Mesečni horoskop – Vaga

Za period od 01.05.2024 do 31.05.2024

Posao: Promenljivi  aspekti na početku maja će vam doneti  neočekivane situacije i promena u poslovnom segmentu. Od 02-06.05. nedostaje vam  motivacija i elan. Vi ćete imati kašnjenaja i odlaganja, moraćete mnoge poslove da ponavljate, ali i da rešavate na neke nove načine. Koliko god vam se neke situacije činile bezizlaznim i nemogućim, počinju da se naziru rešenja. Trudite se da sve finansijske transakcije zatvorite u predviđenim rokovima. 06-12.05. ulažete veliku snagu i volju u sve ono što je vezano za posao, pa nije ni čudo što će se mnogima od vas otvoriti prilika i za neko poboljšanje uslova rada ili pak za ostvarivanje vrlo solidne poslovne saradnje. 12-22.05. kontakt sa nadređenima  će Vam doneti  nervozu, povremeno jedni druge izbacujete iz takta, dosta je promena poslovnog procesa aktuelno i teško je za praćenje. Ovo je   prolazna situacija i ne bi trebalo da ugrozi vaše poslovne relacije. Posle 25.05. naglašeno polje promena i šansi  doneće Vagama da na lakši način završe jedan poslovni dogovor koji dosta obećava. Sam kraj maja, kada su finasije u pitanju, moraćete da se pozabavite jednim dugovanjem ili obavezom koju više ne možete odugovlačiti ili prolongirati isplatu. Oni koji sarađuju sa strancima, mogu imati velikih pomaka, nešto konkretno bi moglo da se izdešava. Usmerite se i na troškove na dnevnoj bazi, sada ih možete smanjiti.

Ljubav: Prvih dana maja oni koji su u emotivnim vezama neće imati većih turbulencija. Pravi je momenat da se konačno uskladite sa partnerom po nekim pitanjima koja su mučila i vas i njega. Neće to biti jednostavno, jer i dalje postoje povremene trzavice, ali ipak možete rešiti stvari i pokrenuti svoj odnos u pozitivnom pravcu. Nemojte dozvoliti da vas neke situacije udalje od partnera. Organizujte neki izlazak ili čak kraće putovanje, izlet. I vi i partner porazgovarajte i pokušajte da dođete do rešenja Druga polovina meseca donosi svakako poboljšanje situacije, ulaženje u neki za Vas mirniji period. Najbolje bi bilo da sa partnerom  odete za vikend na neku mirniju destinaciju i da polako krenete da unapređujete i jačate vašu emotivnu priču. Aktuelno je ono što se vezuje za putovanja, za daljine, za osobe koje ne žive u vašem mestu stanovanja, ali i kontakti preko društvenih mreža i prijatelja. Slobodne Vage u prvoj polovini maja imaju vrlo zanimljiva dešavanja. Neko vam se približava na interesantan način , budite jako oprezni i testirajte iskrenost te osobe. U drugoj polovini meseca pokušavate da izgladite neke odnose iz prošlosti, ali vrlo brzo ćete shvatiti da je to pretežak zadatak i da stvari treba ostaviti onakve kakve jesu.

Zdravlje: U prvoj dekadi maja potrudite se da smanjite fizičko opterećenje i rasipanje energije, povećajte  odmor, relaksaciju i količinu sna. Osetljive tačke su kardiovaskularni sistem i bolovi, glavobolja i variranje krvnog pritiska. Druga dekada  meseca dosta povoljnija na polju zdravlja, morate obratiti pažnju da se više odmarate i imate kvalitetniji san. U trećoj dekadi meseca problemi sa bakterijskim infekcijama, na udaru urogenitalni trakt.

Astroportret Vaga – Monika Beluči

Vaga kao sedmi znak zodijačnog kruga simboliše sve lepo i fino uočljivo našem oku, ali i harmoniju, suptilnost, ljubaznost, razne vrste kreativnosti, talenata i umetničkih naklonosti. Takođe, na neki način…