Mesečni horoskop – Lav

Za period od 01.01.2021 do 31.01.2021

Posao: Sa istekom poslednjih dana prošle godine, za najveći broj Lavova simbolično je završen jedan od povoljnijih perioda na polju profesionalnih delatnosti. Tehnički, vrlo dobri astrološki aspekti pratiće osobe rođene u ovom znaku bar do kraja prve sedmice u Januaru, ali uzevši u obzir prazničnu atmosferu i dosta neradnih dana, te dane suštinski ne treba uzimati za ozbiljne poslovne akcije. Ono što će pratiti Lavove posle toga, praktično do kraja meseca, ne spada u grupu specijalno loših poslovnih predispozicija, ali svakako biće bitno drugačije od prethodnog perioda. Posmatrano iz ugla organizacije i komunikacije,  lavovska profesionalna stremljena bi trebalo da budu i dalje izrazito visoka. Voljni momenat i radni elan, makar u startu neće padati ispod proseka, ali lakoća realizacije i efikasnost u ostvarivanju postavljenih ciljeva kretaće se u oba smera. Na momente, za očekivati je da Lavovi isforsiraju par uspešnih poslovnih poteza, ali najverovatnije na mišiće i snagu ega i autoriteta. Na drugoj strani, realno je očekivati da bude ipak više onih situacija koje zahtevaju dodatnu proveru, možda i usputnu korekciju, pa onda i traženje kompromisnih rešenja. Sve to zahteva dosta potrošenog vremena, živaca i energije, što neminovno znači skromnije rezultate od očekivanog. Još jedno životno polje moglo bi da dodatno iskušava strune nervnog sistema Lavova tokom januarskih dana. Reč je o sferi novca i materijalnih transakcija, koje će pratiti nestabilna energija, pa je potreban oprez, prve svega prilikom baratanja sa velikim sredstvima.

Ljubav: Barem do polovine prvog meseca u novoj godini nije realno očekivati veće talase u ljubavnom moru tipičnih Lavova. Osnovni astrološki aspekti ukzuju na solidnu klimu za uobičajeno aktivan život na polju emotivno – ljubavnih odnosa. Za očekivati je više zanimljivih novih kontakata, dosta varnica flerta i površnih avantura, ali suštinski bez kapitalnih inovacija u lavovskom ljubavnom životu. Drugi deo Januara biće prožet mnogo većim nabojem oprečnih pravaca kretanja energija, što na kraju jasno ukazuje na moguće i realno ostvarljive promene u sferi privatnog života. Mnogo toga zavisi od toga šta hoćete i u kojoj poziciji dočekujete period koji miriše na promene. Ukoliko ste sami ili nezadovoljni partnerskim vezama, onda je pre vama ipak solidan period da kraj meseca dočekate na višem nivou zadovoljstva. Bilo bi dobro da kontrolišete ego i zaslepljujuće reakcije zbog osećaja povređenosti lavovskog visočanstva i njegove najčešće umišljene carske sujete. Umerenost u komunikaciji i kontrolisanju visokih ciljeva daju Lavovima realne šanse da klatno promena prevagne na njihovu stranu. Ako pak pripadate grupaciji zauzetih, koji imaju već oformljene stabilne partnerske odnose, onda će na ispitu biti vaša odgovornost i sposobnost da sve podredite krajnjem cilju, od opšteg zadovoljstva za obe strane. Uz sve prethodno navedeno obratite pažnju na priče rekla – kazala, odnosno na zlurade komentare zavidnih osoba, koji još više mogu poljuljati već narušeno samopouzdanje drage osobe.

Zdravlje: Tokom meseca Januara sve potencijalno zdravstveno osetljive tačke kod Lavova trebalo bi da budu iz grupacije već poznatog. Drugim rečima, nema nagoveštaja neočekivanih neprijatnih iznenađenja, pa će poštovanje već preporučenih mera preventivne zaštite biti sasvim dovoljno da izbegnete velike glavobolje. U praktičnom životu to znači - povedite računa o kardio – vaskularnom sitemu, zatim budite revnosni kada su želudac i jetra u pitanju, i na kraju,  prekontrolišite čulo vida.