Godišnji horoskop – Ovan

Za period od 01.01.2023 do 31.12.2023

Nova  2023. godina će pripadnicima znaka Ovna doneti dosta promenljivu situaciju na svim poljima, smenjivaće se i dobri i malo manje dobri periodi, ali neće biti izrazito loših meseci. Potrudite se da radite na sebi, ukoliko budete u prilici možete raditi dodatno na svom obrazovanju i nekim novim pravcima duhovnog razvoja. Potrudite se da realizujete svoje ideje, nemojte biti skromni i dozvoliti da vas neko preduhitri ili obe hrabri na poslovnom planu. Obnovite neke zaboravljene kontakte, oživite neki odnos ponovo ali se pripremite i za neka ograničenja u sferi porodičnih odnosa. Polje finansija i karijere tokom cele godine pod dobrim planetarnim uticajima kao i polja studija i svih vidova učenja i obrazovanja.

Posao: Odličan početak  godine za Ovnove na poslovnom planu, udružite snage sa nekim proverenim saradnicima i dajte sebi vetar u leđa. Umete da pronađete pravi način da pristupite osobama koje su vam bitne, ali i da im svoje ideje i rešenja predstavite baš kako treba. Tokom februara i marta imate isti kurs i neophodna vam je ogromna količina energije i dobra organizacija, imate planetarnu podršku. Sitnice su bitne i baš vam one fale da biste završili sve kako treba. Sada je potrebno dosta strpljenja kod vas i spremnost da napravite kompromis. April je mesec u kome morate biti naročito oprezni  da ne biste napravili neke ozbiljnije greške u ovom segmentu. Pojedine kolege se mogu postaviti dosta neprijateljski prema vama, a sigurna sam da ćete čuti i neke tračeve na svoj račun. Pokušajte da se sklonite i ne uplićite se u besmislene rasprave. U maju će sve zavisiti  od vaše inicijative i spremnosti da se upustite i u neke poslove za koje smatrate da su prilično zahtevni. Jun i jul su generalno dobri meseci na poslovnom planu,  imaćete  osećaj da  rešavate poslovne situacije mnogo lakše i brže. Tokom avgusta bićete u malo sporijem ritmu, i nemojte započinjati ništa novo već da privodite kraju sve ono što je ostalo nerešeno i nezavršeno. Septembar donosi haos, hoćete na sto strana, ali to fizički nije moguće. Ne možete  da se organizujete da biste na što lakši način odgovorili na sve to, nemojte biti nervozni, ne raspravljajte i ne ulazite u konflikte. U oktobru i novembru kod vas  postoji volja da stvari dovedete u normalu, napravite bolju organizaciju i završite i svoje obaveze, ali i ono što ste planirali. Imaćete   dovoljno  snage i elana da se izborite, ali ćete se potrošiti u međuljudskim odnosima. Decembar donosi izvesna olakšanja i završetke zaostalih obaveza. Godinu bi trebalo da završite zadovoljni postignutim rezultatima.

Finansije: U prva tri meseca naredne godine situacija sa finansijama biće promenljiva. Tokom februara i marta  vam dolaze i neki veći prilivi koje očekujete duže vreme. Troškovi se sukcesivno smanjuju i morate ih rešavati jedan po jedan. Situacija se značajnije menja na bolje u  maju  i junu, vaši prihodi počinju da rastu i vi se osećate finansijski stabilno. Letnji meseci nisu najsjajniji za zarađivanje ali nećete biti u minusu. I pored smanjenog učinka, bićete zadovoljni. Poslednja četiri meseca mnogo bolja finansijska situacija, možete ući i u neke finansijske transakcije koje podrazumevaju veće rizike. Generalno, budite opušteniji prilikom bilo kakvih novčanih ulaganja,  situacija će se razvijati onako kako želite.

