Godišnji horoskop – Ovan

Za period od 01.01.2022 do 31.12.2022

Ovnovi će u Novu 2022. godinu uploviti dobrog raspoloženja, prepuni velikih planova i želja da naprave velike životne korake. Potrudite se da ostanete dosledni većini stvari koje ste planirali, ali dobro odredite prioritete i fokusirajte se samo na teme koje su vam najbitnije. Raspoloženje će vam tokom godine varirati od ekstremne minus do ekstremno pozitivne faze, što ne čini ovaj period povoljnim za donošenje velikih odluka. Dosta situacija ćete rešavati uz pomoć saveta prijatelja, što je prirodno jer je polje prijateljstva vaše najviše naglašeno astrološko polje u nastupajućoj godini. Radite na sebi, to je generalni savet, i ne dozvolite sebi velike psihičke padove jer to nije osobina Ovnova.

Posao: Početak godine pripadnici znaka Ovna treba da iskoriste na pravi način jer će u ovom periodu imati dosta povoljnih aspekata da nastave već započete poslove i finaliziraju ih na najbolji mogući način. Ono što nije najpovoljnija okolnost u čitavoj priči je mogućnost  ponavljanje situacija i ispravljanje grešaka i propusta, bilo od strane kolega ili lično vaših što će vam oduzimati dragoceno vreme. Februar donosi neki neočekivan predlog, ili ponudu za saradnju koja menja vašu finansijsku situaciju na bolje. Dobro je razmotrite sve aspekte ponude pre nego što donesete konačnu odluku. Neke stvari polako ali sigurno dolaze na svoje mesto tokom marta, situacija ide u onom pravcu koji vam odgovara. Vi nametnite sebe i time osigurajte kartu za budućnost, za lično napredovanje. April može biti turbulentniji kada su međuljudski odnosi u poslovnom okruženju u pitanju. Savet za vas: ako ne možete da se prilagodite postojećoj situaciji promenite tim sa kojim sarađujete, osvežite ga novim osobama. Tokom maja i juna mogu se otvoriti nove šanse za poslovne početke koji mogu imati veze sa inostranstvom, ili nekim državnim i javnim ustanovama. Uspeh neće izostati ako na vreme uhvatite zalet i nametnete neke svoje nove ideje i zamisli. Tokom jula neki eksterni faktori, globalnog tipa, mogu uticati na dinamiku i uopšte realizaciju poslovnih dogovora, ali tu ništa ne možete da promenite. Avgust je jedan od nepovoljnijih meseci naredne godine, ništa vam neće polaziti za rukom, naročito budite pažljivi kada su finansije u pitanju, neko bi mogao da odigra potez koji bi mogao biti veoma opasan po vas na poslovnom planu. Od septembra kreće povoljniji poslovni trend, imate pomoć proverenog saradnika. U oktobru je neophodan pojačan oprez sa papirologijom, naročito nekim novim ugovorima koje treba da potpisujete, moglo bi doći do nenamerne greške. U poslednja dva meseca 2022. god. vi ćete povlačiti  vrlo proračunate i dobre poteze i to će se odraziti na opšte poslovanje vaše kompanije. Posao će vam ići od ruke, sve ćete lepo da uklopite i budete zadovoljni ostvarenim rezultatima.

Finansije: U prva tri meseca naredne godine situacija sa novcem neće biti najsjajnija. Pola meseca finansijski status je sjajan, a onda odjednom novac nestane kao da ga nikad nije ni bilo. Morate da pokrijete mnoge zaostale troškove, jedina mogućnost pozitivnog finansijskog salda dolazi iz dodatnog posala ili uz pomoć prijatelja. Situacija se menja na bolje tokom aprila, maja i juna, imaćete stabilniju finansijsku poziciju, ne drastično, ali bar nećete biti u minusu. Jul je na ovom polju manje - više solidan, ali u avgustu budite oprezni. Mogući su veći gubici kao rezultat neke loše poslovne procene ili čak gubitak na nekom projektu, verovatno ne vašom greškom. Poslednja četiri meseca finansijska situacija je mnogo bolja, možete se malo opustiti i praviti privatne i poslovne planove.

Ljubav: Početak naredne godine za Ovnove koji su u emotivnim vezama  donosi lepe trenutke sa partnerom, neke novine i iznenađenja priređena od strane osobe koju volite. Tokom februara se potrudite da se opustite i da uživate  u onome što se dešava i u onome što osećate. Kraj marta može doneti veće promene kod onih koji su u dužim vezama, potrudite se da ne slušate savet okoline koliko god se oni trudili da budu dobronamerni. Tokom maja,  partner  i vi možete  biti velika podrška jedno drugom, jer ste oboje stabilni i sigurni. Tokom juna i jula biće naglašeni problemi u komunikaciji, imaćete utisak kao da ne pričate istim jezikom. To se može odraziti na promenu planova za zajedničko letovanje ili nekih drugih krupnijih dogovora. Avgust u prvoj polovini donosi harmonične odnose pa se opustite i uživajte maksimalno. Druga polovina avgusta donosi trzavice i neka suštinska neslaganja. Mesec septembar donosi određeni nesklad u komunikaciji jer srce traži jedno, a  mozak govori nešto drugo. Zbog toga će  odnos sa partnerom oscilirati i bićete time dosta opterećeni. Septembar i oktobar manje više će proteći u nekom mirnom ritmu,  može se reći čak i monotonom. Iskoristite novembar i decembar  za planiranje zajedničkih ciljeva, usmerite svu energiju na vašu vezu. Svaka zajednička aktivnost odisaće pozitivnom energijom i lako ćete se dogovoriti oko svega. Kod slobodnih Ovnova, tokom prva tri meseca naredne godine, dosta toga zanimljivog će se događati u blizini. U ovom periodu mogu da se pokrenu situacije koje će vam doneti neko interesantno poznanstvo. Letnji meseci su više rezervisani za izlaske sa društvom i neke neobavezne relacije sa suprotnim polom, savet je da se ne upuštate ni u šta ozbiljno. Krajem godine vi ste dobro raspoloženi, postoji prostor za puno komunikacije, pa možda i neka ozbiljnija priča bude na pomolu.

Zdravlje: Prva polovina godine dosta stabilna na zdravstvenom planu. Sve vezano za kičmu, zglobove, tetive, pa čak i zube, može donositi sitniju problematiku. Generalni savet bi bio da se više odmarate, posvetite svojoj duhovnoj sferi i tako podignete nivo imuniteta i životne energije. Letnji meseci donose probleme sa varenjem i sa grlom zbog hladnih napitaka. Dosta će vam biti opterećena psiha i imaćete nesanice, pa vam je neophodna meditacija. Jesenji meseci u skladu sa vremenskim prilikama donose probleme sa prehladama, temperaturom, virusima. Radite na jačanju imuniteta kroz pravilnu ishranu, unos vitamina i dosta sna.

Muškarac Ovan – gospodin, bez dlake na jeziku

Muškarac Ovan je dostojanstven gospodin, koji drži do sebe. Obično krupne građe, uspravnog držanja, zgodan i jak, on hoda ulicom kao da mu je ceo svet pod nogama.Uprkos svojoj vatrenoj prirodi, ne mora biti non stop besan i žustar. Naprotiv,…

Ovan i ostali horoskopski znaci – slaganje

OVAN – OVAN Posao: Kada je reč o odnosima osoba koje su tipični predstavnici astrološkog znaka Ovna prvenstveno treba uzeti u obzir njihovu jaku energiju i izraženu prirodu lidera, odnosno da najbolje funkcionišu kada su na čelnoj poziciji, jer teško trpe…