Korona virus iz ugla astrologije

korona

Praktično svi iole značajniji događaji koji se dešavaju ljudima, bilo na individualnom nivou – čoveka kao jedinke, bilo na globalnom planu – većeg dela, ili kompletne ljudske civilizacije, mogu se u svojim, makar osnovnim crtama objasniti iz ugla astrologije. Naravno, podrazumeva se, da se to tumačenje zasniva na međusobnom odnosu nebeskih tela u određenom trenutku, ukrštanju energija (astrološkoj konstelaciji) i njihovom simboličnom uticaju na zbivanja na ljudsku populaciju koja živi na Zemlji. Ovim tekstom, makar malo, pokušaćemo iz ugla astrologije da rasvetlimo veliku nevolju koja je zadesila bezmalo celu planetu – zdravstveni problem izazvan epidemijom korona virusom.

Iako postoje određene razlike u tumačenju, većina poznavalaca astroloških prilika saglasna je da se izvorište ove problematike nalazi u tranzitu dva nebeska tela, Plutona i Saturna kroz sazvežđe Jarca. Tačnije rečeno, njihova konjukcija (spajanje) stvorila je na kosmičkom polju izuzetno moćan miks dva nebeska tela koja su inače nosioci teških i kompleksnih energetskih izvora. Pluton je u Jarcu još od kraja 2009. a Saturn tranzitira kroz ovog sazvežđe od kraja 2017. godine, međutim tek od kraja prošle godine, kada je došlo do konjukcije njihovih energija, stvorili su se „pogodni“ astrološki uslovi za efekat kakav smo osetili posle toga. Pluton simboliše tajne i misterije, nepoznate i komplikovane pojave, razna stradanja, razorne nepogode, prirodne ali i one neobjašnjive u datom trenutku, dok se Saturn tumači kao simbol patnje i bola, napora i poteškoća u savladavanju prepreka, oduživanja karmičkih i ostalih dugova i nadasve učenja lekcija na najteži način. Dileme nema, veći deo ljudske populacije ponaša se krajnje neodgovorno, sebično i pogrešno prema sebi i drugima, ali i prema prema prirodi. Motivi su različiti, neko to radi zbog uticaja i novčane moći, neki imaju do ekstrema poremećene sisteme vrednosti, a nije mali broj onih kojima je neznanje osnova loših odluka i postupaka. Bilo kako bilo, astrološki spoj Saturna i Plutona rezultirao je pojavom mega zdravstvenog problema, koji je još uvek obavijen velikom dozom tajanstvenosti i nepoznanica, sa posledicama čija je cena paprena. Uz sve pomenuto ovo je grub podsetnik za ljude da preispitaju svoje postupke, shvate gde greše i nauče važne lekcije.

Da nevolja bude još veća doprinela su još dva nebeska tela koja se nalaze u znaku Jarca – Jupiter od početka decembra 2019. i Mars od sredine februara ove godine.Tačnije, ove dve planete svojim energija dodatno su zapržile čorbu zvanu Kovid – 19. Istina Jupiter se primarno tumači kao nosilac pozitivne kosmičke energije, zaštitnik, simbol sreće i uspeha, ali on takođe predstavlja širenje, ekspanziju, taloženje i ponekad bude kao benigni tumor. A Mars kao simbol vatre, impulsa, rata, vatre i naglih zaokreta i naravno zdravstva, medicinskih ustanova, muške energije, na svoj po nepisanom pravilu vrlo direktan način sve je ekstra visokom temperaturom zakuvao. Bez mnogo mudrosti, dovoljno je samo sabrati činjenice i doći do logičnih zaključaka iz ugla astrologije. Epidemija virusa korona doživela je ekspanziju do nivoa cele planete, maksimalno opteretivši zdravstvene ustanove i njihove radnike, stvorivši brojne probleme zbog medicinske opreme, sa fokusom na pripadnike starije populacije i najviše njen muški deo. Dakle iz ugla astrologije itekako ima logike i parametara za objašnjavanje aktuelne svetske zdravstvene situacije. Uz nadu i uverenje da će veći deo čovečanstva zaista naučiti važnu lekciju, dodajmo da će posledice biti vidljive verovatno najviše na ekonomskom polju, i to prvenstveno onih najmoćnijih. A što se tiče razvoja situacije realno je očekivati sve do kraja ove godine još nekoliko perioda sa kriznim refleksijama zbog posledica epidemije korona virusa, a prvi talas relaksa i kakvog takvog smirivanja možda već od početka aprila ove godine.

Autor: Toni-B