Mesečni horoskop za sve znake zodijaka

Pročitajte šta vam zvezde savetuju u ovom mesecu od 01.05.2024 do 31.05.2024 vezano za posao, ljubav i zdravlje.

Posao: Početak meseca obeležiće uzburkani  događaji i pojava noVih ideja u poslovnom segmentu. Od 02-06.05. solidna   poslovna situacija, napredovanja i nove poslovne pozicije i šanse neće vas zaobići. Vama će se činiti  da se  vrtite u krug, to je vaš subjektivni doživljaj. 06-12.05. neko će od vas zahtevati da se prilagodite, iako Vi niste najbolji model ličnosti koji se lako  prilagođava drugima. Imate potrebu da preispitujete sebe  i svoje poteze i odluke iz prethodnog perioda. 12-22.05. velike mogućnosti promena, nove šanse koje će se otvoriti kroz kontakte koje ste ostvarili, a moguće je i da Vas neko od prijatelja pogura i protežira u pravom smeru. Od 25.05. neki od vas mogu pokrenuti nove poslovne priče ili čak nove načine zarađivanja. Iskoristite podršku koja vam se u ovom periodu nudi, prihvatite prilike koje će se pojaViti. Krajem meseca iznesite ideju o unapređivanju sredstava rada, modernizaciji, baš zbog pitanja dinamike. Neki iznenadni pritisci mogu vam  poremetiti planove, terajući Vas da se bakćete sa nečim što ste već mislili da ste završili, ali i to ćete izgurati.

Ljubav: PrVi deo maja za Ovnove koji su u emotivnim vezama je  dobar,  možete  uspostaViti bolji kontakt sa partnerom, pa se zato i potrudite maksimalno. Pred vama su dani koji će biti  promenljiVi, ali Vi će te uspeti da uhvatite priključke sa partnerom. Planirajte putovanje I izlaske sa prijateljima, sve vidove okupljanja I druženja. Druga polovina meseca  u emotivnim odnosima zahteva više komunikacije u odnosu sa partnerom. Potrudite se da ne provocirate i ne podbadate jedno drugo ako neke stvari koje ne biste želeli dobiju dimenzije velikih problema i nesuglasica. Do kraja meseca je  stabilizacija odnosa. Rešenje je da  treba  da istrajete i nastavite sa pokušavanjem da vratite svoju vezu u neke normalnije i stabilnije tokove. Vi ste nervozni,  kao I partner, i imate potrebu da se non stop raspravljate, svađate. Neophodno je da se nešto promeni, da bi razbili ustaljenu svakodnevicu. U prvoj polovini meseca dosta toga zanimljivog će se događati u blizini slobodnih Ovnova. U ovom periodu mogu da se pokrenu priče koje će vam doneti neko intresantno poznanstvo.U drugoj polovini meseca puno komunikacije i možda i neka ozbiljnija priča bude na pomolu.

Zdravlje:  Prva dekada  maja donosi izraženu napetost i nervozu pa će Ovnovima biti potrebno dosta razumevanja i podrške na polju zdravstvene problematike. Druga dekada meseca-problemi sa stomakom i probavom, a krajem meseca endokrini sistem. Vežbajte, odmarajte se, bolje se hranite, meditirajte. Treća dekada problematičnija, naročito izražene smetnje u probavi i urogenitalnom traktu.

Posao: Početak maja donosi Bikovima dosta događaja na poslovnom planu.  Od 02.-06.05. iznenadiće vas neke povoljne vesti i okretanje situacije u vašu korist, iako se tome već neko duže vreme nadate. Uspećete sebi da obezbedite podršku ljudi koji su Vam važni i moći ćete malo mirnije i stabilnije da funkcionišete. 06-12.05. Sve ono što ste ranije pokrenuli, oko čega ste se angažovali i uložili ogromnu količinu energije, sada već dobija svoje obrise ili se u potpunosti realizuje. Dobijate novu poslovnu ponudu, o kojoj vredi razmisliti. Nemojte propustiti priliku koja se ne dešava svaki dan. 12-23.05. neke Vaše greške i propusti će isplivati na svetlost dana, pa nemojte da se nervirate oko toga, već prionite da ovo sanirate što pre. Može biti par neprijatnih situacija sa kolegama, ali će se to brzo vratiti u normalu. Potrebno je da budete obazrivi kada je finansijski segment u pitanju. Novca ima koliko ima, uspećete da naplatite i neka zaostala potraživanja, ali su trenutno vaši troškovi i odliv novca mnogo veći problem. Posle 25.05. imaćete imati osećaj da ste toliko pritisnuti sa svih strana, da biste najradije sklonili sve koji Vam se suprotstave. Krajem meseca poseban oprez u finansijskom segmentu, mogući izraženiji problemi, ali ne zbog vas. 

