Godišnji horoskop – Rak

Posao:

Početak radne godine za Rakove može se okvalifikovati ocenom – odličan pet, bar što se tiče energetskog potencijala, i na sličnom nivou trebalo bi da ostane najmanje do kraja marta. Većina osoba rođenih u ovom znaku imaće priliku da brže i efikasnije zavrašava svoje obaveze, ali i da makar malo pomogne najbližim saradnicima. Januar i februar biće vam posebno povoljni za ličnu promociju i avanzovanje na hijerarhijskoj lestvici – to se prvenstveno odnosi na one koji funkcionišu kao delovi velikih sistema, dok će privatnici i tzv. slobodni strelci višak energije moći da usmeri u sekundarne delatnosti. Izuzimajući period od početka aprila do sredine maja, kada je važno da budete veoma racionalni sa potrošnjom energije, ona ne bi trebalo da bude problem u preostalom delu godine, jer se očekuje priliv kontinuirano dobar sa povremenim iskakanjem iznad proseka. Ono što može predstavljati potencijalne probleme jesu dodatne nametnute obaveze od strane autoriteta, i u hodu brze promene tehničkih i drugih uslova koje Rakovima uglavnom ne padaju lako. Po tom pitanju veći oprez biće potreban tokom avgusta, većeg dela septembra i decembra meseca. Nemojte ustuknuti bez borbe, olako dozvoliti da vas bilo ko dovede u podređenu poziciju, ali je stvar mudrosti da dobro procenite situaciju, pa ako je bolje za nijansu se primiriti i štošta istrpeti – naravno do određene granice, a onda u pravom trenutku podići glavu i izboriti se za svoje interese. Sve prethodno rečeno biće vam lakše da sprovedete ukoliko budete imali zaleđinu u smislu dobrog, proverenog i stručnog prijatelja. Što se tiče komunikativno – organizasijckog dela profesionalnog života tu je slika znatno šarenija. Imaćete odličnih perioda za uspešno sprovođenje svojih ideja – tokom druge polovine marta, aprila i do polovine maja, zatim uspostavljanje kontakata sa potencijalno novim saradnicima – tokom jula i avgusta, ali bilo bi dobro da budete strpljivi i pre svega precizni u komunikaciji sa poslovnim okruženjem tokom februara, septembra i novembra. Dakle potrudite se da izbegne krupnije nesporazume, ali ako dođe do povremenih šumova, pobrkanih poruka i pogrešno shvaćenih instrukcija, nemojte se inatiti, potražite kompromisno rešenje. Nivo materijalne sigurnosti direktno je povezan sa efikasnošću na poslu, pa one uspešne profesionalne periode i dobru zaradu iskoristite da odvojite neki dinar sa strane, uštedite, tokom aprila i maja pokušajte da izbegnete nesmotrenost i eventualne kaznene troškove.

Ljubav:

Pomalo uspavan i nekako nezainteresovan ulazak u novu godinu na ljubavnom polju mogao bi da potraje bezmalo do početka proleća 2020. tako će i biti ako se vi ne potrudite i makar malo ne zatalasate emotivnu baricu. Doduše neki ekstra veliki angažman i nije preporučljiv jer astrološki aspekti ukazuju da nije povoljan period za značajne osvajačke pohode i krupne promene. Dolazak proleća Rakovima bi trebalo da otvori znatno šire ljubavne horizonte i najavi povoljniju klimu za promene. U periodu od prve sedmice avgusta pa praktično do kraja oktobra realno je da očekujete više prilika za nova poznanstva, ali pre toga valjalo bi da se pozabavite već postojećim emotivnim stanjem, odnosno da preispitate stabilnost partnerskih odnosa ili ako ste slobodni da pripremite sebe za drugačiji stav i ponašanje u budućem periodu. Drugim rečima promene u najavi znatno teže će zaživeti ukoliko ne napravite zaokrete najpre u svojoj glavi. Najbolji test za to imaćete tokom druge polovine leta i početka jeseni kada vas očekuju potencijalni novi ljubavni izazovi, počev od poslovnog okruženja, zatim testiranja drugarsko – prijateljskih veza do povećanog interesovanja osoba koje nisu slobodne. Za mnoge Rakove to će biti veliko iskušenje, ne samo za one zauzete već i za slobodnjake koji bi da iskorače iz uobičajene emotivne svakodnevnice. Poslednja dva meseca donose mirniji klimu pogodnu za svođenje računa, bilo da je reč o stavljanju tačke na nešto što se nije pokazalo dovoljno dobrim ili da se lepe priče krunišu brakom. Kada se uzmu u obzir najvažniji parametri na kraju ove godine Rakovi bi trebalo da imaju znatno više lepih trenutaka za sećanje od onih koji su za zaborav.

Zdravlje:

Prvi kvartal 2020. godine donosi manju potrošnju energije i smanjenu fizičku aktivnost, što ne mora da se odrazi na zdravlje, ali upozorava na smanjenu otpornost organizma i povremene padove imunog sistema. Dakle napravite bolju organizaciju i aktivirajte se uz ažurnije konzumiranje vitamina, minerala, voća, povrća. Tokom većeg dela godine probava i mali stomak, inače hronično osetljive tačke Rakova, trebalo bi da budu u sasvim zadovoljavajućem stanju, a par sitnica tokom leta ipak vas može podsetiti da ne zaboravite te delove tela. Ukoliko želite da istopite koji kilogram viška imaćete povoljan period tokom središnjih meseci godine, uz dodatak da izbegnete nagli gubitak kilaže koji može ugroziti zdravlje.

x