Godišnji horoskop – Rak

Za period od 01.01.2023 do 31.12.2023

Nova 2023. godina donosi Rakovima dosta raznoliku situaciju u sferi poslovnih planova. Imaćete najmanje jednu dilemu, dobro razmislite pre nego potpišete neke papire. Morate malo fleksibilnije da pristupate saradnicima i pažljivije slušate šta imaju da vam kažu, dajte prostora i nekim idejama koje nisu vaše. Neke probleme iz prošlosti pokušajte da rešite na neki novi način, nemojte da preuveličavate u sopstvenim očima stvari to može da vam bude kamen spoticanja. Pokušajte da se družite što više sa starim prijateljima, ali u isto vreme dajte prostora i novim ljudima. Nemojte da imate nerealna očekivanja i pravite planove za koje u startu vidite da su teško ostvarljivi. Pazite na rokove, ne dozvolite da vas drugi čekaju i ne šaljite neke pogrešne slike o sebi u javnost.

Posao: Početak meseca obeležiće neka komplikovana priča, sa nekim koga baš ne poznajete najbolje. U poslovnom segmentu čekate nešto, vi ste uradili ono što je do vas i sada treba biti strpljiv što se rezultata tiče. Februar donosi nov princip i model poslovanja, fokus vaše energije pregrupisavanje vaših saradnika radi veće produktivnosti. Vi ćete imati osećaj da je potrebno da se izolujete i na  studiozan način napravite redosled i raspored svojih obaveza, posla, ali i mogućnosti. U martu mesecu poslovni tokovi se odvijaju onoliko normalno koliko je to moguće u postojećim uslovima. Tokom aprila pokušavaćete   da neke situacije rešite ili pokrenete i na vreme da preispitate gde ste grešili i da pokušate ponovo. Tokom maja i juna situacija je prilično stabilna na poslovnom planu, nemate nekih većih zastoja. Nemojte strahovati za svoju poslovnu budućnost,  ovo je  period raščišćavanja situacije  i rezultat  će biti povoljan po vas. U julu mesecu posao je u drugom planu,  vreme je za odmor. Tokom avgusta vraćate se ponovo u svoju svakodnevnicu, ali imate i dosta novih izazova. U periodu ste kada trebate da pokažete šta znate i  neke šanse će da se pred vama otvore, bez obzira da li ste ih očekivali ili ne. Tokom septembra neke situacije jednostavno ne možete da pokrenete, bez obzira na količinu truda koju ulažete. Promene koje pokušavate da uvedete ne daju nikakve rezultate i imate osećaj da čak stagnirate ili idete korak unazad. Poslednja tri meseca nastupajuće godine doneće vam postepeno poboljšanje situacije na poslovnom planu. Bićete u mnogo boljem raspoloženju, i uspevate da završite sve što ste planirali. Ispoštujte dogovore koje ste napravili, nemojte da kasnite sa rokovima i stvarate loš imidž.

Finansije: 2023. godina za Rakove u finansijskoj sferi biće promenljiva. U prva tri meseca trošićete više nego što ste planirali,  prilivi  će biti redovni. Iako vam neke novčane situacije trenutno deluju kao maltene pa nerešive, ipak će se pronaći pravi način da krajnjim rezultatom budete zadovoljni.  U periodu od aprila do juna nema značajnih  promena, ali nema  pogoršanja trenutne situacije. Dugoročne ciljeve ostavite za neka druga vremena. Od jula do oktobra borićete se sa zaostalim potraživanjima. Čuvajte se svađa i bilo kakvih sukoba. Završili ste sa većim  troškovima, podmirili obaveze koje su vam stvarale glavobolju i sada možete da krenete dalje u mnogo opuštenijem fazonu.

Ljubav: Početak godine je dobar, vi ste dobro raspoloženi i delujete pozitivno na ljude. Emotivni partner i vi ćete imati malo problema da se usaglasite tokom februara.  Vi biste da se nešto dešava, da izlazite, da se družite sa zanimljivim ljudima, da uvedete neke promene u ustaljenu svakodnevicu a partner se ponaša dosta opreznije. U martu mesecu odnos je neutralan, više usmeren na zajedničke aktivnosti i užitak, manje na  ozbiljnije teme. Tokom aprila,  mnogo toga je na vašoj strani bez obzira da li želite da vam se nešto novo dogodi u ljubavi ili biste da se usmerite ka nekome iz prošlosti. Inicijativa bi trebala da ide sa vaše strane. Maj i jun su dobri meseci u kojima ćete imati relativno mirnu situaciju. Vaš odnos je u ovom periodu  neutralan,  usmeren na zajedničke aktivnosti i užitak, manje na  ozbiljnije teme. Tokom jula potrudite se da sa voljenom osobom bude otvorenosti, iskrenosti ali i nekih aktivnosti koje će prijati oboma. Avgust i septembar donose pokušaje da svoje probleme izložite prijateljima. Pokrenućete  se u potpunosti iz neke učmalosti, sami sa sobom po pitanjima koja su vas mučila, rekli šta ste imali i sada možete sa partnerom da funkcionišete baš onako kako treba. U septembru i oktobru imaćete potrebu da nešto promenite u svojim emotivnim relacijama. Ne možete da podnosite nedefinisane situacije, čudna ponašanja partnera i nedovoljnu komunikaciju. Imate osećaj da se ništa ne rešava, već da se samo vrtite u krug. Novembar i decembar donose stišavanje postojećih problema kod zauzetih pripadnika znaka Raka. Pokušajte da se malo više povežete, da nađete neke zajedničke aktivnosti i interesovanja, da se ne biste samo u prolazu pozdravljali. Slobodnim pripadnicima  znaka Raka slede nova poznanstva ili bivši partneri koji  vam upadaju u život.  Vi  nećete znati šta da radite ni sa jednima ni sa drugima. Malo je verovatno da ćete istinski biti otvoreni da nekome posvetite vašu pažnju, a kamoli poverenje. Bićete fokusirani na posao i druge sfere života pa neće biti jedino bitno da se bavite ljubavlju ove godine.

Zdravlje:  Prva polovina godine donosi variranje vazdušnog pritiska i promenljivo vreme koje vam uopšte neće prijati. Postajete nervozni, razdražljivi, ne možete da spavate kako treba, a možete imati i probleme sa glavoboljama. Pozabavite se svojim i fizičkim i mentalnim zdravljem na malo ozbiljniji način. U letnjim mesecima problemi sa grlom, varenjem,  generalna iscrpljenost organizma. Odmarajte se, konzumirajte više čajeva, više svežeg voća i povrća. Jesenji period donosi bolju zdravstvenu sliku, vi se više krećite.

Rak i ostali horoskopski znaci – slaganje

RAK – OVAN Posao: Evo jedne od praktičnijih, i u realnom životu vrlo često prisutnih uspešnih profesionalnih timova. Najčešće tiha i nenametljiva priroda tipičnih Rakova, nije ometajući faktor za sve one…