Da li ste znali? Karlov most u Pragu postavljen po proračunu numerologa

Karlov-most

da je prvi kamen za čuveni Karlov most u Pragu postavljen po proračunu numerologa. Postavljen je tačno u 5.31 am 9. jula 1357 g, i postavio ga je kralj Karlo IV lično.

Ovo tačno vreme je bilo veoma važno zato što je Karlo čvrsto verovao u numerologiju, i verovao je da je ovo specifično vreme koje formira palindrom * ( 1357 9 ,7 5 : 31 ), i ovom numeričkom mostu bi dalo ekstra čvrstoću i dugovečnost.

Karlov-most

Most je dugačak 516m , širok oko 10 m i ukrašen sa tri tornja.

Karlov-most

Završen je 45 g kasnije 1402 g, i odolevajući brojnim katastrofalnim poplavama, koje su se vekovima u više navrata dešavale, postoji i dan danas i jedan je od simbola grada Praga, i nezaobilazna turistička atrakcija. Do 1841 g bio je jedini most preko Vltave. Oko 1700 g ukrašen je sa 30 statua uglavnom u baroknom stilu.

Karlov most nocu

Tokom noći na mostu je mirno, dok preko dana vrvi od turista, trgovaca i brojnih slikara.

Karlo  IV, car Svetog rimskog carstva poznat još kao Karlo IV Luksemburški je bio kralj Češke i car Svetog rimskog carstva, kralj Lombardije, italije, Burgundije i grof Luksemburga.Pripadao je dinastiji Luksemburg.

Karlo IV rodjen je 14.maja 1316 g ( BIK u horoskopu ), i bio je jedan od najznačajnijih čeških vladara.

*palindrom – od grčke reči palin ( natrag, opet, ponovo +  dromos ( pravac, put , smer ), palindromos – koji se vraća, povratan,to su reči, rečenice, izrazi, brojevi, ili nizovi znakova, koji imaju neko značenje bilo  da se čitaju unapred ili unazad.