Godišnji horoskop – Lav

Posao:

Kakav početak, strašan početak godine na profesionalnom polju za Lavove. Šalu na stranu ali većina tipičnih predstavnika ovog znaka trebalo bi zaista da se seti one rečenice iz pesmice „kakav Lav, strašan Lav“, naravno da se pod terminom „strašan“ ovde misli na izuzetno visok nivo energije, radnog elana i motivacije, koji bi uz male izuzetke trebalo da potraje sve do sredine maja. Taj mali izuzetak odnosi se na vremenski interval od sredine februara do kraja marta, kada je moguće da vam se na putu do zacrtanih ciljeva pojavljuju neočekivani dodatne prepreke u vidu kontrola, provera i prevelikog insistiranja na najstrožijem poštovanju standardnih procedura. Ako se bilo šta od toga zaista bude događalo na vašem poslovnom putu ne padajte u vatru, potrudite se da iskontrolišete svoj ego kako bi što jeftinije prebrodili taj period. Dodatne razloge za nerviranje mogu da vam daju saradnici koji ne mogu da prate vaš tempo ili nisu najsigurniji u vašu lidersku poziciju. Nepotrebne konfrontacije valjalo bi izbeći i zbog toga što vas posle toga čeka period sa verovatno uvećanim obimom posla i odgovornosti, što je za najtipičnije Lavove prava situacija za dokazivanje. Nakon juna, kada bi bilo dobro da napunite baterije, praktično do kraja godine čeka vas serija poslovnih izazova, bilo na već proverenim stazama ili na nekom putu sa strane. I to sa strane ne treba da vas plaši, jer ponovimo energija nije sporna, ali ako želite da se dokažete i pokažete u najboljem svetlu ipak dozirajte čuveno lavovsko megalomanstvo, bezmalo sve može i sve postižete uz dobru organizaciju i podelu poslovnog puta na etape. Tokom septembra, oktobra i do prve polovine novembra obratite pažnju na kampanjski odnos prema obavezama, tada vas može skuplje koštati, a ono što vas najviše može obradovati, podrazumeva se uz ličnu satisfakciju, jesu priznanja i nagrade od nadležnih pojedinaca i institucija, tako da bi brojni Lavovi kraj mogli da dočekaju na poziciji više u odnosu na početak 2020. godine. Na polju finansija nema naznaka velikih bura i oluja koje mogu bitno oštetiti vaš budžet, po njega ste najveća opasnost upravo vi sa svojim nerezonskim velikim troškovima. Ipak realno je da novca ima i makar malo iznad proseka a bitnije uvećanje prihoda možete očekivati u poslednja dva – tri meseca.

Ljubav:

Vaš lični sjaj i oreol osobe koja sve što poželi može da ostvari daje vam odličnu osnovu sa koje možete krenuti u nove osvajačke ljubavne pohode već od sredine prvog meseca ove godine. Za to bi trebalo da imate nekoliko lepih prilika, a dodatni vetar u leđa daće vam i realno povećana pažnja zainteresovanih osoba iz vašeg poslovnog okruženja. Nema razloga da previše zazirete od spajanja posla i ljubavi, ali ako se odlučite za neku od tih varijanti ipak čuvajte leđa i ugled od potencijalnih govorkanja i spekulacija. Pa kome je u interesu da se dokazuje na ljubavnom planu ili želi samo da uživa u flertovima i avanturama široko mu polje, a za sve one koji su spremni za radikalne rezove i krupne promene u svom ljubavnom životu, povoljan period trajaće sve do prve sedmice avgusta. Posebna preispitivanja i provere tokom juna i jula preživeće one veze ili brakovi koji imaju dovoljno zdravog materijala, koji uz određene korekcije daje dobru osnovu za veru u lepšu budućnost. Ukoliko se ispostavi da su određene pukotine ipak prevelike onda svu pažnju valja usmeriti na ono što dolazi u budućnosti. Uz kraća dva – tri perioda tokom avgusta i oktobra kada je za očekivati da se najviše posvetite sebi, preostali deo do kraja godine donosi još jedan talas povoljne astrološke klime za fina ljubavna iskustva, puna uživanja i strasti i neizbežno makar malo preterivanja. Bilo bi mudro potruditi se da ekstrema bude što manje.

Zdravlje:

Potencijalno osetljive zdravstvene tačke tokom 2020. godine možete na najbolji način sami držati pod kontrolom ukoliko pre svega povedete dovoljno računa o umerenosti, dozirajte unošenje u organizam hranu i piće, ne preterujte sa opuštanjem i slavljem. Ukoliko uspete da makar veći od ovih  upozorenja sprovedete u delo određena opterećenja: želuca, jetre, kardiovaskularnog sistema i neke od žlezda sa unutrašnjim lučenjem, biće u granicama prihvatljivog. Po pitanju raznih preterivanja nešto veća pažnja potrebna je tokom početna dva meseca, zatim tokom većeg dela leta i u periodu od kraja oktobra do sredine decembra. Ne zaboravite da na adekvatan način zaštitite glavu i kičmeni stub, tačnije donji deo leđa, posebno tokom jeseni ove godine.

x