Ljubav: Početak maja kod Bikova  koji su u emotivnim vezama donosi promenljivu atmosferu u emotivnom odnosu. U prvoj polovini meseca stvari  ne idu kako treba  ili je polovično i nedovršeno.  vi mislite  da dobijate malo od druge strane, da postoji neko unutrašnje nezadovoljstvo i neispunjenost. Neke situacije Vas opterećuju i razmišljate koliko je partner iskren prema Vama. Druga polovina meseca značajno opuštenija, imate podršku planetarnih aspekata za početak stabilnijeg emotivnog perioda po vas. vi ponovo postajete vi, magle i nedoumice lagano nestaju i sada možete funkcionisati na pravi način. Period pred Vama je dobar da sredite odnos sa emotivnim partnerom. Kod slobodnih Bikova u prvoj polovini maja sa nekom  pričom polako, korak po korak. Neće biti jednostavno, ali sve stvari će se složiti. U drugoj polovini meseca biće  novih poznanstava, najpre preko društvenih mreža i serija izlazaka se nastavlja. Jedna od osoba iz tog društva može Vas jako zainteresovati.

Zdravlje: Bikovima prva dekada  meseca donosi pad imuniteta i energije, što se najviše može odraziti na glavobolje i bolove u kostima. Treba da poradite na fizičkoj aktivnosti. Više kretanja. Sredina meseca-mogući  problemi sa organima za varenje i probavnim sistemom. Zadnja dekada meseca donosi stabilizaciju zdravstvene slike i opšte poboljšanje.

Posao: Početak meseca  donosi Blizancima promenljivu situaciju na poslovnom planu. Od 02-06.05. pred vama su dogovori, aktivnosti, susreti  poslovni segment je naglašen, a vi se, bar za sada, dosta dobro snalazite u svemu tome. Očekuje vas tokom ovog perioda par vrlo značajnih susreta, od kojih će makar jedan pokrenuti dešavanja u pravcu koji želite i koji ste planirali. 06-12.05. ćete biti prilično zatrpani poslovima, ali sve uspevate da pozavršavate. Neki planovi koje ste ranije započeli imaće mogućnost početka realizacije. 12-23.05. budite oprezni šta, kad, gde i sa kim pričate-moguće su  sabotaže od strane kolega i onemogućavanja nekih Vaših planova. Posle 25.05. obratite dosta pažnje i na papirologiju, izveštaje, dokumentaciju,  jer možete nehotice napraviti veće propuste. Novi ljudi  ulaze u Vaše poslovno okruženje i njima bi trebalo posvetiti svu  vašu pažnju. U trećoj dekadi maja se potrudite da rešite sve što je u vašoj moći. Uspevaćete, uglavnom, da spustite loptu u nekim dogovorima i vratite vas i drugu stranu na stabilno tle. Možete imati problema i dalje sa papirologijom i nabavkom potrebnih dokumenata. Aktivirajte se prema inostranstvu, tamo imate dobro otvorene planetarne uticaje. 

Ljubav: Prva polovina maja-Blizanci koji su u emotivnim relacijama moraju se potruditi da ne budu negativni, ne unose nemir u svoji komunikaciju. Teško je da će uspeti da uspostavite onakve odnose kakve biste želeli. Partner se čak u nekim trenucima može ponašati nadobudno i zanemarivati vaše potrebe i želje. Oboje ste svesni grešaka koje ste napravili u prethodnom periodu i sada ste spremni i da ih ispravite. Druga polovina meseca-vi i partner ste raspoloženi za razgovor, za dogovor, za neke lepe poteze jedno prema drugom. Biće naglašena i opuštenost, romantično raspoloženje i pojačana bliskost. Iskoristite ove okolnosti koje su trenutno na vašoj strani i poboljšajte odnos sa voljenom osobom. Svesni ste i vi i partner da je vreme da se uozbiljite i da više ne pravite probleme oko nekih glupih sitnica. Samo nastavite ovim tempom i možda će uskoro biti pravi trenutak i za neke planove o budućnosti.  Slobodni Blizanci  u prvoj polovini maja mogu obnoviti komunikaciju sa nekim iz svoje prošlosti, naravno, ukoliko to žele. Kroz poslovni segment vam se otvaraju neke interesantne mogućnosti. U drugoj polovini maja tražićete prostor i društvo da što više vremena provedete u zabavnim i opuštenim aktivnostima.

Zdravlje: Blizancima prva dekada meseca donosi pad imuniteta i probleme sa digestivni traktom. Druga dekada meseca-problemi sa alergijama, prehladama, hormonski dizbalans. Morate malo ozbiljnije da se pozabavite svojom zdravstvenom slikom. Kraj meseca donosi poboljšanje, uvedite umerene fizičke aktivnosti i nadoknadite san.

