Godišnji horoskop – Lav

Za period od 01.01.2021 do 31.12.2021

Posao:

Nova godina donosi novu i nadasve drugačiju radnu energiju, koja bi trebalo da se odrazi na brojne promene u sferi profesionalnih aktivnosti kod većine osoba rođenih u astrološkom znaku Lava. Ključne razlike odnose na dva pravca – prvi se tiče reorganizacije dosadašnjih radnih navika, a drugi vuče ka potencijalnoj promeni profesionalnog usmerenja. Dileme nema, 2021. godina biće prožeta burnim dešavanjima na lavovskom poslovnom planu, pa ako je krajnji epilog neizvestan, jedna stvar se može sa velikom izvesnošću nagovestiti – veoma mali broj pripadnika ovog zodijačnog sazvežđa dočekaće sledeći Decembar na istoj profesionalnoj poziciji, sa koje započinju novo leto. Na koju stranu će prevagnuti najavljene promene u velikoj meri zavisiće od postavke u lavovskoj glavi i sa kakvim intezitetom novih očekivanja žele da krenu u poslovne izazove. Po nepisanom pravilu Lavovi retko kada imaju skromne prohteve, pa čak i kada menjaju onda to najčešće rade korenito, ne samo šminkerski površno. Tranziti nebeskih tela već od sredine Januara idu u prilog najvišim ciljevima i najkrupnijim promenama, makar što se tiče ideja i planova. Na toj fekfenciji razmišljanja predstavnici ovog znaka najverovatnije će funkcionisati bezmalo do kraja godine, tačnije bar do sredine Decembra. Naravno, biće tu određenih oscilacija, jer i Lavovima se ponekad zaljulja pijedestal visokog samopouzdanja, što može biti vidljivo recimo tokom pojedinih delova: Marta, Aprila, Jula i Avgusta. Iako to neminovno ne znači odustajanje od prvobitnih planova, ipak će uticati makar na dodatno preispitavanje i usporavanje procesa promena. Što se tiče radne energije, godinu možemo podeliti na dva približno ista dela. U prvom, koji obuhvata: prvu polovinu Januara, zatim Mart, April, drugu polovinu Juna, Juli, drugu polovinu Septembra i Oktobar, kada se očekuje izuzetno visok nivo energetskih resursa. To su ujedno periodi kada bi Lavovi mogli da naprave izuzetne poslovne rezultate, odnosno da sa velikom efikasnošću realizuju postavljene profesionalne ciljeve. U preostalom delu godine rezultati mogu varirati, ali opet ne ispod proseka. Međutim, tu postoji drugo upozorenje povezano sa lavovskim (ne)strpljenjem, odnosno sa brzinom realizacije dogovorenih promena. Dakle, razni procesi poslovnih transformacija praktično su neizbežni tokom 2021. godine, samo nemojte sve nepotrebno komplikovati izraženim nestrpljenjem i netaktičnošću. Malo praznog hoda vredi žrtvovati zarad viših interesa, nemojte to zaboraviti.

Novac:

Oscilacije i promenljivost stanja u sferi materijalnog najverovatnije neće biti inteziteta sličnog onom na polju posla, ali imaćete čime da se bavite i kada su novčane transakcije u pitanju. Tačnije, ako budete sabrali sve prihode tokom 2021. godine, konačan iznos mogao bi čak da bude iznad realnih očekivanja. Međutim, biće i dosta prilika za troškove, naročito one koji spadaju u neizbežne, poput plaćanja računa, rata kredita ili zamene dotrajalih stvari neophodnih za život. Toga se ne treba plašiti, već onih izdataka neplaniranih, prouzrokovani prvenstveno zbog megalomanskih lavovskih prohteva, ili eventualno zbog uletanja u neke neproverene i previše rizične materijalne transakcije.

