Mesečni horoskop – Rak

Za period od 01.03.2021 do 31.03.2021

Posao: Bez žurbe i pokretanja novih projekata na ličnu inicijativu, to bi trebalo da bude glavni moto Rakovima tokom trećeg meseca u godini na polju profesionalnog angažovanja. Izuzimajući nekoliko početnih martovskih dana, preostali deo perioda biće prožet prilično velikim obimom profesionalnih obaveza, a, uz to, moguća su variranja priliva i nivoa radne energije. Da situacija bude još zamršenija, valja dodati i nestabilno polje komunikacije, sa naglašenim aspektima za oštre verbalne polemike zbog razmimoilaženja sa neposrednim poslovnim okruženjem u sagledavanju aktuelne situacije. Doduše, za to postoji mnogo veća verovatnoća u prvoj polovini Marta, dok su posle toga znatno veći izgledi da Rakovi traže i pronađu kompromisne varijante. U svakom slučaju, pridržavajte se pravila i propisa i, pre svega, čuvajte sebe i svoju poslovnu poziciju od konkurencije koja ne bira sredstva da ostvari ciljeve. Nema ni jednog razloga da se plašite ili povlačite bez borbe, ali biće korisnije ako uspete da izbegnete otvoreni profesionalni rat, posebno tokom prve i druge sedmice ovog meseca. Sve što usledi kasnije daće vam mnogo više prostora i mogućnosti da se izborite sa poslovnim komplikacijama. Najverovatnije manjeg inteziteta, ali određene komplikacije mogu pratiti Rakove tokom Marta i u sferi novca. Tačnije, nisu isključene poteškoće u naplati uloženog rada i truda, a, na drugoj strani, čeka vas i plaćanje nekog ceha koji direktno niste vi napravili. Preporučuje se maksimalno restriktivna štednja.

Ljubav: Mnogo povoljnije okolnosti i astrološki aspekti očekuju najtipičnije Rakove u sferi ljubavi tokom ovog meseca. Preciznije rečeno – sve do kraja treće sedmice Marta predstavnici ovog sazvežđa imaće simboličnu naklonost kosmičke energije za bezmalo sve aktivnosti na polju emotivno – ljubavnih relacija. Ako ste zadovoljni postojećim stanjem svog privatnog života, imaćete vrlo realne izglede da sa takvim osećanjem dočekate početak Aprila, odnosno nema nagoveštaja većih neprijatnih iznenađenja. Ipak, neće smetati doza opreza u sferi komunikacije, jer će rakovski fitilj biti kraći nego inače. Za očekivati je, takođe, da i druga strana povuče poneki potez koji jeste za kritiku, ali razmislite o blažoj varijanti osude. Ukoliko, pak, dođe do manjih čarki, bićete u solidnoj poziciji da vrlo brzo sve vratite u normalu. Oni Rakovi koji nisu zadovoljni aktuelnim stanjem svog ljubavnog života mogu očekivati više od jedne situacije sa povoljnim sticajem okolnosti da naprave neki konkretan potez i korak ka zbližavanju sa osobom koja već duži period privlači vašu pažnju. Nemojte žaliti truda i energije da to učinite, jer sve ukazuje na pozitivnu povratnu reakciju, odnosno veliki su izgledi da dobijete višestruku satisfakciju. Kao poseban detalj treba istaći mogućnost da vam krajem meseca život ponudi varijantu spajanja posla i ljubavi. Prvo, okrenite se oko sebe u poslovnom ambijentu i osmotrite malo bolje potencijalne simpatije, a onda dobro razmislite umete li da držite račune čistim kako bi ljubav duže trajala.

Zdravlje: Uglavnom dobro poznate slabosti i osetljive tačke u sferi zdravlja biće predmet pažnje Rakova u ovom mesecu. Mala je verovatnoća da vas zadesi neka iole veća nevolja sa nepoznatim detaljima. Zbog toga je logično zaključiti – za mirniju glavu i manje briga biće dovoljno da prvenstveno primenjujete sve već preporučene mere opreza i predostrožnih radnji, a osim toga, ako zatreba, za dodatni savet pitajte medicinski stručnu osobu, alternativu ostavite za neku drugu situaciju.