Godišnji horoskop – Škorpija

Za period od 01.01.2024 do 31.12.2024

Škorpije 2024. godinu dočekuju u nekom jakom ritmu, to se nastavlja i u narednom periodu. Imaćete mnogo novih ljudi u Vašoj okolini, potrudite se da svakog skenirate maksimalno. Poradite na sebi i podignite nivo svesti na viši nivo, imate stabilnu duhovnu stranu ove godine. Imaćete mnogo različitih promena ritma kada je posao u pitanju i to će Vas izbaciti iz ravnoteže. Emotivno ste stabilniji nego prošle godine i to će biti bolja strana nastupajuće godine. Finansijska situacija promenljiva i morate imati kontrolu troškova. Vaši prijatelji su u nekim problemima  i moraćete malo da se pozabavite ljudima.

Posao:  Početkom  godine količina obaveza će se naglo povećati i verovatno je da ćete se dezorganizovati maksimalno. Tokom  februara problemi u sferi finansija što će zahtevati malo više Vašeg ličnog angažovanja. Kad se najmanje nadate, dobićete i pomoć iz neočekivanog pravca. Mart i april su meseci sa dosta turbulencije u poslovnoj sferi, budite spremni na različite vrste ispada od strane kolega i nadređenih. Tokom  aprila sa kolegama i saradnicima će povremeno dolaziti do konfuzije u dogovorima i to će Vas dodatno izbacivati iz takta, ali nemojte pridavati preterano značaja tome. Maj je mesec gde se  mogu  pokrenuti i poslovne komunikacije sa strancima, neke prilike će se neočekivano otvoriti. Jun je malo monoton, nema nekih iskakanja iz svakodnevne rutine. Preporuka- odlazak na odmor krajem meseca. Jul i avgust nisu pogodni za investicije, potrudite se da sve dobro isplanirate, jer ćete verovatno potrošiti mnogo više od onoga što ste planirali. Pojaviće se  problemi  u odnosima sa saradnicima i poslovnim partnerima, jer su mišljenja različita. Septembar je bolji, dosta pozitivnih dešavanja, ali se  sada u potpunosti ne mogu realizovati, izdefinisati. Nemojte biti nestrpljivi i požurivati događaje, ne postižete ništa na silu. Oktobar i novembar Vas na neki način vraćaju na pravi kolosek i stvari se polako popravljaju. Sam kraj godine zahteva od Vas  podvlačenje crte kada je posao u pitanju. Komunikacija sa kolegama će biti povremeno naporna, najviše zbog nerazumevanja Vašeg načina sagledavanja situacije. Prilivi se poboljšavaju, ali obuzdajte potrebu da trošite više nego što bi trebalo, situacija i dalje nije sjajna.

Finansije: Početak godine zahteva malo više ozbiljnosti, neprijatna finansijska iznenađenja u vidu plaćanja kazni zbog neke pravne neregularnosti. Tokom marta i aprila finansijski segment je  stabilniji, iskoristite ovaj povoljan period da biste se rešili nekih  zaostataka po pitanju obaveza plaćanja. Maj je bolji mesec i mogući su plusevi konačno u ovoj godini. Oprez tokom jula i avgusta, opet mnogo skrivenih troškova koji mogu značajno da poremete Vaš finansijski bilans. Poslednji kvartal godine  donosi malo  stabilniju situaciju, nećete biti u minusu, ali neće biti ni mnogo da pretekne, pa se prilagodite. Krajem godine sve ide na bolje, pa napravite dobre planove.

Ljubav: Za Škorpije koje su u emotivnim relacijama- tokom januara morate staviti neke stvari na čekanje u svojoj glavi, ponašati se u skladu sa situacijom i ne pričati preterano o svojim stavovima. U februaru i martu potrudite se da se družite sa ljudima što više, naravno,  uključite partnera u to. Potrudite se da što više potencirate zajedničke aktivnosti u kojima se najbolje razumete. U aprilu promenite ustaljenu svakodnevicu i potrudite se da zajedničke trenutke učinite zanimljivijim. Imate lepe  mogućnosti da se sa partnerom u narednom periodu više povežete i bolje prihvatite navike druge strane. Tokom maja ne idite u pravcu novih sukoba, jer bi to moglo biti prilično intenzivno i burno, a definitivno je bespotrebno. Pažljivije se posvetite partneru, više razgovarajte i nađite nove modele za narednu fazu vašeg odnosa. Tokom letnjih meseci dolazi do stabilizacije u vašem odnosu i imaćete više kretanja, okupljanja, putovanja. Imate i Vi i druga strana dovoljno resursa da radite na odnosu i unapredite ga, u skladu sa vašim potrebama i očekivanjima. Uložite minimum napora  i stvari će krenuti na bolje. Tokom septembra,  odnos između Vas i partnera bi se mogao opisati kao vruće-hladno kombinacija, kao tanka linija između ljubavi i mržnje. Od oktobra do kraja godine dobar momenat da malo poboljšate kvalitet veze u kojoj ste, da se opustite i da sa partnerom češće izlazite, razgovarate, da provodite neko podsticajnije i zanimljivije vreme zajedno. Slobodne Škorpije u prvoj polovini mogu da ostvare neko novo poznanstvo ili da ulete  u neku komunikaciju, koja ih polako, sve više privlači. Druga polovina godine donosi obilje dešavanja, flertovanja i simpatija, ali to je prilično konfuzno I  neozbiljno.

Zdravlje:  U prvoj polovini godine Škorpije će  biti u dobroj formi i dobrog zdravlje. Dosta kretanja, fizičke aktivnosti i pozitivnog stava glavni su pokretači dobrog zdravlja. Tokom maja, juna i jula zdravstvena situacija zadovoljavajuća, vežbajte, odmarajte se. Možete imati manje probleme sa disajnim organima, hormonski disbalans i probleme sa krvnim pritiskom. Kraj godine donosi promenljivu situaciju, biće različitih zdravstvenih problema, počev od zamora i bolova u mišićima i kostima, kao i problemi sa želucem zbog nervoze. Na samom kraju godine ćete imati probleme sa nesanicom, glavoboljama i padovima raspoloženja.