Posao:Početak medeca donosi napetost, od 02.-06.05. moraćete da se rastrčite na sto strana  da biste sve postigli i završili. Možda samo vaše malo jače tršenje energije na neke uobičajne stvari,  posao funkcioniše standardno, vi sve obavljate rutinski. Poslovne aktivnosti vezane za kraća putovanja, to je jedina poteškoća na tom polju.0d 06-12.05. komunikacija sa saradnicima biće na zadovoljavajućem nivou, moguća obuka i za vas i njih na nekim noVim projektima. Budite oprezni ukoliko potpisujete neki ugovor velike vrednosti, teško da ćete izgurati tražene uslove.Od 12-22.05. Mnogo poslovnih aktivnosti i potrebna je dobra organizacija što uglavnom nije lako.Potreban je savet osobe od autoriteta. Kontakt sa nekim ljudima koji su bili bitni za posao u prošlost, biće od krucijalnog značaja. Svako treba da odradi svoj deo posla u planiranom roku i bez preteranog eksponiranja ličnih sposobnosti. Sam kraj maja donosi donosi dodatne probleme u komunikaciji sa saradnicima i dosta zategnutu situaciju na finansijskom planu. Impulsivne reakcije vam sada nikako ne idu u prilog, pa pokušajte da razmislite pre nekih konkretnijih poteza ili bitnih odluka.

Ljubav: Početak meseca maja je  dosta dobar za Rakove u emotivnim vezama. Vas dvoje funkcionišete bolje nego inače. Konačno da vi i partner uspevate da se uskladite po svim pitanjima. Funkcionišete više nego dobro, praVite planove i razvijate prijateljske relacije. Potrudite se idite na zajednički odmor, par dana samo za vas dvoje. Period je za uživanje, mali savet nemojte da preterate sa hedonizmom. U svakom slučaju vaš užitak treba da je na prvom mestu. Druga polovina meseca donosi mirnu stabilnu situaciju. Učinite vi taj prvi korak kako bi došlo do  do smirivanja i poboljšanja odnosa sa partnerom. Vi budite inicijativa  i  napravite plan zajedničkih aktivnosti. Zadnja dekada maja  vam donosi  predah, baš onakav kakav vam je oboma potreban. Nemojte dozvoliti da prođe tek tako i da nastavite sa bespotrebnim. Slobodni predstavnici znaka Raka  u prvoj polovini  meseca situacija i komunikacija sa nekim se baš lepo razVija  jeste sporo, ali je inspirativno i zanimljivo. Uz malo sreće  ova bi priča mogla biti baš fina i potrajati. Druga polovina meseca nekoliko lepih i zanimljiVih susreta je ispred vas kao i jedno bitno  poznanstvo. Bićete sasvim okupirani osobom koju ćete upoznati.

Zdravlje: Zdravlje stabilno u prvoj dekadi maja Rakovima sledi dobra fizička kondicija, mentalno se rasterećeni i spremni i na fizičku aktivnost i na psihička opterećenja. Druga  dekada  meseca donosi pojačan stres i nervozu i to se odražava bolove u vratu, glavobolju i depresiju. Potrudite se da što više vremena provedete u prirodi.U trećoj dekadi meseca pojedinima su moguće vrtoglavice, nesvestice, pad šećera. Ne nervirajte se,  više odmarajte, bolje se hranite.

Posao: Početak meseca donosi dosta pozitivnih promena u poslovnoj sferi. 02-06.05. pomoć od nekog prijatelja, pripazite se donošenja naglih poslovnih odluka. Neko će tražiti od Vas da nešto brzo odradite ali Vi se potrudite da neko ne utiče na Vas. Dogovori sa nekim proverenim saradnicima, možete imati neke loše procene u vezi novčanih transakcija. Možda treba ostaviti neke stvari da malo odstoje. Naglašeno polje finasija, potrudite se da Vi ne budete direktni uzročnik nekog problema zbog prebrze reakcije. Od 06-12.05. budite  efikasni, organizovani i detaljni, da ne bi došli u situaciju da Vas optužuju za usporavanje nekih poslova. Vaš energetski potencijal je takav da Vas u ovom trenutku niko ne može srušiti niti usporiti, budite svoj na svome. 12-22.05. neke situacije u poslovnom segmentu idu svojim tokom i Vi ih možete  pogurati na Vaš način. Neke mogućnosti će se otvoriti pred Vama ove nedelje, budite dovoljno mudri da ih prepoznate. Posle 25.05. moguća je nova ponuda za posao ili prilika da radite nešto drugačije, novi poslovni projekat koji bi vam mogao poboljšati finansijsku situaciju. U poslednjoj dekadi meseca  može biti par neprijatnih situacija sa kolegama, ali će se to brzo vratiti u normalu. Potrebno je da budete obazrivi kada je finansijski segment u pitanju.

Ljubav: Početak meseca zauzetim pripadnicima znaka Lava donosi  lep period na emotivnom planu, nemate nekih teških aspekata. U prethodnom periodu je bilo nesuglasice, ali ste to ispravili. Sitnice su u pitanju pa se potrudite da složite sve kockice i dovedete stanje u prvobitno. Razgovarajte više sa partnerom i iznesite sve karte  na sto bez, prikrivanja. Vi iz partnera morate da izvučte sve što Vam smeta i otežava komunikaciju. Krajem nedelje unesite neke novine i biće pozitivnih rezultata. Druga polovina meseca donosi nesuglasice jer vi neku situaciju niste dobro isprojektovali ne uzimajuću tuđe obaveze u obzir. Ne bi trebalo da ponavljate takve situacije, jer mogu dovesti do nepotrebnih zatezanja odnosa. Poslednja dekada meseca naročito dobra za putovanjai izlaske sa prijateljima. Slobodni Lavovi u prvoj polovini meseca-Vaš je društveni život pojačan, a Vi ste u centru pažnje suprotnog pola. Kontakti sa zanimljivim osobama, flertovanje, fine komunikacije...U drugoj polovini meseca aktiviraće se nešto iz prošlosti što će Vas prodrmati, u isto vreme obradovati i opteretiti, očekuju Vas iznenađenja i preokreti.

