora u ovim danima jer u periodu ste koji od vas zahteva da budete jako precizni. Tokom decembra imate podvlačenje crte kao i pravljenje planova za Novu godinu.

Finansije: Finansije će biti promenljive, stvaraće vam povremene glavobolje.  U prva tri meseca troškovi su povećani i novac prilično brzo odlazi od vas. Razmislite da li možete korigovati troškove koje imate. Letnji meseci jul i avgust sve vezano za finansijski segment vrlo promenljivo funkcioniše, biće iznenadnih priliva, ali biće i troškova koje niste očekivali. Zadnji kvartal godine finansije su u laganom porastu i vi ćete biti zadovoljniji. Možete  imati šansu za dodatne  zarade na brzinu.

Ljubav: Početak godine doneće malo više dinamike na vaš ljubavni plan, ali vama to neće naročito zasmetati. Tokom januara obratite pažnju na vaše želje, kao i na želje vašeg partnera. Na početku meseca vaša uloga će biti da održite mir u vašem odnosu, jer ćete povremeno da budete skloni jakim verbalnim ispadima. Februar nije baš najbolji za partnerske odnose, imate oscilacija u raspoloženju. Moguće je da ste opterećeni nekim greškama iz prošlosti, a vi uporno pokušavate da sredite svoj život. U martu se situacija malo popravlja biće nekih finijih dešavanja i vi i partner ćete malo izaći iz svakodnevnih rutina. April i maj opet senka nad emotivnim odnosima, ne znate gde ćete pre da se skoncentrišete. Poslovni deo traži vašu pažnju, ali i lični život ne smete da zanemarite. Morate dobro da razmislite o prioritetima, jer ćete na svim poljima biti rasuti. U junu se malo izdignite iz tog vašeg mračnog raspoloženja i popričajte otvoreno sa partnerom.  Gde smo, šta smo, kuda idemo, da li ovo može bolje.. Jul i avgust imaju malo mirniju energiju, period je odličan za dogovore i pravljenje planova sa voljenom osobom, ali i za više zajedničkih aktivnosti – izlazaka, druženja sa prijateljima. Neki od vas čak mogu pokrenuti o promeni statusa odnosa. U septembru malo smanjite tu napetost i postoje velike šanse da ćete kroz dane koji su pred vama proći sa partnerom u jednom finom i podsticajnom raspoloženju. Tokom oktobra i novembra kada je ljubav u pitanju ovo je sigurno za vas povoljan period i sigurno ćete ga iskoristiti na pravi način.  Polako će se normalizovati odnosi  uvodeći i pažnju u svakodnevnicu. U decembru je sve na svom mestu, nemojte kvariti postojeću lepu atmosferu. Slobodne Škorpije,  nemojte se izgovarati manjkom vremena  uvek se može pronaći prostor za prijatelje i za druženje. Izuzetno će vam prijati da budete u pokretu i okruženi ljudima. Dajte sebi šansu da uživate i upoznate nekog novog. 

Zdravlje:  Prva polovina godine obeležiće promenljivo zdravlje. Mogu se javiti problemi  sa prehladom i probavnim sistemom. U letnjim mesecima ne zanemarite šta vam kažu lekari, ako ih  posetite tokom ovog perioda. Jetra, noge, cirkulacija, kosti – sve to vam može sada predstavljati problem. U jesenjem periodu su  krvni sudovi, nervi i disajni putevi  najkritičnije tačke. Ne izlažite se velikim naporima, kao i naglim promenama temperature.