Godišnji horoskop – Rak

Za period od 01.01.2021 do 31.12.2021

Posao:

Rasterećenje, osećaj bolje usklađenosti između konkretne realizacije postavljenih profesionalnih zadataka i ostvarenih rezultata, i na kraju znatno više vremena za druge životne sfere, to bi trebalo da budu osnovna obeležja poslovne 2021. godine kod tipičnih Rakova. Istina, prelivanje napornog perioda iz većeg dela prošle godine u sferi profesionalnih delatnosti, produžiće se najverovatnije bar do sredine prvog meseca nove godine, ali već posle toga konstelacija nebeskih tela nagoveštava mnogo povoljnije aspekte za bezmalo sve poslovne aktivnosti. Brojnim Rakovima trebaće još neko vreme da završe neke zaostale obaveze, što će sigurno ići za nijansu lakše i brže uz pomoć sa strane, ako je možete angažovati. Izuzimajući dve trećine Marta i približno toliko Aprila, kada je moguće da odu u drugu krajnost – velikog opuštanja i nepoštovanja prioriteta profesionalnih obaveza, pripadnici ovog zodijačnog sazvežđa imaće sve do kraja druge dekade Septembra odlične ili vrlo dobre uslove za uspešno savladavanje prepreka na profesionalnom putu. U preostalom delu godine nije realno očekivati bitnije pogoršanje klime za ključne poslove, ali postoji velika verovatnoća za bočne vetrove sa strane, koji donekle mogu zakomplikovati prvenstveno odnose sa bliskim saradnicima. Dakle, u poslednjem kvartalu 2021. obratite adekvatnu pažnju na preciznost komunikacije i sopstvenu neodređenost, da neobjektivnim kritičarima ne dajete materijal za otrovne strelice prema vama. Ako vas poneka i zakači, biće to najverovatnije samo mali podsetnik na neophodan oprez. A možda na još veći oprez ukazuju astrološki aspekti koji najavljuju angažovanje Rakova na polju tzv. sekundarnih delatnosti, odnosno nekog hobija za sebe i svoju dušu. Uz dobru organizaciju i vođenje računa o balansu između fizički obaveza i neophodnog vremena za odmor, nema razloga da odustajete od bilo čega.Specifično iskušenje može predstavljati i ponuda za neki poslić, koji nikada do tada niste radili, onako neformalno uz verbalni dogovor. Dobro razmislite pre nego što odgovorite na takvu ponudu. U svakom slučaju tradicionalno vredna i marljiva rakovska poslovna filozofija pretrpeće određene korekcije, ali bi jači utisak trebalo da ostavi osećaj rasterećanja i bolje raspoloženje kao posledica manjeg pritiska. Pa iako nije realno da se naprave neki krupni koraci napred, odnosno drastične promene na polju profesionalnih delatnosti, sve ostalo biće sasvim dovoljno da Rakovi kraj poslovne godine dočekaju zadovoljniji nego što su bili na njenom početku.

Novac:

Takav razvoj događaja na poslovnom planu ne nagoveštava neprijatna iznenađenja i veće probleme u sferi novca. Za očekivati je da materijalna satisfakcija bude uglavnom odgovarajuća uloženom trudu, a najveću glavobolju mogle bi da izazovu komplikacije formalne prirode prilikom kupovina ili prodaja, odnosno nekih drugih transakcija materijalne prirode. Konsultacija sa provereno stručnom osobom i detaljnija provera uslova i sitnica koje se obično nalaze između redova, biće dovoljna za spokojniji san.

Ljubav, porodica:

Bilo bi lepo i verovatno oberučke prihvaćeno od većine Rakova, kada bi kraj godine u sferi ljubavi bio sličan onom scenariju na profesionalnom planu. Za tako nešto postoje solidne šanse, samo što će tok godišnjih dešavanja biti mnogo promenljiviji i sa brojnim ljubavnim oscilacijama, koje će zahtevati i adekvatnu dozu fleksibilnosti. Istine radi ta prilagodljivost nikada nije jača rakovska strana u sferi ljubavi, ali godina 2021. mogla bi da donese i neke nove nijanse, do sada nepoznate za ovaj znak. Te promene u ponašanju prvenstveno bi trebalo da se vide kod pripadnika mlađih generacija Rakova, dok će oni stariji i životno iskusniji biti na većim iskušenjima da preispitaju i koriguju svoje osnovne ljubavne principe. Prvi mesec u godini donosi uglavnom uravnoteženu energiju, bez jakih indicija za veća talasanja, ali posle toga sledi ciklus od nepunih pet meseci, u kome se mogu očekivati i najkonkretnije inicijative za manje ili veće promene na polju emotivno – ljubavnih odnosa. Prilika za nove susrete ili vođenje najozbiljnih razgovora sa ljubavnom tematikom trebalo bi da bude nekoliko, ali tu su moguće velike razlike u svim pratećim okolnostima. Preciznije rečeno – Februar i Maj nisu najpovoljniji meseci za rakovsku inicijativu, pa ako vam se „nameste izazovne okolnosti“ ostaje da mudro promišljate pre povlačenja važnih poteza. U tom periodu nisu isključene i nepredvidive reakcije druge strane, pa budite pripravni na eskivaže. Preostali deo prve polovine 2021. godine donosi još veću koncentraciju energije promena, samo uz potencijalno bolju procenu situacije i kontrolu ponašanja Rakova. Zbog toga je logično da tada budete hrabriji i preduzimljiviji, ali nemojte srljati jer još povoljniji period čeka vas do kraja godine. Konkretnije tokom: Avgusta, Septembra, Novembra i Decembra imaćete odlične predispozicije za izražavanje svih onih najdubljih emocija i osećanja koje osećate prema dragoj osobi, što na kraju godine može rezultirati obostranim zadovoljstvom. Oni Rakovi kojima će primarni cilj biti samo lepota doživljaja bez velikih obećanja i obaveza, mogu uključiti sve ljubavne senzore i prepustiti se životnim tokovima. Ovakav razvoj događaja, sasvim logično neće doprineti pozitivnim promenama u sferi doma, porodice, a na vama je da eventualnim preterivanjem ne narušite do tada postavljene relacije. Bez obzira na par mogućih iskakanja ipak je mnogo veća verovatnoća da sve ostane u granicama rakovskih želja i objektivnih mogućnosti, bez drastično loših posledica u konačnom godišnjem podvlačenju crte.

Zdravlje:

Objektivno analizirajući presek potencijalno zdravstveno osetljivih tačaka za 2021. godinu, nema nagoveštaja razloga za velike brige, naročito one izazvane neočekivanim problemima. To znači da će Rakovima prioritet biti pre svega da ispoštuju već poznata upozorenja u vezi zaštite kompletnog probavnog sistema, bazirano na redovnosti i pravilnosti ishrane. Zatim je za očekivati i bar jednu rutinsku kontrolu kardio – vaskularnog sistema i rada srćanog mišića, i na kraju sigurno će koristiti i pojačane fizičke aktivnosti rekreativnog tipa, kao i konsultacija sa zdravstveno kompetentnom osobom pre nego što se preduzmu mere protiv alergijskih reakcija kože.