Zdravlje: U prvoj dekadi meseca  se zdravstveno stanje popravlja, imate Više energije i ne reagujete na promene vazdušnog pritiska. Možda malo glavobolje ili problema sa sinusima. Druga dekada  meseca donosi probleme sa urogenitalnim traktom i stomačne probleme uopšte. Potrudite se malo oko ishrane, posvetite se zdravijim navikama, unosite više vitamina i praktikujte alternativne metodame lečenja i preventive. Kraj meseca donosi probleme sa probavom, stomakom uopšte.

Posao: Početak meseca, tačnije do 02-06.05. na red dolaze  propušteni poslovi  i biće potrebno da uložite veći napor da biste ih završili. Imate mogućnost za bitan kontakt ili početak komunikacije sa osobom koja vam može dosta pomoći prilikom dobijanja novog posla ili projekta. Nemojte da ubrzavate procese, jer  za sve postoji procedura koju će biti neophodno ispoštovati. Neka vas ne uplaši količina obaveza početkom nedelje,  sve ćete uspeti da završite na vreme. 06-12.05. dogovori ne idu onako kako ste vi zamislili, iako je prisutna potreba za kompromisom i sa vaše i sa druge strane. I dalje ćete morati da  obraćate pažnju na svaku reč i na svaki detalj, jer zbog istih može dolaziti do zastoja. 12-22.05. svii procesi su  usporeniji,  teže  funkcionišete, umaraju Vas tuđe greške I propusti,  ali tu se ništa ne može.  Više puta proverite ono što ste uradili, pošto postoji mogućnost grešaka. Naročito obratite pažnju na sva papirološka pitanja I ugovore. Posle 25.05. jako uspešan period,  sve je na vašoj strani. Većina stvari koju započnete će Vam ići od ruke, posao ćete obavljati sa lakoćom i uz dobru podršku saradnika. Poslovno okruženje jako radno nastrojeno, vi ćete biti prvom planu, iskoristite ovaj trenutak maksimalno, sve je na vašoj strani. Uspeh neće izostati ako na vreme uhvatite zalet i nametnete neke svoje nove ideje i zamisli. Brzo ćete realizovati sve što  isplanirate, neće biti nekih prepreka.

Ljubav: U prvoj polovini meseca suviše sporo rešavate situacije između vas i partnera. Za one  koji su u emotivnim vezama period je dosta dobar, ali još uvek to nije baš stabilno i sigurno zbog nekih loših reči iz prošlosti.  Možete  uspostaviti bolji kontakt sa partnerom, pa se zato I potrudite maksimalno. Imate otvorene aspekte za nove pozitivne promene u sferi svih odnosa sa partnerom i bližnjima. Partner bi trebalo da vas podstakne na neke akcije, koje Vam nisu stanardne. Ljubavni život je u dobroj fazi i na tom polju možete da odahnete. Potrudite se da širite pozitivnu energiju oko sebe. Iskoristite svo slobodno vreme za druženje sa ljudima, generalno. U drugoj polovini meseca morate staviti neke stvari na čekanje u svojoj glavi, ponašati se u skladu sa situacijom i ne pričati preterano o svojim stavovima. Nemojte se raspravljati sa partnerom, budite strpljivi i radite na planovima. Potrudite se da se družite sa ljudima što više, naravno, uključite partnera u to. Potrudite se da što više potencirate zajedničke aktivnosti u kojima se najbolje razumete. Moraćete malo više da se prilagođavate potrebama drugih, biće izazova u komunikaciji sa ljudima generalno. Slobodne Device-jača, intenzivnija i strasnija komunikacija sa simpatijom će se pokrenuti, oboje jedva priželjkujete susret. Druga polovina meseca onima koji su slobodni daje opcije preko poslovnog segmenta, ali i preko društvenih mreža i kontakata.

Zdravlje: Zdravlje promenljivo, preosetljivost utiče na kardiovaskularni sistem. U prvoj dekadi  septembra problemi sa krvnim pritiskom i glavoboljama. Druga dekada donosi probleme sa kostima, zglobovima, što može biti posledica i sportske povrede. Krajem meseca vežbajte, odmarajte se. Mogući problemi sa disajnim organima, izražene glavobolje i problemi sa krvnim pritiskom.

