Mesečni horoskop – Ovan

Za period od 01.10.2020 do 31.10.2020

Posao: Pred osobama rođenim u astrološkom znaku Ovna nalazi se mesec dana visoke koncentracije energije promena, koja bi trebalo da se najviše odrazi na sferu profesionalnog angažovanja. Naime, posmatrano iz ugla organizacije i korišćenja energetskih resursa, pre svega na fizičkom planu, već je u toku period u kome je realno očekivati i povremene padove, ali i vidljiva usporavanja u realizaciji svih od ranije dogovorenih poslovnih poduhvata. Uz to, Oktobar donosi i dosta izazova na polju komunikacije i tehničkih detalja u saradnji sa najbližim okruženjem, što može doliti ulje na vatru ideja i razmišljanja o eventualnim profesionalnim promenama. Za očekivati je da temperatura tog plamena dostigne vrhunac u drugoj polovini meseca, kada bi najtipičniji predstavnici ovog zodijačnog sazvežđa morali da obrate dodatnu pažnju na naglost postupaka i ishitrenost odluka. Procesi raznih promena, počev od onih sitnije prirode, pa do okretanja lista na drugu stranu profesionalne knjige, neizostavno idu svojim tokom, pa ako je to već tako onda makar pokušajte da ne „trčite pred rudu“, odnosno dajte sebi vremena i daha da što trezvenije sagledate aktuelnu situaciju i potencijalne nove poslovne mogućnosti. Najverovatnije se neće odmah najdirektnije videti na stanju vašeg bankovnog računa, ali Oktobar donosi i najavu realnih promena u sferi vašeg materijalnog života. Velika je verovatnoća da vas sustignu i neki stari neplaćeni računi, ali posebnu pažnju obratite na balans između pristizanja novca i njegovog trošenja.

Ljubav: Sveopšti talas promena zahvatiće tokom Oktobra još nekoliko segmenata života tipičnih Ovnova, a ljubavna sfera jeste jedna od onih u kojoj je realnije očekivati da kraj meseca dočekate u bitno drugačijem raspoloženju u odnosu na na početak. Dakle, astrološki aspekti ukazuju na malu verovatnoću da osnovni parametri ovnovskog ljubavnog života ostanu isti tokom tridesetak oktobarskih dana, a na koju će stranu ići njihovo pomeranje, zavisiće i vašeg ponašanja. Konstelacija nebeskih tela za konkretne akcije biće Ovnovima naklonjenija u dva kraća vremenska intervala, tokom nekoliko početnih dana i u poslednjoj sedmici Oktobra. U preostalom, većem delu ovog meseca, izražen naboj poprilično opozitnih energija ukazuje na neophodan oprez, prvenstveno u komunikaciji sa dragom osobom. Inače kratak fitilj ovnovskog strpljenja biće povremeno poravnat sa nulom, a na drugoj strani oštrina izgovorenih reči može biti veća nego ikada. Ako uz to dodamo i da nije realno očekivati neko veliko razumevanje druge strane za vašu pojačanu nervozu, onda se zaključci nameću sami. Dodatna talasanja i zatezanja karika na polju emotivno – ljubavnih odnosa nisu preporučljiva, ako vam to nije u interesu, podrazumeva se. Ali, ako ste namerni da nešto menjate u svom ljubavnom životu, onda eto dobre prilike da se aktivno uključite u procese koji opet nekako idu svojim tokom. Ipak, veoma je bitno da dobro odmerite svoje reči i postupke, kako bi izbegli radikalne rezove, odnosno kolateralnu štetu veću od očekivane.

Zdravlje: Uzevši u obzir one najvažnije aspekte, oktobarska konstelacija kosmičke energije, donosi i dosta upozorenja na zdravstvenu problematiku većini osoba rođenih u znaku Ovna. Istina, nema razloga za velike brige, ali biće potrebno dosta mudrosti i racionalnog ponašanja, kako bi što jeftinije prošli, pre svega sa oscilacijama na energetskom planu. Konkretnije to znači – potrudite se da pravite i poštujete balansa između obaveza i odmora, i radite na ojačanju imunološkog sistema.

x