Šta nam donosi tranzit Jupitera kroz znak Jarca?

jupiter 1

Jedno od značajnijih obeležja praktično cele 2020. godine, posmatrajući iz najopštijeg astrološkog ugla, biće tranzit Jupitera kroz sazvežđe Jarca. Preciznije rečeno Jupiter je u sazvežđe Jarca ušao 3. decembra 2019. i u ovom zemljanom kardinalnom astrološkom znaku boraviće sve do 19. decembra 2020. godine. Tokom tog perioda dugog 12 meseci i dve sedmice pride, ova planeta nosilac najpozitivnije kosmičke energije, najveći benefit zodijaka – kako to često kažu astrolozi, biće većim delom u direktnom kretanju, izuzimajući nepuna četiri meseca – od 16. maja do 13. septembra, kada će biti retrogradan. Sve one pozitivne uticaje ili makar njihov najveći deo trebalo bi na simboličan način pre svega da osete osobe rođene u Jarcu, zatim u preostala dva zemljana znaka Biku i Devici pa onda predstavnici: Riba, Rakova i Škorpija. Naravno i osobe rođene u preostalim znacima zodijačnog kruga mogu očekivati određene koristi u pojedinim sferama života (npr. oni koji su rođeni u znaku Strelca mogu se nadati poboljšanju i stabilizaciji finansijskog stanja, dok Lavove očekuje godina sa više prijatnih poslovnih iznenađenja, itd.).

Ipak ovom prilikom pozabavićemo se onim benefitima koji bi trebalo da se prvenstveno odraze na tipične predstavnike osoba rođenih u Jarcu i u onim životnim sferama koje ovaj znak dominantno predstavlja. Simboli klasike i tradicionalnih vrednosti biće na vrhu ili barem blizu tog nivoa prioriteta, pa svi oni kojima to godi i u tome se pronalaze mogu očekivati odgovarajuću satisfakciju. Vraćanje osnovama, direktnoj i argumentovanoj komunikaciji bez mnogo posrednika izbaciće na površinu iskrene i čestite dok će one druge podsetiti da se preispitaju i razmisle o korekciji svog ponašanja. Vredni, marljivi, uporni i studiozni očekujte da za nijansu lakše stižete do ciljeva, odnosno dodatni talas pozitivne energije i motivacije. Tu pre svega mogu da uzlete oni koji rade u sistemima gde postoji jasna hijerarhija i gde svako odgovara za svoje postupke. Razni vidovi komplikacija, afere i spletkarenja u međuljudskim odnosima trebalo bi da se svedu na znatno manju meru bilo zbog pojednostavljivanja bilo zbog razotkrivanja. Naklonjenost kući, deci i porodičnim vrednostima dobijaju na značaju, što bi moglo makar simbolično da podstakne populacionu politiku. Partnerski odnosi neće pretrpeti velike transformacije uz naglasak na očuvanju onoga što valja i što je stabilno, a oni koji su željni i voljni da prave velike promene bitno je da budu strpljivi i etapno korak po korak imaju realne šanse da stignu do cilja. Strpljenje i upornost trebalo bi pre svega da budu osnovne ideje vodilje: Bikovima u realizaciji putovanja, škole i obrazovanja, Devicama na polju opuštanja i životnih zadovoljstava, Škorpijama u sferi bezmalo svih vidova komunikacije, Ovnovima da lakše i bezbolnije naprave profesionalne rezove, Rakovima da dobiju dugo očekivani pozitivan odgovor od voljene osobe. Ipak najširi front pozitivnih vibracija i epiloga čeka Jarčeve. Prvo potvrda ispravnosti svih važnih načela, zatim prilika da lakše napreduju na hijerarhijskoj skali, pa onda da dobiju nekakva priznanja za uložen rad i trud do toga da im se kockice u određenim okolnostima poklope i voda krene na njihovu vodenicu čak iako ne urade najbolje što mogu.

Ne zaboravite da sve ima onu drugu, manje lepu stranu, pa je tako i sa Jupiterom. Upozorenja se pre svega odnose na umerenost i preterivanje u onome što nam najviše godi, bilo da su to obaveze ili uživanje. Jarčevi, Lavovi i Ovnovi da doziraju ambicije, osobe rođene u Strelcu da razmisle o štednji, Škorpije da se ne preforsiraju u realizaciji datih obećanja, pripadnici Rakova i Devica da ne idealizuju drugu stranu partnerskih odnosa. Posebno bi valjalo povesti računa u onom letnjem periodu retrogradnosti Jupitera kako mnoge od najlepših kolača ne bi zaboleo stomak. Za nijansu više od ostalih Jarčevi, Rakovi i Bikovi da se potrude da kraj 2020. godine na dočekaju sa neplaniranim viškom kilograma. Poslednja dva meseca 2020. obeležiće veliki stelijum Jupitera, Saturna i Plutona u Jarcu, ali o simbolici tog aspekta nekom drugom prilikom.