Posao: Promenljivi  aspekti na početku maja će vam doneti  neočekivane situacije i promena u poslovnom segmentu. Od 02-06.05. nedostaje vam  motivacija i elan. Vi ćete imati kašnjenaja i odlaganja, moraćete mnoge poslove da ponavljate, ali i da rešavate na neke nove načine. Koliko god vam se neke situacije činile bezizlaznim i nemogućim, počinju da se naziru rešenja. Trudite se da sve finansijske transakcije zatvorite u predviđenim rokovima. 06-12.05. ulažete veliku snagu i volju u sve ono što je vezano za posao, pa nije ni čudo što će se mnogima od vas otvoriti prilika i za neko poboljšanje uslova rada ili pak za ostvarivanje vrlo solidne poslovne saradnje. 12-22.05. kontakt sa nadređenima  će Vam doneti  nervozu, povremeno jedni druge izbacujete iz takta, dosta je promena poslovnog procesa aktuelno i teško je za praćenje. Ovo je   prolazna situacija i ne bi trebalo da ugrozi vaše poslovne relacije. Posle 25.05. naglašeno polje promena i šansi  doneće Vagama da na lakši način završe jedan poslovni dogovor koji dosta obećava. Sam kraj maja, kada su finasije u pitanju, moraćete da se pozabavite jednim dugovanjem ili obavezom koju više ne možete odugovlačiti ili prolongirati isplatu. Oni koji sarađuju sa strancima, mogu imati velikih pomaka, nešto konkretno bi moglo da se izdešava. Usmerite se i na troškove na dnevnoj bazi, sada ih možete smanjiti.

Ljubav: Prvih dana maja oni koji su u emotivnim vezama neće imati većih turbulencija. Pravi je momenat da se konačno uskladite sa partnerom po nekim pitanjima koja su mučila i vas i njega. Neće to biti jednostavno, jer i dalje postoje povremene trzavice, ali ipak možete rešiti stvari i pokrenuti svoj odnos u pozitivnom pravcu. Nemojte dozvoliti da vas neke situacije udalje od partnera. Organizujte neki izlazak ili čak kraće putovanje, izlet. I vi i partner porazgovarajte i pokušajte da dođete do rešenja Druga polovina meseca donosi svakako poboljšanje situacije, ulaženje u neki za Vas mirniji period. Najbolje bi bilo da sa partnerom  odete za vikend na neku mirniju destinaciju i da polako krenete da unapređujete i jačate vašu emotivnu priču. Aktuelno je ono što se vezuje za putovanja, za daljine, za osobe koje ne žive u vašem mestu stanovanja, ali i kontakti preko društvenih mreža i prijatelja. Slobodne Vage u prvoj polovini maja imaju vrlo zanimljiva dešavanja. Neko vam se približava na interesantan način , budite jako oprezni i testirajte iskrenost te osobe. U drugoj polovini meseca pokušavate da izgladite neke odnose iz prošlosti, ali vrlo brzo ćete shvatiti da je to pretežak zadatak i da stvari treba ostaviti onakve kakve jesu.

Zdravlje: U prvoj dekadi maja potrudite se da smanjite fizičko opterećenje i rasipanje energije, povećajte  odmor, relaksaciju i količinu sna. Osetljive tačke su kardiovaskularni sistem i bolovi, glavobolja i variranje krvnog pritiska. Druga dekada  meseca dosta povoljnija na polju zdravlja, morate obratiti pažnju da se više odmarate i imate kvalitetniji san. U trećoj dekadi meseca problemi sa bakterijskim infekcijama, na udaru urogenitalni trakt.

Posao: Start meseca  maja je povoljan  period za otvaranje novih poslovnih mogućnosti i potpisivanje novih ugovora. Od 02-06.05. odnos sa kolegama će biti sasvim solidan, pošto sada razmišljate na isti način i spremniji ste da se prilagodite jedni drugima. Potrudite se da obavite sve ono što imate od obaveza koje ste do sada zapostavljali, jer ulazite u period značajnijih dešavanja sa mnogo manje vremena nego do sada. Od 06-12.05. mozak će vam biti prenapregnut, jako je naglašena vaša puna koncentaracija i nadzor nad svima. Ovo je dobar period da se pokrenu neki poslovi i priče na koje niste računali. U ovom periodu finansije se mogu popraviti, možete  pomalo i rizikovati kada su ulaganja u pitanju. 12-22.05. nemojte požurivati ni druge ni sebe, jer nervoza se može pretvoriti u ozbiljne verbalne rasprave. Samo vodite računa o izbrzanosti i naprečac donetim odlukama i potezima, i sami znate da ste tome skloni. Pažljivo proverite sve informacije koje dolaze do Vas. Može biti problema sa papirima, u dogovorima, može biti teškoća da završite čak i neke najosnovnije obaveze. Do kraja meseca veliki deo obaveza može biti završen  sa odličnim rezultatima i uspešno. Možete dobiti  interesantan predlog od nekoga ko bi hteo da se udruži sa vama i da pokrenete privatni biznis. Iskoristite podršku koja Vam se u ovom periodu nudi, aspekti su povoljni, prihvatite prilike koje će se pojaviti.

