Godišnji horoskop – Ovan

Posao:

Godina marljivog i velikog rada očekuje većinu tipičnih predstavnika astrološkog znaka Ovna. Uz veliko profesionalno angažovanje koje vas čeka tokom 2020. godine, u njenom većem delu trebalo bi da vas prati i osećaj časti i ponosa, pa kako priliv energije suštinski nikada nije bio problematičan kod osoba rođenih u prvom znaku Zodijaka, nemojte žaliti rada i truda, satisfakcije ne bi smele da izostanu. Bar što se već pomenute energije tiče početak godine imaćete na veoma visokom nivou adrenalina i taj nivo naglašeno iznad proseka pratiće vas sve do sredine maja. Zbog toga bi bilo logično da se razmašete na sve strane, da ubrzavate već pokrenute projekte i da hrabro krenete u realizaciju novih ideja. Pa čak i ako po nepisanom pravilu malo i raspete svog energetskog potencijala nepremostivih prepreka nema, a potencijalne komplikacije zbog sopstvenog nestrpljenja ili mogućeg sukoba sa autoritetima od sredine februara pa do kraja marta pokušajte da ublažite diplomatskim manirima, nikako lupanjem glavom o zid. Od sredine maja pa do kraja juna za očekivati je da vam povremeno pada nivo energije i tada je važno da se ne preforsirate, odnosno da prebacite na onaj rezervni – program štednje. Novi uzlet radnog elana trebalo bi da se pokrene tokom jula i da vas prati sve do kraja godine, pa u toj drugoj polovini 2020. možete očekivati još bolje rezultate. Tu imate još jedno upozorenje – od kraja prve dekade septembra pa do sredine novembra nemojte da vas zatekne nespremne pojačana konkurencija i isplivavanja na površinu kontraša, pa budite spremni da ponovite neke poteze i tražite potencijalna kompromisna rešenja. Tokom februara, marta i prve dekade aprila postoji veća verovatnoća za manje ili veće nesporazume u komunikaciji i organizaciji poslovnog dela života, pa je tada važno da više puta pročitate i dobro proverite pre nego što nešto potpišete. Slična upozorenja važe i za periode: od sredine juna do sredine jula i od sredine oktobra pa do kraja prve sedmice novembra. Finansijski segment trebalo bi da ima tendenciju uzlazne linije bez obzira na moguće periodične oscilacije. Obratite više pažnje u drugoj polovini godine, tačnije od sredine avgusta, na neke neplanirane ili neočekivano uvećane troškove. Ukoliko to makar solidno amortizujete, pre svega zbog dobro unovčenog i naplaćenog rada kraj godine bi trebalo da dočekate u plusu.

Ljubav:

Izuzimajući periode od sredine januara pa do kraja prve sedmice februara i od sredine maja do kraja juna, veći preostali deo 2020. godine donosi Ovnovima pozitivnu astrološku klimu u sferi ljubavi. Pozitivnu po dva osnova: prvi – upoznavanje novih osoba i nekoliko prilika za uspostavljanje temelja za nove ljubavne priče, doduše za to bi trebalo da imate veće šanse u prvoj polovini godine, a drugi osnov odnosi se na kvalitativne pomake na bolje već postojećih emotivnih veza, bilo da je reč o započinjanju zajedničkog života sa voljenom osobom ili eventualnim veridbama, prosidbama. Za to je za nijansu povoljnija druga polovina godine, pa neće biti iznenađenje ukoliko u drugih šest meseci 2020. među onima koji su ušli u brak i ozvaničili svoj ljubavni život, bude veliki procenat osoba koje su rođene u znaku Ovna. Slobodni i pre svega mlađi predstavnici ovog znaka imaće dobar period za vrlo aktivan ljubavni život, sa akcentom na flertove i avanture, tokom većeg dela februara i marta, zatim jula i novembra, a za sve one koji bi da ih prati mirno more bez većih talasa posebno će biti povoljni: avgust, septembar i veći deo oktobra. Povremeno naiđu dani, sedmice kada su priče i rasprave neminovne a vi se potrudite da ih ne forsirate tokom juna i krajem godine, jer sem tenzija i svađa malo šta dobrog mogu doneti.

Zdravlje:

Pregled potencijalnih zdravstvenih upozorenja za ovu godinu počećemo od glave. Potrudite se da tokom poslednje sedmice marta i prve polovine aprila eskivirate neku makar i sitniju povredu glave, a što se tiče psihičkih opterećenja pa i poneke glavobolje obratite na to više pažnje u periodima od sredine maja do kraja juna, zatim tokom septembra i od sredine novembra do kraja godine. Tokom aprila i septembra veća je verovatnoća nego inače da vam se aktiviraju neki reumatski procesi, a u centralnim delovima proleća i jeseni budite oprezni i revnosni kada su respiratorni sistem i žlezde sa unutrašnjim lučenjem u pitanju.

x