Mesečni horoskop – Lav

Za period od 01.10.2020 do 31.10.2020

Posao: Za većinu najtipičnijih Lavova mesec Oktobar trebalo bi da posluži prvenstveno za podvlačenje crte i svođenje računa, posle svega urađenog u prethodnom periodu na polju profesionalnog delovanja. Hteli vi to ili ne nekakav presek vas čeka, samo se postavlja pitanje hoćete li ostati u tim okvirima. Naime izazova i mogućnosti za pokretanje novih poslovnih projekata biće možda za neku nijansu manje nego što ste navikli, ali opet sasvim dovoljno za aktiviranje lavovskih apetita. I nema razloga da ozbiljno ne razmislite i bar jedan izazov ne prihvatite, samo je bitno da imate na umu – ovo nije period za kapitalne ciljeve i grandiozne profesionalne planove, biće mnogo pogodniji za par skromnijih. Na osnovu nepisanih pravila Lavovi se mnogo ne obaziru na sitne, često nevidljive detalje pratećih okolnosti, već najčešće silinom svoje energije guraju napred, pomeraju granice. Neki od tipičnih predstavnika ovog znaka tako će postupiti i tokom Oktobra, dileme nema, samo što im nisu velike šanse da to izguraju u prvobitno zamišljenim okvirima, pa eto materijala za ljutnju i razočaranje. Da sve kud i kamo lakše progutaju, moći će oni Lavovi koji prebace u manju poslovnu brzinu i porade na uštedi psiho – fizičkih resursa. Da to neće ići ni malo lako najavljuje i moguće velikem oscilacije na polju novca. Istina, prihodi bi trebalo da budu sasvim zadovoljavajući, ali rashodna strana preti da poremeti najvažnije lavovske planove. Zbog toga će od velikog značaja biti da maksimalno racionalno baratate sa novcem do kraja meseca.

Ljubav: Neka vrsta racionalnosti i mudrog donošenja važnih odluka u sferi ljubavi, biće ozbiljan zadatak za Lavove, tokom Oktobra meseca. Već pomenuta racionalnost i ako je moguće mudrost, ne znači samo baratanje realnim činjenicama na polju emotivno – ljubavnih odnosa, već pre svega odabir onih najboljih koje će vam omogućiti uspešno delovanje u datoj situaciji. Iako nema pravila, one najlogičnije činjenice nisu garant uspešnog savladavanja ljubavne problematike, već valja pronjuškati između redova i uočiti fine detalje koji na kraju prevagnu. Upravo je pred većom osoba rođenih u ovom znaku takav mesec, u kome će realne činjenice na prvi pogled ukazivati da je sve pod kontrolom, a opet nekoliko bitnih detalja izmicaće lavovskom ljubavnom radaru. Ako želite manje nerviranja i stresnih situacija, prvo i osnovno je da iskontrolišete sopstveni ego i spustite loptu na zemlju, a onda i da inicijativu povremeno prepuštate drugoj strani. Ništa manje značajno neće biti ni iskontrolisati direktnost i oštrinu komunikacije sa dragom osobom, jer dobro su poznati inteziteti kolateralne štete kada se Lavovi osete uvređeni i razočarani. Bilo kako bilo poneka melodramatična situacija nije isključena, bilo bi dobro samo da ih ne bude mnogo, a na to možete uticati prvenstveno izvlačenjem pouka iz neke slične situacije. Za slobodnjake i pripadnike mlađih generacija ovog sazvežđa, bez obzira na intezitet uspona i padova, ovo može biti dobra škola sticanja iskustava od kapitalnog značaja za buduća dešavanja u ljubavnom životu.

Zdravlje: Kompletan presek zdravstvenog stanja u Oktobru mogao bi da bude na realno pozitivnoj strani, ali pod uslovom da se racionalno odnosite prema svom organizmu i njegovim najosetljivijim tačkama. Na drugi način rečeno – nemojte za svaku sitnicu trčati kod doktora, ali budite odgovorniji nego inače, pre svega kada su u pitanju kičmeni stub i kardio – vaskularni sistem. Uz moguće oscilacije krvnog pritiska nisu isključeni ni manji problemi sa reumatskim signalima iz pojedinih delova skeleta.

x