Ljubav: Početak  meseca donosi energiju koja  treba da bude usmerena na poboljšanje vašeg postojećeg odnosa. Pokušajte da  pređete preko krupnih problema i nemojte dodatno komplikovati stvari, to Vam sada nije potrebno. Nemojte zanemarivati ni stavljati pod tepih ni najmanji problem.To u ovom trenutku može da pokrene lavinu loših događaja i da Vas udalji od partnera na duži period. Druga  polovina meseca  na emotivnom polju ide u dobrom smeru. Partner je tu za vas , iskoristite dobro ove pozitivne planetarne uticaje da uživate. Gledajte napred, provedite sa partnerom vreme na način koji vi najviše volite, možda i kod kuće u opuštenoj atmosferi, što i jeste vaša suštinska potreba. Vi želite partnera koji će vas razumeti i podržati maksimalno u svemu. Trenutno je to moguće pa se potrudite da uživate maksimalno. Za slobodne Škorpije u prvoj polovini maja inicijativa mlađe osobe prema vama sigurno će vam prijati i goditi vašoj sujeti. Krajem meseca pokušajte da napravite konkretnije  poteze prema osobi koja Vam se dopada i onda ćete videti na čemu ste.

Zdravlje: U prvoj dekadi meseca budite mereni u svemu i osluškujte svoj organizam, možete izvršiti neke rutinske kontrole, posvetite se zdravoj ishrani i umerenoj fizičkoj aktivnosti. U drugoj dekadi  meseca iskoristite vreme da iskontrolišete kardiovaskularni sistem, naročito pratite krvni pritisak, može biti naglih skokova. Zadnja dekada meseca donosi stabilizaciju zdravlja generalno, ali su ugroženi probavni trakt i bubrezi.

Posao: Prvi deo maja protiče u standardnom ritmu, vi niste u prvom planu i možete malo odahnuti. Period 02.-06.05. važne informacije koje čekate sada dolaze i pomažu vam da razrešite naka pitanja koja su vas mučila duže vreme. Koliko god da ste jaki ili ubeđeni u svoju snagu, potrebni su vam oni koji će vas usmeriti i podržati.  Od 06.-12.05. budite obazrivi sa finansijskim tranaskcijama, malo je bolja situacija, ali nemojte se praviti pametnijim nego što zaista jeste. Bićete iznervirani zbog cele situacije, ali sve je rešivo. Morate potražiti pomoć nekih uticajnih ljudi da vam daju savet ili konkretnu pomoć. Od  12.-22.05. pokušajte da napravite bolju organizaciju posla, pokušajte da odredite prioritete da biste bili što funkcionalniji i lakše prevazišli nagomilani posao.  Ušli ste u fazu u kojoj vaši planovi mogu otpočeti sa realizacijom, ne odustajte od svojih namera i želja, moguće ih je uspešno realizovati. Posle 25.05. mogu se javiti neki krupniji problemi sa autoritetima, nerazumevanje vašeg pristupa. Potrebna  vam je pomoć i nemojte se ustručavati da je potražite na više proverenih mesta. Na materijalnom planu ćete imati satisfakciju jer zarada može biti značajno uvećana , što je neka vrsta nagrade za uvećano zalaganje. Sam kraj maja-sve će se  pokrenuti nešto čak i mnogo brže od onoga što ste vi mislili i planirali. Imaćete mnoštvo  dogovora, sastanaka, perioda u kojima ćete mnogo snage i volje ulagati u posao. Sve će se to isplatiti, i vaš trud i vaše znanje, doći ćete na poziciju koju, objektivno, odavno zaslužujete.

Ljubav: Kada je emotivni plan zauzetih Strelčeva u pitanju, prvi deo meseca je   povoljan  za sređivanje situacije u emotivnim vezama. Početak meseca je naročito težak za za partnerske odnose, jer druga strana nema razumevanja za vaše probleme. Budite vi ti koji će imati više samokontrole i izbeći ćete konflikte širih razmera. Unesite malo opuštenosti u svakodnevnicu i malo se poslužite svojim glumačkim umećem u odnosima sa partnerom i porodicom. Oko 15.05. čuvajte se neke bespotrebne rasprave, mogla bi da preraste u veći sukob sa dalekosežnim posledicama. Druga polovina meseca donosi manje spuštanje tenzija, ali su odnosi i dalje pod određenim pritiskom. Stabilizacija još uvek nije  postignuta, bilo u partnerstvu, bilo unutar vas,  ali biće trenutaka, dana,  u kojima ćete se osećati bolje nego do sada. Suštinski, partner vam daje snagu, gura vas, podstiče da se opustite i više uživate u zajedničkim momentima. Planirali ili ne planirali,  sada vam je povoljan period za kraći put ili makar za više zajedničkih izlazaka i aktivnosti. Slobodni Strelčevi su u prvoj polovini maja u nekom praznom hodu, za sada ne vidite nikoga koga biste  mogli poželeti za partnera, avanturu. Druga polovina meseca pružiće malo konkretnije mogućnosti i vi ćete biti u nekim zanimljivijim pričama.

Zdravlje: U prvoj dekadi  meseca stres  nagomilan do maksimuma, izbacite ga kroz fizičku aktivnost, naročito putem više vremena provedenog u prirodi. Posledice mogu biti nesanice, hroničan umor, depresivna stanja. U drugoj dekadi maja povedite računa o ishrani i respiratornim organima, jačajte imunitet. Treća dekada meseca donosi priliv energije i bolje raspoloženje.