Ljubav: Početkom godine za pripadnike  znaka Ovna postojaće sitni problemi koji će kvariti   komunikaciju i odnos sa partnerom. Realno gledano – sitni su, vi se potrudite da se ne uvećavaju. Ono što je dobro jeste da ćete umeti i vi i druga strana da uspevati da iskontrolišete situaciju. Tokom februara nemojte dozvoliti da pogrešnim  rečima,  izazovete tenziju. Bićete dobro dokle god preskačete one situacije na kojima oboje znate da možete da se sapletete. Između vas i voljene osobe bi tokom marta zbog sitnica mogli da izlete  neki  nerealni sukobi, da vam prosto neće biti jasno da li je moguće da se zbog takvih gluposti svađate. Morate se zbog druge strane potruditi da do toga ne dolazi. Tokom aprila i maja u emotivnim vezama biće teško napraviti kompromis između partnera. Ovo je period kada morate biti dodatno obazrivi, jer postoji mogućnost i većeg udaljavanja. Ne povlačite se, potrebno je da razgovarate i stvari iznesete na čistinu. Jun donosi bolju klimu, posle bure i oluje došlo je stišavanje i sada oboje lakše dišete, očekujući od one druge strane da ne pravi pogrešne korake. Prvi letnji meseci jul i avgust donose vam pregršt smeha, opuštenost i dodatni polet. Otputujte negde sa partnerom i zaboravite sve obaveze. Pokušavate da uzdignete vaš odnos, kroz neke lepe sitnice, kroz vođenje opuštenih razgovora sa voljenom osobom. Tokom septembra ćete biti u lošijem  raspoloženju, ali biste trebali da pokušate da održite stabilnim vaše relacije. Evidentno je zahlađenje i povlačenje i vaša veza je zrela za ozbiljne  promene. Oktobar još uvek nije vreme za tako nešto, ali se potrudite da prevaziđete zajednički loše trenutke.Tokom novembra može doći do ozbiljnijih komplikacija i budite oprezni da ne povredite partnera dodatno. Ovaj period nije jednostavan, vi i voljena osoba ste na različitim talasnim dužinama i vi jednostavno nikako ne uspevate da se sporazumete kako treba. Tokom decembra dolazi do izvesnih poboljšanja, morate se maksimalno napeti i vi i druga strana. Pokažite onaj lepši deo sebe i razveselite partnera. Slobodni Ovnovi, stare simpatije, bivše ljubavi, poneko iz prijateljskog okruženja, jednom rečju dosta osoba iz prošlosti pojavljivaće se na vašem ljubavnom horizontu tokom cele ove godine.

Zdravlje:  Prvi kvartal godine donosi zadovoljavajuću situaciju na  zdravstvenom planu. Najveći problem će vam predstavljati psihičko stanje, malodušnost, blaga depresija. Pokušajte da nađete način da se malo uzdignete i pomognete sami sebi. Maj, jun, jul i avgust mogli biste imati problema tokom ovog perioda sa cirkulacijom, krvnim pritiskom. Takođe obratite pažnju i na ishranu i količinu hrane koju konzumirate. Jesenji meseci donose mogućnost problema sa stomakom, urinarnim traktom, žlezdama. Radite na jačanju imuniteta kroz pravilnu ishranu, unos vitamina i dosta sna.

Muškarac Ovan – gospodin, bez dlake na jeziku

Muškarac Ovan je dostojanstven gospodin, koji drži do sebe. Obično krupne građe, uspravnog držanja, zgodan i jak, on hoda ulicom kao da mu je ceo svet pod nogama.Uprkos svojoj vatrenoj prirodi, ne mora biti non stop besan i žustar. Naprotiv,…

Ovan i ostali horoskopski znaci – slaganje

OVAN – OVAN Posao: Kada je reč o odnosima osoba koje su tipični predstavnici astrološkog znaka Ovna prvenstveno treba uzeti u obzir njihovu jaku energiju i izraženu prirodu lidera, odnosno da najbolje funkcionišu kada su na čelnoj poziciji, jer teško trpe…