Ljubav, porodica:

Suštinski nema razloga za upoređivanje, ali ako se malo pozabavimo tim detaljima, onda sličnost sa poslovnim delom života može biti velika. Naime, što zbog lavovskih želja i potreba, što zbog nametnutih okolnosti koje sve dodatno mogu ubrzati i podići na viši nivo, tokom 2021. godine kod predstavnika ovog znaka mogu se očekivati promene i u sferi ljubavi.Počev od onih sitnijih u okviru već postojećih relacija partnerskih, preko korekcija u vašem ponašanju i sagledavanju emotivno – ljubavnih odnosa, pa do onih nakrupnijih promena statusa u privatnom životu, podrazumeva se ako vam je to u interesu. Prvi mesec nove godine poslužiće tipičnim Lavovima kao neka vrsta zagrevanja za sve što sledi posle toga, mada nije baš ni naročito pogodan period za forsiranje ljubavnih akcija. Astrološki aspekti nagoveštavaju povoljnu klimu da Lavovi preuzmu inicijativu za konkretne promene u ljubavnom životu već od početka Februara. Veoma povoljan period za nova poznanstva i uspešno realizovane kontakte trajaće sve sredine Aprila, a do kraja godine, preciznije do početka Novembra, imaćete još nekoliko kraćih vremenskih intervala za uspešne ljubavne akcije, koji će doduše biti pomešani sa brojnim iskušenjima. Recimo veći deo meseca Maja i period od sredine Avgusta do sredine Septembra, donosi dobre aspekte za upoznavanje i finu komunikaciju sa osobama koje su znatno mlađe od vas, dok tragovi ljubavne prošlosti mogu uznemiriti vaše srce najviše tokom Juna. Poslednja dva meseca u godini biće specifična zbog mogućih korelacija posla i ljubavi, odnosno tada postoje velike šanse da na površinu isplivaju skrivena osećanja osobe koja se kreće u bliskom poslovnom okruženju. Od poslednje dekade Jula pa do kraja druge dekade Avgusta, najtipičniji Lavovi pokazivaće više nego inače, neke najmanje lepe strane svoga bića, poput egoizma i narcisoidnosti, pa se tada nije preporučljiv poseban angažman. Iako će bezmalo dve trećine godine biti manje ili više povoljno za donošenje kapitalnih odluka i formalizaciju dužih, kvalitetnih veza, posebno valja izdvojiti mesec Juli, kao jedan od najpogodnijih za ostvarenje najviših lavovskih ljubavnih ciljeva. To na neki način nagoveštava da je druga polovina godine kud i kamo povoljnija za proširivanje porodice ili eventualno značajnije akcije u vezi doma, kućevnih pitanja. Na drugoj strani određena opterećenja i više razloga za brigu mogu vas sustići tokom prva i poslednja dva meseca godine, mada ništa ne bi trebalo da iskoči izvan uobičajenih životnih tokova i takve prateće problematike.

Zdravlje:

Varljivo, donekle čak i nepredvidljivo kretanje energetskih tokova u sferi zdravlja, čeka Lavove tokom 2021. godine. Stabilan priliv energije na standardno visokom nivou imaćete tokom većeg dela prolećnih i jesenjih dana, a sigurno najbolji sklad fizičkog i mentalnog pratiće vas u centralnom delu nove godine. Za manje glavobolje u tom periodu biće dovoljne osnovne mere preventivne zaštite, ali tokom Januara, Februara, Novembra i Decembra nešto više pažnje valja posvetiti osetljivosti kardio-vaskularnog sistema, zatim opterećenju kičmenog stuba, naročito donjeg dela leđa, a nemojte zanemariti ni signale upozorenja koji budu dolazili iz predela malog stomaka i genitalne regije.

Lav i ostali horoskopski znaci – slaganje

LAV – OVAN Posao: Energetski vrlo jaka, jedna od najjačih u astrološkim okvirima, kombinacija potencijalnih profesionalnih saradnika. Izuzetne predispozicije daju osnovu za odlične poslovne rezultate, koji vrlo često idu do najviših…