Posao: Početak meseca Jarčevima donosi gomilu problema uglavnom vezanih za međuljudske odnose . 02-06.05. Pozabavite se papirologijom da tu ne napravite neki propust zbog previda. Ne bi trebalo da slušate savete neproverenih saradnka, ne gubite vreme na nebitne ljude. U periodu od 06.-12.05. pokušajte da napravite bolju organizaciju posla, pokušajte da odredite prioritete da biste bili što funkcionalniji i lakše prevazišli nagomilani posao. Od 12.-22.05. vredni ste i radni  i pred vama su dinamični dani. U  ovom periodu mogu pokrenuti i noviteti, nove poslovne saradnje i kontakti ili makar dogovori koji idu ka ozbiljnim temama. Treća dekada maja donosi odličnu pokretačku energiju koja vas baca dva koraka unapred. Posle 25.05. završavajte sve što je zaostalo, motivišite i gurajte saradnike, pripremajte se da dajete neuporedivo više snage i volje nego do sada. Kraj meseca i vama donosi poboljšanje  u polju komunikacije i brza i neočekivana rešenja  problematičnih situacija. To se ne odnosi i na finasije tu budite dodatno oprezni zbog budućnosti vaše  vaše firme.Poseban akcenat ne ulazite u kreditne rizike ili bilo kakvo novo zaduživanje.

Ljubav: U prvoj polovini maja za Jarčeve koji su u vezama situacija se komplikuje kada je komunikacija sa partnerom u pitanju. Potrudite se da ne provocirate i ne ljutite  jedno drugo, i da  eliminišete mogućnost neke žešće rasprave. Ono što vam je sada zaista potrebno jeste komunikacija sa partnerom, ali nemojte preispitivati i izvlačiti neka ozbiljnija pitanja na dnevni red, više biste trebali da se usmerite na zadovoljstvo i zabavu. U drugoj polovini meseca proširićete krug zajedničkih prijatelja, više kretanja,okupljanja, putovanja. Lep period biće pred vama , imaćete mnoge nove situacije koje vam pomažu za budućnost. I partnera uključite u vasa društvena okupljanja i  ulepšajte  jedno drugom vreme. Mnogo interesantnih doživljaja su vezani za ovaj period, biće dinamičnije nego obično. Slobodni  Jarčevi,  u prvoj polovini maja sa osobom koju ste upoznali u proteklom periodu imate sve lepšu i opušteniju komunikaciju , savet  nemojte žuriti ,neka sve ide svojim tokom.U drugoj polovini meseca otvaraju  se mogućnosti i za kraće avanture i za ozbiljnija dešavanja. 

Zdravlje: Početak meseca donosi vam sklonost ka upalama i infekcijama kao i glavobolje. Jačajte imuni sistem , odmarajte se dovoljno i pravilno se hranite. U drugoj dekadi maja od  posledica stresa imate neispavanost i potrebu za većim odmorom. Iscrpljenost krajem meseca naglašena i morate ozbiljan pristup kad je ishrana na prvom mestu u pitanju, mogući probavni problemi.

Posao: Početak meseca maja Vodolijama donosi dosta turbulencija na polju posla. Od 02.-06.05. poteškoće u komunikaciji sa nadređenima, stoga ne oklevajte i ne čekajte poslednji trenutak jer nećete uspeti da nametnete sebe. Finasje su naglašene kao i njihovo uvećanje, i to treba posebno dobro isplanirati, šta i sa kime se radi. Od 06.-12.05. imate malo rasterećenja u vidu dobijanja možda nekog novog saradnika koji će vam olakšati postojeće nagomilano stanje.Od 12.-22.05. poslovna sfera vam nudi i mogućnost putovanja ili generalno dosta kontakata sa strancima i stranim firmama. Dosta novosti i osveženja u vašim projektima sledi od strane nekih novih mlađih saradnika. Moguće je da će vam  u pomoć priskočiti neki ljudi koji nisu baš svakodnevno u vašem okruženju , ali u ovoj situaciji imaju dobre ideje i možda neke potrebne kontakte za potrebnu pomoć.U poslednjoj dekadi maja bi trebalo da pokušate da  prihvatite stvari i okolnosti kakve trenutno jesu i bez velikih očekivanja  radite.Nemojte sebi oduzimati ni vreme ni kvariti raspoloženje, samo se potrudite da vaš deo koji se odnosi na organizaciju i logistiku dobro funcioniše. Proveravajte sve informacije bilo od vaših saradnika, bilo da dolaze iz eksternih izvora. Finansijska siruacija je varijabilna i tu morate i vi biti maksimalno fleksibilni, ipak ne bi trebalo da bude većih problema. Ne požurujte ništa i nikoga, pustite da stvari teku svojim tokom.Mogući su poslovni putevi.

