Podznak Devica karakteristike i osobine

devica facebook

Podznakom Devica vlada planeta  Merkur. Zdravog su razuma i umeju dobro da se organizuju, što im dosta pomaže u poslovima. Materijalna strana im je jako važna, dosta rade, a dosta im i treba da budu zadovoljni. Obraćaju veliku pažnju na detalje i često brinu za sve i svašta. Vole red i disciplinu. Jako su savesni ali znaju i da budu prilično neodlučni. Ponekad znaju da kritikuju sve oko sebe. Emotivno su prilično suzdržani i često nepoverljivi prema voljenoj osobi.

Prijateljstva biraju i neguju. Komunikativni su, lepo se i odmereno izražavaju. Na njih se ljudi mogu osloniti. Srednje su građe, mada su ponekad i prilično visoki. Kosu i oči imaju uglavnom braon ili tamno braon boje. Obično imaju lepe ruke, prste. Devica i Bik mogu da ostvare vezu trajnije prirode, jer joj on pruža sigurnost, a ona mu poklanja pažnju i nežnost koja mu je potrebna.

Najbolja kombinacija za Device su Ribe, jer se odlično razumeju i bez reči. Životni problemi ih zbližavaju. Oni su srodne duše.

 

Devica – kombinacije znaka i podznaka 

Ovan – Devica:  Pedantni, perfekcionisti, pravi poslovni ljudi, analitičkog intelekta, i uvek dobro obavešteni o svim ekonomskim temama. Nežnog su zdravlja, osetljivih nerava, a mogu često imati problema sa zubima i radom creva.

Bik – Devica: Ovo su osobe dobre za saradnju, na koje se možete osloniti, ali ione se mogu osloniti na druge. Moraju voditi računa da ne daju olako obećanja. Snalažljivi su u škakljivim i napetim situacija. Popustljivi su, i mogu izgledati pomalo setno.

Blizanci – Devica: Ovo su intelektualni tipovi, spretni u bilo kakvim diskusijama, rečiti, sa velikim smislom za humor. Mogu biti nedovoljno istrajni i menjati profesije u životu. Mogu da rade dva posla istovremeno. Imaju talenta za jezike.

Rak – Devica: Ove osobe vole svoje porodično ognjište i porodična okupljanja, imaju vrlo razvijenu maštu, mirne su prirode, i uvek okružene dobrim prijateljima. Mogu biti neodlučni i pod uticajem drugih, ali ipak razum stavljaju ispred emocija. Moraju voditi računa o probavnom sistemu.

Lav – Devica:  Prijatna pojava i posebna logika kojom se vode omogućava im i da bez velikog obrazovanja rade vrlo dobre poslove i napreduju, često su na pozicijama šefova, međutim ako nisu na liderskim pozicijama onda su defetisti. Ne podnose autoritete,  a mogu biti i vešti trgovci dragocenosti. Moraju voditi računa o srcu.

Devica- Devica: Ovo su ćutljive i rezervisane osobe, sklone analiziranju svega i svačega pa i ljubavi, što im može zadavati i ozbiljnije poteškoće. Vrlo su metodične u radu, precizne do najsitnijih detalja, suviše brinu, povlađuju starijima, izuzetno su ljubazne, finog držanja, odlično organizovane, ali mogu biti i nezadovoljne postignutim u životu.

Vaga – Devica: Ovo su uglađene osobe, prefinjenog ukusa, vrlo im je stalo do svog izgleda, imaju takta, lukavi su, imaju moć dubokog zapažanja, verno prepričavaju događaje, oprezni u svemu možda i previše. Često menjaju raspoloženje. 

Škorpija – Devica:  Ove osobe su profesionalci, izuzetni u svom poslu, obrazovani, vešti u govoru i pisanju. Iako malo kome veruju prema svima se odnose sa poštovanjem. Mogu biti uspešni u svemu što je vezano za putovanja ili inostranstvo. 

Strelac – Devica: Ovo je jedna mirnija kombinacija, dosta suprotstavljenih principa. Intelekt je snažan i poštuje zakone, ali se u sebi guši i može biti skeptičan. Dosta drže do formalnosti, nikad nisu zadovoljni postignutim, jer smatraju da uvek mogu bolje. Prefinjenog su ukusa.

Jarac – Devica: Ovo su promišljene osobe koje krasi izuzetna inteligencija, preciznost, analitičnost, ali i opreznost, tako da su vrlo stabilni ili što bi rekli „čvrsto stoje na zemlji“. Neguju i čuvaju prijateljstva od detinjstva.

Vodolija – Devica: Ove osobe često mogu biti usamljene i neshvaćene, sa sjajnom intuicijom, setne, čudnih interesovanja. Stalno mozgaju, analiziraju, vrlo su razvijenog intelekta, posebno ih privlači analiza karaktera drugih. Imaju veliki talenat za muziku i pisanje, i to romana. 

Ribe – Devica: Stidljive, fine, nikada ne povisuju ton, osim ukoliko ih neko žestoko ne isprovocira, u braku su popustljive, i vrlo su nežne. Raspoloženje im može ići od ushićenja do pesimizma.