Godišnji horoskop – Ovan

Za period od 01.01.2021 do 31.12.2021

Posao:

Nova 2021. godina trebalo bi da bude stabilnija i generalno uspešnija od prethodne na polju profesionalnih delatnosti kod većine osoba rođenih u astrološkom znaku Ovna. Takav zaključak se može izvesti na osnovu konstelacije nebeskih tela i njihovih tranzita tokom početne godine treće dekade 21. veka, iz ugla dva osnovna kriterijuma: radne energije i voljnog momenta, odnosno ambicija. Izuzimajući tri perioda: ceo Januar, od sredine Juna do kraja Jula i od početka Novembra do sredine Decembra, priliv radne energije bi trebalo da bude stabilan i na visokom nivou.

Posebno valja izdvojiti: Avgust, Septembar i Oktobar kada se od Ovnova može očekivati ekstra pojačano angažovanje, bilo da finiširaju prethodno započete poslove ili da pokrenu najozbiljniju akciju za krupnu promenu profesionalnih delatnosti. Tokom preostalog dela 2021. godine za očekivati je da pripadnici ovog zodijačnog sazvežđa budu u svom inače standardnomm radnom režimu, što prevedeno u praktičan život znači – na liderskoj poziciji i predvodnici ekipe koja pomera granice i gura poslovnu mašinu napred. Za mnoge Ovnove novo leto doneće osećaj lakših ruku i nogu i utisak da mogu uzleteti, kao da im je neko skinuo nevidljivi teret sa ramena. Ipak to zaletanje i uzletanje nije u realnim najavama, a naročito valja biti oprezan tokom Januara i Novembra meseca, kada su moguće i određene komplikovane i konfliktne situacije sa poslovnim okruženjem. Što se tiče prve polovine letnjeg tromesečja, tada je velika verovatnoća za (ne)svesno rasipanje energetskih resursa, pa ma koliko imali rezerve, potrudite se da budete što racionalniji.

Nova godina donosi i makar nekoliko povoljnih prilika da se Ovnovi istaknu na polju organizacije i preuzimanja odgovornosti za nove zaokrete na profesionalnom planu. Za to će pogodniji od ostalih biti periodi: veći deo Aprila, Maj, prva polovina Avgusta, ceo Septembar i prva polovina Decembra meseca. Na drugoj strani tokom Februara i središnjeg dela Novembra biće uvećana koncentracija oprečnih psihološko – mentalnih energetskih procesa, pa će tada Ovnovi, sasvim logično, pokazivati izraženije znake nervoze i nedostatka strpljenja. Ako vam to nije u interesu, pokušajte da sve potencijalne negativne posledice ublažite traganjem za kompromisnim rešenjima. Nova profesionalna godina može doneti veoma lepe satisfakcije onoj grupi Ovnova koji se bave poslovima javne prirode, odnosno čije delatnosti jesu bliske širokoj populaciji. Na drugoj strani neophodan je i oprez više, baš zbog izloženosti ocenama i eventualnim kritikama.

Novac:

Praktično cela 2021. godina obilovaće usponima i padovima u sferi materijalnog dela života. Najvažnije je da prihodi većine Ovnova ne bi trebalo da budu problematični, a poneko prijatno iznenađenje mogu očekivati pre svega u Aprilu i Maju, kao i od sredine Avgusta do sredine Septembra. Ako prihodna strana ne nagoveštava razloge za brigu, onda rashodi i povećani troškovi mogu povremeno prilično ugroziti stabilnost ovnovskog budžeta. To se prvenstveno odnosi na drugu polovinu godine, sa akcentom na dva poslednja meseca, jer se tokom Novembra i Decembra mogu pojaviti dodatni troškovi.

Ljubav, porodica:

Početak novog leta biće obeležen promenljivim kretanjima vetrova na ovnovskom ljubavnom nebu, ali zatim sledi jedan od boljih perioda do kraja godine, koji će biti možda malo upasivljen tokom letnjeg perioda i dešavanjima u Decembru mesecu. Sveukupno, najmanje dve trećine godine biće povoljne da predstavnici ovog astrološkog znaka budu aktivni na polju emotivno – ljubavnih odnosa i realizuju većinu svojih zamisli. Konkretnije to može izgledati ovako. Prvu dekadu Januara Ovnovi dočekuju prilično orni za ljubavne akcije, mada sa malim izgledima za neku ozbiljniju priču, već pre svega sa namerom da se lepo provedu. Naredna dva meseca sledi neka vrsta zatišja, što svakako ne znači potpuno ravnu liniju, bez aktivnosti, već prvenstveno usmerenost ka svođenju računa i raščišćavanju postojećih nedoumica. Taj period, do sredine Marta, većina bi trebalo da iskoristi za simbolično punjenje baterija i pripremu terena za ono sledi posle toga. A u najavi astrološki aspekti donose veoma povoljnu klimu za razne ideje i što je još važnije njihovu uspešnu realizaciju na polju ljubavi. Dakle, od polovine trećeg meseca u godini pa do kraja Maja Ovnovi će imati odlične predispozicije za uspostavljanje kontakata sa novim simpatičnim osobama i postavljanje temelja za trajnije i kvalitetnije partnerske odnose.

Naravno, oni koji već imaju formirane stabilne veze biće u prilici da ih održavaju i eventualno podignu na još viši nivo. Tokom Juna meseca, od treće dekade do Jula pa do kraja druge dekade Avgusta i naročito u poslednjem mesecu godine, ovnovskim najintimnijim željama neće pogodovati konstelacija nebeskih tela, posebno ako baš tada nameravaju da prave krupne promene u svom privatnom životu. Drugim rečima, u pomenutim vremenskim intervalima biće mudrije da silne prohteve i očekivanja spustite na niži nivo od uobičajenih standarda. Ali u sedmicama i mesecima između, itekako valja biti angažovan na polju ljubavi i pokazati najkonkretnije želje i namere. Zbog toga, kod onih kojima je to u interesu, može se očekivati čak i da rade na formalizaciji i ozvaničenju partnerskih veza. Neki od prethodno pomenutih koraka stvoriće i dobru osnovu za formiranje nove porodice ili proširivanje postojeće, a naročito povoljni periodi za to biće: Juni, Juli, treća dekada Avgusta, Septembar i Oktobar. Za one koji planiraju kupovine ili prodaje nekretnina, prva polovina godine biće kud i kamo povoljnija, a posebno od kraja Marta pa do kraja Juna meseca.

Zdravlje:

Prilično dobro i stabilno stanje energetskih resursa, tokom većeg dela 2021. nagoveštavaju godinu bez većih glavobolja izazvanih zdravstvenom problematikom, kod većine osoba rođenih u znaku Ovna. Problemi koji se budu pojavili u sferi zdravlja trebalo bi da budu uglavnom u okvirima već poznatih slabosti, a onda je velika verovatnoća da sve bude sanirano na zadovoljavajući način. Na sitnije fizičke povrede valjalo bi obratiti posebnu pažnju tokom Januara, Februara, Avgusta i prve polovine Septembra. Nešto veće opterećenje glave možete očekivati u Martu i Avgustu, a osetljivost polja genitalija i slabiji imuni sistem biće uočljiviji tokom dva poslednja meseca u godini.

Ovan i ostali horoskopski znaci – slaganje

OVAN – OVAN Posao: Kada je reč o odnosima osoba koje su tipični predstavnici astrološkog znaka Ovna prvenstveno treba uzeti u obzir njihovu jaku energiju i izraženu prirodu lidera, odnosno da najbolje funkcionišu kada su na čelnoj poziciji, jer teško trpe…