Godišnji horoskop – Škorpija

Za period od 01.01.2022 do 31.12.2022

Škorpije 2022. godinu prvenstveno treba da iskoriste da rade na sebi, neke svoje stvari dovedu u red i naprave preduslove za sređivanje ostalih životnih segmenata. To će biti jako teško jer planetarni aspekti su takvi da vam donose turbulenciju u svim odnosima i moraćete mnogo energije potrošiti na druge. Emotivne relacije veoma kompleksne, sa mnogo faza gore - dole, može doći i do prekida nekih odnosa, Porodična pitanja cele godine će biti dominantna, i tu naravno nema kalkulacije tu morate biti sto odsto prisutni. U poslovnoj komunikaciji pokušajte da budete što racionalniji i ne donosite odluke na brzaka. Neki zaostali poslovi će se razvlačiti većim delom godine, i to će vam doneti poprilično stresa i nervoze.

Posao: Godinu startujete sa mnogo izazovnih momenata na polju posla i finansija. Biće  jačih poslovnih projekata, ali će sve ići onim tokom  kojim mora, ne zavisi od vas. Pokušajte  da razrešite neke nedefinisane situacije koje su zaostale iz prethodnog perioda kako bi krenuli uzlaznom putanjom. Početak februara problemi u sferi finansija, zahtevaće vaše snalaženje i maksimalnu kombinatoriku. Ostatak mesec povoljan, dobićete i pomoć iz neočekivanog pravca. Mart i april su meseci vašeg progresa i poboljšanja kompletne situacije, nove poslovne ponude se sada mogu otvoriti tamo gde najmanje očekujete naročito sve što je vezano za inostranstvo. Kraj aprila donosi mogućnost problema u komunikaciji sa nadređenima, s toga budite za nijansu oprezniji. Maj je rezervisan za nove ponude za posao ili prilike da radite nešto drugačije, novi poslovni projekat koji bi  zahtevao dodatnu obuku i za vas i za saradnike. Jun je malo monoton, nema nekih iskakanja iz svakodnevne rutine, preporuka odlazak na odmor krajem meseca. Jul i avgust najopterećeniji meseci, biće nemogućih situacija, ostaćete zatečeni, ali se potrudite da budete maksimalno skoncentrisani. Imaćete svu potrebnu podršku i dovoljno sredstava. Pojaviće se  teškoće u odnosima sa saradnicima i poslovnim partnerima, neki poslovi će biti prekinuti bez objašnjenja, veliki broj  kašnjenja u ispunjavanju rokova. Septembar je ispunjen vašim peripetijama sa finansijama. Oktobar i novembar vas na neki vraćaju na pravi kolosek, i stvari se polako popravljaju. Od vas se očekuje da sebe i svoje kvalitete izbacite u prvi plan. Sam kraj godine zahteva od vas ozbiljnost i podvlačenje crte kada je posao u pitanju. Komunikacija sa kolegama će biti povremeno naporna, najviše zbog nerazumevanja vašeg načina sagledavanja poslovne situacije. Finansijski segment je takođe opterećen i dalje, pa nemojte preterano trošiti.

Finansije: Početak godine zahteva malo veću disciplinu, da bi moglo da se realizuje sve što je planirano. Tokom marta i aprila značajno poboljšanje finansija, i to treba da ispratite na najbolji mogući način. Maj najbolji mesec u godini za neki skok, kroz eventualnu promenu posla ili kroz neki značajniji projekat. Naročiti oprez tokom jula i avgusta, nećete mnogo moći da utičete na razvoj poslovne situacije, a samim tim i novčanih tokova. Na jesen sledi malo stabilnija situacija, nećete biti u minusu, ali neće biti ni mnogo da pretekne pa se prilagodite. Kraj godine opet malo turbulentniji, pa napravite dobre planove.

Ljubav: Za Škorpije koje su u emotivnim relacijama početak godine donosi mnoge lepe trenutke i uživanje u društvu partnera. Bićete u prilici da poboljšate nešto u vašem odnosu što će vas još više zbližiti. U februaru i martu nastavljate u istom ritmu, potrudite se da se provedete što opuštenije i bolje i ostvarite  zanimljive kontakte. Iskoristite dane koji su pred vama, da svoju emotivnu vezu učvrstite i unesete pozitivnu energiju. U aprilu može doći do izvesnih problema u komunikaciji sa partnerom. Iz neočekivanih razloga  može se kod vas javiti jaka posesivnost i ljubomora, pa je potrebno da ne dozvolite da ovo dodatno destabilizuje vaš odnos. Tokom maja situacija ide uzlaznom linijom, mada  će biti usputnih provokacija, ali savet ostanite hladne glave. Tokom letnjih meseci dolazi do stabilizacije u vašem odnosu i potrudite se da idete lakšim putevima kroz emotivne lavirinte. Ukoliko ne želite da se ovaj period negativno odrazi na odnos sa partnerom, potrudite se da budete više prisutni u vašoj vezi. Uložite minimum napora  i stvari će krenuti nabolje. Septembar donosi dobre odnose i harmoničan period bez značajnijih trzavica. Od oktobra do kraja godine veoma izraženi problemi, za koje će trebati mnogo energije da bi se prevazišli. Vi ste mišljenja  da dobijate malo a da zaslužujete mnogo više, da postoji neko unutrašnje nezadovoljstvo i neispunjenost. Neke situacije vas opterećuju i razmišljate koliko je partner iskren prema vama. Krajem godine  vaša ljubomora je na maksimumu i  rasprava i tenzija u odnosu mogu biti veoma neprijatne. Slobodne Škorpije, u prvoj polovini godine neće znati na čemu su sa jednom osobom koju budu upoznali preko prijatelja. Ta situacija će se rastegnuti, slušajte svoju intuiciju i budite maksimalno oprezni. Druga polovina godine donosi obilje   dešavanja, flerta i novih simpatija,  ali to je  prilično  konfuzno i  neozbiljno. Nema naznaka neke stabilne veze na pomolu.

Zdravlje:  Prva polovina godine Škorpijama donosi probleme sa   energetskim padom i iscrpljenošću, probleme sa spavanjem, bolovima u nogama i kičmi. Sve je to posledica umora i pada imuniteta. Tokom maja, juna i jula zdravstvena situacija odlična, pojačajte bavljenje sportom i pravilno se hranite. Kraj godine donosi promenljivu situaciju biće različitih zdravstvenih problema počev od urinarnih infekcija i hormonskog disbalansa u septembru i oktobru. Sam kraj godine ćete imati probleme sa nesanicom, alergijama, glavoboljama i depresivnim stanjima. Meditirajte, radite na sebi i posvetite se zdravom načinu života preporuka je za celu godinu.