Mesečni horoskop – Rak

Za period od 01.12.2020 do 31.12.2020

Posao: Prilično oprečni astrološki aspekti najavljuju zanimljiv, ali sigurno nimalo lak mesec za Rakove na polju profesionalnih aktivnosti. Naime, bezmalo ceo Decembar nivo radne energije trebalo bi da bude visok, čak povremeno iznad uobičajenog proseka, ali Rakovima neće biti lako da usmere i kanališu sav taj potencijal. Naprotiv, velika je verovatnoća da povremeno dođe do zagušenja poslovnih aktivnosti, pre svega zbog obaveza na više paralelnih koloseka. Zbog toga je krucijalno važno da poradite na dodatnoj reorganizaciji profesionalnih obaveza i, onoliko koliko bude moguće, radite jednu po jednu stvar. Razni faktori sa strane unosiće dodatnu tenziju, ali makar svoj deo uradite onako kako vama najviše odgovara. Naročito je bitno da izbegnete trku sa vremenom ili nekom poslovnom konkurencijom, jer to nikako nisu okolnosti koje odgovaraju rakovskim prirodnim predispozicijama. Ukoliko uspete da sačuvate dovoljno energije i snage, onda vas u trećoj dekadi Decembra čekaju solidne okolnosti da nešto od toga naplatite i u praktičnom primeru relizujete - bilo da uspešno sprovedete svoje zamisli, kritikovane od drugih, ili čak da dobijete neko skromnije priznanje od nadređenih na profesionalnoj hijerarhijskoj letvici. Za većinu Rakova kraj meseca može doneti i par pozitivnih iznenađenja kada su u pitanju dešavanja na polju novca. Preciznije rečeno – za očekivati je da naplatite neka zaostala potraživanja ili dugovanja koja ste možda i zaboravili. Potrudite se da iskontrolišete potrošnju u prvoj polovini meseca.

Ljubav: Praktično potpuno obrnut redosled pratećih okolnosti pratiće Rakove tokom Decembra u sferi ljubavi. Prva polovina meseca trebalo bi da protekne u znaku pozitivne energije, kako rakovske tako i onih osoba koje privlače vašu pažnju, dok će u preostalom delu perioda fokus biti na ličnim pitanjima i dilemama na polju emotivno – ljubavnih relacija. Važno je naglasiti da prva i druga sedmica Decembra donose pozitivne ljubavne vetrove za suštinska pitanja, ona koja se tiču zajedničkih aktivnosti i suživota sa dragom osobom. Zbog toga je realno očekivati da brojni pripadnici ovog sazvežđa požele i predlože dizanje na viši nivo već postojećih partnerskih odnosa, a realizacija svega ipak zavisi i od druge strane. Nije loš period i za početak neke potpuno nove ljubavne priče, mada nema u najavi aspekata za brzu i efikasnu realizaciju. Eventualno uspostavljanje stabilnog temelja za novu ljubavnu kuću, a onda korak po korak, vreme radi za vas, bar kada su ozbiljne stvari u pitanju. Usporeno odmotavanje ljubavnog konca tokom treće i četvrte sedmice meseca ukazuje na opuštenije ponašanje Rakova, bez tenzija i forsiranja važnih zajedničkih partnerskih detalja. Na drugoj strani, to će biti vrlo dobar period da se više nego inače pozabavite sobom i sopstvenim dilema u ovoj životnoj sferi. Pa, ukoliko imate materijala za takvu rabotu eto dobre prilike za lično resetovanje u sferi ljubavi i da se praktično iskoristi period. Nemojte samo otići u krajnost i potpuno zapostaviti drugu stranu i one osnovne potrebe drage osobe.

Zdravlje: Nekoliko detalja valja ozbiljno shvatiti i na pravi način se postaviti, ukoliko želite da presek stanja u sferi zdravlja na kraju Decembra dočekate na zadovoljavajućem nivou. Prioritet zaštite treba da budu probavni i imunološki sistem, odnosno redovnost i pravilnost ishrane, kao i podizanje sopstvene zaštite organizma. Moguće su povremene glavobolje slabijeg inteziteta, kao i alergijske reakcije kože, naročito onih njenih delova koji nisu pokriveni odećom.

x