Godišnji horoskop – Rak

Za period od 01.01.2022 do 31.12.2022

Rakovima 2022. godina donosi dosta izazova na svim životnim poljima. Mnoge stvari će vam ići od ruke za koje do sada niste ni mogli da pomislite da bi mogli da završite, ali i obrnuto neke lagane nećete moći da završite. Ovo je period gde ćete malo više biti okrenuti sebi lično, porodici, domu, partneru nego poslu, prijateljima i javnosti uopšte. Fokus je na vama i na vašim problemima, biće dosta peripetija oko novca naročito ako ste u nekom naslednom postupku ili ste pak u fazi podizanja nekog većeg kredita. Vaše zdravlje je malo na udaru, pričuvajte se prevelike nervoze, a naročito u komunikaciji sa okolinom možete biti burniji nego inače.

Posao: Potencijalno odličan mesec je januar, usmerite sve svoje snage ka postavljenim  ciljevima. Na samom kraju meseca pokušajte  da izbegnete verbalne nesuglasice sa bližim poslovnim saradnicima, biće poprilično napeto. Februar donosi poboljšanje finansijske situacije, mogu vam  biti vraćeni svi dugovi. Već pokrenute projekte  uspešno ćete privesti kraju. Prva polovina marta će proteći bez većih prepreka na profesionalnom planu, u drugoj polovini problemi u komunikaciji sa saradnicima. Novčana situacija promenljiva, ne ulećite u bespotrebne rizike. April nepovoljan u svakom segmentu posla, pokušajte da ga pregrmite sa što manje stresa i nikako ne ulazite u neke neproverene poslovne kombinacije. Tokom meseca maja imaćete povećan obim obaveza i verovatno će biti neophodna   reorganizacija, obavezno  zatražite pomoć saradnika od poverenja. Jun mesec donosi veće izazove u verbalnoj komunikaciji i sa nadređenima sa saradnicima, moguć i konflikt koji će prouzrokovati prekid neke saradnje. Jul najizazovniji mesec na poslovnom planu, zbog izrazito loše planetarne postavke. Nepovoljne su poslovne okolnosti, a vi možete biti u određenoj meri iskorišćeni i izmanipulisani od  nekorektnih saradnika. Avgust ne nosi  krupnija dešavanja i značajnije promene na polju posla, situacija će se malo primiriti. U septembru naročit oprez sa finansijama, mogli biste vi da napravite neki previd a moglo bi da vam se desi da neki saradnik ima nameru da vas ošteti. Oktobar  i novembar generalno stabilni meseci, osim što će vam  dosta vremena i energije oduzeti  rešavanje problema zaostalih iz prethodnog perioda. Požurivanjem i forsiranjem saradnika ništa nećete postići,  pokušajte da pronađete neko kompromisno rešenje. Decembar završavate u jakom ritmu, ali većina stvari će doći na svoje mesto.

Finansije: 2022. godina za Rakove u finansijskom pogledu je bolja nego prethodna godina. U prva tri meseca oscilatorno biće i većih priliva, ali i perioda stagnacije i većih rashoda na koje niste računali. U periodu od aprila do juna nema značajnih  promena u sferi novca, ali nema  pogoršanja trenutne situacije. Rakovi bi trebalo da budu obazrivi  sa novcem i ne troše veće sume nego što je neophodno. Jul nepovoljan za ulaganja, za nijansu bolja situacija u avgustu, ali i dalje nije vreme za veće poslovne korake. Septembar donosi dosta neprijatnih situacija, neočekivanih obrta, situaciju toplo - hladno. Poslednja tri meseca naredne godine  biće   benefite,  poboljšanja novčanih primanja, vi ćete vratiti sve dugove i biti značajno psihički rasterećeni.

Ljubav: Za zauzete predstavnike znaka Raka početak naredne godine dinamičan. Imate mogućnost da činite lepe stvari, ali i bez očekivanja biće vam vraćeno višestruko od partnera. Tokom februara iskoristite pozitivne aspekte i pozabavite se planovima za neka zajednička ulaganja u vašem domu ili planiranju nekog bitnijeg zajedničkog troška. Mart rezervisan za porodična okupljanja, druženje sa zajedničkim prijateljima i malo više izlazaka. Početak aprila oslikan malo napetijom situacijom u vašem okruženju, biće dinamičnije pa to samim tim izaziva malo više napetosti  u komunikaciji sa partnerom. Maj dobra energija u vazduhu,  sve je na vašoj strani pa se trud isplati i nemojte posustajati i činite svaki dan sve lepšim i lepšim. Jun, jul i avgust  težak  period za partnerske odnose, jer nijedna  strana nema razumevanja za  probleme druge strane i naglašena je međusobna neusklađenost na svim poljima. Biće mnogo napetosti i nervoze, inicirano sa obe strane podjednako. Morate u komunikaciju uneti  više samokontrole i izbeći konflikte koji mogu da prerastu u ozbiljnije sukobe. Tokom septembra  period   samopreispitivanja u vezi celokupne situacije, sa obe strane. Oktobar donosi stabilizaciju odnosa i pravljenje zajedničkih planova. U novembru opet neka toplo- hladno situacija, ali srećom kratkotrajno. Decembar i kraj godine, donose bolju atmosferu u vaš odnos i popravku raspoloženja. Ovo je mesec u kome treba da budete darežljivi prema partneru, biće vam adekvatno uzvraćeno. Slobodnim Rakovima u prva tri meseca se savetuje proširivanje kruga prijatelja, više kretanja, okupljanja, putovanja, bez nekog preteranog akcenta na vezivanju. Letnji meseci nisu preporučljivi za neke ozbiljnije priče provedite ih što opuštenije. Druga polovina godine  donosi bolje prilike i to u nenadanim situacijama.

Zdravlje:  Prva polovina godine donosi pojačan stres i nervozu i to se odražava bolove u vratu, glavobolju i depresiju. Pozabavite se svojim i fizičkim i mentalnim zdravljem na malo ozbiljniji način. U letnjim mesecima zdravlje dobro, bavite se svojom fizičkom kondicijom, zdravom ishranom i jogom. Jesenji period donosi izvesne zdravstvene oscilacije vezane za pad imuniteta. Osetljivi respiratorni organi na prvom mestu, ali može biti na udaru i hormonski status.

Rak i ostali horoskopski znaci – slaganje

RAK – OVAN Posao: Evo jedne od praktičnijih, i u realnom životu vrlo često prisutnih uspešnih profesionalnih timova. Najčešće tiha i nenametljiva priroda tipičnih Rakova, nije ometajući faktor za sve one…