Ljubav: Početak meseca maja Vodolijama koje su u emotivnim relacijama biće nešto stresniji nego prethodni period. Teško je održati korektan odnos, jer ste oboje nervozni i često dolazi do trzavica, koje doduše neće ugroziti vaš odnos, ali će ostaviti neku formu napetosti. Ne dozvolite da se u vaš odnos uvuče distanca, potrudite se više jedno oko drugog. Ima dosta toga što se nakupilo u prethodnom periodu  umor, demotivisanost ili ste zaboravili da jedno drugom pristupite na pravi način  potpuno je nebitno.  Druga polovina meseca donosi bolju klimu u vašem odnosu, više opuštenijih situacija i bolje raspoloženje i vas i vašeg partnera. Posvetite se zajedničkim prijateljima i planovima u kojima svi uživate. Posvetite se izlascima, vežbanju u prirodi i viđanjim a sa prijateljima. Malo budite inventivniji nego inače i napravite planove koji uključuju partnera u svaku vašu aktivnost. Kraj meseca donosi stabilizaciju u odnosima, i  veću posvećenost zajedničkim planovima i stremljenima. Slobodne Vodolije, u prvoj polovini meseca otvara se jedan zanimljiv period i pojavljuje se pomalo mistična prilika. U drugoj polovini meseca imaćete  dosta šansi za izlaske i upoznati neke interesantne osobe, nešto od toga će biti jako zanimljivo.

Zdravlje: U prvoj dekadi maja eventualni problemi sa kičmom. Dosta kretanja, fizičke aktivnosti, i pozitivnog stava glavni su pokretači dobrog zdravlja. Druga dekada  meseca donosi izraženiju nervozu što za posledicu ima glavobolje. Vežbajte, odmarajte.U trećoj dekadi meseca mogući problemi  sa pritiskom ili kardio vaskularnim sistemom.

Posao: Početak meseca na poslovnom planu donosi izazove za sve pripadnike znaka Riba. Od 02.-06.05. promene u ovom periodu morate da sprovedete, pa je bolje da što pre startujete. Saradnici bi mogli da  vam donosu nove ideje, donose vam dobre predloge za saradnju i spremni su da se potrude više nego inače. Prihvatite tuđu inicijativu, pomoć i podršku. Od 06.-12.05. malo fleksibilniji period, uigraćete se malo i neće biti neočekivanih momenata.Uspećete da dovedete i finansijsku situaciju u neku bolju ravan i možda naplatite neka zaostala potraživanaja. Od 12.-22.05. vi se fokusirajte na organizaciju i potrudite se da vam ne promakne neki bitan detalj, ne oslanjajte se ni na koga previše.  Obratite pažnju na dokumentaciju, jer možete  izgubiti važne papire. Čuvajte na dva mesta podatke, jer može doći do problema sa tehničkim sredstvima kvarovi, nestanak struje.Poslednja dekada meseca donosi vaš način funkcionisanja i prihvatanja i obaveza i kontakata sa saradnicima. Tako ćete imati faze u kojima ste nezaustavljivi, ali isto tako i one u kojima na svaki način gledate da izvrdate bilo šta što se vezuje za posao. No, i pored ovakvog vašeg čudnog načina funkcionisanja, neke prilike će vam se otvoriti, ničim izazvano. I vi ćete biti više nego spremni i voljni da ih zgrabite. Iskorisitite ovaj povoljan period najbolje što možete.

Ljubav: U prvoj polovini meseca zauzete Ribe će imati izvesne turbulencije u postojećem odnosu i moraju se malo više potruditi oko partnera. Period je preispitivanja vaše relacije sa partnerom, zato budite oprezni nemate samo vi lupu ima i druga strana. Koliko imate problem sa partnerom, toliko imate i sami sa sobom,  mnogi od vas uopšte ne znaju niti šta osećaju niti šta žele. Jedino što  znate jeste da trenutnom situacijom i sa komunikacijom sa partnerom niste zadovoljni, ali nemate pojma kako da je popravite. U drugoj poloviia meseca trebalo bi da budete u širem krugu ljudi, da se provodite maksimalno dobro i potrudite se da se opustite. Sve probleme koje imate, preispitajte sa svih strana i odlučite se za prioritetne stvari i zajedničke teme koje vas zaista ispunjavaju. Otvaraju se novi putevi pred vama, kad je vaša veza u pitanju , morate i partner i vi učiniti malo napora da napravite sebi najbolju i najprijatniju dimenziju odnosa. Posvetite se zajedničkim prijateljima i planovima u kojima svi uživate. Slobodne Ribe, u prvoj polovini meseca mogu biti zaintrigirane novim poznanstvima,  neočekivanim, ali izuzetno lepim i podsticajnim. U drugoj polovini meseca možete imati  prilike za nova poznanstva i to preko izlazaka, društvenih mreža i kontakata sa prijateljima.

Zdravlje: Početkom meseca loša  zdravstvena slika, krvni pritisak ugrožen, probavne smetnje i  glavobolje. Izbegavajte veće napore, zadimljene prostorije, pazite na ishranu i više se krećite. Druga dekada  meseca donosi izraženiju nervozu što za posledicu ima glavobolje. Vežbajte, odmarajte. U trećoj dekadi meseca moguće virusne i bakterijske infekcije.